Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Näin teet myyvän esittelyvideon autostasi myynti-ilmoitukseen

Video tehokas väline auton myynnissä. Nettiauton data näyttää, että esittelyvideolla varustettujen ilmoitusten myyntiajat ovat selvästi lyhyempiä kuin pelkkää kuvaa sisältävien.

Videon avulla olet luotettava ja kilpailukykyinen myyjä

Videon käytöllä myynti-ilmoituksessa on monia kiistattomia etuja. Autosta kiinnostunut asiakas pääsee tutustumaan autoon lähes livenä, kun myyjä voi esitellä ja ennen kaikkea näyttää auton ominaisuuksia ja varustelua. Kun ostaja näkee kattavan esittelyn autosta jo omalta kotisohvalta, se kannustaa ottamaan yhteyttä ja harkitsemaan kiinnostavaa kulkuneuvoa tosissaan.

Lisäksi hyvin ja oikein tuotettu video ehkäisee voimakkaasti pettymyksiä, joita tulee, kun kuvista rajataan virheitä tai tekstissä jätetään kertomatta tärkeitä tietoja. Tämä toki vaatii rehellisen videon. Panostamalla kattavaan videoon olet luotettava ja asiasi osaava myyjä, ja saat taatusti aidosti potentiaalisia ostajaehdokkaita

Suunnittele videon sisältö etukäteen

Esittelyvideon kuvaaminen on yllättävän helppoa, kun tietää mitä tekee. Yksinkertaistettuna se vaatii pienen ennakkosuunnittelun, kuvauksen, videon lataamisen YouTubeen ja YouTuben linkin lisäämisen Nettiauton ilmoitukseen. Toimittaja Antti Liinpään opasvideolta voit helposti katsoa kuvaamisen eri vaiheet.

Ennen kuvaamista kannattaa suunnitella videon kulku ja sisältö, jotta selviät vähemmillä otoilla. Mieti etukäteen ainakin seuraavat asiat:

  1. Mitä videolla näkyy? Olet myymässä autoa, joten tärkeintä on, että video esittelee sen. Jos rohkeus ja into riittävät, voit toki itsekin näkyä videolla. Voit kertoa esitellä auton ja kertoa siitä suoraan kameralle. Se voi jopa luoda luotettavan fiiliksen ostajalle. Jos esiintyminen ei kuitenkaan tunnu luontevalta, riittää itse auton kuvaaminen mainiosti. Mieti myös, mikä on hyvä paikka auton kuvaamiseen. Voit tehdä videon ulkona tai sisällä, mutta kirkkaalla auringonpaisteella tai kaatosateella ei kannata lähteä kuvaamaan.
  2. Mitä kaikkea kerrot autosta? Autosta kannattaa kertoa tärkeimpiä ominaisuuksia. Samat asiat voivat käydä ilmi myös ilmoituksesta - pyri siihen, että ostaja voisi jo pelkän videon perusteella tehdä päätöksen, haluaako tutustua autoon tarkemmin. Ei ole kuitenkaan tarpeen luetella kaikkia teknisiä ominaisuuksia, ainoastaan olennaisimmat. Sinä auton myyjänä tiedät myös parhaiten, onko autossa jotain muuta mainitsemisen arvoista. Kehuminen ei ole tarpeen, vaan voit antaa auton ominaisuuksien puhua puolestaan. Mainitse myös rohkeasti mahdolliset puutteet tai virheet. Ne käyvät joka tapauksessa ilmi, ja niiden kertominen lisää asiakkaan luottamusta sinuun myyjänä. Ehkäiset myös, niiden tulemisen mahdollisessa koeajossa ostajaehdokkaalle yllätyksenä.
  3. Mitä välineitä käytät kuvaamiseen? Videon laatua pystyy nostamaan rutkasti muutamalla apuvälineellä. Videokuvan tärinää estää tehokkaasti noin 100 euroa kustantava gimbaali. Äänen laadun saa helposti ammattimaiselle tasolle nappimikrofonilla ja tuulisuojalla. Kännyköihin, joissa ei ole mikrofoniliitäntää, löytyy adaptereita. Apuvälineet ovat hyödyllisiä, mutta eivät missään nimessä ehdottomia. Tärkeämpää on tarjota video kuin pelätä tärisevää kuvaa tai hieman heikompaa äänenlaatua. Voit siis huoletta kuvata videon puhelimellasi ilman ylimääräisiä välineitä.

Kun olet kartoittanut, millaista videota lähdet kuvaamaan, on aika siirtyä itse asiaan.

Näin teet informatiivisen ja myyvän esittelyvideon autostasi

  1. Kirjoita ylös, mitä haluat sanoa autosta videolla. Voit joko tehdä tarkemmankin käsikirjoituksen, tai listata avainasiat ranskalaisilla viivoilla. Videon pitäisi sisältää auton olennaiset ominaisuudet ja mahdolliset puutteet.
  2. Valmistele auto. Mitään erityisiä toimenpiteitä ei tarvitse, mutta auton tulisi olla puhdas ja siisti. Pese siis pahimmat kurat ja pölyt pois pinnoilta, ja siivoa sisältä roskat ja muu ylimääräinen.
  3. Aloita nauhoitus. Käy auto videolla läpi niin ulkoa kuin sisältä. Kuvaa vaakana, niin autosta näkyy enemmän kerralla. Pidä kuva mahdollisimman tasaisena ja kerro aiemmin listaamasi asiat. Voit puhua paljonkin, kunhan pidät videon informaatiotiiviinä - älä jaarittele. Kuvaa aina sitä kohtaa, mistä kerrot. Muista myös ottaa autosta kuvaa kokonaisena hieman kauempaa, ja kiertää auto ympäri samalla kuvaten.
  4. Lopeta nauhoitus. Kun olet käynyt koko auton läpi, laita nauhoitus pois päältä. Koko video kannattaa tehdä yhdellä otolla, jos vain suinkin mahdollista. Jos et onnistu ensimmäisellä kerralla, kokeile uudelleen. Yhdellä otolla tehtyä videota ei tarvitse leikata, ja sen voi ladata sellaisenaan nettiin. Leikkaamaton video kertoo lisäksi katsojalle, ettet ole poistanut videosta mitään. Se lisää luottamusta ja tarjoaa paremmin infoa autosta.
  5. Lataa video YouTubeen. Video lisätään videopalvelu Youtubeen, jotta sen saa näkyville ilmoitukseen. Lataa kännykkään YouTuben sovellus ja kirjaudu tai luo itsellesi tili. Lataa video suoraan kännykästä palveluun. Se kannattaa laittaa julkiseksi ja kirjoittaa myyvä otsikko ja kattava selitysteksti. Voit lisäksi lisätä asianmukaiset tunnisteet eli tägit, kuten auton merkki ja malli. Nettiauton ilmoitus ei vaadi julkista videota, joten halutessasi video toimii ilmoituksessa myös piilotettuna.
  6. Lisää video myynti-ilmoitukseesi. Kopio videon linkki ja lisää se Nettiauton ilmoitukseen. Videon näkevät kaikki ilmoituksesi löytävät ostajaehdokkaat. Voit halutessasi tarkistaa kirjautumattomana, että video näkyy ja näyttää siltä miltä pitää.

Kun kaikki on kunnossa, voit alkaa rauhassa odottaa yhteydenottoja kiinnostuneilta auton ostajilta.

Lisää autosi myyntiin Nettiautoon >>

Oppaat myyjälle

 

  • Kaikki oppaat