Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 – Entistäkin terävämpi
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3

Audin uusi A3 tuo kaivatun päivityksen Audin keskiluokan syömähampaalle. Luvassa on aiempaa tyylitellympi kokonaisuus.

Audin uutta A3-mallia on ehditty odottelemaan jo hetken verran, sillä edellisen sukupolven A3 ehti olla markkinoilla vuodesta 2012. Välissä on toki facelift-malleja, mutta kokonaan uusi A3 on antanut odottaa itseään.

Uusi A3 on oikeastaan kaikella tavalla odotetun kaltainen. Ulkokuori on aiempaa terävämpi ja aggressiivisempi, moottorivalikoimaan on tullut sähköistystä ja sisusta henkii automaailman viimeisimpiä trendejä.

Ulkoa uusi A3 näyttää massiiviselta ja rajulta. Keulaa hallitsee etusäleikkö, jollainen löytyy tätä nykyä lähes jokaisen Audi-mallin nokalta. Sen viereen on sijoitettu LED-valot, jotka ovat modernit ja tyylikkäät. Etupuskurissa on ilmanottoaukot, jotka viimeistelevät geometrisen keulan ulkonäön. Oikeasti ilma-aukoista ei ilmavirta mene sisään, mutta tyylikäs ratkaisu ne kuitenkin ovat.

Myös perä näyttää muista Audi-malleista tutulta. Lähes toisiinsa koskettavat ajovalot ovat sivusuunnassa pitkät ja ne viimeistelevät muutenkin sporttisen ilmeen. A3 Sportback on yksi luokkansa viileimmän näköisistä automalleista.

Pikkuisen sähköä peliin

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Kun muotoilu on trendien aallonharjalla, samaa voi sanoa myös moottorivaihtoehdosta. Audi ei ole monesta muusta autovalmistajasta poiketen sähköistänyt koko mallistoaan, vaan keskittynyt muutamaan sähköautomalliin. Mutta on uuteen A3:een tuotu sentään hieman sähköäkin.

Koeajettu A3 Sportbackin koko mallinimi kuuluu muodossa Business Launch Edition 35 TFSI S Tronic, mikä tarkoittaa sitä, että pellin alla lymyilee 4-sylinterinen ja 1,5-litrainen bensiinimoottori, jossa on 48 voltin kevythybridijärjestelmä.

Kevythybridijärjestelmä on nimensä mukaisesti järjestelmä, joka tekee bensa-autosta hieman sähköisemmän. Audissa on pieni sähkömoottori, joka avustaa polttomoottoria käynnistyksessä, kiihdytyksissä ja tilanteissa, joissa tehontarve on suurta. Pelkällä sähköllä MHEV:llä ei siis huristella.

150-hevosovimainen ja 250 Nm tuottava moottori tarjoaa hyvää arkitehoa ja riittävän suorituskyvyn, jotta Audilla ei tarvitse jäädä muun liikenteen jalkoihin. Pientä lisäpuhtia tulee sähkömoottorista, joka auttaa kiihdytyksiä silloin kun lappu polkaistaan tiukasti lattiaan.

Kulutuksen suhteen A3 nipistää edeltäjämallinsa lukemasta mukavasti, koska moottorissa on kevythybridijärjestelmän lisäksi sylinterien lepuutustoiminto. Se kytkeytyy päälle aina kun mahdollista ja neljästä sylinteristä kaksi pitävät ansaittua huilia. Tuossa tilassa Audi rullaa pitkiä matkoja kevyesti.

Alle kuuden litran keskarilla

Yhdistetyksi keskikulutukseksi luvataan 5,9 litraa sadalla mikä pitää melko pitkälle kutinsa. Viikon koeajon aikana keskimääräinen kulutuslukema oli 6,5 litraa. Ei huonosti autolta, jossa on kuitenkin 150 hevosvoiman tehoreservi.

Kulutukseen vaikuttaa toki ajotilan valinta, sillä dynaamisimmassa ajotilassa lukemaan voi heittää helposti litran lisää. Eco-tilassa operoimalla keskiössä on minimaalinen kulutus ja dynaamisessa suorituskyky. Niiden väliltä voi valita normaaliajotilan, mukavuuspainotteisuuden tai auto-tilan, joka hoitaa optimaalisen ajotilan itse.

Alustaltan puolesta Audi ei tarjoa suurta yllätystä, sillä tuntuma on mukavan urheilullinen. Oikeastaan se on juuri mitä odottaa saattaa. Pintakovuutta ei ole havaittavissa, mikä on erittäin hyvä asia.

 • Audi A3 – Entistäkin terävämpi
 • Audi A3 – Entistäkin terävämpi
 

Uusi ohjaamo on näyttävä

Ohjaamo on niin ikään veistelty kokonaan uusiksi. Sisustaratkaisut ovat tuttuja monista muista Audi-malleista, mutta A3:ssa on toki pientä persoonallisuuttakin. Sitä löytyy esimerkiksi automaattivaihteiston kytkimestä, joka on pieni vipu keskikonsolissa. Vastaavanlainen lyhyt tikku löytyy tosin mm. Volkswagen Golfista.

7-vaihteista kaksoiskytkimellistä automaattiaskia pystyy toki ohjaamaan ratin takaa löytyvillä läpysköillä, mutta loistavasti toimivan vaihteiston kohdalla se on tarpeetonta, sillä automatiikka hoitaa tehtävänsä ihmisvoimaa paremmin.

Täysin digitaalinen mittaristo on tyylikäs ja laajasti säädettävissä. Sen saa muokattua omaan silmäänsä sopivaksi korostamalla eri elementtejä.

A3:n uudelleen muotoillut sporttipenkit ovat todella onnistuneet. Ne tarjoavat hyvän sivuttaistuen ja hieman järeämmällekin kuskille ne istuvat kuin hyvä nahkahansikas. Tuntuma on hyvä kompromissi reilusti sporttisten ja peruspenkkien väliltä.

Vaikka istuin ei välttämättä ole ensimmäinen asia, jota autohankinnassa tulee mietittyä, sen pitäisi olla. Ja Audi A3:n sporttijakkarat ovat silkkaa neroutta. Niiden ruksiminen varustelistalta kannattaa varmasti.

Ainoa merkittävä pohdinnan paikka uuden A3:n kohdalla on hinnoittelu, joka on esimerkiksi emokonsernin tuotteisiin verrattuna kova. VW Golf, Seat Leon ja Skoda Scala irtoavat kaupasta huomattavasti huokeammalla.

Audin uusi A3 on uudistunut juuri niin kuin olisi voinut toivoa. Uutuus on ulkokuoreltaan tyylikkäämpi, sisältä dynaamisempi ja tekniikaltaan modernimpi. Mitä muuta uudelta automallilta voi oikeastaan toivoa?

Tuomas Rajala

Kehuja: uusi ehompi ulkokuori, mukava ajettava, tehon ja kulutuksen suhde, mukavat sporttipenkit

Parantamisen varaa: hinnoittelu suhteessa muihin VW-tuotteisiin

Audi A3 Sportback Business Advanced Launch Edition 35 TFSI S tronic:

Moottori:1498 cm3 turboahdettu bensiinimoottori kevythybridi)
Teho:150 hv (110 kW) @ 5000-6000 rpm
Vääntö:250 @ 1500-3500 rpm
Kiihtyvyys (0-100 km/h):8,4 s.
Huiput:224 km/h
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:5,9 l / 100 km
CO2 päästöt:134 g / km
Mitat (pit/lev/kork):4284mm/1789mm/1491mm
Omamassa:1355 kg
Koeajoauton hinta:37 956€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Audi A3

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Audi A3 -autot

test
Audi A32, '23, Ajamaton
46 926 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
34 590 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
37 891 €
test
Audi A31.5, '23, Ajamaton
38 592 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
38 621 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
34 900 €
test
Audi A31, '23, 2 tkm
34 900 €
test
Audi A31.4, '23, Ajamaton
41 800 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Audi koeajoja

Kaikki koeajot »
Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen

Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen

Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista

Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?
MAINOS

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle