Go to Sell your car page
Read 36 605   0

Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B
 • Mercedes-Benz B

Mercedes-Benz B 220 CDI tuo tila-autoiluun edustusautoluokasta tuttua ajamisen iloa.

Mercedes-Benzin kompaktin tila-auton eli B-sarjan päivitys on perusmallien osalta facelift. Tekniikan näkökulmasta luvassa on myöhemmin tänä vuonna uusi aluevaltaus täyssähköversion merkeissä.

Tavanomaisissa bensiini- ja diesel-malleissa muutokset ovat maltillisia ja keskittyvät ulkokuoren ja sisustan minimaaliseen uudistukseen. Eroa edeltäjämalliin on lähinnä etu- ja takahelmojen muotoilussa sekä sisustan yksityiskohdissa.

B-sarja julkistettiin vuonna 2005 ja sittemmin se uudistui isosti vuonna 2011. Silloin muotokieli tuotiin uudelle vuosituhannelle ja kokonaisuus linjattiin paremmin yksiin muun malliston kanssa.

Ulkoisesti B-sarja on yksi kompaktien tila-automaailman komeimpia. Piirteet ovat Mercedes-leiristä tuttuja ja auto näyttää montaa muuta valmistajaa hienostuneemmalta. Mukana on paljon Premium-henkeä, mikä käy ilmi pienissä yksityiskohdissa, kuten pakoputken tuplaulostulossa.

Dieselin luonne on verkkainen

MBB200CDI_takaviisto_kuva

Mercedesin kompakti tila-auto on läheistä sukua A-sarjalle, sillä molemmat ovat perustekniikaltaan etuvetoisia. Myös konevalikoima on molemmissa pikkusarjoissa pitkälti yhteneväinen.

Koeajoversio on nelivetoinen B 200 CDI, jonka nokalla on 2,2-litrainen diesel-moottori. Pata tuottaa 134 hevosvoimaa ja juurevat 300 Nm:n väännöt. Moottorin luonne on matalaviritteinen ja verkkainen.

Moottorin ajotiloja on kolme: eco, sport ja manual. Eco-tilassa automaattivaihteisto vaihtaa suuremmalla pykälälle alhaisilla kierroksilla ja moottorin käytös on optimoitu kulutusta silmällä pitäen.

Sport-tilassa toiminta on kiivaampaa ja kierrokset pysyvät lähtökohtaisesti korkeammalla. Ero Eco-tilaan ei kuitenkaan ole kovin merkittävä, sillä moottori ei ole sieltä sporttisimmasta päästä edes urheilullisemmalla asetuksella.

Automaattivaihteisto pelaa mainiosti

Manual on nimensä mukaan ajotila, jossa laatikkoa ohjaillaan ratin takana olevista vaihdesiivekkeistä. Laatikon ohjaamisessa itse ei tosin juuri ole ideaa, sillä 7-vaihteinen automaattiloota toimii kuin ajatus, eikä sporttitunnelma synny laatikon hämmentämisestäkään.

Vaikka kone ei ole sieltä suorituskykyisimmästä päästä, on arkisten ajosuoritteiden hoitaminen mukavaa ja jouheaa. Vaikka huipputehoalue on kapea ja alkaa se lähes tyhjäkäyntikierroksilta. Massiivisen väännön turvin ajaminen on mukavaa.

Paras vääntö tarjoillaan 1400-3000 kierroksen välimaastossa ja hevoset laukkaavat kiihkeimmillään 3400-4400 kierroksella. Luvut paljastavat hyvin koneen luonteen. 2,2-litraisen koneen huudattaminen punarajalla ei kannata, sillä paras voimantuotto tulee alhaalla.

 • MBB200CDI_tavavalo2_kuva
 • MBB200CDI_ohjaamo_kuva
 

Ei jää jalkoihin

0-100 km/h kiihdytys sujuu valmistajan ilmoituksen mukaan 9,8 sekunnissa, joten ei Mercedesillä jalkoihin jäädä. Eikä erityisesti talviolosuhteissa, sillä nelivetoversiossa riittää pitoa.

Parempaa suorituskykyä hakevalle on tarjolla diesel-malliston tehokkain 220 CDI, jonka 177 hevosvoimainen ja 350 Nm vääntävä moottori antaa B-sarjalaiselle tanakat kyydit ja hyvän vetokyvyn.

Ripein versio löytyy bensiinipuolelta ja mallinimi on B 250. Kaksilitraisesta bensaturbosta loihditaan irti 211 hevosvoimaa, mikä takaa tila-autolle rivakat lähdöt. Se ponnistaa paikaltaan sataseen 6,8 sekunnissa.

Alustaltaan hienostuneen tanakka

Alusta noudattelee muusta mallistosta tuttua linjaa, sillä myös B-sarjan kohdalla se on viritetty hienostuneen jämäkäksi. Stuttgartilaisfirma on aina osannut tehdä ajoltaan mukavia autoja, eikä poikkeusta tehdä tila-auton kohdallakaan.

Sisätiloiltaan Mercedes-Benz on saanut B-sarjan vaikuttamaan kokoistaan suuremmalta, sillä tilaa on niin matkustajille kuin tavaroillekin. Tavaratila vetää 488 litraa, joten vaikkapa C-segmenttiin verrattuna lääniä on mukavasti.

Yksi takatilan vahvuuksista on poikkeuksellisen alhainen lastauskorkeus. Kontin pohja on hyvin matalalla, mikä helpottaa erityisesti painavien tavaroiden kyytiin nostamista. Alhaalla olevan pohjan ansiosta kyytiin mahtuu myös tavanomaista korkeampia tavaroita.

Hallintalaitteet ovat Mercedesin ratissa viihtyneelle tutut. Automaattilaatikon vaihdevalitsin löytyy ratin oikeasta viiksestä, joten kättä ei juuri tarvitse ratista irrottaa. Monitoimiohjauspyörän kautta hoituvat muutenkin kaikki ajamiseen ja viihdejärjestelmään liittyvät toiminnot.

Uusi monitoiminäyttö

B-sarjan monitoiminäyttö muistuttaa kovasti A-sarjan vastaavaa ja paneeli on vapaasti kojelaudan päällä kelluva. Näyttö on hyvän kokoinen ja värillinen näyttö on myös tarkka ja laadukas. Sen kautta ohjaillaan mm. audiojärjestelmää ja navigaatiota.

Ohjauspyörä on uuden monitoiminäytön ohella sisustan näkyvimpiä uudistuksia. Se noudattaa Mercedes-Benz muotoilulinjaa ja piristää ohjaamoa entisestään. Piristykseksi voidaan laskea myös koeajoversion vaalea nahkasisusta, joka tuo valoa muuten tummaan ohjaamoon.

Uusi B-sarjalainen on jälleen kerran vakuuttava esitys,  mutta toisaalta mitä muutakaan saksalaiselta Premium-valmistajalta on lupa odottaa. Laatu tosin näkyy myös hinnassa, sillä vaikkapa Golf Sportsvaniin verrattuna karvalakkimallien välillä on reilun kymppitonnin ero.

Mercedes-Benz on hyvä valinta ennen kaikkea lapsiperheelle tai aktiivista elämää harrastavalle. Se tarjoaa tila-autoluokkaan arvokkuutta ja korkeaa laatuvaikutelmaa. Siihen ei kovin moni muu valmistaja tällä hetkellä pysty.

Tuomas Rajala

Kehuja: vaihteisto, taloudellisuus, sisätilat, ulkonäkö, laatuvaikutelma

Parantamisen varaa: suppea tehoalue

Mercedes-Benz B 200 CDI 4matic:

Moottori:4-sylinterinen, 2143 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:134 hv (100 kW) @ 3400-4400 rpm
Vääntö:300 Nm @ 1400-3000 rpm
Vetotapa:Neliveto
Huippunopeus:207 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h):9,8 s
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):5,0 l / 100 km
Mitat (pit/lev/kork):4360mm/1858mm/1469mm
CO2 päästöt:131g / km
Tavaratila:488-1547 l
Paino:1575 kg
Ajoneuvovero + käyttövoimavero:413€
Hinta:43 508,63€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz B

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz B cars

test
Mercedes-Benz B2.0, '16, 345 tkm
10 500 €
test
Mercedes-Benz B1.6, '16, 76 tkm
17 900 €
test
Mercedes-Benz B2.1, '16, 113 tkm
18 900 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '15, 338 tkm
9 500 €
test
Mercedes-Benz B, '17, 46 tkm
23 500 €
test
Mercedes-Benz B1.6, '15, 93 tkm
18 000 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '15, 359 tkm
9 500 €
test
Mercedes-Benz B1.5, '18, 66 tkm
20 600 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200