Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

BMW X5 – Grillimestari

BMW X5 – Grillimestari
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5
 • BMW X5

BMW:n uusi X5 on isompi, komeampi ja parempi. Siis täydellinen facelift.

Isompi on parempi ja koolla on väliä. Tämä on ollut tiedossa myös BMW:n suunnittelupöydällä, sillä uusi BMW X5 on edeltäjäänsä massiivisempi. Ulkomitoissa erot ovat pieniä. Pituutta on tullut pari ja leveyttä lähemmäksi kymmenen senttiä.

Akseliväli on kasvanut niin ikään muutaman sentin. Mutta suurin kokoero ja samalla näkyvin eroavaisuus uuden ja vanhan mallin välillä löytyy keulan munuaisista. Ne nimittäin ovat vuoden 2019 X5:ssä valtaisan kokoiset.

Keulagrillin munuaiset ovat perinteisesti olleet BMW:n tavaramerkki ja vuosien varrella keulan ilma-aukot ovat suurentuneet ja pienentyneet mallivuosien edetessä. 3-sarjan viidennessä sukupolven kohdalla BMW:n ikoninen keulailme oli jo katoamaisillaan, mutta onneksi kuudes sukupolvi toi vanhat munuaiset isosti takaisin.

Uudessa X5-mallissa keulassa komeilevat kromiset soikiot ovat suuremmat kuin koskaan ja onneksi näin. BMW:n mallisto on viime vuodet ollut jäätävän konservatiivinen. Jossain vaiheessa sporttiseksikin luonnehdittu mallisto alkoi hiljalleen vaikuttaa lähes Mercedes-Benzin kaltaiselta konservatiivisuuteen uskovalta ja samaan aikaan hieman tylsältä merkiltä.

Takaisin automuodin aallonharjalle

BMW X5 – Grillimestari

Rouheus on kuitenkin tekemässä paluuta ainakin ulkonäkömielessä, mikä on vain ja ainoastaan hyvä asia. X5 on tuotu takaisin automuodin aallonharjalle. BMW:n keula nousee pystysuorana kohti korkeuksia. Sen massiivisuutta korostaa julmetun kokoinen grilli, joka ei varmasti jää huomaamatta.

Myös takaosaa on pistetty hieman uusiksi. Takavalot ovat leveämmät ja matalammat ja pakoputken ulostulot suuremmat. Muodot ovat yleisesti pitkälti ennallaan, ja X5:n tunnistaa kyllä itsekseen, mutta eroa edeltäjään löytyy silti.

Ohjaamo on niin ikään tuotu tähän päivään ja keskikonsolin näyttö on integroitu selkeämmin osaksi kokonaisuutta. Enää näyttö ei nouse kojelaudasta ylös, vaan on ikään kuin oikeasti osa autoa. Mittaristo on black panel –henkinen eli täysin digitaalinen. Myös kolmipuolainen ohjauspyörä on aiempaa sirompi ja tyylikkäämpi.

Vain kolme konevaihtoehtoa

Uudessa X5:ssa on kaikki kohdallaan ulkoisesti, mutta eipä tekniikassakaan ole moittimisen sijaa. Suomen tuontiohjelmassa on tarjolla hieman yllättäen vain kolme konekokoonpanoa. Kaikki ovat nelivetoisia ja kaksi dieselkäyttöisiä.

30d on malliston miedoin konevaihtoehto. 3-litrainen ja kuusisylinterinen dieselpata on hinnat alkaen –malli, joka sekin tarjoaa mukavaa suorituskykyä. Motti luovuttaa mukavat 265 hevosvoimaa ja 620 Nm, joiden turvin sataseen mennään 6,5 sekunnissa.

Bensaversio X5 40i on niin ikään kolmilitrainen, mutta bensakone. Sen teholukemat ovat muikeat 340 hv ja 450 Nm. Näillä arvoilla makuulta kiidetään satasen vauhtiin 5,5 sekunnissa, mikä tarkoittaa sitä, että taakse jää pitkälti koko GTI-autoluokka.

Malliston ripein ja hintavin moottorikokoonpano on jo muutaman vuoden markkinoilla ollut kolmella turboahtimella varustettu M50d. Kolmilitraisessa diesel-koneessa riittää potentiaalia, sillä jo tehtaalla siitä otetaan irti lukemat 400 hv ja 760 Nm. Satasen kiihdytellään 5,2 sekunnissa, mikä on X5:n kokoiselle laivalle raju repäisy.

BMW on selvästi tehnyt isosti kehitystyötä kulutuksen optimoinnin suhteen. Yhdistetty WLTP kulutuslukema on 30d-mallin kohdalla 7,4 litraa sadalla. Eikä se itse asiassa ole kovin kaukana totuudesta, sillä koeajossa pärjättiin reippaan litran suuremmalla lukemalla. Se on reippaat 2 000 kiloa painavalle autolle pieni.

Tiivistettyä Premiumia

BMW X5 on monella tapaa tiivistettyä Premium-maasturia. Siinä missä monet muut valmistajat tuovat isot maasturinsa markkinoille noin 200 hevosvoiman lukemilla, on BMW-leirissä tajuttu, että iso auto vaatii isot tehot. Siksi kaikkein vaisuin malli on sekin varsin rehvakka peli.

Moottorivalikoima onkin se, millä erityisesti saksalaiset Premium-valmistajat tuntuvat erottautuvan massasta. Kun monet muut merkit pyrkivät pienentämään CO2-lukuja, tallustavat BMW, Audi, Mercedes, Porsche ja jollain tapaa myös VW omia polkujaan ja vievät muhkeiden moottoreiden ilosanomaa.

X5 on pitkään ollut se BMW-malliston järein automalli, mutta pian markkinoille saapuva X7 se vasta onkin mörssäri, joka herättää kunnioitusta koollaan ja luksusilmeellään. Se on vajaat 40 senttiä X5:ta pidempi ja massiivisilla 22” vanteilla se on järkälemäinen auto. Sen rinnalla vitossarjan X on pieni ja sievä.

Isossa autossa on luonnollisesti myös hyvät sisätilat. Katumaasturipuolella tavaratila on usein olematon, mutta ei X5:ssä. Se vetää sisäänsä reippaasti matkatavaroita ja kontin alareuna taittuu alas painavampien tavaroiden lastausta varten.

 • BMW X5 – Grillimestari
 • BMW X5 – Grillimestari
 

Iso, mutta jotenkin ketterä

Mutta mikään keijukainen ei X5:kään ole. Pitkästi yli 2 000 kiloa painava auto on massiivinen ja paino näkyy hyvin vaikkapa moottoritien rampissa. Massa vie autoa kohti ulkokaarretta ja korkeus tuo hommaan omat mausteensa.

Painostaan huolimatta X5 on kaupungissa jollain kummallisella tavalla ketterän oloinen. Ehkä siitä kunnia kuuluu voimakkaasti tehostetulle ohjaukselle, jonka ansiosta rattia voi käännellä yhdellä sormella.

Maantiellä iso Baijerilainen on kuin kotonaan. X5 tuntuu normaalikokoisten autojen seassa panssarivaunulta, joka voisi hetkenä minä hyvänsä jyrätä alleen pienemmät kanssa-autoilijat. Koska sen hytissä istutaan selkeästi muita korkeammalla, on näkyvyys hyvä. Eikä sisään kantaudu juuri mitään ääniä, mikä tekee ajamisesta rentouttavaa touhua.

Hintalappu kertoo paljon siitä, millaiselle kohderyhmälle X5 on suunniteltu. Hinnat alkaen –malli maksaa ilman lisävarusteita 101 701 euroa ja M50d-version hintalapussa seisoo kolossaaliset 144 748 euroa. Keskituloisen palkansaajan ei siis kannata haaveilla uudesta X5:stä, ellei sitä sitten käytä ensisijaisena asuinpaikkanaan.

BMW:n luksusmaasturista on hyvin vaikea löytää mitään moitteen sijaa. Se on tyylikäs, ulkokuoreltaan aiempaa rohkeampi ja ajettavuudeltaan erinomainen. Lisäksi jo hinnat alkaen –mallissa on potkua vaikka muille jakaa. Niiden ansiosta X5 nousee korkealle luksusmaastureiden keskinäisessä hierarkiassa.

Tuomas Rajala

Kehuja: uusi rouheampi ulkonäkö, voiman ja kulutuksen suhde, ajomukavuus, hiljainen hytti

Parantamisen varaa: yli 100k€ hinta

BMW X5 xDrive30d:

Moottori:6-sylinterinen, 2993 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:265 hv (195 kW) @ 4000 rpm
Vääntö:620 Nm @ 1500-4500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:6,5 s.
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:7,4 l / 100 km
CO2-päästöt:195 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4922mm/2004mm/1745mm
Omamassa:2110 kg
Hinta alkaen:101 701€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW X5

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW X5 -autot

test
BMW X53, '23, Ajamaton
111 051 € (sis. ALV)
test
BMW X53, '23, Ajamaton
108 850 € (sis. ALV)
test
BMW X53, '23, Ajamaton
112 930 € (sis. ALV)
test
BMW X53, '22, 6 tkm
99 800 € (sis. ALV)
test
BMW X53, '22, 5 tkm
119 800 € (sis. ALV)
test
BMW X53, '22, 21 tkm
127 800 €
test
BMW X53, '22, 9 tkm
124 800 €
test
BMW X53, '22, 23 tkm
105 800 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7
MAINOS
Video Icon

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7

BMW X5 xDrive40e – Öky ja Eko

BMW X5 xDrive40e – Öky ja Eko

BMW X5 - Konservatiivi

BMW X5 - Konservatiivi

Tyypit: BMW X5

Tyypit: BMW X5

BMW iX M60 - lisää tehoa saanut katumaasturi on maaginen kokemus

BMW iX M60 - lisää tehoa saanut katumaasturi on maaginen kokemus