Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain

Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain
  • Volkswagen T-Roc
  • Volkswagen T-Roc
  • Volkswagen T-Roc
  • Volkswagen T-Roc
  • Volkswagen T-Roc
  • Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Rocissa on automaattivaihteistoa, nelivetoa ja sopivasti voimaakin. Jokaiselle jotain, eikä suuria heikkouksia.

Volkswagen T-Rocin ajoasento on korkea ja ulkonäkö tyylikäs ärsyttämättä ketään. Voimaa on riittävästi ja sekä automaattivaihteisto että neliveto löytyvät. Volkswagen T-Roc 2,0 TSI 4MOTION DSG täyttää kaikki toiveet – ainakin paperilla.

Kenelle tämä auto sopii?

Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain

Volkswagenin nelivetoisen kompaktin katumaasturin nimenomaisesti polttomoottorilla tahtova on tyytyväinen. Siitä on oltava kylläkin sitten valmis maksamaan 50 000 euroa.

Tutustu myös näihin

Kia Sportagen nelivetoisen lataushybridin saa samaan rahaan, vaikka kyseessä on selvästi suurempi auto.

Saman konsernin sisältä kannattaa muistaa Skoda Octavia, jota saa esimerkiksi etuvetoisena lataushybridinä tai nelivetoisena Scout-mallina.

 

Ikä ei näy

T-Rocin alkuperäinen konsepti esiteltiin Genevessä jo vuonna 2014 ja kolme vuotta myöhemmin oli tuotantomallin vuoro. Yksinkertainen muoto on ikääntynyt erinomaisesti eikä näytä vieläkään vanhentuneelta.

Loppuvuodesta 2021 Volkswagen kertoi päivittävänsä autoa ajoavustinten ja ajovalojen lisäksi monella pienemmällä palasella. Perusta on kuitenkin edelleen aivan sama.

Nyt koeajoimme uudistetun mallin tehokkaan bensiinimoottorisen nelivetoversion. Itse asiassa samalta suunnalta malliston huipulta löytyvä T-Roc R ehti jo aiemmin Iltalehden koeajoon.

R-Line

Nykyään T-Rocin varustetasot ovat järjestyksessä Life, Style ja R-Line, joten ne vastaavat hyvin Volkswagenin muuta mallistoa. Koeajossamme on sporttista huippuvarustelua tarjoava R-Line ja tämän pitää näkyä.

Ulkokuoresta havaitsee esimerkiksi led-valot sekä R-Line-mallin omat puskurit ja helmalevikkeet. Etumatkustajien Sports Comfort -istuimissa on hieman muoviselta tuntuva R-line kangasverhoilu ja sivuttaistuissa erittäin miellyttävä sekä kuljettajaa paikallaan pitävä ArtVelours mikrokuituverhoilu.

Koeajoyksilöön on valittu lisähinnalla suurempi 10,25-tuumaisella näytöllä varustettu digimittaristo. Sen sijaan varusteluun kuuluu tietoviihdejärjestelmän kolmesta vaihtoehdosta keskimmäinen 8-tuumaisella näytöllä varustettu versio.

Tietoviihdejärjestelmä reagoi hieman hitaasti käskyihin, mutta sen kanssa tulee toimeen ja pikanäppäimillä loikkii nopeasti valikosta toiseen. Perinteiset pyöriteltävät namiskat ovat toisinaan kätevät – niitä ei suurimmassa 10,25-tuumaisessa versiossa olisi.

Edullisimman T-Rocin ohjauspyörässä olisi käytännölliset perinteiset painikkeet. Tässä koeajoyksilössä tilalle on vaihdettu kömpelöt hipaisu- ja liukukytkimien sekoitukset, jotka tuntuvat enemmän hauskalta kikkailulta kuin oikealta kehitysaskeleelta.

Mallipäivityksen myötä kojelautaan on löydetty aiempaakin pehmeämpi laadukkaalta tuntuva muovilaatu. Moni paikka on kuitenkin jäänyt kertomaan, että pohjalla on varsin pieni ja edullinen auto. Kova muovi jatkuu esimerkiksi ovissa aina aivan ylälaitaan asti.

Koeajoyksilön varustelu on kiistatta kattava ja siihen lukeutuu esimerkiksi Park Assist 3.0, matriisi-led-ajovalot, polttoainekäyttöinen lisälämmitin ja vetokoukku. Silti sellaiset ylellisyysvarusteet, kuten heijastusnäyttö, sähkösäätöiset etuistuimet tai kattoluukku loistavat poissaolollaan.

Ohjaamo on lopulta varsin arkinen. Se on jo jonkinlainen puute tämän kokoisessa yli 50 000 euroa maksavassa autossa.

Konsernissa tilataikureita

Jälleen moni asia on oikeinkin hyvällä mallilla. Ajoasennosta ei löydy suurempia moitteita.

Näkyvyyskin on pääosin hyvä, mutta takalasi on pienehkö ja sijaitsee korkealla. Tämä on kuitenkin kovin yleistä tässä katumaastureiden autoluokassa.

Tilat riittävät suurimpaan osaan tarpeista. Kaksi noin 180 senttimetriä pitkää aikuista mahtuu istumaan peräkkäin. Ensimmäisenä loppuisi polvitila, jota ei ole liikaa.

Kontti on keskinkertainen. Jotenkin Volkswagen on jäänyt jälkeen omista saman konsernin sisaristaan paketoinnissa.

Esimerkiksi Škoda Karoq on taikonut samaan rakenteeseen selvästi paremmat tilat. Tavaratilojen osalta T-Rocin kontti on 445 litraa kun Karoqissa se on 521 litraa. Tämä 76 maitotölkin kokoinen ero on merkittävä.

2,0 TSI 4MOTION DSG

Ohjaus on merkille ominaisesti miellyttävä välttäen turhan raskauden. Oikeastaan koko perusajettavuus on katumaasturiksi hyvä, kuten Volkswagenilta sopii odottaa.

Alustaa on madallettu 10 millimetriä perusmallista ja jousitus on katumaasturille tyypillinen: terävimmät töyssyt tuntuvat. Rengasmelua on jonkin verrankin auton 18-tuumaisella rengastuksella.

Voimaa on polttomoottoriautoksi oikein mukavasti. Automaattivaihteisto ja neliveto toimivat pääosin moitteitta.

Esimerkiksi risteyksiin hidastamisen jälkeen kaasulle palatessa löytyy kuitenkin epämiellyttävä viive, joka kostautuu helposti lopulta turhan nykäisevänä lähtönä.

Renkaat eivät sentään niin helposti sutaise nelivedon ansiosta. Tästä järjestelmästä saisi toki merkittävästi suuremman riemun talvikeleissä.

Auton WLTP-kulutus on 7,8 litraa 100 kilometrillä, ja vaikka me pääsimme varsin ihanteellisissa sääolosuhteissa kulutusmittarin mukaan lukemaan 6,8 l/100 km, ei sekään ole poikkeuksellisen pieni arvo. Lähes 200-hevosvoimaiselle ja nelivetoiselle polttomoottorikatumaasturille tulos on odotettava.

  • Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain
  • Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain
 

”Ihan hyvä, mutta…”

Monella tapaa 2-litrainen nelivedolla varustettu T-Roc on hyvin mitäänsanomaton auto – ja tämä pitää ymmärtää myös kehuna. Huonosta autosta löytyisi paljonkin sanottavaa.

Jos tahtoo itselleen Volkswagenin nelivetoisen kompaktin katumaasturin ja on valmis maksamaan siitä 50 000 euroa – elää auton kanssa varmasti onnellista elämää.

Se ei kuitenkaan tarjoa juuri mitään erityistä ostoperustetta. Samaan rahaan saa tilavampia, mukavampia, ylellisempiä, ajettavuudeltaan parempia tai vain nopeampia ja tehokkaampia autoja.

T-Roc on ihan hyvä. Se vain ei tunnu hintansa arvoiselta.

Volkswagen T-Roc R-Line 2,0 TSI 140 kW 4MOTION DSG-automaatti

Hinta euroa: 44 371 (koeajoauto varusteineen 53 915)
Takuu v/km: 3/100 000
Tekniset tiedot:
Sylinteritilavuus cm3: 1984
Teho kW/hv/rpm: 140/190/4200-6000
Vääntö Nm/rpm: 320/1500-4100
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 6,8
Huippunopeus km/h: 218
Koeajokulutus l/100 km: 6,8
EU-kulutus l/100 km: 7,8
CO2 g/km: 178
Mitat:Pituus/leveys/korkeus mm: 4251/1819/1573. Akseliväli mm: 2594. Paino kg: 1580. Vetopaino jarruin/jarruilla kg: 750/1700. Tavaratila l: 445-1237.
Henri - Posa
Henri Posa on Iltalehden autotoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut muun muassa Auto Bild Suomen ja Moottorin sivuille. Harjoittelukokemusta ehti kertyä ennen toimittajan töitä autonvalmistajan tuotekehityksestä, rengastestauksesta ja liikenneviranomaisen tyyppihyväksyntäyksiköstä. Ajoneuvotekniikkaa opiskelleelle diplomi-insinöörille autot ovat nykyään harrastus, intohimo ja ammatti.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Volkswagen T-Roc

     
Read user reviews or write your own »

For sale Volkswagen T-Roc cars

test
Volkswagen T-Roc1.5, '23, 1 tkm
39 900 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '23, 1 tkm
39 890 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '23, Undriven
40 954 €
test
Volkswagen T-Roc1, '23, Undriven
31 091 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '23, Undriven
43 800 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '22, 2 tkm
34 890 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '22, Undriven
40 600 €
test
Volkswagen T-Roc1.5, '22, Undriven
35 635 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Volkswagen test drives

All test drives »
Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Volkswagen T-Roc – Lifestyle-perheen trendiherkku

Volkswagen ID. Buzz Cargo kuljettaa taloudellisesti ja kääntää katseet

Volkswagen ID. Buzz Cargo kuljettaa taloudellisesti ja kääntää katseet

Volkswagenin omistaja: lue huoltotilastot tästä

Volkswagenin omistaja: lue huoltotilastot tästä

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli