Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista

Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3
 • Audi A3

Audi A3 on niin hyvä, että sitä voisi väittää jopa tylsäksi. Täydellisyyden tavoittelun ja tylsyyden välille ei kuitenkaan voi vetää yhtäläisyysviivaa, sillä A3 tarjoaa innostavan ajokokemuksen.

Audi on jo pidemmän aikaa dominoinut C-segmenttiä laadullisesti mitattuna. Nyt VAG-konsernin muut tuotteet, kuten VW Golf ja Seat Leon ovat kuroneet etumatkaa kiinni. Kaikki haastajat ovat vakuuttavia, mutta korkein laatuvaikutelma on edelleen läsnä A3:ssa. 

Valmiiksi hyvään tuotteeseen on hankala tehdä parannuksia, mutta uuden sukupolven Audi A3 Sportback onnistuu tekemään haastavasta helpon tuntuista. Nyt myös A3 nousee aiemmin uudistuneiden mallisarjojen kanssa samalle tasolle. 

Petrausta jokaisella osa-alueella

Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista

Parannuksia edeltäjämalliin on tullut jokaisella rintamalla ajettavuudesta tekniikkaan ja ulkonäöstä viimeistelyyn. Uuden Sportbackin kohdalla myös hinnat alkaen –mallit tarjoavat sellaista laatua, että muilla valmistajilla alkaa tehdä tiukkaa. 

Ulkonäön suhteen Audi on korostanut A3:n kohdalla urheilullisuutta ja muotoilu on aiempaa kulmikkaampaa. Yleisilme on matalampi ja kookkaammilla vanteilla varustettuna mukana on iso annos Minimäistä tunnelmaa. 

Etupään ilme muistuttaa Seat Leonia ja ulkonäöstä löytyy muitakin yhtäläisyyksiä mm. terävästi muotoiltujen peilien muodossa. Sama pätee hartialinjaan, joka on molemmissa autoissa korkea ja ulottuu edestä taakse saakka. 

Kaikki yhden rullan takana

Sisätilojen osalta Audi on sekä muotoilussa että toimivuudessa erinomainen. Ohjaamossa kaikki on sijoitettu juuri oikeille paikoille. Monitoimiratista ja oikealla kädellä käytettävästä ajotietokoneen rullasta voidaan ohjailla kaikkea äänentoistosta drive select -säätöihin. 

Ratin vasemmalle puolelle sijoitetuilla painikkeilla ohjaillaan ajotietokonetta ja viiksestä erinomaisesti toimivaa adaptiivista vakionopeudensäädintä. Oikealla puolella on puolestaan äänentoistoon liittyvät tärkeimmät toiminnot. 

Näiden lisäksi rullan kautta voidaan ohjailla kaikkea informaatiota, joka tarjoillaan kojelaudan päällä olevasta näytöstä. Rullan viereen sijoitetut keinukytkimet vaativat hetken totuttelua, mutta niiden toiminta on intuitiivista.  

1220 litraa tilaa

Sisustan viimeistely on huippuluokkaa ja ero konsernin muihin tuotteisiin tehdään pienillä, mutta merkittävillä seikoilla. Hallintalaitteiden paremman sijoittelun lisäksi mm. tuulettimen ulostulojen ulkonäköön on kiinnitetty Golfia ja Leonia enemmän huomiota. A3:ssa ne ovat tyylikkään pyöreät. 

Sisätilat ovat kooltaan muiden C-segmentin autojen kanssa yhteneväiset. Audissa Sportback-mallissa takapenkin kääntyvät suhteessa 60-40 ja penkit alas käännettynä tilaa on 1220 litran edestä. 

Teknisesti tuntumasta on löytyy samankaltaisuutta muiden VAG-autojen kanssa, mutta millintarkasti toimivaa ja elektronisesti tehostettua ohjaustuntumaa saa Audissa säädettyä pehmeämmäksi tai tiukemmaksi. Drive Select -varustetaso vaikuttaa ohjaustuntuman lisäksi myös alustan ja vaihteiston toimintaan. 

Dynamic-asetuksella korostetaan urheilullisuutta, joka pääsee paremmin oikeuksiinsa erityisesti tehokkaampien konevaihtoehtojen kohdalla. Se pätee myös koeajoauton nokalla olevaan 2-litraiseen TDI-koneeseen.  

S-Tronicilla kaikki irti

Malliston tehokkain diesel tuottaa 150 hevosvoiman tehot ja 320 Nm:n väännön. Nuo lukemat riittävät tarvittaessa myös sporttisempaan kyytiin, vaikka mikään urheiluauto A3 Sportback ei diesel-koneella varustettuna olekaan. 

Audin S-Tronic-vaihteisto saa kuitenkin kaiken mahdollisen irti hyvin vääntävästä koneesta ja kiihdytykset sujuvat vaivattomasti ja ripeästi. Tuntuma on vaikkapa VW Golfin 1,4-litraiseen TSI-koneeseen verrattuna laimeampi. Siinä missä Golf syöksähtää liikkeelle kiivaasti heti tyhjäkäynniltä, on A3:n diesel-version reagointi alakierroksilla säyseämpää. 

Nollasta sataseen kiihdytykseen aikaa menee kuitenkin molemmilla autoilla suunnilleen yhtä vähän aikaa. Audi A3 kiihtyy rajapyykkiin 8,3 sekunnissa, mikä on hyvää perustasoa ja riittää normaalin liikennevirran mukana pysymiseen ja itse asiassa keskivertoa parempaan suorituskykyyn.

TDI:n menohalut loppuvat 4000 kierroksen tuntumassa, mikä on diesel-koneelle tyypillistä. S-Tronic usein vaihtaakin pykälää huomattavasti aiemmin, dynamic-asetusta lukuun ottamatta. 

 • Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista
 • Audi A3 Sportback: Uusiksi oikeista paikoista
 

Lisävarusteet hintavia

Audia on usein moitittu lisävarusteiden korkeasta hintatasosta, mikä on realismia myös A3 Sportbackin kohdalla. Esimerkiksi adaptiivisen vakionopeudensäätimen, kaistavahdin ja pysäköintijärjestelmän sisällään pitävä teknologiapaketti maksaa 3275€. 

Lisävarusteiden hinnoittelu perustunee siihen, että hinnat alkaen –mallin hinta on saatu poljettua mahdollisimman alhaiseksi kilpailijoihin verrattuna. Halvimmillaan A3 Sportback irtoaa dieselinä 27 000€:lla, kun Volkswagen Golfin vastaava diesel on halvimmillaan ”vain” 3000€ halvempi.  

Audi A3 Sportbackia on syytä verrata ainakin suhteessa VAG:n muihin kompakteihin perheautoihin. Laatuvaikutelmaltaan se pesee VW Golfin ja Seat Leonin, mutta hintakin on kolmikon korkein. Hinta-laatu –suhteessa järkevin valinta on Leon, mutta kaikkia asioita ei yksinkertaisesti voi ratkaista järjellä.

Tuomas Rajala

Kehuja: ulkonäkö, moottori, laatuvaikutelma, varustelu

Parantamisen varaa: lisävarusteiden hinnoittelu

Tekniset tiedot:

Hinta alkaen:32 671,54 €
Moottori:4-sylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:150 hv (110 kW) / 3500-4000 rpm
Vääntö:320 Nm / 1750-3000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:8,3 s.
Huippunopeus:214 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen S-Tronic automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):4,5 l / 100 km
CO2 päästöt:119 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4310mm/1785mm/1425mm
Paino:1395 kg
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Audi A3

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Audi A3 -autot

test
Audi A31, '23, Ajamaton
37 420 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
36 491 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
36 900 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
36 900 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
36 491 €
test
Audi A31, '22, Ajamaton
37 089 €
test
Audi A31, '22, Ajamaton
36 645 €
test
Audi A31, '23, Ajamaton
34 118 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Audi koeajoja

Kaikki koeajot »
Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 – Entistäkin terävämpi

Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen

Audi A3 g-tron – Eko-kolmonen

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?
MAINOS

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle