Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Kia e-Soul – Sielukkaasti sähköllä

Kia e-Soul – Sielukkaasti sähköllä
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul
 • Kia Soul

Kia e-Soul on sähköauto, jolla ei todellakaan tarvitse hukkua massaan.

Kia Soul on automalli, jolle ei tällä haavaa oikein löydy sopivaa luokkaa tai kategoriaa. Siinä on elementtejä katumaasturista ja perinteisestä henkilöautosta, olematta silti kumpaakaan. Siinä mielessä nimi Soul on onnistunut, sillä kyseessä on oikeasti sielukas ja persoonallinen automalli.

Soul ei ole yleensäkään kovin vanha automalli, sillä ensimmäinen sukupolvi tuli markkinoille 2009 ja menossa on nyt kolmas sukupolvi. Autotrendien mukaan myös Soul on jatkuvasti mennyt muotoilultaan terävämpään suuntaan, mutta persoona on edelleen läsnä.

Edeltäjäänsä verrattuna erot ovat pieniä, mutta ulkoasu on silti kokenut mukavan piristysruiskeen. Suurimmat erot löytyvät keulasta ja perästä.

Kia e-Soul on tällä hetkellä yksi kiinnostavimmista sähköautomalleista. Sen toimintasäde vetää vertoja markkinoiden kalleimmille sähköautomalleille, sillä taakse jäävät esimerkiksi Jaguar i-Pace ja Audi e-Tron. Sekalaisessa ajossa kulkua pitäisi riittää 425 kilometrin verran.

Pohjoisen pakkaskeleissäkin akkukapasiteetti riittää reilusti yli 300 kilometrin matkalle, mitä voidaan pitää varsin hyvänä suorituksena. 64 kWh:n akku antaa voimaa tehokkaalle sähkömoottorille ja keskikulutus on 17 kWh:n pinnassa sadalla kilometrillä.

Tehoa ja reipasta kiihtyvyyttä

Kia e-Soul – Sielukkaasti sähköllä

Voimaa sähkömoottorissa todella riittää. 204 hevosvoimaa ja 395 Nm:n väännöt takaavat sen, että kyydit ovat ripeät. 0-100 km/h kiihdytyksestä selvitään 7,9 sekunnissa. Huiput ovat ”vain” 167 km/h, mutta tuo lukema on sähköautomaailmassa pitkälti normaali.

Sähköautopuolella merkittäväksi asiaksi nousee latausnopeus. Perinteisellä verkkovirralla sähköauton lataaminen on melko turhauttavaa, mutta parhaimmillaan pikalaturilla sähköä saa ladattua kärryyn melko ripeästikin.

Kia e-Soul pystyy vastaanottamaan sähköä parhaimmillaan 77 kW:n nopeudella, mikä tarkoittaa, että akku täytyy 80%:n virtaan noin 45 minuutissa. Mikäli käytössä on hitaampi 22 kW laturi, sama operaatio ottaa aikaa pari tuntia.

Itse asiassa täyssähköauton lataaminen normaalilatureilla on sekin turhauttavaa puuhaa, ellei sitten ole kyseessä kotona tai vaikka työpaikan parkissa tapahtuva pidempi lataus. Kauppareissun aikana kannattaakin ehdottomasti valita laturiksi nykyään yhtä useammassa paikassa oleva 50 kW-laturi.

Voimalinja on Soulissa toimiva ja voimaa piisaa. Sport-asennossa liikkuminen on ripeää ja viiveetön voimantuotto kyllä puhuttelee. Ecolla meno on viipyilevämpää ja tapahtuu mahdollisimman pienen kulutuksen ehdoilla.

Ajotilaa vaihtamalla auton luonne muuttuu ratkaisevasti. Voimaa on tarvittaessa reippaasti ja lisää toimintasädettä saa valitsemalla eco-moodin. Kovin ratkaiseva pelkkä ajotila ei ole, sillä suurin vaikutus kulutukseen ovat luonnollisesti kaasunpolkaisut ja matkavauhti.

Mikäli maantieajossa malttaa pitää matkavauhdin vaikkapa 90 km/h:n tuntumassa, vaikuttaa se varsin positiivisesti latauksella päästäviin kilometrilukemiin. Sama pätee toisin päin. 120 km/h matkavauhdilla akku hupenee nopeasti.

