Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Tyypit: BMW X5

Tyypit: BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X5
  • BMW X5

X5 oli ilmestyessään iso tapaus sekä automaailmassa että BMW:n mallistossa. Suurelle yleisölle se esiteltiin ensimmäistä kertaa Frankfurtin autonäyttelyssä 1999. Maasturimaisia ominaisuuksia tarjoileva luksusauto on sittemmin mennyt kaupaksi miljoonan yksilön verran.

Uuden tyyppisen Bemarin vahvana inspiraationa toimi aikoinaan Land Rover, joka oli X5:n ilmestymisen aikaan osa BMW:n konsernia. BMW:llä onkin paljon yhteistä Range Rover HSE –mallin kanssa.

Alun perin X5:ttä sai kahdella moottorivaihtoehdoilla, 4,4-litraisella bensiinikäyttöisellä V8:lla, sekä 3,0-litraisella dieselillä. Myöhemmin moottorivalikoimaa on päivitetty useampaa otteeseen ja kaikkiaan Bemarin nokalta voi löytää viittä bensaversiota ja kolmea dieseliä.

BMW X5:den kilpailijoita luksus-crossovereiden sarjassa ovat mm. Porschen Cayenne ja Volkswagen Touareg. Nämä eivät kuitenkaan ole yltäneet kilpakumppaninsa myyntilukuihin edes yhteenlaskettuina.

Katumaasturit nousivat trendiautoiksi 1990-luvun loppupuolella ja Bemari onkin saanut rinnalleen ison määrän muita kilpakumppaneita. Kovasta kilpailusta huolimatta se on säilynyt kärkikahinoissa maastohenkistä luksusautoa havittelevien keskuudessa.

BMW X5:n lähtöhinta oli vuonna 2003 reippaat 80 000€, joten yhdeksän vuoden elinikä on syönyt auton hinnasta noin 3/4. Järkyttävän häviön ansiosta hyväkuntoisia X5:ia kaupataan noin 20 000€:n hintaan.

Uuden polven X5 maksaa edelleen reippaat 80 000€, joten vaihdokki on varteenotettava vaihtoehto sellaiselle, joka ei halua sijoittaa autoon koko omaisuuttaan. Nettiautossa 1999-2004 vuosimallin BMW X5:ia on kaupan 76 kappaletta, joten valinnanvaraakin löytyy.

Leikki-ikäinen X5

Tyypit: BMW X5

Vuoden 2003 BMW X5 on viimeinen vuosimalli ennen ensimmäisen polven facelift-mallia, joten Tuusulan Vaihto+ -liikkeen valikoimassa olevasta yksilöstä on turha etsiä lapsuksia. Sini-vihreä auto on kaikesta päätellen ollut hyvällä pidolla.

Maalipinta on virheetön eikä sisustassakaan ei ole pikaisen tarkastelun jälkeen moitteen sijaa. Bemarissa on kahdet renkaat, ilmastointi ja webasto, joten varusteet ovat kunnossa sekä kesä- että talvikeleille. Ulkoisen tarkastelun jälkeen on aika lähteä koeajolle.

Ensituntumalta auto tuntuu vajaan kymmenen vuoden iässä edelleen jämäkältä ajettavalta. X5:n kyydissä istutaan korkealla ja tunnelma on juuri sellainen kuin isossa autossa kuuluukin olla. 3-lirainen diesel tuottaa 184 hevosen tehon, mikä liikuttaa painavaa autoa mukavasti.

Ohjaustuntuma on tuttua BMW:tä. Ratissa eivät pienet liikkeet juuri tunnu ja auto on hyvin suuntavakaa. Ajettavuus on edelleen sitä luokkaa, että muilla valmistajilla on vaikeuksia saada uusiakaan autojaan yhtä johdonmukaisiksi.

Lumen liukastamalla tiellä X5 käyttäytyy hyvin ja nelivedon vetojakauma on takapainotteinen (40/60), joten takavetoiseen tottuneelle ajo on mukavaa. Luistonesto poiskytkettynä BMW luistelee nätisti ja autoa on helppo käskyttää pitkiin luistoihin.

Automaattilaatikko toimii erinomaisesti yhteen tehokkaan dieselin kanssa ja 2200 kg painavan auton kulutuslukemat ovat maltillisia. BMW on aina osannut tehdä teho/kulutus –suhteeltaan erinomaisia moottoreita ja X5:n nokalta löytyvä diesel on samaa osastoa.

