Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Jeep Wrangler 4xe - Sähköä perinteiseen maastoautoon

Jeep Wrangler 4xe - Sähköä perinteiseen maastoautoon
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler
 • Jeep Wrangler

Jeep Wrangler on yksi kautta aikojen legendaarisimmista aidoista maastoautoista. Nyt perinteisen muotoilun alta paljastuu moderni ladattava hybridi.

Jeepin myynti Suomessa on ollut lähivuosina vähäistä ja keskittynyt malliston pienempiin autoihin, joita ovat Jeep Compass ja Jeep Renegade.

Pienemmät Jeepit saivat pellin alla hieman legendaarista Wrangleria aiemmin ladattavan hybridivaihtoehdon, joka oletettavasti lisää malliston myyntiä pienen WLTP-kulutuksen ja sitä kautta suotuisan veron ansioista.

Uusi maahantuoja puhaltaa uutta virtaa ja myyntiä Stellantiksen autoihin, joita Jeepin lisäksi ovat Fiat ja Alfa. Nyt koeajossa oleva legenda Jeep Wrangler lataushybridinä on tärkeä palanen näkyvyyden mahdollistajana ja mielenkiinnon herättäjänä.

Onko Jeep Wrangler 4xe:ssä eväitä myyntimenestykseen?

Perinteinen ohjaamo moderneilla päivityksillä

Jeep Wrangler 4xe - Sähköä perinteiseen maastoautoon

Ohjaamon ja kojelaudan ilme on ensivilkaisulta tuttu vuosikymmenien takaa, mutta tarkempi perehtyminen kertoo, että Jeep Wranglerissa on kaikki samat toiminnot, mitä muissakin nykyaikaisissa autoissa on.

Keskeltä kojelautaa sijaitsevasta kosketusruudusta löytyy navigaattori, mediasoitin, puhelimen hallinta ja radio. Myös auton ja ilmastoinnin asetuksia voi muuttaa keskiruudun kautta.

Ruudun alla on lämmityslaitteen ja ilmastoinnin perinteisempi käyttöliittymä. Sen alta löytyy hauskat sähkölasien nostovivut, joita voi käyttää työrukkaset kädessä.

Mittaristo on mallia perinteinen. Pyöreiden mittarinäyttöjen keskeltä löytyy ajotietokoneen ruutu, joka kertoo, että tällä autolla ajettu viimeinen keskikulutus on yli yhdeksän litraa sadalla. Lataamalla ahkerasti voi toki kulutuslukemaa pienentää tuntuvasti.

45 kilometriä sähköllä

WTLP-mittauksessa Jeep Wrangler 4xe:llä päästiin pelkän sähkön turvin 50 kilometriä. Siihen toki vaikuttaa Suomen kelissä ajaessa ilmanlämpötila, tienpinta, ajotyyli ja moni muu asia, kuten se, millä voimakkuudella ilmastointia käyttää.

Sähköllä ajettaessa Jeep Wrangler on hiljainen, suorastaan aavemainen, ajettava. Tuntuu perin juurin erikoiselta ajaa äänettömästi sähköllä autoa, jonka ohjaksissa on kaikesta hienosta maasturitunnelmasta ja mukavuudesta huolimatta todella perinteinen fiilis.

Ilahduttavasti autossa 7,4 kW:n laturi, joten todelliselta kapasiteetiltaan noin 15 kWh:n akuston saa nopeimmillaan tyhjästä täyteen noin kahdessa tunnissa.

Hauska ja mukava auto ajaa

Kaukana ovat päivät, jolloin aito maastoauto oli hidas, kankea ja jäykkää ajaa. Jeep Wrangler on ajossa hauska tapaus. Sillä voi ajaa olosuhteessa kuin olosuhteessa rennosti ja kuoppia tai töyssyjä varomatta.

Auton sähköistetty voimalinja tarjoaa sellaiset teho- ja vääntölukemat, että iso ja painava maastoauto tarvittaessa “lentää”. Se on jopa hieman absurdi fiilis, kun todella perinteiseltä näyttävä maastoauto Jeep Wrangler liikahtaa liikennevaloista nopeammin kuin moni nykyaikainen haluttu sähköauto.

Oman jännän lisän ajamiseen tuo ohjaus, joka on perinteisen maasturimainen. Kierroksia on ainakin riittävän monta, eikä ohjaustuntumasta varsinaisesti voi puhua. Ei haittaa, sillä hauskaa Wranglerin ohjaksissa on silti koko rahan edestä.

 • Jeep Wrangler 4xe - Sähköä perinteiseen maastoautoon
 • Jeep Wrangler 4xe - Sähköä perinteiseen maastoautoon
 

Yhteenveto

Autona Jeep Wrangler 4xe tarjoaa hämmästyttävän perinteisen ja samaan aikaan laadukkaan sekä modernin ja ennen kaikkea hauskan ajokokemuksen.

Reilun 80 000 euron hintalappu rajoittaa Suomessa myyntimenestystä, mutta kyllä tällaisen muutama paksun lompakon omaava suomalainen jenkki- ja maasturifani hankkii talliinsa. Joku saattaa hankkia myös työ- tai maastokäyttöä ajatellen. Huomioarvio ja fiilis on auton kanssa tapissa.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Ajamisen hauskuus, huomioarvo, maastokyvykkyys, teho ja voima, nopea oma 7,4 kW laturi

Parantamisen varaa: Kuluttaa ilman lataamista reilusti, tavaratila on isoksi autoksi yllättävän vaatimattoman kokoinen, oikealle avautuva tavaratilan ovi on hieman hankala kaupungissa ja ison tavarapinon kanssa

Jeep Wrangler 4xe Rubicon

Moottori:4-sylinterinen, 2,0-litrainen 270 hv turboahdettu bensamoottori + 2 x sähkömoottori: Sähkömoottori 1, vaihteistoon integroitu sähkömoottori, 134 hv, sähkömoottori 2, edessä pitkittäin, 44 hv
Yhteisteho:380 hv
Yhteisvääntö:637 Nm
Huiput:160 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:6,4 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:Automaatti
EU-kulutus:4,1 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:94 g/km
Akun bruttokapasiteetti:17,3 kWh
Toimintamatka sähköllä:45 km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork):4786 mm/1875 mm/1868 mm
Omamassa:2334 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg:1587 kg
Vetopaino, jarruton, kg: 750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):84.990 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Jeep Wrangler

     
3.6
Read user reviews or write your own »

For sale Jeep Wrangler cars

test
Jeep Wrangler2, '22, 1 tkm
76 790 € (incl. VAT)
test
Jeep Wrangler2, '22, Undriven
78 900 € (incl. VAT)
test
Jeep Wrangler2, '22, 1 tkm
77 800 € (incl. VAT)
test
Jeep Wrangler2, '22, Undriven
83 650 € (incl. VAT)
test
Jeep Wrangler2, '22, 1 tkm
73 900 € (incl. VAT)
test
Jeep Wrangler2, '22, 2 tkm
79 800 € (incl. VAT)
test
Jeep Wrangler2, '21, 13 tkm
76 490 €
test
Jeep Wrangler2, '22, 10 tkm
73 900 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Jeep test drives

All test drives »
Jeep Wrangler Unlimited: Kukkahattutätien pahin vihollinen

Jeep Wrangler Unlimited: Kukkahattutätien pahin vihollinen

Koeajo Jeep Wrangler 4.0i Sport

Koeajo Jeep Wrangler 4.0i Sport

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe