Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 20 822   0

Renault Captur: Catwalk-kelpoinen Crossover

Renault Captur: Catwalk-kelpoinen Crossover
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur
 • Renault Captur

Renaultin uusi Captur on pätevä crossover, joka tarjoaa lukuisia oivalluksia sisustassaan.

Captur on Renaultin historian ensimmäinen crossover. Ranskalaisvalmistaja tunkeutuu varsin kovaan seuraan, sillä katumaasturimarkkinoille on viime aikoina tullut malleja lähes jokaiselta autovalmistajalta. 

Suomessa crossover-markkinoita on jo pidempään dominoinut Nissan Qashqai, mutta viime aikoina kakkua ovat saapuneet jakamaan mm. Opel Mokka ja Volvon uudistunut XC-sarja. Näistä jälkimmäinen kuuluu tosin premium-luokkaan, eikä näin ollen kilpaile Capturin ostajakunnasta. 

Tuoreille katumaastureille on leimallista se, että niillä pyritään vetoamaan erityisesti nuoreen ja aktiiviseen kohderyhmään. Opel Mokkan tavoin Renault Captur on modernisti muotoiltu ja myyntipuheiden mukaan urbaanin seikkailijan kumppani. 

Ei tilaa seikkailulle

Renault Captur takaviisto

Markkinamiesten puheista osa on sanahelinää,  mutta on mukana myös totuuden siemen. Muotoilu on kyllä modernia, mutta kovin seikkailukelpoiseksi etuvetoista Capturia ei kyllä voi väittää. Sama pätee tilaan, sillä pienikokoisen crossoverin tavaratila on rajallinen. 

Muotoilun suhteen Renault on petrannut muutaman viime vuoden aikana runsaasti ja Captur noudattelee merkin uutta muotoilullista linjaa. Nokkapelti on korkealla ja kokonaisuus on korkea, leveä ja lyhyt. Auto vaikuttaa massiiviselta, vaikka todellisuudessa Captur on melko kompakti katumaasturi. 

Crossover-luokka nojaa sisätilojen muunneltavuuteen ja Capturin kohdalla tähän on kiinnitetty laajasti huomiota. Takakontin pohjalevyn avulla tilaa voi jakaa tarpeen mukaan kahteen osaan ja takapenkkejä voi siirtää noin 10 cm edemmäs lisätilan tarpeen yllättäessä. 

Hyviä oivalluksia sisätilojen suhteen

Penkkien eteen liu’uttaminen kuitenkin syö takapenkkiläisten tilaa, joten kyydissä on valittava joko mukavat matkustustilat tai suurempi takakontti. Varsinkin lapsiperheessä tämä tuo haasteita, sillä usein tarvetta olisi molemmille. 

Järkeviä tilaratkaisuja löytyy myös apukuskin paikalta, sillä Renaultin hansikaslokero on mallia jääkaapin alalaatikko. Se tulee reippaasti ulos keskikonsolista ja tilaa on 11 litraa, mikä on huomattavasti tavanomaista hansikaslokeroa enemmän. 

Innovaatio on pieni, mutta lisätila on yllättävän tarpeellista. Kehuja on annettava myös takakontin käännettävästä pohjalevystä, jonka toinen puoli on kangasta ja toinen muovia. Muovisen puolen voi kääntää esiin silloin kun takakontissa pidetään likaisia tavaroita. 

Vain pieniä moottoreita

Capturia on tällä haavaa tarjolla kahdella eri moottorivaihtoehdolla, jotka ovat molemmat bensiinikäyttöisiä. TCe 90 on nimensä mukaan 90-hevosvoimainen ja ainoastaan 900-kuutioinen voimanlähde. Tehokkaampi TCe 120 on 1,2-litrainen ja 120-hevosvoimainen. 

Koeajoversio on varustettu malliston tehokkaammalla versiolla, jonka tehoreservi välitetään tiehen 6-portaisella EDC-automaattivaihteistolla. Laatikko on kaksoiskytkimellinen, mikä sekin on Renaultin mallistossa poikkeuksellista.

EDC-vaihteisto on automaattivaihteistoksi hyvä, mutta valitettavasti se ei yllä vaikkapa VAG-konsernin DSG-vaihteiston tasolle. Vaihdot sujuvat nopeasti, mutta laatikko nykäisee vaihdoissa melko selvästi. Ero muihin on huomattava.

 • Renault Captur takavalo
 • Renault Captur vanne
 

Kaksoiskytkimellä kaikki irti tehoista

Automaattiaskin kohdalla ihmetyttää myös sen hidas käyttäytyminen vaihdettaessa P-asennolta D- ja R-asennoille. Laatikko miettii kummallisen kauan erityisesti pakille vaihdettaessa. 

Kiihkeästi vaihtavan laatikon avulla maltillisella teholla varustetusta moottorista saadaan irti kaikki mahdollinen. 120 hevosvoimaa saavat Capturin liikahtamaan sataseen 11 sekunnissa, mikä on kelpo tulos. 

Renault on sisustaltaan tyylikäs ja ulkokuoren kanssa samassa linjassa. Kokonaisuus on tyylikäs ja hallintalaitteet on sijoiteltu hyvin. Penkeissä on riittävästi säätövaraa ja ajoasento on helppo muokata mieleiseksi. 

Tyylillisesti edullisten crossovereiden kuningas

Alustaltaan Captur on vaikkapa Nissan Qashqaihin verrattuna jämäkkä, mutta ohjaustuntumassa on hieman kehittämisen varaa. Elektronisesti tehostettu ohjaus reagoi ratin liikkeisiin turhan terävästi ja keskialue on olematon.

Hintansa puolesta Captur kilpailee samassa sarjassa markkinoiden edullisimpien kompaktien crossovereiden sarjassa, sillä hinnat alkaen –malli jää hieman alle 20 000 euron. Se on pari tonnia edullisempi kuin Opel Mokka, mutta vakiovarusteetkin ovat heikommat. 

Qashqaihin verrattuna ero kapenee muutamaan sataseen, mutta Nissanin crossover tarjoaa myös enemmän tilaa. Tyylillisesti Renault Captur jättää taakseen sekä Nissan Qashqain ja Opel Mokkan. 

Renaultin uusi aluevaltaus on pätevä, sillä Captur on onnistunut tehtävässään. Se on trenditietoisen city-ihmisen auto, jonka ratissa pääsee nauttimaan perinteistä henkilöautoa korkeammasta istuinkorkeudesta ja rouheammasta ulkonäöstä. 

Tuomas Rajala

Kehuja: komea ulkonäkö, sisätilojen muunneltavuus, laatuvaikutelma

Parantamisen varaa: EDC-vaihteiston karkeus, rajalliset sisätilat

Tekniset tiedot

Moottori:4-sylinterinen, 1197 cm3 bensiinimoottori
Teho:120 hv (88 kW) / 490000 rpm
Vääntö:190 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,9 s.
Huippunopeus:192 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen EDC-automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):5,4 l / 100 km
CO2 päästöt:125 g/km
Paino:1255 kg
Tavaratila:377 l
Polttoainesäiliö:45 l
Hinta alkaen:19 896€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Renault Captur

     
4.3
Read user reviews or write your own »

For sale Renault Captur cars

test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
25 900 €
test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
25 900 €
test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
25 989 €
test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
25 989 €
test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
25 990 € (incl. VAT)
test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
27 365 €
test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
26 590 €
test
Renault Captur1.3, '20, Undriven
26 590 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Renault test drives

All test drives »
Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Trafic

Renault Trafic

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin