Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 19 385   0

Hyundai i40 Wagon – Kumijalalla Koreasti

Hyundai i40 Wagon – Kumijalalla Koreasti
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40
 • Hyundai i40

Hyundai i40:n uusin versio on vihdoin ehtinyt suomen kamaralle. Isoimmat uudistukset ovat tehokkaampi dieselmoottori ja uusi automaattivaihteisto.

Hyundai i40:n uusin malli esiteltiin maailmalla jo jokin aika sitten, mutta meille asti se ehti vasta nyt. Hyundain valttina on ollut vuonna 2011 tapahtuneesta ensiesittelystään saakka, erittäin väljät sisätilat, hyvä laatuvaikutelma ja luokassaan kohtuullinen hinta. Nyt uudistuneessa mallissa laadun tuntua on saatu kehitettyä edelleen, varusteita on tarjolla entistä kattavammin ja dieselvoimalinja on saanut piristysruiskeen.

Hyundain ulkonäköä on ehostettu maltillisesti. Isoimmat muutokset ovat tapahtuneet ajovalojen, etusäleikön ja takavalojen alueella. Muuten korin muoto on suurin piirtein entisellään. Vaikka i40:n ulkomuodolla onkin ikää jo 5 vuotta, näyttää se edelleen raikkaalta ja nykyaikaiselta.

Vaivatonta käyttövoimaa

Hyundai i40 Wagon – Kumijalalla Koreasti

Uusi dieselmoottori on periaatteessa tuttu 1.7 litrainen, mutta tehoa se luovuttaa nyt 141 hevosvoimaa. Pienitehoisempi 115 heppainen diesel löytyy valikoimasta edelleen, kuten myös 135 hevosvoimainen bensakonekin. Vääntöä uusi moottori kehittelee 340 Nm. Numeroarvoista voi päätellä, että kasvaneesta tehosta huolimatta, kyseessä on edelleen melko tavallinen perusmoottori.

Kovin sporttiseen suorituskykyyn i40 ei siis uudellakaan koneella taivu, mutta vaivattomaan ja taloudelliseen etenemiseen se tarjoaa eväitä kosolti. Moottori vääntää tasaisesti jo 1500 kierroksesta asti ja voimaa riittää koko kierrosalueella. Hieman reilumpaa tehoa jää silti toisinaan kaipaamaan. Käytökseltään kone nykyaikainen ja pääosin äänetön.

Tosin kovemmalla pakkasella ja koneen ollessa kylmä, moottorin tärinä ja mellestys tunkeutuu tyhjäkäynnillä ohjaamoon selvästi. Kelin lämmetessä ongelma poistuu eikä dieselin kalina enää pahemmin häiritse. Syynä tähän lienee pakkasella kovettuvat moottorin kumityynyt, joita ei koviin pakkasiin ole nähtävästi suunniteltu.

Kaksoiskytkinvaihteisto

Piristetyn moottorin kaverina toimii uusi kaksoiskytkinvaihteisto, joka korvaa perinteisen mallisen automaatin. Vaihteisto on saatavilla pelkästään isompitehoisen dieselin yhteyteen, mitä voi pitää pienenä miinuksena. Laatikko on 7-pykäläinen ja se pärjää hienosti kilpailussa markkinoiden muille vastaaville vaihteistoille. Käytännössä vaihteiden vaihdot tapahtuvat huomaamatta ja nopeasti.

Muodin mukainen ajomoodivalikko löytyy myös Hyundain kojelaudasta. Asetukset vaikuttavat vaihteiston lisäksi myös kaasupolkimen vasteeseen ja ohjaukseen. Sport- asetuksella vaihteisto pitää moottorin kierrokset korkeammalla melko pitkään vaihdon jälkeen. Ominaisuus on hetken aikaa hauska, mutta kyllästyminen koittaa nopeasti.

Korkeampien kierrosten käyttö mallikkaasti vääntävässä dieselissä tuntuu vähän turhalta ja Eco- asennossa kierrokset pysyvätkin sitkeämmin alakierroksilla, noin 1000 kierroksen yläpuolella. Tällöin taas ripeämpi kiihdytys on toisinaan hieman uneliasta, kun vaihteisto pyrkii pitämään ison vaihteen silmässä mahdollisimman pitkään.

