Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 11 100   0

Hyundai i10 – Pykälää suurempi pikkuauto

Hyundai i10 – Pykälää suurempi pikkuauto
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10
 • Hyundai i10

Hyundain pikkuautoa voisi kutsua mikrokokoiseksi tila-autoksi. i10 vetää tarvittaessa viisi henkeä ja maltilliset matkatavarat.

Hyundai lähestyy lilliputtiluokkaa hieman toisenlaisesta näkökulmasta kuin luokan muut kilpailijat. Yleensä A-segmentin automallit pyrkivät painamaan hintansa mahdollisimman alas karulla varustelulla, mutta Hyundain vakiovarusteet ovat luokka huomioiden kattavat.

i10:n perusversiosta löytyy mm. lämmitetty monitoimiohjauspyörä, vakionopeudensäädin, LED-päiväajovalot ja Bluetooth handsfree. Ne ovat varusteita, joita ei useasti ole saatavilla A-luokan pikkuautoihin edes lisävarusteena.

Hyundain kohdalla on ilahduttavaa myös se, että auto on viisipaikkainen ja tavaratila on kohtuullisen kokoinen. Valmistajan ilmoituksen mukaan takakontti vetää 252 litraa ja takapenkki alas taitettuna 1046 litraa.

Kokoluokkaansa suurempi?

Hyundai_i10_etuviisto_kuva

Puitteet ovat siis kunnossa ja Hyundai onkin luokkansa tilavin pikkuauto. Nämä ovat lähtökohdat, joille lilliputtiluokan kulkupeliä on hyvä alkaa rakentamaan.

Maahantuoja vertaa i10:ä mielellään B-segmentin kompakteihin autoihin ja ajatus ei ole täysin järjetön. Laadultaan ja tiloiltaan se on useassa suhteessa lähempänä pykälää suurempaa luokkaa.

Hyvien sisätilojen lisäksi Hyundai ilahduttaa laatuvaikutelmallaan. Se syntyy pienistä seikoista ja esimerkiksi oven kiinni paiskaaminen kertoo, että i10 poikkeaa tässä suhteessa luokan monesta muusta tarjokkaasta. Uksi ei nimittäin kolahda peltimäisesti kiinni.

Positiivisia yllätyksiä on tarjolla lisää, sillä sisusta on laadukkaan oloinen kokonaisuus, vaikka hytissä nahkaverhoilua löytyykin vain ohjauspyörästä. Kaksivärinen kangassisusta on toimiva ja yllättävän tyylikäs.

Jämäkkä ja vakaa ajettava

Myös alusta on toimiva, vaikka i10 kolahteleekin töyssyissä. Tuntuma on jämäkkä ja vakaa, koska raideleveys ei ole paras mahdollinen kotimaan uraisilla väylillä. Hyundai soutaa liian leveissä urissa muiden pikkuautojen tapaan.

Tukevan oloinen pikkuauto on mukavan hiljainen. Kolmisylinterisen moottorin kipuilu kuuluu ohjaamoon melko selvästi, mutta muuten äänieristys on hyvää. Nastattomilla kumeilla varustettuna rengasmelu ei ole pahimmasta päästä.

Moottori on lilliputtiluokan kompastuskivi, vaikka i10:n idea ei olekaan tarjota ripeää suorituskykyä, vaan taloudellisia kilometrejä ja pientä CO2-lukua.

Polttoainetaloutta silmällä pitäen kolmisylinteriset koneet onnistuvat harvoin pihiydessään niin hyvin kuin toivoa saattaisi, sillä maltillinen tehontuotto aiheuttaa sen, että konetta on usein käskytettävä normaalin liikennevirran mukana pysymiseksi.

Hyundai ei tee tässä suhteessa poikkeusta, sillä yhdistetty kulutus pyöri koeajolenkillä kuuden litran paremmalla puolella. Matka-ajossa luvun voi sievistellä alle viiden litran, mutta se tarkoittaa verkkaista etenemistä.

 • Hyundai_i10_etuvalo_kuva
 • Hyundai_i10_ohjaamo_kuva
 

Sataseen kiihdyttäminen ottaa aikaa

1-litrainen ja kolmisylinterinen moottori tuottaa 66 hevosvoimaa ja 95 Nm ja noilla luvuilla satasen kelaaminen ottaa aikaa 14,9 sekuntia. Luku on vertailukelpoinen muun lilliputtiluokan kanssa.

Vaikka suoritusarvot eivät ole kummoisia, tuntuu i10 melko pirteältä tapaukselta arkiajossa. Tehoa ei juuri kaipaa lisää, sillä auto kulkee näilläkin tehoilla varsin kelvollisesti.

Hyundain pikkuauto kelpaa varmasti perheen kakkosautoksi, mutta maahantuojan mukaan i10:iä on mennyt kaupaksi jopa perheen pääasialliseksi käyttöautoksi. Suurempaan tilantarpeeseen siitä ei luonnollisesti ole.

Vaikuttaa kokoistaan suuremmalta

Muotoilumielessä i10 on hyvää perustasoa ja se vaikuttaa ulkoisesti hieman kokoluokkaansa suuremmalta. Ilmiö johtunee korin reunoihin sijoitetuista valoista. Muotoilussa on luonnollisesti paljon tuttuja elementtejä Hyundain suuremmista sarjoista.

Sisältä tarkastellessa kokonaisuus on luokka huomioiden tyylikäs ja moderni. Plussaa tulee monitoimiohjauspyörästä, joka nostaa sen useiden kilpailijoiden edelle.

Hinnoittelultaan Hyundai i10 on varsin kilpailukykyinen esimerkiksi Toyota Aygoon verrattuna. Hinnat alkaen –mallit ovat hinnaltaan yhteneväiset, mutta Hyundain vakiovarustetaso on melkoisesti parempi.

i10 on positiivisesti yllättävä pikkuauto, jonka poikkeuksellisen hyvä varustelutaso ja laatuvaikutelma nostavat sen luokkansa kärkikahinoihin. Viisipaikkaisena se jättää taakseen monen muun merkin pikkuautot.

Tuomas Rajala

Kehuja: vakiovarustelu, laatuvaikutelma, äänieristys, hyvät sisätilat

Parantamisen varaa: moottorin tehottomuus, alustan kolina töyttyissä

Hyundai i10:

Moottori:3-sylinterinen, 999 cm3 bensiinimoottori
Teho:67 hv (49 kW) @ 5500 rpm
Vääntö:95 Nm @ 3500 rpm
Vetotapa:Etuveto
Huippunopeus:155 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h):15,9 s.
Vaihteisto:5-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):4,7 l / 100 km
Mitat (pit/lev/kork):3665mm/1660mm/1500mm
CO2 päästöt:108 g/km
Tavaratila:252 l
Paino:1008 kg
Ajoneuvovero:91€
Hinta:13 990€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Hyundai i10

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Hyundai i10 -autot

test
Hyundai i101.0, '20, 12 tkm
13 800 € (sis. ALV)
test
Hyundai i101.0, '20, 2 tkm
14 980 €
test
Hyundai i101.0, '20, 500 km
14 290 €
test
Hyundai i101.0, '20, Ajamaton
14 490 €
test
Hyundai i101.0, '20, 12 tkm
15 900 € (sis. ALV)
test
Hyundai i101.0, '20, Ajamaton
14 900 € (sis. ALV)
test
Hyundai i101.2, '20, Ajamaton
15 390 € (sis. ALV)
test
Hyundai i101.0, '20, 1 tkm
15 900 € (sis. ALV)
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Hyundai koeajoja

Kaikki koeajot »
Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30

Tyylikkäämpi, turvallisempi ja taloudellisempi uusi Hyundai i30

Hyundai kehitti ennakoivan automaattivaihteiston

Hyundai kehitti ennakoivan automaattivaihteiston