Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista
  • Kia Sportage
  • Kia Sportage
  • Kia Sportage
  • Kia Sportage
  • Kia Sportage
  • Kia Sportage

Kia Sportagen lataushybridiversio on odotettu uutuus. Mutta lunastaako se nyt taloudellisuuslupauksensa?

Kenelle sopii?

Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista

– Mökki-, koira-, maastopyörä- tai sienestysharrastajalle. Kia Sportage-mallisto on laaja, ja tarjoaa dieseliä, dieselhybridiä, bensiiniä, bensahybridiä ja lataushybridiä sekä varustetasoja niin että heikompia hirvittää. Ja toki tarjolla on sekä etu- että nelivetoiset painokset. Todella pätevä arkikulkine, mutta bensaa kuluu.

Tutustu myös näihin:

Alfa Romeo Tonale. Villi kortti, eikä sovi ihan ujoille omistajille, mutta Alfa Romeon uusi kompakti katumaasturi vaikuttaa houkuttelevalta paketilta. Tarjolla ainakin aluksi vain kevythybridinä, mutta lataushybridi ja täyssähköversio ovat tulossa.

Mazda CX-30. Japanilaismerkin katumaasturimallisto on yksi kauneimpia markkinoille. Teknisesti se noudattaa rohkeasti omia linjojaan, eikä ole lähtenyt hötkyilemään turboahtamisen kanssa: hybriditekniikka sentään löytyy koko mallistosta.

Citroën C5 Aircross. Ranskalaiset ovat menneet tämän auton kanssa täysillä maaliin. C5 Aircross tilava ja ajettavuus ja alusta ovat suorastaan ihastuttavan onnistuneet. Tarjolla monenlaisella tekniikalla, myös lataushybridinä. Parasta ranskasta, ainakin tähän asti.

Tavoitteena taloudellisuus

Korealaisen Kian viidennen sukupolven Sportage-katumaasturi sai pienen odotuksen jälkeen myös lataushybridiversion, täydentämään bensa-, diesel- ja hybridivoimalinjaisia vaihtoehtoja. Tätä onkin jo odotettu, sillä aiemmissa koeajoissa ja useissa medioissa ainakin ei-ladattavan hybridin polttoainetalous on saanut kylmää kyytiä. Sportage on nimittäin imuroinut bensiiniä pari litraa ilmoitettua enemmän – prosentuaalisesti nousu on ollut hurjaa.

Kuten muissakin Sportageissa, myös lataushybridiversion konehuoneessa peuhaa 1,6-litrainen moottori, lataushybridin tapauksessa bensiinillä toimiva. Turboahtimen ohella tässä tapauksessa lisävauhtia sille antaa 13,8 kWh:n akun ruokkima 91-hevosvoimainen sähkömoottori. Järjestelmän kokonaistehoksi kerrotaan 265 hevosvoimaa ja 350 Nm.

Tekniikka kehittyy

Tuoreimman sukupolven Sportage on koeajettu myös Iltalehden toimesta pariin otteeseen eri versioina, ja tuolloin huomio on kiinnittynyt korkeahkon kulutuksen ohella leppoisan tuntuiseen alustaan. Korealaiset ovat parantaneet ajoapuvarusteiden toimintaa viime vuosina: vaikka Sportagen kaista-ajoavustin saattaa vielä hieman turhan herkästi puuttua menoon, on toiminta kuitenkin nykyään selvästi parempaa kuin vielä kolme vuotta sitten. Tällä yhdistelmällä Sportage ei nimestään huolimatta ole ollut väkinäisen urheilullinen, vaan pikemminkin hyvä yleistyökalu tavanomaiseen perhekäyttöön.

Tavallisesta seinäsähköstä akun lataaminen aivan tyhjästä täyteen kestää 12,5h. Jos aika vaikuttaa pitkältä, kannattaa huomioida että aika tyypillisesti henkilöautot seisovat tuon ajan talojen pihoissa ja parkkipaikoilla alkuillan ja aamun välissä. Useimpien lataushybridien tapaan Sportage ei tue pikalataamista, vaan akustoon voi valutella virtaa pelkällä Type2-pistokkeella. Sisäisen laturin teho on 7,2 kW, joten periaatetasolla latausaseman asentaminen kotipihaan voisi vielä olla fiksua, mutta kannattaakseen se vaatisi jo tiuhaa tarvetta autolle.

