Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Näin otat hyvät auton myyntikuvat

Auton myynnissä tärkein yksittäinen asia on ehdottomasti valokuvat. Hyvät kuvat ovat edellytys ostajaehdokkaiden kiinnostukselle. Niillä autosi erottuu edukseen ja saat sen nopeammin myytyä.

Kuvat herättävät ostajan kiinnostuksen

Erottautuminen Nettiauton kymmenien tuhansien autojen tarjonnasta on hankalaa, jos myyntikuvat eivät ole kunnossa. Myynti-ilmoituksia selaava ostaja pysähtyy vain niiden autojen kohdalle, joiden kuva on houkutteleva. Selkeät ja laadukkaat kuvat lisäävät luottamusta myyjään ja esittelevät auton todenmukaisesti. Rakeiset, epäselvät tai puutteelliset kuvat eivät herätä ostajan kiinnostusta, kun muitakin on tarjolla.

Hyvälaatuisten kuvien ottaminen ei ole vaikeaa, ja siihen kannattaa ehdottomasti panostaa. Kun hallitset muutaman perusasian, pääset jo pitkälle.

Näin otat pienellä vaivalla laadukkaat auton myyntikuvat:


1. Puhdista auto ennen kuvausta

Yksi yleisimmistä luotaantyöntävistä asioista kuvissa on ehdottomasti kurainen kärry. Auto kannattaa pestä ulkoa ja vähintään imuroida ja siivota sisältä. Kaikki ylimääräinen kannattaa siirtää tieltä, jotta auto pääsee paremmin esiin. Aivan samoin kuin asuntoa myydessä, mitä siistimpi, sen houkuttelevampi. Näyttäydyt myös luotettavampana myyjänä, kun kuvista näkee, että pidät autosta huolta. Kuvissa kaikki pienimmät liat eivät toki näy, joten vahaaminen ei ole välttämätöntä. Jos kuitenkin haluat korostaa autosi virheetöntä maalipintaa, voi myyntikuvia varten näyttää maalipinnalle myös vahaa.

2. Kuvaa avarassa ympäristössä

Autoa ei kannata kuvata kotipihassa tai autotallissa. Vie auto johonkin sellaiseen paikkaan, jossa on reilusti tilaa ympärillä. Hyviä auton kuvauspaikkoja ovat merenranta, urheilukenttä tai muu avara alue.

Kun auton ympärillä on ”ilmaa”, se nousee se paremmin esiin ja piirtyy irti taustastaan. Toki taustaa voi myös käyttää hyväkseen jos se on jollain tapaa erikoinen ja kuvauksellinen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pääasiassa on itse auto, ei kuvauspaikka. Mikäli taustalla on tapahtuu paljon, katsojan huomio ei kiinnity autoon.

3. Älypuhelimen laatu riittää

Parhaita kuvia saa luonnollisesti laadukkaalla kalustolla, jos sellaisen omistaa. Hyvälaatuisella digijärkkärillä kuvaaminen on yllättävän helppoa ja kuvista saa pienelläkin kokemuksella hyviä. Kallis kamera ei kuitenkaan ole hyvien kuvien tae tai edellytys.

Useimmilla nykyisistä älypuhelimista saa korkealaatuisia kuvia. Oikealla tarkennuksella, valaistuksella ja ympäristöllä on suurempi merkitys kuin kuvausvälineellä. Älypuhelimilla voit muokata ottamiasi kuvia, mutta sitä ei kannata liikaa tehdä. Voit leikata taustalta ylimääräistä pois, mutta värien tai kontrastien muuttelu antaa helposti autosta väärän vaikutelman. Tarkoitus on, että kuvat näyttävät auton parhaimmillaan, mutta realistisesti.

4. Ota paljon kuvia

Kuvia kannattaa olla runsaasti, sillä niillä pystyt kertomaan auton kunnosta paremmin kuin tekstillä. Kannattaa ottaa yleiskuvat ainakin etuviistosta, takaviistosta, sivuilta ja ohjaamosta. Lisäksi on hyvä kuvata mielenkiintoisia yksityiskohtia, jos sellaisia on.

Digimaailmassa kuvien määrää ei tarvitse rajoittaa kustannusmielessä, joten otoksista voi valita parhaat mahdolliset. Kuvakulmia kannattaa kokeilla reilusti kuvausvaiheessa, ja perata parhaat kuvat itse ilmoitukseen.

5. Huomioi nämä pienet mutta olennaiset seikat

Autokuvauksessa on muutamia lainalaisuuksia, joiden avulla kuvat onnistuvat paremmin:

Vanteet kohti kameraa. Koska ei ole kyse rengasmainoksesta, kannattaa vanteet kääntää kohti kameran linssiä. Vanteet ja auton linjat tulevat paremmin esille.

Ratti suorassa ohjaamokuvissa. Kuva on paremmin tasapainossa, kun ratti on suorassa. Tällä pienellä kikalla on iso vaikutus.

Auton keula korkeammalle kuin perä. Etuviistosta kuvatessa kuviin tulee dynaamisuutta, kun nostat keulan perää korkeammalle. Useimmiten keulan nostaminen korkeammalle kuin perä toimii hyvin, mutta joskus resepti on juuri päinvastainen. Tämä selviää vain kokeilemalla.

Kultainen leikkaus tai kolmanneksen sääntö. Kultaisen leikkauksen ideana on sijoittaa auto kolmannesviivan kohdalle sivu- ja korkeussuunnassa, ei siis suoraan keskelle.Osassa kameroista on avustaja, joka auttaa sijoittamaan kohteen oikein. Silmä on mieltynyt kultaiseen leikkaukseen, joten sen mukaan otetut kuvat toimivat parhaiten.

6. Luovuudella erotut joukosta

Persoonallisilla kuvilla erotut entisestään. Käytä kuvauspaikassa tai kuvissa luovuutta. Käytä sellaisia auton kuvauspaikkoja, joissa sen parhaat puolet tulevat esiin. Uudehkon ja ulkoisesti virheettömään autoon saat sopivaa kontrastia viemällä sen rähjäisen hökkelin pihapiiriin. Toisaalta auton luonnetta voi korostaa sille ominainen ympäristö.

Mustavalkokuvat luovat tunnelmaa, mutta eivät välttämättä anna parasta mahdollista kuvaa autosta. Kokeile rohkeasti erilaisia kuvia. Muista kuitenkin, että ostajaehdokas haluaa ensisijaisesti nähdä millainen euto on kyseessä, joten riittävä määrä selkeitä kuvia on ykkösasia.

7. Jos taidot riittävät, ota ajokuvia

Mikäli taitoa riittää, kannattaa autosta ottaa kuvia liikkeessä. Tämä vaatii hieman perehtyneisyyttä valokuvaukseen, sillä vauhdissa olevan kohteen valokuvaaminen on hankalampaa kuin paikalla seisovan. Jos olet epävarma tai et saa ketään kuskiksi, paikallaan otetut kuvat riittävät kyllä mainiosti ilmoitukseen.

Kun sinulla on riittävä määrä hyviä ja monipuolisia otoksia, valitse sopivimmat auton myyntikuvat ilmoitukseen. Kuvien pitäisi antaa autosta kattava kuva, joten kuvia kannattaa olla useita. Nippu auton kuvia yhdestä kuvakulmasta ei kuitenkaan tuo lisäarvoa, joten valitse mahdollisimman monipuolinen valikoima. Vinkkejä saat selailemalla muita ilmoituksia. Tee kuitenkin omastasi itsesi ja autosi näköinen. Onnea matkaan!

Lisää autosi myyntiin Nettiautoon >>

Oppaat myyjälle

 

  • Kaikki oppaat