 • Kia e-Soul – Sielukkaasti sähköllä
 • Kia e-Soul – Sielukkaasti sähköllä
 

Ohjaamossa viihtyy, mutta fiilis ei yllä parhaiden tasolle

Persoonallisen ja näyttävän ulkonäön lisäksi myös ohjaamo on toimiva ja viihtyisä. Muiden Kia-mallien tavoin elektroniikka on toimivaa ja käyttö intuitiivista. Ohjaamo on moderni, mutta ei ihan samalla tasolla esimerkiksi Ceed-perheen kanssa. Toisaalta se eroaa sopivasti muista malleista.

Penkit ovat hieman lankkumaisemmat kuin monessa muussa modernissa automallissa, mutta ei tilanne missään nimessä paha ole. Kovin pitkiä siirtymiä sillä ei kuitenkaan tee mieli ajaa, mutta ei se sähköautolle toisaalta ole edes mahdollista.

Vaikka crossover-mallit eivät ole etenkään sähköversioina niitä kaikkein tilavimpia automalleja, on e-Soul mukavan tilava matkakumppani. Takapenkillä pystyy oleskelemaan mukavasti, eikä etupenkilläkään joudu istumaan polvet suussa. Kompastuskivi on luonnollisesti tavaratila, joka täyttyy muutamasta kauppakassista äärimmilleen.

Noin 400 kilometrin toimintasäteen tarjoavat sähköautot alkavat olla monessa tilanteessa hyvä vaihtoehto perinteisemmille käyttövoimille. Ihan ongelmatonta sähköautoilu ei vielä ole, sillä julkinen latausverkosto on vaillinainen ja toiminnassa on toivomisen varaa.

Sähköauto vaatii edelleen suunnitelmallisuutta, eikä liikenteessä kannata olla liiallisella kiireellä. Koeajon aikana törmäsin jälleen useampaan julkiseen laturiin, jotka eivät toimineetkaan ihan yhtä ripeästi kuin toivoa saattaa. Parin laturin tapauksessa ne eivät toimineet ylläpitäjän uudelleenkäynnistyksen jälkeenkään. Siksi aikataulua ei pidemmillä taipaleilla kannata tehdä liian tiiviiksi.

Kaupunkiautona e-Soul on vertaansa vailla. Se tarjoaa hienosti toimivan voimalinjan ja hyvin tehoa arkiajoon. Itse asiassa suorituskyky on polttomoottoristen GTI-autojen tasolla, joten sähköpeli hakkaa monta haastajaa. Persoonallista mallia myös tekee mieli ihailla sen seisoessa parkkiruudussa. Samaa ei voi tätä nykyä sanoa kovin monesta automallista.

Tuomas Rajala

Kehuja: persoonallinen ulkonäkö, suorituskyky, toimintasäde

Parantamisen varaa: hieman lankkumaiset penkit, vaatimaton tavaratila

Kia e-Soul:

Moottori:Kestomagnetoitu synkronimoottori
Teho:204 hv (150kW) @ 3800-8000 rpm
Vääntö:395 Nm @ 0-3600 rpm
Akku:64 kWh
Latausaika (pika):1h 15 min
Huippunopeus:167 km/h
Kiihtyvyys (0-100 km/h):7,9 s.
Toimintamatka:452 km
Mitat /pit/lev/kork):4195mm/1800mm/1605mm
Omamassa:1682-1758 kg
Hinta:44 900€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Kia Soul

     
4.3
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kia Soul -autot

test
Kia Soul, '18, 55 tkm
24 900 €
test
Kia Soul1.6, '18, 41 tkm
16 200 €
test
Kia Soul, '20, 25 tkm
38 000 €
test
Kia Soul, '19, 29 tkm
25 900 €
test
Kia Soul, '20, 17 tkm
39 890 €
test
Kia Soul, '20, 30 tkm
39 900 €
test
Kia Soul, '21, 7 tkm
44 900 €
test
Kia Soul, '18, 18 tkm
25 990 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Kia koeajoja

Kaikki koeajot »
Kia Soul EV – Sielukkaan laatikon sähköinen ulottuvuus

Kia Soul EV – Sielukkaan laatikon sähköinen ulottuvuus

Kia Soul Turbo – Tanssii turbon kanssa

Kia Soul Turbo – Tanssii turbon kanssa

Kia Soul – Persoonallinen laatikko

Kia Soul – Persoonallinen laatikko

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu