Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle

Miten myydä auto nopeasti? Vinkit hyvään myynti-ilmoitukseen!

Auton myynti-ilmoituksen tekeminen Nettiautoon vie hetken aikaasi, mutta useimmiten se on rahallisesti järkevää ja saat vaivanpalkan korkeampana hintana. Minkälainen sitten on tehokas ja hyvä auton myynti ilmoitus? Se kertoo kaiken olennaisen, antaa oikeat tiedot ja houkuttelee hyvillä kuvilla. Ja mikä tärkeintä, auton hinta on määritelty realistisesti. Tee myynti-ilmoitus näillä vinkeillä ja myy auto netissä helposti.

Dokumentoitu historia helpottaa myymistä

Ensimmäinen tärkeä myyntiin liittyvä asia on auton historia. Jokainen ostaja haluaa varmistua, ettei tee huonoa kauppaa. Se selviää parhaiten hyvästä myynti-ilmoituksesta ja tarkistamalla auton tiedot esimerkiksi Rekkari.fi -palvelusta. Mitä paremmin kerrot ja todennat hyvän historian sitä helpommin myyt auton netissä. Jos autosi historian dokumentoinnista puuttuu osa, esimerkiksi huoltokirja ei ole täydellinen, kerro miksi näin on. Ostajaehdokas arvostaa rehellisyyttäsi.

Puhdas auto kertoo hyvästä huolenpidosta

Kun päätät, että nyt alkaa auton myynti netissä, satsaa pesuun ja puhdistukseen. Kuvissa ja mahdollisissa videossa näkyvä puhdas ja huoliteltu auto viestittää, että auto on ollut hyvässä kodissa. Sitä on hemmoteltu riittävän usein virkistävällä pesulla, tunkkaista oloa helpottavalla imuroinnilla ja pölyn sekä lian poistavalla puhdistuksella. Jos itselläsi ei ole aikaa eikä energiaa siivoukseen, kannattaa kääntyä palvelevan autopesulan puoleen. Kattavan ulkopesun ja sisäpuhdistuksen saa 150-200 eurolla, jopa edullisemmin. Tämä satsaus tulee lähes 100-prosenttisella varmuudella takaisin parempana myyntihintana ja nopeampana kauppana.

Kerro rehellisesti autosta ja sen ominaisuuksista

Nettiauton ilmoituksissa tilan puolesta on mahdollisuus runoilla kuin Runeberg kohdassa lisätiedot, mutta hyvän myynti ilmoituksen nimissä se ei ole tarpeellista. Fiksua on kuitenkin nähdä vaivaa myös autosta kertovassa tekstissä. ‘Hyvä peli’, ‘laadukas auto’ tai ‘tuu ostaa pois’ eivät erilaista autoasi muista samanlaisista. Tärkeimpiä varusteita on hyvä listata, mutta kerro myös miksi auto on hyvä ostos, miten se on palvelut ja mitä sille on tehty. Hyvä ja rehellinen auton myynti-ilmoitus yhdessä kuvien kanssa antaa ostajaehdokkaalle paremmin potkun yhteydenottoon kuin ilmoitus, joka kertoo niukasti autosta.

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, todellakin

Auton myynti netissä poikkeaa liikkeessä myymisestä erityisesti siinä, että ostajaehdokas ei yleensä ensivaiheessa pääse tutustumaan kohteeseen paikan päällä, jolloin houkuttimena toimivat nimenomaan kuvat. Siksi kuviin kannattaa satsata, sillä niiden äärellä potentiaalinen ostajaehdokas viettää aikaa ennen mahdollista yhteydenottoa. Riittävä kattaus kuvia näyttää ja kertoo autosta, mutta myös todentaa tarinaa, jota kerrot lisätiedot -kohdassa. Nettiauton kohdasta ‘jätä ilmoitus’ löytyy kuvaamista helpottavat ohjekuvat, jotka kertovat, minkälaisia otoksia kannattaa autosta napsia. Ota esimerkkikuvista kuva älypuhelimellasi niin voit tarkistaa kuvauspaikalla, että olet muistanut ottaa kaikki tarpeelliset kuvat.

Video antaa kokonaiskuvan autosta

Jos mahdollista, liitä myynti-ilmoitukseen kuvien lisäksi video. Ostaja saa videosta kokonaiskuvan kohteesta. Hyvässä esittelyvideossa kamera kiertää kohteen niin ulkoa kuin sisätiloistakin. Parhaan tuloksen saat kuvaamalla jalustalta, käsivaralta kuvatut videot tosin voivat olla enemmän persoonallisia ja tekijänsä näköisiä. Samalla kun kuvaat videota, voit pitää myyntipuheen. Autosi yksityiskohdat saavat videossa enemmän huomiota, muista kuvata kaikki mahdollinen joka saattaa kiinnostaa ostajaa! Kuvaa video kännykällä, lataa se Youtubeen tai Vimeoon ja liitä linkki ilmoitukseen.

Hinta on viesti

Lopuksi ehkä se kaikista tärkein kohta, jolla voi vaikuttaa paljon auton kysyntään ja siihen, miten nopeasti myyt autosi netissä. Se on tietenkin iso H eli hinta. Hintaa varten kannattaa vertailla Nettiautossa myynnissä olevia samanlaisia autoja. Useimmiten autoliikkeet pyytävät autoistaan hieman kovempaa hintaa kuin yksityiset myyjät. Jos tarkoituksena on myydä auto nopeasti, kannattaa hinnoitella auto niin että se herättää huomion eli mieluummin edullisemmin kuin kalliisti. Paitsi jos sinulla on erityisen painavia syitä muita korkeampaan hintapyyntöön. Auton hinnoitteluun auttaa Nettiauton Hintalaskuri, jolla saa autosta hinta-arvion ja ilmoituksen esitäytettynä.

Lisänäkyvyyksillä vauhtia kauppaan

Vaikka kaikki olisikin kohdillaan, niin aina ostajaa ei heti löydy. Silloin kannattaa antaa ilmoitukselle lisänäkyvyyttä käyttämällä Nettiauton korostuspalveluita kuten Ohituskaistaa tai nostoja Autoikkunaan. Niillä kiilaat autosi listojen kärkeen ja helpommin löydettäväksi.

Linkit:
Rekkari.fi
Nettiauton Hintalaskuri
Korostukset

Oppaat myyjälle

 

  • Kaikki oppaat