Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle

Näillä tärpeillä auton myynti onnistuu vaivattomasti - myyjän muistilista

Kun suunnittelet autosi myymistä, huolehdi alla olevat asiat kuntoon. Auton myynti onnistuu Nettiautossa helposti myynti-ilmoituksesta kauppoihin. Sähköiseen kauppakirjaan saat viralliset tiedot suoraan Traficomista.

1. Päätä myyntitapa

Auton myyminen itse vaatii hiukan vaivaa, mutta on yleensä taloudellisesti kannattavin vaihtoehto. Nykyisillä sähköisillä työkaluilla auton myyminen ilman välikäsiä on simppeliä ja luotettavaa. Jos et halua myydä itse, voit pyytää autoliikkeeltä tarjousta tai uutta autoa hankkiessasi tarjota vanhaa vaihdossa.

2. Hinnoittele oikein

Oikein hinnoiteltu auto on helpoin saada kaupaksi. Auton arvoon vaikuttavat eniten ajetut kilometrit ja auton ikä. Kun mietit autolle sopivaa hintaa, summan on tärkeä vastata aidosti auton arvoa. Jos nostat hinnan liian korkeaksi, et saa ostajaehdokkaita kiinnostumaan. Toisaalta et varmasti myöskään halua myydä liian halvalla. Tee maksuton hinta-arvio Nettiauton OmaNettix-palvelussa, niin saat hyvän käsityksen autosi arvosta.

3. Tee houkutteleva esittely

Hyvä esittely autostasi sekä ilmoituksessa että paikan päällä erottaa autosi edukseen muista kandidaateista. Kirjoita myynti-ilmoitukseen kattavat tiedot, ja kerro myös mahdollisista puutteista jo tässä vaiheessa. Liitä ilmoitukseen hyvät ja selkeät kuvat, joissa auto näkyy eri puolilta. Lisäämällä esittelyvideon kasvatat kiinnostusta ja nopeutat myyntiaikaa. Valmistaudu vastaamaan ostajaehdokkaiden kysymyksiin sekä etukäteen että koeajotilanteessa.

4. Muista kauppakirja

Kun olet löytänyt autollesi ostajan, on aika tehdä kaupat. Yllättävän suuri osa autokaupoista tehdään nykyäänkin ilman kauppakirjaa, mutta kauppakirjan laatiminen on fiksua. Kyseessä on kuitenkin isohko kauppa, joten tiedot on tärkeä saada talteen. Muista tarkistaa ostajan henkilöllisyys ennen kauppoja. Nettiautossa voit tehdä sähköisen kauppakirjan Traficomista haetuilla tiedoilla. Maksun voi hoitaa joko turvallisena Nettimaksuna tai halutessasi vaikka käteisellä. Vaihtoehtona on myös tulostettava kauppakirjapohja.

5. Luovuta auto ostajalle

Luovuta ostajalle sähköinen varmenne tai rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa, jotta hän voi rekisteröidä auton nimiinsä. Varmenteen luominen onnistuu Traficomin sähköisessä palvelussa. Tee lisäksi sähköinen luovutusilmoitus, jolla varmistat, että autoon liittyvät velvoitteesi päättyvät. Nettiauton sähköinen kauppakirja tarjoaa ohjeet molempiin. Kaupan jälkeen uudella omistajalla on 7 päivää aikaa ottaa vakuutus ja rekisteröidä auto omiin nimiinsä.

Laita autosi myyntiin Nettiautoon >>

Jos mieltäsi askarruttaa jokin tietty kysymys tai haluat lukea lisää esimerkiksi myynti-ilmoituksen tekemisestä, tutustu Nettiauton kattavaan auton myyjän oppaaseen.

Linkit:
Nettiauton maksuton auton hinta-arvio
Jätä ilmoitus
Näin otat kuvat autostasi
Näin teet videon autostasi
Sähköinen kauppakirja
Auton myyjän opas

Oppaat myyjälle

 

  • Kaikki oppaat