Parhaiten vaihteisto toimiikin perusasetuksessaan, kun vaihteet vaihtuvat sähäkästi niin ylös, kuin alaskin päin. Pesässä on aina oikea vaihde ja laatikko toimii melkein kuin ajatus, tarvittaessa sporttisesti, tai kevyemmällä jalalla taloudellisesti. Vaihteistossa on myös käsivalinta mahdollisuus ja pykäliä voi operoida joko kepistä tai ratin ”läpysköistä”.

Erikoinen luistonesto

Jos vaihteisto ja moottori pelaavatkin keskenään hienosti yhteen, niin ihan samaa ei voi sanoa vähän oudosti toimivasta luistonestosta. Kun pyörä pyrkii sutimaan, systeemi reagoi hitaasti ja välillä hieman nykien. Tällöin kaasupolkimeen on melko vaikea saada selkeää tuntumaa ja oikeanlaisen kaasun annostelun oppimiseen menee hetki.

Ongelma ilmenee lähinnä liikkeellelähdöissä liukkaalla. Kun auton on saanut vauhtiin, järjestelmä toimii ongelmitta ja loogisesti. Ajossa i40 kulkee suuntavakaasti suoraan, sen sijaan ohjaus voisi olla tunnokkaampi. Ratti on hyvin kevyt pyöritellä ja maantieajossa tuntuma jää vähän pehmeäksi. Kokonaisuus toimii kuitenkin riittävän hyvin.

Koeajon aikoihin vallitsi melko vaativat talvikelit ja Hyundailla tuli ajettua enemmän hiukan pidempiä siivuja. Reippaasta lumisohjosta huolimatta i40 kulki kohtuullisen vakaasti ja turvallisen tuntuisesti. Alkavat luistot on helppo saada hallintaan jo ennen ajonvakautuksen mukaan tuloa ja auton käytös on helppo arvata ennalta.

Tilava ja oikein mukava

Hyundain matkustusmukavuus on kohdallaan ja jousitus toimii pientä pintakovuutta lukuun ottamatta mallikkaasti. Katon kaareva muoto tuo sisätiloihin hieman erilaista tunnelmaa kuin monella kilpailijalla. Autossa oli lisukkeena nahkaverhoilu, joka teki sisustasta mukavan ylellisen tuntuisen. Kojelauta on selvästi muovisemman oloinen, mutta laatuvaikutelma on kuitenkin kohdillaan. Viihdepuolelta löytyy bluetooth ja 4,3 tuuman näyttö.

Kaarevasta kattolinjasta huolimatta pääntila riittää isommallekin matkustajalle. Väljät sisätilat ovatkin yksi i40:n vahvuuksista ja takanakin riittää tilaa joka suuntaan, jalkatiloja myöten. Lisäksi takana reunapaikoilla istujia hemmotellaan vakiovarusteisella istuinlämmityksellä sekä kallistettavilla selkänojilla.

Lisävarusteiset, sähkösäätöiset ja tuuletetut etuistuimet osoittautuivat käytössä erittäin mukaviksi. Reilun 600 kilometrin päivätaival taittui ongelmitta ja ilman paikkojen puutumista. Ajoasennon sai erittäin hyvin kohdalleen ja matkaa olisi voinut helposti jatkaa vaikka toisen mokoman. Matka-ajossa i40 kulutti naftaa 5.6 litran verran sataselle ja taajamaolosuhteissa reilut 6 litraa.

 • Hyundai i40 Wagon – Kumijalalla Koreasti
 • Hyundai i40 Wagon – Kumijalalla Koreasti
 

Handsfree-takaluukku

Tavaratilaa riittää normiasennossaan 553 litraa ja se laajenee tarvittaessa aina 1729 litraan asti. Takaluukussa piileekin yksi i40:n erikoisuuksista, eli hieman erilainen handsfree-toiminto. Kun auton taakse seisahtuu virta-avaimet taskussa, luukku aukeaa automaattisesti ilman mitään jalan heilautuksia tai muita kommervenkkejä.

Systeemi osoittautui toimivaksi ja erittäin mieluisaksi, kun kauppareissun jälkeen palaa autolle käsiä venyttävien kauppakassien kanssa. Kantamuksia ei tarvitse laskea kuraiseen maahan vaan tavarat voi siirtää suoraan kyytiin. Ominaisuus on kuitenkin hyvä muistaa, kun auton ympärillä pyörii tai seisoskelee muuten vainkin. Parin tahattoman luukun aukaisun jälkeen tilanteen oppii jo ennakoimaan.

Koeajoauto oli varustelultaan Style-tasoa ja mukana oli myös pari tarjolla olevaa lisävarustepakettiakin. Varusteiden määrässä i40 ei siis pahemmin jättänyt toiveille sijaa. Jostain syystä vauraimman Style-varustetason saa ainoastaan tämän tehokkaamman diesel-automaatin yhteyteen, eli lauhkeampi diesel sekä bensa-versio jää varustelultaan hieman köyhemmäksi.

Autossa olleet mukautuvat kaksoisksenon-ajovalot ovat nekin saatavilla vain lisävarusteina. Saman varustepaketin mukana tulee myös automaattiset kaukovalot sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä. Turvavarusteita Hyundaissa on kaikkiaan hyvin kattavasti. Mukana on edellä mainittujen lisäksi hätäjarrutustoiminto, aktiivinen kaistavahti ja peruutuskamera.

Hyundai i40 Wagonin hinnat alkavat 26 990 eurosta ja nyt koeajettu kallein versio on tasan kymppitonnin kalliimpi. Autossa oli lisukkeena metalliväri, sekä yhteensä 3400 euron edestä lisävarusteita, joten lopulliseksi hinnaksi muodostui n. 42 000 euroa.

Hyundai i40 yllättää erittäin positiivisesti käyttöominaisuuksillaan. Erityisesti tilat, ajomukavuus sekä hienosti toimiva vaihteisto tekevät vaikutuksen. Laatuvaikutelma kestää vertailun kilpailijoihin kevyesti, eikä ilman kilometrirajaa oleva 5 vuoden takuu auton haluttavuutta ainakaan vähennä.

Sami Puskala

Kehuja: Tilat, ajomukavuus, vaihteisto

Parantamisen varaa: Luistoneston toiminta

Hyundai i40 Wagon 1.7 CRDi 7DCT-Aut:

Moottori:Nelisylinterinen, 1685 cm3 dieselmoottori
Teho:141 hv (104 KW) @ 4000 rpm
Vääntö:340 Nm @ 1750-2500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 11 s.
Huiput:200 km/h
Vaihteisto:7-vaihteinen kaksoiskytkinautomaatti
Vetotapa:Etuveto
Kulutus (yhd.): 4.7 l / 100km
CO2 päästöt:123g/km
Mitat (pit/lev/kork):4775mm/1815mm/1470mm
Akseliväli:2770 mm
Omapaino:1614 kg
Koeajoauton hinta:41 993€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Hyundai i40

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Hyundai i40 -autot

test
Hyundai i401.7, '16, 109 tkm
16 990 €
test
Hyundai i401.6, '18, 32 tkm
18 900 €
test
Hyundai i401.6, '17, 79 tkm
15 500 €
test
Hyundai i401.6, '18, 171 tkm
12 900 € (sis. ALV)
test
Hyundai i401.7, '16, 114 tkm
15 450 €
test
Hyundai i401.6, '16, 85 tkm
14 900 €
test
Hyundai i401.6, '16, 175 tkm
10 890 €
test
Hyundai i401.6, '16, 89 tkm
15 490 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Hyundai koeajoja

Kaikki koeajot »
Koeajossa Hyundai I40 Wagon - kontti edellä

Koeajossa Hyundai I40 Wagon - kontti edellä

Hyundai i20 - pieni suuri auto

Hyundai i20 - pieni suuri auto

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Suomalaisosaamista Hyundai-autojen sääpalveluihin

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Ioniq Electric – Entistä parempi

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita

Hyundai Prophecy antaa viitteitä sähköautojen tulevaisuudesta – puhdistaa myös ilmansaasteita