Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 25 316

Jeep Grand Cherokee – Maskuliinisuuden ruumiillistuma

Jeep Grand Cherokee – Maskuliinisuuden ruumiillistuma
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee
 • Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee on miehekkään järeä työkalu, jolla hoitelee sujuvasti tiettömät taipaleet ja keskusta-alueen nurkkapyörittelyt.

Jeep-malliston järein työkalu Grand Cherokee on uudistunut ujosti. Edellinen sukupolvi julkaistiin vuonna 2010, jolloin maasturivalmistajanlippulaiva uudistettiin laajemmin. Tuorein malli onkin enemmän facelift kuin aidosti uusi auto.

Ulkoisesti muutokset ovat pieniä, mutta uusiksi on mennyt etuosa. Keulaa koristavat sirot ja aggressiivisesti muotoillut etuvalot sekä uudistunut maski. Pientä muotoilullista hiomista on tapahtunut kaikkialla, mutta kyllä Grand Cherokeen edelleen tunnistaa samaksi malliksi.

Vaihteisto uusiksi – vihdoinkin

Jeep_GrandCherokee_konehuone_kuva

Yksi merkittävimmistä uudistuksista on 8-vaihteinen automaattivaihteisto, jonka ansiosta voimansiirto hyppää kerta heitolla eurooppalaisten kilpailijoiden tasolle. Aski ei ole kaksoiskytkimellinen, vaan sulava toiminta toteutetaan riittävällä portaiden määrällä.

Vaihteisto onkin asia, joka tuntuu erittäin selvästi ajossa. Jeepin aski ei enää aiheuta häpeää ja jatkuvaa venymistä. Laatikko vie 250 hevosvoiman tehot tien pintaan ilman suurempaa viivettä, vaikka DSG-laatikoiden sulavuutta siltä ei kannatakaan odottaa.

Koeajoversiossa on 3-litrainen diesel-moottori, joka onkin koko malliston kulmakivi. Suurin osa kotimaahan tuotavista autoista on varustettu tällä väkivahvalla voimanlähteellä, joka kehittää 570 Nm:n väännön ja riittävästi hevosvoimia.

Grand Cherokeeta on tarjolla myös kahdella bensiiniversiolla, joista laimeampi on 286 hevosvoimainen Pentastar V6 – pata.  Suorituskykyä ja miehekkyyttä uhkuva malliston ärhäkin koneversio on 461 hevosvoimainen V8 HEMI. Vääntöä 6,4-litrainen bensiinimoottori kehittää 624 Nm.

HEMI rankaisee

Perinteikkäällä kasilla varustettu HEMI-versio rankaisee ostajan kukkaroa siihen malliin sekä ostohetkellä että tankkauspisteellä, että sellaisia ei varmaan tulla juuri näkemään Pohjolan teillä. Lähtöhinta SRT-mallisella Jeepillä on karvan alle 150  000€.

Vaikka dieselkäyttöinen kutoskone ei tarjoakaan räjähtävää kiihtyvyyttä, riittää hyvä vääntömomentti kiihdyttämään Grand Cherokeen 0-100 km/h:n vauhtiin 8,2 sekunnissa. Se on kookkaalle ja maastokelpoiselle autolle mukava lukema.

Jeepistä ei puutu miehekkyyttä tai majesteettista tunnelmaa. Summit-varusteltu Grand Cherokee tarjoaa mukavuutta, laatua ja salonkikelpoista viimeistelyä, jota harvoin tapaa Amerikkalaisvalmisteisissa maastoautoissa.

Osasyynä tähän lienee varmasti Fiatin yhdistymisen Chryslerin kanssa. Amerikkalaisen ja eurooppalaisen autonvalmistusperinteen yhteensulautumisen ansiosta kuvioon on tullut kauneutta, jota tuskin olisi läsnä ilman Fiatin panostusta.

Hienostunutta miehekkyyttä

Malliston kookkain Jeep onkin samaan aikaan hienostunut ja miehekäs laite. Kokonsa puolesta Grand Cherokee laittaa kampoihin X5:lle, Audi Q7:lle ja Range Roverille, eikä parhaiten varusteltu versio jää jälkeen fiiliksessä tai viimeistelyssäkään.

Summit-malliin on lähtökohtaisesti ladattu kaikki mitä autoltaan saattaa toivoa. Perusjuttujen lisäksi etuistuimet ovat ilmastoidut ja ohjauspyörä lämpiää tarvittaessa. Lisäksi vakionopeudensäädin ja valot ovat adaptiivisia.

