Go to Sell your car page
Read 31 373   0

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B
  • Mercedes-Benz B

Mercedes CL-sarjaa voitaisiin kutsua S-mallisarjan coupe-haaraksi. Vaikka CL-merkintä viittaakin C-sarjaan, perustuvat CL ja S-sarjat samalle pohjalle. CL 500 on siis kooltaan S-sarjalainen, vaikka siromman muotoilun ansiosta saattaisi luulla toisin.

Ensimmäinen CL-mallia julkaistiin vuonna 1996 ja nykyinen kehitysversio kantaa nimeä W216. Uuden mallinen CL 500 on edeltäjämalliansa tehokkaampi ja 5,5-litraisella V8-koneella varustettu auto tuottaakin 387 hevosvoimaa.

CL-sarjasta löytyy myös korkeammin viritettyjä versioita, jotka pomppaavat suorituskyvyltään sellaisiin sfääreihin, ettei niitä voi enää kutsua herrasmiesten edustusautoiksi. Malliston äärimmäisimmän version - CL65 AMG:n – turboahdettu V12-moottori kuljettaa autoa 621 hevosvoiman edestä.

Nettiauton tyyppeihin päätyi malliston ”tehottomin” versio CL 500. Auto löytyi Malmilla sijaitsevan Auto 77:n mielenkiintoisesta vaihtoautovalikoimasta.

”Kalliit nahkaistuimet”

Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto

”Autot tulipunaiset, kalliit nahkaistuimet…”. CL 500:n radio on jäänyt YleX radiokanavalle, josta tulee kuin tilauksesta teemaan sopiva Timo Pieni Huijauksen Pleiboi -kappale. Kestää hetken tajuta, että kyseessä ei ole Mersun soittimeen ennalta valittu viisu, vaan puhdas sattuma. Biisin lyriikat kuitenkin istuvat tilanteeseen epätodellisen hyvin.

Radiosta soineen veisun ansiosta huomio keskittyy ensimmäisenä juuri CL 500:n erinomaisiin penkkeihin, jotka on luonnollisesti verhoiltu vaalealla nahalla. Ne antavat hyvän tuen kuljettajalle, eivätkä vaikuta liian sporttisilta. Kuppimalliset sporttipenkit olisivat CL:n kaltaiseen autoon outo valinta.

Luksus näkyy penkkien materiaalien lisäksi myös mekanismeissa. Auton käynnistämisen jälkeen penkki hilautuu edemmäs ja ratti alemmas. Virrat sammutettaessa toiminta on päinvastaista. Mekanismin tarkoituksena on helpottaa autosta nousua ja tuoda luksusta, josta CL:n kohdalla saa maksaa itsensä kipeäksi.

CL 500 saattaa siis mallinimensä perusteella yhdistyä Mercedesin C-sarjaan, mutta auto on kooltaan huomattavasti C-luokkaa kookkaampi. Se on rakennettu samalla pohjalle kuin S-sarja on siksi reippaat 5 metriä pitkä. Kuvissa kompaktilta vaikuttava auto on todellisuudessa melkoinen järkäle.

Voimakas herrasmiehen kulkine


Ulkoa auto näyttää juuri siltä kuin luksus-Mersun olettaisikin näyttävän. Muotoilu on hieman konservatiivista, eikä ulkoa päin välttämättä tajua, että auton pellin alla kytee voimakas V8-moottori. Kahdesta ovaalin muotoisesta pakoputkesta saattaa tosin ounastella jotain tehojen määrästä.

Mercedes-Benz CL 500 on tyylikkään herrasmiehen luksusauto, jossa on luonnetta myös suorituskyvyn muodossa. Ajettavuus on tuttua tähtimerkkiä. Auto kulkee eleettömästi ja hiljaisesti, eikä nokkapellin alla mylvivää tehopakkausta juuri kuule sisätiloihin. Tarkalla kuuntelulla 5,5-litrainen kone kuitenkin antaa vihiä itsestään matalalla mylvinnällä.

Auton ohjaustuntuma on keveä, mutta tehostuksesta huolimatta kontakti tien pintaan säilyy. Se on ominaisuus, joka ei nykyautoissa ole itsestään selvää. Usein hyvin elektronisesti tehostettu ohjaus hukkaa tuntuman asfalttiin. CL 500:n kohdalla tilanne ei onneksi ole tämä.

Tuntuma on tärkeää silloin kun kuljettaja haluaa hyödyntää autonsa ominaisuuksia. Mercedes-Benz CL 500 on auto, jossa niitä tekee mieli käyttää hyväkseen. Se on auto ihmiselle, joka haluaa nauttia ajamisesta on valmis sijoittamaan autoonsa ison tukon käteistä.

Nautintoa myös suorituskyvyn muodossa


Erinomaisen ajettavuuden ja viimeistellyn ilmeen lisäksi CL 500 tarjoaa nautintoa myös erinomaisen suorituskykynsä muodossa. Vajaat 400 hevosvoimaa kehittävä moottori nostattaa kasvoille hymyn joka kerta kun kaasupoljin upotetaan kohti lattiaa. Ronski vääntölukema takaa sen, ettei kulku vaadi suuria kierroslukuja.
  • Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto
  • Mercedes-Benz CL 500: Erilainen herrasmiesauto
 

CL 500 ennättää 100 km/h:n vauhtiin noin viidessä sekunnissa, mikä on suurehkolle autolle kelpo lukema. Kovan kiihtyvyyden huomaa myös kuskin paikalla. Auto syöksyy paikaltaan niin rivakasti, että hymy on herkässä. Armoton vääntö ja teho aiheuttavat myös sen, että pito irtoaa kuivalla asfaltilla helposti.

Suurin ongelma sporttisemmassa ajossa on juuri auton suuri koko ja paino. Painavan auton luisu on haasteellinen hallita. Painosta huolimatta U-käännökset onnistuvat kuitenkin mukavasti pelkällä kaasulla.

Automaattilaatikosta löytyy sportti- ja normaaliasetuksen lisäksi myös manuaalivaihteet, joita ohjataan ratissa olevien nappien ansiosta. Napit ovat kuitenkin sen verran pienet, että ne on laitettu mukaan lähinnä brassailumielessä. Käyttömukavuus ei ole parhaasta päästä.

Periaatteessa perheauto


CL 500 on erikoinen yhdistelmä herrasmiesmäistä luksusta ja sporttiautomaista suorituskykyä. Lisäksi se poikkeaa useasta Coupesta siinä, että takatilat ovat yllättävän tilavat. Takapenkki nielaisee erittäin hyvin kaksi aikuista ja saisipa takapenkille sijoitettua kevyesti myös lastenistuimen.

Mercedesin luksus-Coupe ei ole ihan tavallisen autoilijan valinta kauppakassiksi. Tällä hetkellä uuden CL 500:n hinta on autoveroineen hivenen päälle 200 000€, eli valinta täytyy suorittaa rivarikolmion ja auton välillä.

Käytettynä hinnat ovat inhimillisemmällä tasolla. Koeajetun vuoden 2007 CL:n hinta on laskenut muutamassa vuodessa 80 000€:oon. Myyjäliike Auto 77 muistuttaa, että kyseisen yksilön kanssa kannattaa olla nopea, sillä autoveron nosto vaikuttaa auton hintaan.

Tyyppien kohteena ollut yksilö on siistissä kunnossa. Käytetyssä autossa on toki pieniä kosmeettisia virheitä, mutta toiminnaltaan ja yleisilmeeltään CL 500 on erittäin siistissä kunnossa, eikä hintakaan päätä huimaa.

Tuomas Rajala
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz B

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz B cars

test
Mercedes-Benz B2.0, '16, 345 tkm
10 500 €
test
Mercedes-Benz B1.6, '16, 76 tkm
17 900 €
test
Mercedes-Benz B2.1, '16, 113 tkm
18 900 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '15, 338 tkm
9 500 €
test
Mercedes-Benz B, '17, 46 tkm
23 500 €
test
Mercedes-Benz B1.6, '15, 93 tkm
18 000 €
test
Mercedes-Benz B2.0, '15, 359 tkm
9 500 €
test
Mercedes-Benz B1.5, '18, 66 tkm
20 600 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Mercedes-Benz B – Laadukasta tila-autoilua

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

Tyypit: Mercedes-Benz SLK: Rauhallinen roadster

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

TM koeajo: Mercedes-Benz ML 250 Bluetec Business

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Kohta täällä: Mercedes-Benz ML

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200

Koeajossa Mercedes-Benz SLK 200