Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 10 543

Hyundai Tucson – Keskiverron paremmalla puolella

Hyundai Tucson – Keskiverron paremmalla puolella
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson
 • Hyundai Tucson

Hyundai Tucson on toimiva ja näyttävä katumaasturi, joka tarjoaa ajomukavuutta koko rahan edestä.

Hyundain katumaasturimallistosta löytyy tätä nykyä vaihtoehto jokaiseen kokoluokkaan. Kompaktipuolella ostajia houkuttelee Kona, Keskiluokassa Tucson ja malliston kookkain veijari on Santa Fe. Lisäksi markkinoille on tulossa polttokennomalli Nexo.

Katumaasturien keskiluokka on valtavan kovasti kilpailtu segmentti. Siinä lähes jokaisella valmistajalle on tarjolla automalli, joka kilpailee ostajista. Se on ymmärrettävää, sillä keskikokoiset crossoverit käyvät isosti kaupaksi.

Hyundain kovimpia kilpailijoita ovat pääasiassa eurooppalaiset valmistajat ja luonnollisesti myös toinen korealainen, Kia Sportage. Kun eurooppalaiset ovat jääneet monella tapaa polkemaan paikalleen, ovat korealaiset ajaneet ohi monella tapaa.

Tucson on pahimman kilpakaverinsa Sportagen kanssa ongelmissa, sillä Kia on onnistunut saamaan laatuvaikutelmansa Hyundaita korkeammalle. Sportage tuntuu ja näyttää paremmalta, vaikka Tucsonissa ei olekaan mitään olennaista vikaa.

Tekniikaltaan molemmat ovat yhtäläisiä: 7-vaihteinen ja kaksoiskytkimellinen automaatti, toimiva neliveto ja aggressiivinen ulkonäkö. Mutta jostain syystä Kia vain tuntuu istuvan käteen paremmin.

Automaattilaatikko toimii kuin ajatus

Hyundai Tucson – Keskiverron paremmalla puolella

Tusconin koeajoversio on varustettu 177-heppaisella bensaturbomoottorilla ja erinomaisella automaattiaskilla. Kyseessä on nelivetoversio, jollaista on tänä talvena tarvinnut useammin kuin yleensä. Neliveto on varsin toimiva paketti ja siitä löytyy ilahduttavasti sähköinen lukko. Se auttaa erityisesti silloin kun juhta on jäämässä pahemman kerran kiinni hankeen.

Koska Tucson on pykälää kalliimpi ja ilmiselvästi tärkeä malli Hyundaille, löytyy voimalinjavaihtoehtoja hieman halpismalleja reippaammin. Malliston nulvein laitos on 1,6-litrainen vapaasti hengittävä bensakone, joka jää teholtaan 132 hevosvoimaan ja 160 Nm:n vääntölukemaan.

Bensaturbo on koeajossakin oleva 177-heppainen ja 265 Nm vääntävä turbokone. Dieseliä on tarjolla kolmea eri vaihtoehtoa, joista leudoin tarjoilee vaatimattomat 115 hv ja 280 Nm. Keskimmäinen dieselpata on niin ikään 1,6-litrainen ja 136 hepoa ja 320 Nm kehittävä.

Juurevin konevaihtoehto on 2-litrainen turbodiesel, joka on 48 voltin sähköjärjestelmällä varustettu kevythybridi. Sen lukemat ovat jo muikeat 185 hv ja 400 Nm. Sillä kokoonpanolla päästään 0-100 km/h kiihdytyksessä alle 10 sekunnin.

Sopivasti varusteltu

Koeajettu versio on Style-varustetasoa, eli varusteita on ladattu kylkeen varsin kattavasti. Adaptiivinen vakionopeudensäädin, avaimeton käynnistysjärjestelmä, sähköinen takaluukku, 18” aluvanteet ja LED-valot. Lisäksi varustelistalla ovat ilahduttavasti myös ilmastoidut nahkajakkarat, jotka lisäävät mukavuutta kuumalla kesäkelillä.

Toki reippaampi varustelu näkyy myös hinnassa, mutta onneksi tehokkain bensakone ja nelivetoinen automaatti jää silti alle 40 000 euroon. Onhan se toki suurehko summa keskiluokan crossoverista, mutta toisaalta rahalla myös saa paljon.

Moneen kilpailijaansa verrattuna tehokkaalla bensakoneella nelivetoinen Tucson on mukava ajokokemus. Voimaa piisaa hyvin ja kaupungissa se tuntuu jopa yllättävän rivakalta. Kone vaatii kuitenkin hieman kierroksia, jotta se herää toden teolla henkiin. Mikään raketti se ei luonnollisesti ole.

 • Hyundai Tucson – Keskiverron paremmalla puolella
 • Hyundai Tucson – Keskiverron paremmalla puolella
 

Ajotilat eivät juuri vaikuta

Ajotilojen kautta luonnetta saa muovattua ekoilusta sporttiseen, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että vaikutus kulkuun ei ole kummoinen. Sport-ajotilassa moottoriohjaus kuitenkin tekee kaikkensa ottaakseen tehopotentiaalin ulos.

Mikäli haussa on juurevampaa voimaa, kannattaa harkita tehokkaamman laidan diesel-versioita. Nykybensakoneet kuitenkin saattavat tarjota yllätyksiä, sillä voimantunne on tullut yllättävän lähelle dieseleitä.

Tucson on parantanut ulkonäköäänkin siten viime näkemän. Muotokieli on aggressiivista ja monella tapaa hyvin korealaista. Sisusta on moderni ja viimeistelty ja kokonaisuus on erityisesti nahkajakkaroilla varustettuna lähellä Premium-tunnelmaa.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajettavuus, ulkonäkö, hyvät sisätilat, Style-mallin kattava varustelu

Parantamisen varaa: ajotilat voisivat vaikuttaa kyytiin enemmän

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI 177 hv 4WD 7-DCT:

Moottori:4-sylinterinen, 1591 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:177 hv @ 4000 rpm
Vääntö:265 Nm @ 1500-4500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,1 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:7,5 l / 100 km
CO2-päästöt:171 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4480mm/1850mm/1660mm
Omamassa:1562-1727 kg
Hinta:39 900€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Hyundai Tucson

     
4.1
Read user reviews or write your own »

For sale Hyundai Tucson cars

test
Hyundai Tucson1.6, '21, 1 tkm
50 900 € (incl. VAT)
test
Hyundai Tucson1.6, '21, Undriven
53 329 € (incl. VAT)
test
Hyundai Tucson1.6, '21, 200 km
51 500 € (incl. VAT)
test
Hyundai Tucson1.6, '21, Undriven
51 830 €
test
Hyundai Tucson1.6, '21, 1 tkm
52 849 € (incl. VAT)
test
Hyundai Tucson1.6, '21, Undriven
53 126 € (incl. VAT)
test
Hyundai Tucson1.6, '21, 39 km
51 900 € (incl. VAT)
test
Hyundai Tucson1.6, '21, 1 tkm
43 900 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Hyundai test drives

All test drives »
Hyundai Tucson – Fiksusti tavallinen

Hyundai Tucson – Fiksusti tavallinen

Hyundai Ioniq 5 – Mallioppilas

Hyundai Ioniq 5 – Mallioppilas

Hyundai i30 – Puhutteleva perusauto

Hyundai i30 – Puhutteleva perusauto

Hyundai i20 - pieni suuri auto

Hyundai i20 - pieni suuri auto

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin