Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä

Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron
 • Audi Q4 e-tron

Uusi sähköauto Audi Q4 e-tron perustuu sähköauto Volkswagen ID.4:ään. Samaa perusrakennetta on myös Skoda Enyaq. Tuntuuko Q4 e-tron Audilta?

Volkswagen-konserni aloitti täyssähköisten autojensa vyörytyksen syksyllä 2020. Silloin Suomeen saapui odotettu Volkswagen ID.3. Tuolloin moni suomalainen jäi odottamaan selvästi ID.3:a isompaa ID.4:ää.

Volkswagen ID.4:ää seurasi Skoda Enyaq. Viimeisimpänä tästä saman sähköautojen MEB-perusrakenteen omaavasta kolmikosta markkinoille tuli nyt koeajossa oleva Audi Q4 e-tron.

Kenties syy siihen, että Audi tuo oman versionsa samasta autosta muita merkkejä myöhemmin on Audin vaativat asiakkaat. He tunnetusti haluavat autoltaan hieman korkeatasoisempaa ja teknisempää tunnelmaa kuin mitä Volkswagen tai Skoda omille asiakkailleen tarjoavat.

Audi tuo Q4 e-tronin kanssa markkinalle myös Q4 e-tron Sportbackin, jossa on coupémaisempi takaosan muotoilu. Hintalisä sportbackistä on 2500-3000 euroa.

Audi-kuskien ja Audista kiinnostuneiden suomalaisten mielissä on varmasti kaikista eniten kysymys, onko uusi Audi Q4 e-tron erilainen kuin Volkswagen ID.4 tai Skoda Enyaq?

Näyttää Audilta

Ulkonäön suhteen Audi ei ole lähtenyt kikkailemaan Q4 e-tronin kanssa. Auton tunnistaa helposti Audiksi, mitään kovin radikaalia sähköautoon viittaavaa ei ulkonäössä ole.

Oikeastaan ainoa polttomoottoriautosta erottava tekijä löytyy maskista, joka sekin on kuvioinnin puolesta sellainen, että se näyttää enemmän polttomoottoriauton maskilta kuin sähköauton keulalta, joka ei tunnetusti tarvitse ilmanottoaukkoja viilennykseen.

Ulkonäkö antaa hyvin viitteitä siitä mitä sisällä odottaa. Tuttua Audi-tunnelmaa. ID.4:ssä ja Skoda Enyaqissa on selvästi enemmän polttismalleista poikkeavia piirteitä ohjaamossa.

Perinteinen Audi-ohjaamo

Audin kojelaudan ilme, nappulat ja toiminnallisuus on hyvin perinteisen oloista. Isoin ero tuttuihin Audeihin on ohjauspyörä, joka on jännästi likistetty sekä ylä- että alaosasta.

Q4 e-tron ohjaamoon on Audi-kuskin helppo astua ja istua, sillä kaikki näyttää tutulta ja fiilis on hyvin audimainen.

Keskeltä kojelautaa löytyvä ruutu on käyttöliittymältä samanlainen kuin polttomoottori-Audeissa. Se on myös kooltaan selvästi pienempi kuin Skoda Enyaqissa tai Volkswagen ID.4:ssä.

Kaikki ei hoidu kosketusruudusta – moni Audi-kuski tykkää

Ilmastoinnin kytkimet ovat perinteiset, joka varmasti ilahduttaa monia. Koeajoauton erikoisistuin tarjoaa kuskille erinomaisen hyvän ajoasennon ja laajat säätövarat eripituisten kuskien hakea hyvä ajoasento. Ohjauspyörässä on niin ikää runsaasti liikkumavaraa hakea ratti oikealle kohdalle.

Lisävarusteinen HUD-näyttö tarjoilee tärkeimmät informaatiot kuskin näkökentään ilman katseen laskemista.

Ohjaamo, ajoasento ja tunnelma ovat sellaisia, että ne suorastaan houkuttelevat ajamaan pitkää matkaa.

Sisarmallien tapaan isot tilat takamatkustajille

Audi Q4 e-tron on sisarmalliensa tapaan isokokoinen auto. Takamatkustajille on hyvin tilaa ja tavaratila on myös kunnon kokoinen, vaikka se ei Skoda Enyaqin mittoihin ylläkään.

Isoin tavaratila toki on Skodan brändijuttuja, eikä se ole Audille tärkeä asia. Kamppeet mahtuvat hyvin myös tähän tilaan ja tarvittaessa laajennus sujuu nopeasti. Selkänojat laskostuvat lähes suoraan, joten suunnittelussa on nähty vaivaa. Ainakin takatilojen osalta.

Konepellin alla edessä on sähköjärjestelmän komponentteja sekä tyhjää tilaa. Erikoisesti missään Volkswagen-konsernin autossa ei ole frunkkia eli etutavaratilaa.

Se kertoo joko laiskuudesta, kustannussäästöistä tai siitä, että on haluttu tehdä hyvin perinteisen oloisia autoja. Polttomoottoriautosta hyppäävä ei järkyty, kun konepellin alla ei ole moottori vaan tavaratila, mutta sähköautoihin ja frunkiin tottunut ei frunkittomuudesta tykkää.

Hyvä toimintamatka ja asiallinen sähkönkulutus

Koeajossa olevan Audi Q4 40 e-tronin toimintamatka on jopa 508 kilometriä. Asiaan vaikuttaa muun muassa ajotyyli, ilman lämpötila ja tienpinta. Maksimilatausteho on 125 kilowattia, joten 77 kWh:n ajoakuston saa nopeimmillaan täyteen noin 50 minuutissa. 11 kW laturissa aikaa menee noin 7,5 tuntia.

Ilahduttavasti niin Audi Q4 e-tronin kuin sisarmallien sähkökulutus on maltillista, jos ajotyyli on rauhallista. Autolla pääsee helposti alle 20 kWh/100 km sähkönkulutuksen lukemiin. Luvattu keskikulutus on 17,5-18,3 kWh/100 km.

Koeajoautossa on 150 kilowatin sähkömoottori taka-akselilla. Kiihtyvyys on hyvää, mutta ei sporttista. Sitä kaipaavat suuntaavat katseensa nelivetoisiin Quattro-malleihin, joissa on kaksi sähkömoottoria. Toinen etuakselilla, toinen taka-akselilla.

Q4 e-tronin teholukemat asettuvat 125 kW (170 hv) ja 220 kW (299 hv) väliin. Quattrot ovat isompia joko 195 kW tai 220 kW tehoisia. Akkukokoja on kaksi 77 kWh ja 52 kWh.

Hyvä ja vakaa ajaa

Audi Q4 40 e-tron on hyvä auto ajaa. Auto kulkee kevyesti. Sitä ei tarvitse kaitsea maantieajossa ja kallistelu on alhaisen painopisteen takia vähäistä. Erityismaininnan voi antaa auton erinomaisen pienestä kääntöympyrästä. Se tuo mukavaa ketteryyttä kaupunkiajoon.

Auto on hiljainen ja Audi-kuskeja varten autossa on sähköauton sporttinen ääni. Suorituskyky on ihan pirteää, mutta sähäkkään polttis-Audiin tottuneelle laimeaa. Onneksi löytyy voimakkaampia vaihtoehtoja.

Hinnat asettuvat ilman runsaan lisävarustelistan lisiä 48.995-64.686 euroon. Koeajoauton lähtöhinta on 51.725 euroa, mutta lisävarusteet nostavat lopullisen hinnan yli 64.000 euroon, joka iso kasa kahisevaa.

 • Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä
 • Audi Q4 e-tron - sähköauto suomalaisille Volkkarista tutuilla eväillä
 

Yhteenveto

Q4 e-tronissa on sitä kaivattua Audi-tunnelmaa erityisesti sisätilojen ilmeessä. Auto on hyvä ja tunnokas ajaa, mutta ei eroa ajossa mitenkään erityisen paljon sisarmalleista Volkswagen ID.4:stä ja Skoda Enyaqista.

Antti Liinpää

Kehuja: Tyylikäs ohjaamo, erinomainen erikoisistuin, hyvät tilat, perushinta ilman lisä houkutteleva, vakaa ja tunnokas ajaa

Parantamisen varaa: Kulkupuoli vaatimaton Audiksi (onneksi löytyy vaihtoehtoja), varusteltuna hintavahko

Audi Q4 40 e-tron

Moottori:1 x sähkömoottori
Teho:150 kW/204 hv
Vääntö:310 Nm
Huippunopeus:160 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:8,5 s
Vetotapa:Takaveto
Vaihteisto:Yksivaihteinen
Sähkönkulutus:17,3-19,3 kWh/100 km (WLTP)
Akun kapasiteetti:77,0 kWh
Kantama:520 km (WLTP)
Mitat (pit/lev/kork):4588 mm/1865 mm/1632 mm
Omamassa:2050 kg
Perävaunupaino jarruton:750 kg
Perävaunupaino jarrullinen:1000 kg
Hinta alkaen:51 725 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Audi Q4 e-tron

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Audi Q4 e-tron -autot

test
Audi Q4 e-tron, '23, Ajamaton
54 490 €
test
Audi Q4 e-tron, '23, Ajamaton
54 490 €
test
Audi Q4 e-tron, '23, Ajamaton
52 800 €
test
Audi Q4 e-tron, '23, Ajamaton
54 490 €
test
Audi Q4 e-tron, '23, Ajamaton
54 490 €
test
Audi Q4 e-tron, '23
53 400 € (sis. ALV)
test
Audi Q4 e-tron, '23, Ajamaton
54 490 €
test
Audi Q4 e-tron, '23, Ajamaton
52 800 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Audi koeajoja

Kaikki koeajot »
Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?
MAINOS

Polttomoottoriautojen kehitys on ollut huimaa – ajetaanko tulevaisuudessa levällä tai jätteellä?

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi E-Tron GT – Sähkösportti pistää parastaan

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi Q7 TFSI e – Eko-järkäle

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi A5 – Upee, kapee coupé ja hurjan nopee

Audi Q5 – Herra täydellinen

Audi Q5 – Herra täydellinen