Go to Sell your car page
Read 68 700   0

Tyypit: Renault Laguna Break

Tyypit: Renault Laguna Break
  • Renault Laguna
  • Renault Laguna
  • Renault Laguna
  • Renault Laguna

Tämänkertaiset tyypit otettiin Renaulta Lagunalla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä Helsingissä http://www.nettiauto.com/645207

TAUSTAA

Renault on jo parikymmentä vuotta ollut muotoilullisesti omien polkujensa kulkija ja toteuttanut autoja, jotka ovat aluksi näyttäneet oudoilta. Silmä kuitenkin tottuu erikoisiin muotoihin, eikä Relluja voi ainakaan tylsiksi kutsua. Suunnannäyttäjän rooli on ollut taloudellisesti kannattavaa – Renault on Euroopan myydyin henkilöauto!

Laguna on malliston myydyimpiin kuuluva malli ja edustaa kokoluokaltaan Mondeo / Vectra –sarjaa. Se esiteltiin yleisölle vuonna 1994. Malleja oli alkuun vain yksi – viistoperä. Farmarimalli erikoisine takalasitoteutuksineen esiteltiin seuraavana vuonna eli 1995.

Lagunaan moottorivalikoimat ovat laajat, alkaen 1.8 –litraisesta bensiinimoottorista ja päättyen nyt ajettuun 3.0 -litraiseen V6 -moottoriin. Dieselpuolella yleisin lienee 2.2 litrainen nelikko.

ENSIVAIKUTELMA LAGUNASTA

Tämä onkin meikäläisen ensimmäinen koeajo Lagunalla. Alkuun huomio kiinnittyy omistajan itse laittamiin jalopuusomisteisiin, jotka luovat sisustaan arvokkaan tyylitellyn fiiliksen. Ratissa on paksu nystyröity muovipäällys, josta saa hyvän otteen.

Tämän yksilön juju on erittäin alhainen ajomäärä (24 tkm), joka selittyy sillä, että se on hankittu Saksasta suoraan ensimmäiseltä omistajalta. Auto on ollut omistajan vaimolla kauppakassina. Auton kunto tukee mittarilukeman näyttämää, mutta eihän näistä asioista koskaan voi olla täysin varma, ellei sitten perehdy autossa oleviin dokumentteihin.

Kojelautanäkymät ovat miellyttävät ja toimivat – ainoastaan mittaristo vaikuttaa suunnittelultaan vanhentuneelta.

AJOSSA

Käynnistettäessä huomio kiinnittyy takaa kuuluvaan kompressorin surinaan. Ensiksi ajattelin, että sähköinen antenniko siellä surisee, mutta sitten
Mika kertoi äänen tulevan takajousituksen automaattisesta korkeudensäädöstä.

Automaattivaihteisto toimii huomaamattomasti ja Laguna etenee eleettömän rauhallisesti. Suurin melu tulee kovapintaisista saksan kitkarenkaista.

Ohjaustehostimen vaste muuttuu nopeuden mukaan. Pienessä nopeudessa ohjaus on kevyt ja aika tunnoton. Maantieajossa vaste tiukkenee selvästi ja tuntuma tiehen paranee selvästi.

Tehoa on tarjolla 190 hv, mutta parhaan tehon ulos saamiseksi on syytä käyttää vaihteiston Sport -asentoa ja vaihtaa käsin.

Alusta on viritetty mukavuuspainotteiseksi. Auto ei heijaa, vaan on napakan tuntuinen. Kaiken kaikkiaan Laguna jättää itsestään miellyttävän, vakaan ja hiljaisen vaikutelman.
  • Tyypit: Renault Laguna Break
  • Tyypit: Renault Laguna Break
 

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Laguna on keskikokoista perheautoluokkaa. Takana jalka- ja etenkin pääntilaa riittää jopa keskikokoista kookkaamman tarpeisiin.

Etuistuimista ainoa moite on istuinosan lyhyys, joka rupeaa vaivaamaan vasta pidemmän matkan jälkeen.

Varustetaso tässä yksilössä on hyvää luokkaa: automaattinen ilmastointilaite, vakionopeudensäädin, 4 x sähköikkunat, lasintummennukset takasivuikkunoissa, ajotietokone sekä lämmitettävä tuulilasi. Myös turvavarusteet ovat hyvällä mallilla. Lagunasta löytyy abs-jarrut, turvatyynyt sekä luistonesto.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 190 hv / 140 kW
Vääntö: 267 Nm
Huippunopeus: 221 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 9,1 sek
Kulutus: 8,0 – 10,0 – 17,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

Malliston huippuvarusteltu yksilö pienillä kilometreillä on aina tutustumisen arvoinen. Perhekäyttöön tästä saa mukavan ja turvallisen auton vuosiksi.

Lisätiedot Lagunasta Mikalta numerosta 050 532 6106.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Renault Laguna

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Renault Laguna cars

test
Renault Laguna1.5, '11, 196 tkm
4 750 €
test
Renault Laguna1.8, '03, 305 tkm
990 €
test
Renault Laguna1.6, '07, 166 tkm
2 300 €
test
Renault Laguna1.8, '96, 345 tkm
240 €
test
Renault Laguna1.8, '03, 260 tkm
850 €
test
Renault Laguna1.8, '02, 219 tkm
1 000 €
test
Renault Laguna3.0, '01
1 250 €
test
Renault Laguna2.0, '05, 358 tkm
390 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Renault test drives

All test drives »
Renault Trafic

Renault Trafic

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin

Renault esitteli uudistuneet hyötyautonsa - Traficin ja Masterin

Renault Koleos – Tyylipuhdas ja jyhkeä etenijä

Renault Koleos – Tyylipuhdas ja jyhkeä etenijä

Renault Scenic – Monipuolinen avantgarde-sukkula

Renault Scenic – Monipuolinen avantgarde-sukkula

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu

Renault Clio R.S. – Hätäinen Rellu