Varustetaso on nykymittapuullakin tarkasteltuna hyvä. Normaalien herkkujen lisäksi penkit säätyvät sähköllä ja pyyhkijöissä on sadetunnistin. Ominaisuuksia, jotka eivät vuonna 2003 olleet itsestäänselvyys.

  • Tyypit: BMW X5
  • Tyypit: BMW X5
 

Ikä näkyy sisätiloissa


Eniten ajan hammas on päässyt puraisemaan X5:ttä sisätiloissa. Kangasverhoillut sisätilat ovat auttamatta vanhan näköiset. Haalistunut sininen väri luo beigeen yhdistettynä halvan vaikutelma, mikä on tällaisen luksusauton kohdalla harmillista. Nahka olisi tuskin kärsinyt vastaavaa inflaatiota.

Vanhasta fiiliksestä huolimatta sisusta on erittäin siistissä kunnossa. Penkkejä ei ole pilattu lialla tai repeämillä. Ainoa huomattavampi kuluminen löytyy ratista, josta kyydissä istutut kilometrit näkyvät. Mittarin mukaan X5:llä on rullattu 265 000 kilometriä, mutta se ei ole kilometrejä kestävälle BMW:lle lainkaan paha lukema.

Ainoa koeajon aikana paljastunut vika löytyy keskikonsolista löytyvän radion näytössä. Radiokanavan säätäminen onnistuu vain fiilispohjalta, koska näytön valot ovat kaikonneet johonkin. Vika on kuitenkin pieni ja liikkeen kanssa voinee neuvotella puutteen korjaamisesta.

Konepellin avaaminen ei sekään riko hyvin pidetyn auton olemusta. Siististä konetilasta löytyy suoraan muodostelmaan valettu 6-sylinterinen pata, joka on verhoiltu kokonaisuudessaan muovinhuntuun.

Maasturi ilman maasto-ominaisuuksia


Ulkonäöstään huolimatta X5:ttä ei voi millään mittarilla sanoa maastokelpoiseksi autoksi. Maasturimaisia piirteitä BMW:ssä ovat lähinnä paino, korkeus ja leveys. Nelivedon ansiosta se liikkuu mukavasti lumisella tiellä, mutta ainakaan talvisella kelillä ei huonokuntoisille sivuteille kannata ehdoin tahdoin hakeutua.

Tilanne on toki sama myös uusien katumaasturien kohdalla. Kadulla hyvin kulkeva auto ei pärjää maastossa, eikä maastokelpoinen auto ole mukava asfalttiteillä. Katumaasturi on kuitenkin hyvä vaihtoehto ihmiselle joka etsii mukavaa autoa, jolla voi ajella huoletta töyssyjen täyteisiä mökkiteitä.

Vajaan kymmenen vuoden iästään huolimatta X5 pistää tiukasti kampoihin uusille katumaastureille. Aikoinaan kerrostaloyksiön hintaisen BMW:n voi laittaa minkä tahansa uuden citymaasturin rinnalle, eikä se häviä muussa kuin hieman vanhan oloisessa sisustassaan. 20 000€:n sijoitus tarjoaa hyvän vastineen.

Auto on myytävänä Tuusulan Vaihtoplus-liikkeessä täällä BMW X5

Tuomas Rajala
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : BMW X5

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät BMW X5 -autot

test
BMW X53, '22, 6 tkm
105 900 €
test
BMW X53, '22, Ajamaton
112 180 € (sis. ALV)
test
BMW X53, '22, 7 tkm
99 900 €
test
BMW X53, '22, 5 tkm
109 500 €
test
BMW X53, '22, Ajamaton
111 900 €
test
BMW X53, '22, Ajamaton
101 900 €
test
BMW X53, '22, Ajamaton
112 650 € (sis. ALV)
test
BMW X53, '22, 11 tkm
127 800 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää BMW koeajoja

Kaikki koeajot »
Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7
MAINOS
Video Icon

Muotovalio maasturi BMW X5 xDrive45e - BMW Hybridimallisto osa 7

BMW X5 – Grillimestari

BMW X5 – Grillimestari

BMW X5 xDrive40e – Öky ja Eko

BMW X5 xDrive40e – Öky ja Eko

BMW X5 - Konservatiivi

BMW X5 - Konservatiivi

BMW i4 M50 - sähköistä M-sarjan BMW:tä kannatti odottaa

BMW i4 M50 - sähköistä M-sarjan BMW:tä kannatti odottaa