Grand Cherokeen mittaristo on vedelty kokonaan uusiksi ja kiekkakellon ja lämpötilamittarin väliin saa heijastettua haluamansa informaation kulutuslukemista ja nopeudesta auton kallistuskulmaan ja navigaatioon. Valinnan ja säätämisen varaa siis piisaa loputtomiin.

 • Jeep_GrandCherokee_takaviisto_kuva
 • Jeep_GrandCherokee_sivusta_kuva
 

Kelillä kuin kelillä

Valintoja riittää myös alustan ja moottoriohjauksen suhteen. Ajotiloja on viisi: auto, lumi, muta, hiekka ja kivikko. Jokaiselle alustalle on oma asetuksensa sen mukaan mitä mikäkin olosuhde autolta vaatii.

Maastossa 2400 kiloa liikkuu sulavasti ja ilmajousilla maavaraa löytyy parhaimmillaan 28,7 senttiä. Grand Cherokeen ulkoiluttaminen maastossa tarjoaa yllätyksiä, sillä komeasti muotoillun ja kookkaan auton ei uskoisi selviytyvän kovinkaan kummoisista olosuhteista.

Ennakkoasenteet ovat kuitenkin väärässä, sillä Jeep etenee haastavissa maastoissa kevyesti. Grand Cherokee ei tietenkään ole täysiverinen maasturi, jolla voi ajaa armeijan hyötyajoneuvojen tapaan, mutta erilaisella rengastuksella kuskin kantti varmasti loppuu ennen auton ominaisuuksia.

Useimmat katukäyttöön tarkoitetut maasturit jäävät vertailussa Jeepin kanssa kakkoseksi. Maavaraa on riittävästi ja vetokykyä ruhtinaallisesti. Jarrullisen kärryn painoraja on 3325 kiloa eli Grand Cherokee heilahtaa sen suhteen uudelle tuhannelle.

Mahdoton olla pitämättä

Ilmajouset myös tekevät kyydistä mukavaa alustalla kuin alustalla, vaikka esimerkiksi Audin vastaavaan järjestelmän tasolle se ei mukavuusmielessä ylläkään. Kovemmassa kyydissä jousitus kolisee, mutta kadulla meno on hiljaista.

Grand Cherokee on auto, jota on mahdoton olla rakastamatta. Suurikokoinen maastoauto on kuin kotonaan kaupunkiliikenteessä, mutta todella elementtiinsä se pääsee niillä kohdin kun crossovereiden matka tyrehtyy mahdottomiin olosuhteisiin.

Jeep on salonkikelpoinen räyhääjä, jolla voi ajaa suuryrityksen hallituksen kokoukseen, mutta käydä ensi roiskuttamassa mutavelliä tiettömillä taipaleilla.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: luonne, tunnelma, viimeistely, varustelu, vaihteisto, maasto-ominaisuudet

Parantamisen varaa: alustan kolina maastossa

Tekniset tiedot:

Moottori:6-sylinterinen, 2987 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:250 hv (184 kW) / 4000 rpm
Vääntö:570 Nm / 2000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 8,2 s
Huippunopeus:202 km/h
Vaihteisto: 8-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):7,5 l / 100 km
Päästöt:198 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4492mm/1843mm/1792mm
Paino:2403 kg
Hinta (3,0 CRD Summit):98 990€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Jeep Grand Cherokee

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Jeep Grand Cherokee -autot

test
Jeep Grand Cherokee3.0, '17, 76 tkm
48 800 €
test
Jeep Grand Cherokee3.0, '17, 49 tkm
43 900 €
test
Jeep Grand Cherokee6.4, '14, 88 tkm
99 900 €
test
Jeep Grand Cherokee3.0, '16, 152 tkm
36 900 €
test
Jeep Grand Cherokee3.0, '13, 208 tkm
24 990 €
test
Jeep Grand Cherokee3.0, '12, 270 tkm
18 900 €
test
Jeep Grand Cherokee3.0, '14, 97 tkm
40 900 €
test
Jeep Grand Cherokee3.0, '12, 205 tkm
24 900 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Jeep koeajoja

Kaikki koeajot »
Jeep Grand Cherokee – Eurotyyliin ja Amerikan malliin

Jeep Grand Cherokee – Eurotyyliin ja Amerikan malliin

Koeajossa Jeep Grand Cherokee

Koeajossa Jeep Grand Cherokee

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Jeep Renegade 4XE – Pistokkeellisen verran kapinaa

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeep Renegade – Kaupunkien kapinallinen

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe

Jeepin uudet ladattavat hybridit: Renegade ja Compass 4xe