Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 48 943   0

Tyypit: Seat Ibiza Cupra 1.8 T

Tyypit: Seat Ibiza Cupra 1.8 T
  • Seat Ibiza
  •  
  •  
  •  

Tämänkertaisen koeajon kohde on Seat Ibiza Cupra 1.8 turbo, joka on myytävänä Herttoniemen Autokeskuksessa Helsingissä, http://www.nettiauto.com/46218

ENSIVAIKUTELMA SEATISTA

Kirkkaanpunainen pikkusportti ja maukkaat mausteet. Isot vanteet matalaprofiilisilla renkailla; sporttinen puolinahkasisustus; tuplapakoputkisto. Lisäksi tummennetut takalasit ja tyylikäs ohjauspyörä-keskikonsoli-mittaristokokonaisuus.

AJOSSA

Föönihän se siellä puhaltaa… Seatiin on vaihdettu isompi turbo ja lapussa kerrotaan että tehoa pitäisi löytyä 215 hv.
Otetaanpas selvää asiasta.

Ensi metreiltä huomio kiinnittyy paukkukovaan alustaan, jota 35-sarjaiset renkaat korostavat entisestään. Jopa tienpintaan maalatut kaistaviivat tuntuvat kuskin hanurissa. Urissa auto vetelehtii puolelta toiselle odotetun levottomasti. Sileällä tiellä ja moottoriradalla Cupra on varmasti omassa elementissään. Auto ei nyöki eikä kallistele.
Jarrut ovat tehokkaat ja tilanne pysyy hyvin hallinnassa. Liikennevaloissa ja mutkissa on kiva leikitellä ja ampaista liikkeelle urheilullisesti – ennakoiden mahdolliset vaaratilanteet ja huomioiden laissa säädetyt ja Tasavallan Presidentin vahvistamat nopeusrajoitukset!

SUORITUSKYKY

Viritetty Cupra on teholtaan saman oloinen kuin aiemmin ajetut Opel Calibra 4 x 4 turbo sekä Ford Sierra Cosworth.
Erona tietenkin se, että Seatti raapii edestä. Etuveto ja suuri teho on yhdistelmä, joka aiheuttaa suuret haasteet alustalle varsin lyhyessä autossa. Seatin tapauksessa vaikeutena on siirtää olemassa oleva teho tienpintaan. Cuprassa asiassa on onnistuttu kohtuullisen hyvin. Suurilla nopeuksilla auton hallittavuus on hyvä, mutta mukavuus kärsii – auto kun myötäilee tien pintaa hyvinkin tarkasti. Tämä tekee ajosta levotonta ja pomppivaa.

Suorituskyvystä jäi erityisesti mieleen alakierrosvääntö, joka on yleensä turbokoneisissa vehkeissä vaatimatonta. Cupralla on jopa miellyttävämpää ajella muun liikenteen tahtiin isolla vaihteella, kuin urheilullisesti rykien!

TILAT JA VARUSTELU

Seat Ibiza on koriltaan pikkuauto. Olettaisin, että tämän auton seuraava haltija (omistaja?) ajelee autolla pääsääntöisesti yksin. Sen vuoksi on yhdentekevää minkä kokoinen takapenkki tai tavaratila autossa on. Etutilat ovat kaikin puolin tilavat ja erityisesti kiinnittäisin huomiota tyylikkäästi toteutettuun sisustaan! Sisällä viihtyy varsin mainiosti vaikkakin 29 asteen helteellä olisin kaivannut ilmakonetta…

Keskikonsolissa on laitteistokokonaisuus, josta hallitaan radiota (vakio), lämmityslaitetta ja tuuletusta. Lisäksi diginäytössä on kello sekä ulkolämpötilanmittari.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 158 Kw (215 hv)
Vääntömomentti: 280,5 Nm
Huippunopeus: noin 230 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: noin 6,2 sek
Kulutus: ei tiedossa

YHTEENVETO

Soiva peli! Seatti on selvästi kunnossa oleva auto ja tehot ovat tallella. Suorituskyky on muikea jopa monenlaisiin autoihin tottuneelle koeajajalle. Alusta on enimmäkseen renkaista johtuen levottoman oloinen, mutta taatusti urheilullinen!

Lisätietoja Cuprasta ja sen rahoitusvaihtoehdoista voi kysellä Herttoniemen Autokeskuksesta numerosta 09 788005. Erikoisia autoja voi edelleen tarjota minulle koeajoraporttien kohteeksi 0500 500049 tai mika@nettiauto.com

Nettiauto User Rating for vehicle model : Seat Ibiza

     
3.8
Read user reviews or write your own »

For sale Seat Ibiza cars

test
Seat Ibiza1.0, '20, 100 km
23 800 €
test
Seat Ibiza1.0, '20, 100 km
17 550 €
test
Seat Ibiza1.0, '20, 3 tkm
22 900 €
test
Seat Ibiza1.0, '20, 1 tkm
21 900 €
test
Seat Ibiza1.0, '20, 1 tkm
19 480 €
test
Seat Ibiza1.0, '20, 20 km
19 900 €
test
Seat Ibiza1.0, '20, 100 km
24 500 € (incl. VAT)
test
Seat Ibiza1.0, '20, 100 km
17 500 € (incl. VAT)
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Seat test drives

All test drives »
Seat Ibiza – Reteä pikku bailaaja

Seat Ibiza – Reteä pikku bailaaja

Seat Leon - parempi kuin sisarensa?

Seat Leon - parempi kuin sisarensa?

Seat Mii Electric - sähköinen kaupunkihyrrä

Seat Mii Electric - sähköinen kaupunkihyrrä

Seat Arona – Pieni, suuri ja vähän sporttinenkin

Seat Arona – Pieni, suuri ja vähän sporttinenkin

Seat Leon ST Cupra 300 – Järkisportti halajaa moottoriradalle

Seat Leon ST Cupra 300 – Järkisportti halajaa moottoriradalle