Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 13 352   1

Toyota Camry Hybrid - kokoa, laatua ja luksusta Toyotan tapaan

Toyota Camry Hybrid - kokoa, laatua ja luksusta Toyotan tapaan
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry
 • Toyota Camry

Toyota möi markkinoilta poistuneen Avensiksen sedan-malleja 1000 kappaletta vuodessa. Kokoluokkaa isompi Camry tuli paikkaamaan Avensiksen aukkoa.

Toyota Camry on iso E-luokan sedan eli samaa kokoluokkaan kuin Mercedes-Benz E-sarjaBMW 5-sarja ja Audi A6. Camry on siis Avensikseen verrattuna luokkaa isompi, mutta vastaavasti Camryn hintaa on pyritty painamaan lähelle Avensis sedanin hintaa. Siis jos Avensiksessa oli uutena todella hyvät varusteet, sillä uusi Toyota Camry on jo hinnat alkaen -varustetasossa (Active) lähtien todella hyvin varusteltu auto. Mukana on muun muassa aina vakiona arvokkaan oloinen nahkasisustus.  

Toyota Camry Activen hinnat alkavat 38 666 eurosta ja koeajossa oleva parhaimmalla Premium-varustelulla varustettu Camry kustantaa rahtusen vajaa 45.000 euroa. Väliin asettuu Style-varustetaso. Premiumissa on tarjolla luksusta, kuten sähköllä toimivat takaistuimien selkänojien kaltuvuuden säädöt, joka aiheuttaa sen, että Premium-varustellussa Camryssa ei takaselkänojat liiku alas tavaroiden tieltä.

Active- ja Style-varustelluissa autoissa selkänojat saa kaadettua, mutta aukko tavaratilan ja ohjaamon välillä on aika ahdas.

Katso Toyota Camry hybridin koeajovideo Nettiauton YouTube-kanavalta.

Iso tyylikäs sedan

Nettiauto-koeajo-Toyota-Camry-Antti-Liinpää-20022020

Toyota Camry on tyylikäs melkein 4,9 metrin mittainen iso sedan. Autossa on Toyotaksi yllättävän persoonallinen ja laadukkaan oloinen ohjaamo, joka tarjoaa kuskille hyvän ergonomian. Istuimen sähköllä säätyvästä ristiseläntuesta voi antaa erityiskiitoksen.

Takamatkustajilla on isot tilat eli Camry sopii erinomaisesti taksiksi ja taksina tätä luksus-Toyotaa on alkanut näkyä. Tavaratila on iso, valmistajan ilmoittama litramäärä on 524.

Keskikonsolissa on fiksusti mukitelineet ja vaihdekepin edestä löytyy kännykän langaton latausalusta, USB- ja AUX-liitäntä. Camryssa on muiden Toyotan itselataavien hybridien tapaan ajo-ohjelmien valintamahdollisuus napillla. Eri vaihtoehdot ovat Eco, Normal ja Sport. Lisäksi on EV mode, jolla auton voi kytkeä kulkemaan sähköllä niin kauan kuin akussa riittää virtaa, joka on käytännössä maksimissaan muutaman kilometrin. Kätevä ominaisuus esimerkiksi parkkihallissa paikkaa etsiessä.

Ruudikas 218 hevosvoiman yhteisteho

Camryssä on käytössä uuden Toyota RAV4:n voimalinja. Sähkömoottori tarjoaa 177-hevosvoimaisell 2,5-litraiselle vapaasti hengittävälle bensamoottorille lisätehoa ja -voimaa. Ilmoitettu yhteisteho on 218 hevosvoimaa. 

Vaikka Toyotan markkinoimalle ‘itselataava hybridi’ -sloganille on naureskeltu, on se edelleen elegantein ja helpoin tapa säästää oman autoilun bensalaskussa ja päästöissä. Ei tarvitse temppuilla sähköjohdon kanssa ja säästöä tulee useita litroja jokaista sataa kilometriä kohden.

Toyota Camryn saa huolettomallakin ajolla kulkemaan kuudella litralla sekalaisessa ajossa ja keskittymällä on mahdollista saada kulutuksen laskemaan viitosella alkaviin lukemiin. Taksimiesten tietotoimisto kertoi, että taksikäytössä auton on joku saanut kulkemaan jopa nelosella alkavilla lukemilla, mutta epäilen, että kyseessä ollut taksi ei ollut pääkaupunkiseudulta.

Pienen kulutuksen lisäksi Camry liikkuu erittäin ripeästi ja vaivattomasti. Autolla on suorastaan hauska ajaa.

 • Toyota Camry Hybrid - kokoa, laatua ja luksusta Toyotan tapaan
 • Nettiauto-koeajo-Toyota-Camry-Antti-Liinpää-20022020
 

Hyvä ja vakaa ajettava

Camrylla ajamisen hauskuutta lisää vakaat ja hyvät ajo-omaisuudet. Ohjaus on tarkka, uuden RAV4:n sekä nykyisen Toyota Priuksen kanssa parasta Toyotaa perusautoissa. Alusta kantaa ison kuorman ilman valituksia eli myös sen puolesta Camry sopii taksiin.

Miinusta tulee vaatimattomasti äänieristyksestä, joka tehokkaasti laskee muuten laadukkaan ja varustellut auton luksustunnelmaa matka-ajossa. Erityisesti rengasmelu nousee Suomen karkeilla asfalteilla maantiellä yllättävän kovaksi. Myös moottorin hurina kantautuu ohitustilanteissa selvästi sisään muiden Toyotan hybridien tapaan.

Muutamista miinuksista huolimatta uusi Toyota Camry on hyvä auto, joka tarjoaa ison koon, laadukkaan tunnelman, paitsi rengasmelu matka-ajossa, hyvän varustelun ja ajettavuuden sekä pienen kulutuksen. Myös Toyotan erinomainen maine hybridiautojen valmistajana sekä luotettavuus houkuttelee varmasti niin taksi- kuin yksityisasiakkaita testaamaan 14 vuoden jälkeen Suomeen palanneen Camryn.

Toyota Camry 2.5 Hybrid Premium

Moottorit: 4-sylinterinen, 2,5-litrainen bensiinimoottori + sähkömoottori
Yhteisteho:218 hv @ 5700 rpm
Vääntö:221 Nm @ 3600-5200 rpm
Huiput:180 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:8,3 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Automaattivaihteisto
EU-kulutus:4,2-4,3 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:98-101 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4885 mm/1840 mm/1455 mm
Omamassa:1595-1635 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):44 786 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Toyota Camry

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Toyota Camry cars

test
Toyota Camry2.5, '21, 1 tkm
39 900 € (incl. VAT)
test
Toyota Camry2.5, '21, Undriven
42 116 € (incl. VAT)
test
Toyota Camry2.5, '21, Undriven
42 717 € (incl. VAT)
test
Toyota Camry2.5, '21, Undriven
42 438 € (incl. VAT)
test
Toyota Camry2.5, '20, 1 tkm
42 990 € (incl. VAT)
test
Toyota Camry2.5, '20, 2 tkm
43 880 €
test
Toyota Camry2.5, '20, 8 tkm
38 490 €
test
Toyota Camry2.5, '20, 17 tkm
38 880 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Toyota test drives

All test drives »
Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Toyota Land-Cruiser 2.8 D-4DPremium Automaatti

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa
MAINOS
Video Icon

Tiesitkö tämän? Uusi tapa ostaa käytetty auto mullistaa markkinaa

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona

Toyota Hilux nyt myös TruckMasters OX -kevytkuorma-autona

Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti

Toyota Proace 2.0 D 120 hv automaatti