Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Read 23 121

Mercedes-Benz E 350 Cabriolet – Ei ujoille

Mercedes-Benz E 350 Cabriolet – Ei ujoille
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E
 • Mercedes-Benz E

Uudistettu E-sarjan avomalli on vakuuttava ilmestys. Linjakas avolimppu nostaa ajomukavuuden seuraavalle tasolle.

Avoauto on Suomen kaltaisessa maassa harvoin tarpeen. Mutta silloin kun luontoäiti panee parastaan, voi avolla nauttia ajamisesta eri tavalla kuin perinteisellä henkilöautolla.

E 350 Cabriolet on uusi E-sarjan pohjalle rakennettu avoauto, jossa riittää kokoa, näköä ja ajamisen iloa. Viisimetrinen avolimppu ei ole aran ihmisen auto. Avorakenteinen Mercedes kun herättää liikenteessä ihailua, mutta luonnollisesti myös kateutta.

Uusi E-sarjan Cabriolet edustaa Mersun uusinta moottoritekniikkaa. Kaksilitraisen bensiinimoottorin lisäksi siitä löytyy 48 voltin sähköjärjestelmä. Sähkömotti tuo lisätehoa alhaisille kierrosluvuille ja avustaa bensakonetta 2500 kierrokseen saakka.

Järjestelmä lisää kokonaistehoa 16 hevosvoimalla ja vääntöä jopa 250 Nm:llä. Yhteisväännöksi muodostuu näin 620 Nm, joka on vastaava kuin kolmelitraisen E 350d:n dieselmoottorissa.

Voimaa uutuudessa piisaa mukavasti, vaikka E 350 ei olekaan mikään raketti. Eikä sen ajatus olekaan olla äreä superauto, vaan mukavuuden uudelle tasolle vievä avo. 0-100 km/h kiihtyvyys on kuuden sekunnin luokkaa, eli suorituskyky on suunnilleen keskiluokan GTI-autojen tasolla.

Automaattiaskissa yhdeksän pykälää

Mercedes-Benz E 350 Cabriolet – Ei ujoille

Voima välitetään tiehen takapyöriltä 9-portaisen automaattivaihteiston välityksellä. Tehoa on reilut 250 hevosta ja vääntöä lähes 620 Nm. Laatikon toimintaan vaikuttaa olennaisesti ajotilan valinta, sillä Sport-asennossa vaihdot ovat ripeitä ja kierrokset pysyttelevät korkeammalla.

Erityisesti sport-asennossa laatikossa on yksi kummallinen piirre. Kun sillä tekee rivakan kiihdytyksen ja nostaa jalan kaasulta, jäävät kierrokset pitkäksi aikaa tappiin. Toki pykälän voi heittää suuremmalle ratin takana olevasta vaihdeläpyskästä.

Mercedes-Benzin ideologian mukaan myös Cabrioletin moottorivalikoima on varsin kattava. Tarjolla on niin bensiini- kuin dieselmoottoreita ja yhteensä moottorivalikoimaa on kahdeksan myllyn verran. Ärein versio on E 400, joka iskee pöytään 333 hevosvoiman tehot.

E 350 Cabrio on hyvän fiiliksen auto. Katto alhaalla kruisaillessa viima puhaltaa hiuskuontaloon tunnelmaa. Tupeesta kannattaa pitää kiinni ainakin motarivauhdeissa, vaikka sivuikkunat sulkemalla ja viimaohjaimet ylös nostamalla ajaminen onkin varsin mukavaa. Lisävarusteena saatava Aircap nousee estämään viimaa etulasin yläpuolelta ja takapenkkien takaa.

Ilmahuivi eli Airscarf

Erinomainen mukavuusvaruste on myös Airscarf eli ilmanlämmittimellä toteutettu huivi. Se löytyy etupenkkien pääntuista. Järjestelmä puskee niskaan lämmintä ilmaa, mikä on hieno varuste erityisesti viilenevissä illoissa. Se tuntuu ajatuksena ökyilyltä ja turhakkeelta, mutta siihen tottuessa ilman ei pärjää.

Mercedes-Benzin E-sarjan avo on melko monikäyttöinen avomalli. Rättikattoiset ovat usein kaksipaikkaisia roadstereita ja siinä seurassa E350 on lähes järkevä auto. Kärryssä on neljä täysikokoista istuinta ja muutenkin mukavasti tilaa.

Takamatkustajilla on viitisen senttiä enemmän jalkatilaa kuin aiemmin, joten etuistuimia ei tarvitse potkia tilanahtauden takia. Kokonaisuudessaan E-sarjan cabrio on saanut 123 mm lisämittaa ja akseliväli on kasvanut lähes saman verran.

Koska kyseessä on E-sarja, on rättikattoinen limppu kookas tapaus. Mittaa sillä on lähes viisi metriä ja leveyttäkin hieman normiautoa enemmän. Kattolinja on matalalla ja kaksiovisena ovet ovat julmetun mittaiset. Ihan pienessä välikössä autosta on hankala kammeta pihalle, sillä ovi tarvitsee reippaasti tilaa auetakseen.

Kun kyseessä on matala auto, joutuu sen ohjaimiin laskeutumaan ja pois lähtiessä nousemaan. Tilanne ei kuitenkaan ole yhtä hankala kuin vieläkin matalammissa autoissa, sillä E:n sisällä istutaan yllättävän korkealla.

 • Mercedes-Benz E 350 Cabriolet – Ei ujoille
 • Mercedes-Benz E 350 Cabriolet – Ei ujoille
 

20 sekunnissa kelien armoille

Mersun katto toimii luonnollisesti sähköllä. Mekanismin avautuminen ja sulkeutuminen kestää 20 sekuntia ja sen voi kuoria päältä 40 km/h vauhtiin saakka. Se ei kuitenkaan toimi napsauttamalla kerran, vaan nappia on pidettävä pohjassa koko suorituksen ajan.

Katon mekanismiin liittyvät napit on sijoitettu auton keskeisimmälle paikalle vaihdevalitsimen lähelle. Siitä kortongin saa vedettyä päälle ja pois, avattua kaikki ikkunat yhdestä namiskasta ja käytettyä aircapia.

Mercedesin uutuudesta on vaikea löytää moitteen sijaa. Edes hinnasta ei pysty purnaamaan, sillä sitä ei ole vielä hinnoiteltu Suomen markkinoille. Hinta tullee kuitenkin asettumaan 80 000 euron paremmalle puolelle ja varusteltuna lähemmäs sadan tonnin rajapyykkiä.

Edullisimmillaan uuteen cabrioletiin pääsee käsiksi 65 000 eurolla, jolloin moottorina on 194-hevosvoimainen 220d. Silläkin ajaminen varmasti maistuu, vaikka bensakoneen sijaan katto alhaalla saakin kuunnella modernin dieselin rouskutusta. Tosin menneiden aikojen sepelimyllyltä se ei kuulosta, vaan ääni muistuttaa pitkälti bensiinikonetta.

Mikään halpa avoauto E-sarjalainen ei ole, mutta se tarjoaa herraskaista kyytiä ja luksusta koko rahan edestä. Kookas avoauto on mielihyvätuote, johon kehittää nopeasti kiintymyssuhteen, jonka vuoksi ilmankaan ei tunnu pärjäävän.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, voimalinja, ajomukavuus, varustelu, viimeistely

Parantamisen varaa: –

Mercedes-Benz E350:

Moottori:6-sylinterinen, 2987 cm3 bensiinimoottori
Teho:258 hv (190 kW) @ 4200 rpm
Vääntö:620 Nm @ 1600-2400 rpm
Kiihtysyys (0-100km/h):6 s.
Huippunopeus:250 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:9-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:8,1 l / 100 km
CO2-päästöt:170 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4826mm/1860mm/1428mm
Omamassa:1875 kg
Tavaratila:310/385 l
Koeajoauton hinta:Ei vahvistettu
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mercedes-Benz E

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Mercedes-Benz E cars

test
Mercedes-Benz E2.0, '21, Undriven
77 800 € (incl. VAT)
test
Mercedes-Benz E2.0, '21, 9 tkm
69 790 €
test
Mercedes-Benz E2.0, '21, 4 tkm
66 900 € (incl. VAT)
test
Mercedes-Benz E2.0, '21, 11 tkm
63 400 €
test
Mercedes-Benz E2.0, '21, 1 tkm
61 990 €
test
Mercedes-Benz E2.0, '21, 38 tkm
57 900 €
test
Mercedes-Benz E2.0, '21
77 700 €
test
Mercedes-Benz E2.0, '21, Undriven
71 461 €
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mercedes-Benz test drives

All test drives »
Klassikon uudet vaatteet - millainen on Mercedes-Benz E ladattavana hybridinä?
MAINOS

Klassikon uudet vaatteet - millainen on Mercedes-Benz E ladattavana hybridinä?

Mercedes-Benz E – Tulevaisuutta ja aristokratiaa kansalle

Mercedes-Benz E – Tulevaisuutta ja aristokratiaa kansalle

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?
MAINOS
Video Icon

Kuinka komean käytetyn katumaasturin saa, kun käytössä on reilut 60 000 euroa?

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa
MAINOS

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?
MAINOS
Video Icon

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?