Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 30 266   1

Renault Megane: Eleganttia peruskauraa

Renault Megane: Eleganttia peruskauraa
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane
 • Renault Megane

Uusi Renault Megane on muodollisesti pätevä ja teknisesti vakuuttava kokonaisuus.

Renault esitteli tulevaisuutta enteilevän muotoilusuuntauksensa viime vuonna julkaistussa Captur-katumaasturissa. Piirteet ovat aiempaa modernimmat, pyöreämmät ja massiivisemmat. Megane onkin yksi luokkansa komeimmista ilmestyksistä.

Muotoilu onkin asia, jonka ranskalaisvalmistajat ovat osanneet kautta aikain, vaikka matkan varrelle on toki sattunut myös muutamia töykeitä ylilyöntejä. Meganen kohdalla muotoilu on sopivan helposti lähestyttävää.

Keula on nykysuuntauksen mukaan massiivinen ja sen ilmettä hallitsee suurikokoinen Renault-logo. Etuvalot ulottuvat pitkälle sivuille, mikä toimii leveässä autossa hyvin. Myös takavalot ovat onnistuneesti muotoillut ja merkin linjaa noudattelevat.

Sisusta vakuuttaa

Renault Megane kuva etuviisto

Kauneutta on ulkokuoren lisäksi myös sisätiloissa, sillä uuden Meganen hytti on veistelty uusiksi ja lopputulos vakuuttaa. Vaikka sisusta onkin materiaaleiltaan Premium-malleja arkisempaa, on se hintaansa nähden erittäin onnistunut.

Ohjaamon tyylikkäin yksityiskohta on ehdottomasti vaaleataustainen nopeusmittari. Se on kokonaan digitaalinen ja erittäin piristävä ilmestys mustien mittaristojen joukossa.

Yksityiskohta saattaa tuntua pieneltä, mutta huomiota on kiinnitetty juuri oikeaan kohtaan. Mittaristo on tien ohella se asia, jota kuskin paikalta tuijotetaan kaikkein eniten. Ja Meganen nopeusnäyttöä on ilo silmäillä.

Hyvä kosketusnäyttö

Uudet Renaultit on varustettu hyvän kokoisella kosketusnäytöllä, jonka kautta operoidaan mm. navigaattoria ja radiota. Radiota voi ohjata näytön lisäksi myös ratin takana olevasta viiksestä ja navigaattoria vaihdekepin vieressä olevasta nappirykelmästä.

Navigaattorin ohjausjärjestelmä muistuttaa saksalaisten laatuautojen navigaatiorullista, vaikka se onkin toteutettu hieman kankeammin. Järjestelmä on kuitenkin hyvin toimiva, vaikka suuri nappien määrä vaatiikin totuttelua.

Megane ei ole perinteisesti niittänyt kovin luotettavan auton mainetta katsastuslaitosten vikatilastoissa, vaan malli on viihtynyt negatiivisessa mielessä listojen kärkipäässä. Erityisen heikkoa menestys on ollut 2000-luvun alkupuolen malleilla.

Laadussa on kuitenkin tapahtunut viime aikoina parannusta ja erityisesti laatuvaikutelma on uuden Meganen kohdalla hyvä. Se jää kuitenkin nähtäväksi kuinka ranskalaismerkki kestää kotimaan armottomia sääoloja pidemmällä tähtäimellä.

 • Renault Megane kuva Edestä
 • Renault Megane uusi etuvalo
 

Vaivatonta kulkua

Renaultin moottoriteknologia on ollut vakuuttavaa ja tehtaan valmistamia voimanlähteitä on tavattu viime vuosina myös Nissanin konehuoneista. Mm. suosikkimalli Qashqain padat ovat osittain ranskalaista alkuperää.

Koeajoversio on varustettu 115-hevosvoimaisella bensiinimoottorilla, joka on teholtaan aivan riittävä ja itse asiassa yllättävän pirteä ilmestys. Arkiajoa ajatellen teho annostellaan mukavasti, sillä kone ei vaadi jatkuvaa huudattamista.

Useasti pienemmissä perheautoissa ongelmakohdaksi muodostuu ohjaamon äänimaailma, mutta Megane on jopa talvirenkailla yllättävän hiljainen matkakumppani. Sisään ei juuri kantaudu moottorin äänimaailmaa, eikä menoa haittaa edes rengasmelu.

Sen sijaan suuntavakaudessa on paljon kehittämisen varaa. Renault nimittäin tarttuu nastarenkaiden raatelemalla tiestöllä uriin ja vetelee moottoritievauhdeissa ilkeästi. Sen kanssa pitääkin olla jatkuvasti tarkkana, sillä ajolinja karkaa helposti.

Tila on käytetty hyödyksi

Tiloiltaan uusi Megane Sport Tourer on edeltäjäänsä parempi ja matkustamo on mukavan väljä. Vaikka Renault ei ulkoisilta mitoiltaan ole juuri kasvanut, on koko osattu hyödyntää sisätiloissa erinomaisesti.

Takakontin tilavuus on 524 litraa, mikä on luokassaan kohtuullinen tulos, vaikka se jääkin kakkoseksi vaikkapa Volkswagen Golf Variantin 600 litran tilavuudelle.

Renault Megane kilpailee luokassa, jossa ei ylipäänsä ole mitään kovin seksikästä, joten siltä ei sovi odottaa elämää suurempaa ajokokemusta. Megane on kuitenkin hyvä perusauto, jonka ratissa viihtyy hyvin.

Renaultin hinnoittelu on kohtuullisen kovaa, sillä Megane Sport Tourerin lähtöhinta on jopa Volkswagen Golfin farkkumallia kovempi. Näiden kahden vertailussa Megane jää valitettavasti kakkoseksi.

 

Kehuja: moottori, hyvä arkisuorituskyky, muotoilu,  sisätilat

Parantamisen varaa: suuntavakaus, korkeahko hinta

Tuomas Rajala

Tekniset tiedot:

Moottori:4-sylinterinen, 1197 cm3 bensiinimoottori
Teho: 116 hv (85 kW) / 4500 rpm
Vääntö:190 Nm / 4500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,9 s.
Huippunopeus: 185 km/h
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus: (yhd.):5,3 l / 100 km
CO2 päästöt:119 g/km
Mitat: (pit./lev./kork.)4567mm/1804mm/1507mm
Paino:1359 kg
Tavaratila:524 l
Hinta alkaen :22 459€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Renault Megane

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Renault Megane cars

test
Renault Megane1.3, '20, 4 tkm
24 900 € (incl. VAT)
test
Renault Megane1.3, '20, 1 tkm
25 900 €
test
Renault Megane1.8, '20, 3 tkm
47 900 €
test
Renault Megane1.5, '20, 11 tkm
23 400 €
test
Renault Megane1.3, '20, 11 tkm
28 380 €
test
Renault Megane1.8, '20, Undriven
46 686 €
test
Renault Megane1.3, '20, 4 tkm
24 800 €
test
Renault Megane1.3, '20, 1 tkm
24 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Renault test drives

All test drives »
Renault Megane Sport Tourer – Dynaaminen farkkupeppu

Renault Megane Sport Tourer – Dynaaminen farkkupeppu

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault ZOE – Pieni, mutta pippurinen sähköauto

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Captur – Kaupunkiseikkailija

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Clio – Valtaisan vakuuttava pikkuranskis

Renault Trafic

Renault Trafic