Close
Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon

Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq
 • Skoda Enyaq

Enyaq RS Coupé on odotettu uutuus, joka tuo Skodan suositun RS:n sähköautoon. Mitkä ovat Enyaq RS:n huippuominaisuudet? Löytyykö sporttia?

Skoda Enyaq RS Coupé saapuu myyntiin aikana, jolloin markkina on kyllästetty samankokoisilla uusilla sähköllä kulkevilla katumaastureilla.

Tarjolla muun muassa Tesla Model Y, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.5, Audi Q4 e-tron, Volvo XC40, Volvo C40, Ford Mustang Mach-E, Nissan Ariya, Toyota bZ4X, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 ja Mercedes EQB.

Myös Tesla Model 3 ja Polestar 2 voidaan laskea kisaan mukaan, sillä moni miettii seuraavaa sähköautoa laajemmasta valintakorista ja ottaa mielellään mukaan matalampia sähköautoja, joissa tulee etua halvemmasta hankintahinnasta sekä pienemmästä sähkönkulutuksesta.

Vastaavasti tilat ovat hieman pienemmät kuin Enyaqin kokoluokan sähköisissä katumaastureissa.

Myös muilla merkeillä sporttisia sähköautoja

Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon

Sporttisia sähkömalleja on myös muilla merkeillä. Urheilusähkiksiä ovat muun muassa Volkswagen ID.4 GTX, Kia EV6 GT, Ford Mustang Mach-E GT, Audi Q4 Sportback e-tron 50 ja Polestar 2 Performance paketilla. Tesla Model Y:n nelivetomallit ovat urheilullisia hyvän kiihtyvyyden sekä urheilullisen kovaksi viritetyn alustatuntuman ansiosta, ja erityisesti mallin Performance-versiossa.

Skoda Enyaq RS Coupé ei säväytä sporttiomaisuuksillaan paperilla. Edellä mainitussa joukossa 6,5 sekunnin 0-100 km/h kiihtyvyysarvo ei saa aikaan riemunkiljahduksia.

Toki Volkswagenin ID.4 GTX ja ID.5 GTX omaa saman tekniikan Enyaq RS:n kanssa ja kiihtyy vain muutaman sekunnin kymmenyksen ripeämmin. Muiden osalta puhumme vitosella tai jopa nelosella alkavista kiihtyvyyslukemista, joten niissä sporttifiilistä on tarjolla selvästi rajummin.

Hyvä sportti-istuin ja ergonomia

Enyaq RS:n sporttiominaisuudet ovat siis enemmän fiilistä ja muun muassa Octaviasta tuttua RS-tunnelmaa, joita edustavat tutut RS-logot eri puolilla autoa.

Kojelaudassa RS tarkoittaa pehmeitä säämiskänahkaa muistuttavia osia ja koeajoauton ulkovärin Mamba greenin väristä tikkausta. Sama toistuu näyttävissä sporttisissa etujakkaroissa.

Ohjaamon suunnittelu pitkän kojelaudan sekä isokokoisen keskellä kojelautaa sijaitsevan kosketusruudun kanssa luovat tunnelmaa kokoaan isommasta autosta.

Enyaq RS:ssä myös istutaan rehellisesti korkealla, joten auton ohjaksissa tuntee olevansa selvästi normaalin korkuista henkilöautoa ylempänä, joka tuo ajoon rentoutta, koska liikennetilanteet näkee matalia autoja aiemmin.

Kuljettajan ja etumatkustajan RS-urheiluistuimet tarjoavat hyvin tukea ja ovat näyttävät muotoilultaan.

Ajoasennosta saa muokattua kuljettajan istuimen sähkösäätöjen avulla todella hyvän, ja erimittaiset kuljettajat löytävät varmasti omaa makua miellyttävän ajoergonomian.

Keskiruudusta löytyy paljon toimintoja ja siitä hoidetaan myös ilmastointia. Käyttölogiikka on helppo oppia, mutta “tavaraa” on niin paljon, että kaiken oppiminen ja löytäminen vie oman aikansa.

Erinomainen ja vakaa auto ajaa

Skoda Enyaq RS Coupé iV on erinomainen auto ajaa. Se on vakaa, siinä on todella hyvä ohjaustuntuma ja alusta toimii erinomaisesti, ja nämä kaikki erityisesti mukavuusmielessä.

Kovin sporttiseksi ajotuntumaa ei voi kehua, ei edes Driving Mode Selection -ajoasetuksen ollessa sport-asennossa. Muut vaihtoehdot ovat Eco, Comfort, Normal, Traction ja Individual.

Auton kahdella sähkömoottorilla hoituva neliveto tuo talvikeliin sekä helppoja liikkeellelähtöjä että mukavuutta, kun se vakauttaa ajamista liukkaalla. Nelivedon ansiosta auton saa sujautettua helposti lumella kuorrutettuun taskuparkkiin, ja se lähtee niistä myös rivakasti pois.

Kaupunkiajossa voi antaa kehuja pienehköstä kääntöympyrästä, joka tuo ketteryyttä. Maantieajossa Skoda Enyaq RS Coupé iV etenee kuin tankki, johon omalta osaltaan vaikuttaa hyvä ohjaus sekä auton iso koko ja paino.

Lataus ja toimintamatka

Skoda Enyaq RS Coupé iV:n pikalatauksen maksimiteho on 150 kW ja auton oma laturi ottaa AC-latauksessa virtaa vastaan maksimissaan 11 kW:n teholla. Se tarkoittaa, että pikalaturissa auton saa 0-80 prosentin varaukseen nopeimmillaan noin 30 minuutissa.

Asiointilaturissa akku täyttyy nopeimmillaan noin seitsemässä tunnissa.

WLTP-mittauksessa saatu toimintamatka on 496 kilometriä, josta lähtee Suomen talvikelissä reilusti pois. Toki todelliseen toimintamatkaan vaikuttaa monia asia, kuten ajonopeus, lämpötila, tienpinta ja ajotyyli.

 • Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon
 • Skoda Enyaq RS Coupé iV - Sporttia sähköautoon
 

Yhteenveto

Skoda Enyaq RS Coupé on näyttävä ja mukava auto. Se ei tarjoa sporttista sähköautokokemusta, mutta hiljaisuus sekä erinomainen alusta ja ohjaus tekevät autosta miellyttävän matkakumppanin niin työmatka-ajoon kuin mökkireissuille.

Miten Skoda RS Coupé pärjää 10 vuotta vanhana vaihtoautona käytettyjen autojen markkinoilla vuonna 2033? Veikkauksemme on, että hyvin.

Skodan sporttibadge RS on taannut käytettyjen markkinoilla hyvän kiinnostuksen, joten on helppo ennustaa, että myös hyvin pidetty käytetty Enyaq RS tekee erinomaisesti kauppansa. Eikä vähiten erinomaisten perheauto-ominaisuuksiensa ansiosta.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Vahvat ja näyttävät ulkomuodot, tyylikkäät sisätilat, hyvät tilat perhekäyttöön, mukavat ja hyvät ajo-ominaisuudet, erityismaininta koeajoauton Mamba green -erikoisväristä, joka erottuu ilahduttavan hyvin Suomen harmaassa talvessa

Parannettavaa: Sporttisuutta voisi ajon puolella olla ripaus lisää, tutkalla toimivan vakionopeudensäätimet yllättävät haamunostot 80 km/h nopeudesta 120 km/h nopeuteen

 • Share on Facebook
 • tweet
 • JAETTU  

Skoda Enyaq RS Coupé iV

Moottorit: 2 x sähkömoottori
Yhteisteho:220 kW/299 hv
Yhteisvääntö:460 Nm
Huippunopeus:180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:6,5 s
Vetotapa:Neliveto
Sähkön kulutus:17,2 kWh/100 km
Pikalatausnopeus (150 kW):Nopeimmillaan 0-80 % varaukseen noin 30 min
Asiointilataus (11 kW):Tyhjästä täyteen nopeimmillaan noin 7 tuntia
Kantama:496 km (WLTP)
Akun nettokapasiteetti:77,0 kWh
Omamassa:2180 kg
Perävaunupaino jarruton:750 kg
Perävaunupaino jarrullinen:1200 kg
Hinta alkaen:67 190 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Skoda Enyaq

     
Read user reviews or write your own »

For sale Skoda Enyaq cars

test
Skoda Enyaq, '24, 5 tkm
63 900 €
test
Skoda Enyaq, '24, Undriven
58 345 €
test
Skoda Enyaq, '23, Undriven
64 700 € (incl. VAT)
test
Skoda Enyaq, '23, 500 km
64 900 € (incl. VAT)
test
Skoda Enyaq, '23, 50 km
59 900 € (incl. VAT)
test
Skoda Enyaq, '23, Undriven
70 890 € (incl. VAT)
test
Skoda Enyaq, '23, Undriven
59 850 €
test
Skoda Enyaq, '23, Undriven
62 900 € (incl. VAT)

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More related articles

See all
Skoda Enyaq 80x 4x4 - nelivetoinen sähkökatumaasturi

Skoda Enyaq 80x 4x4 - nelivetoinen sähkökatumaasturi

Skoda Enyaq iV - Sähköautojen kilpailu kovenee

Skoda Enyaq iV - Sähköautojen kilpailu kovenee

Lue Škodan viimeisimmät huoltotilastot

Lue Škodan viimeisimmät huoltotilastot

Škoda Fabia - halvalla voi saada myös hyvää

Škoda Fabia - halvalla voi saada myös hyvää

Skoda Fabia - modernia ilmettä ja laatua perinteisin eväin

Skoda Fabia - modernia ilmettä ja laatua perinteisin eväin