Kia ilmoittaa sähköajomatkaksi nykyisen standardin mukaan mitattuna 70 kilometriä. Lopputalven pikkupakkasessa matka on mahdoton saavuttaa, eikä useista muuttujista johtuen kesäkelikään takaa reaalimaailmassa kuin ehkä 45–55 kilometriä sähköajoa.

  • Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista
  • Koeajo: Kia Sportage PHEV - kohti taloudellista ajamista
 

Sähköapua

Kia Sportagen tapauksessa sähköavustuksen suurin etu näkyy silloin, kun ajotapavalitsimisesta naksautetaan automaattiasento päälle. Kia ei silloin muutaman muun automerkin tapaan imuroikaan akkuaan ensin tyhjäksi ja jatka sen jälkeen hybridinä, vaan ainakin talvikelissä akulla tuetaan polttomoottoriajoa.

Moottoritieajossakin akkuvoimaa annostellaan niin, että virta loppuu todenteolla vasta noin 50 kilometrin ajon jälkeen. Siihen asti Sportage kulkee moottoritien talvinopeuksilla reilun kahden litran kulutuksella, mikä oikein mainio lukema paljon energiaa kuluttava ajonopeus huomioiden. Ensimmäisen sadan kilometrin aikana moottoritiellä Kia ilmoittaa polttoaineenkulutukseksi 5,1 litraa, mikä on sekin vielä kohtuullisen hyvä suoritus.

Täydellä akulla kylmästartti pihasta hyräyttää bensamoottorin käyntiin, mutta sähkövoima avustaa koko ajan niin, että suomalaisen keskimääräistä työmatkaa simuloivalla kaupunkia ja maantietä sisältävällä ajolenkillä polttoaineenkulutus jää todella hymyilyttäviin lukemiin, vähän kaasujalasta riippuen 2,3–2,5 litraan sataa kilometriä kohti. Ahkeralla lataamisella Sportage voisi teoriassa kulkea yhdellä tankillisella lähes 1500 kilometriä.

Sen sijaan kun akkuvirta on syöty loppuun, alkaa tankissa tapahtumaan. Moottoritieajossa kulutus nousee nopeasti kahdeksan litran tuntumaan jopa talvirajoitusnopeuksilla ja kuivalla asvaltilla ajaessa. Kesänopeusrajoituksilla tällaisella otsapinta-alalla varustettu katumaasturi todennäköisesti hörppiikin jo lähes 10 litraa sadalla kilometrillä, mikä alkaa olla jo todella tyyristä menoa tavalliseen käyttöautoon.

Lue koko koeajoraportti tähtiarvioineen Iltalehdestä.

Kia Sportage PHEV

Hinta euroa: 48 700
Takuu v/km: 7/150 000
Akkutakuu: 7/150 000
Tekniset tiedot:
Vääntö Nm: 350
Teho kW/hv: 195/265
Kiihtyvyys 0-100 km/h/s: 8,2
Huippunopeus km/h: 191
Koeajokulutus l/100 km: 5,7
EU-kulutus l/100 km: 1,1
Akun kapasiteetti kWH: 18,3
Latausajat:
12 A / 230 V:4,5h
16 A / 230 V:3h25min
32A / 230V:1h45min
Toimintamatka sähköllä km: 70
Mitat:
Pituus/leveys/korkeus mm: 4515/1865/1650
Akseliväli mm: 2680
Paino kg: 1682
Vetopaino jarrullinen/jarruton kg: 1650/750
Tavaratila l: 540
Arttu - Toivonen
Arttu Toivonen on Iltalehden autotoimittaja, joka on saanut elantonsa autoilusta ja liikenteestä kirjoittamisesta jo lähes 15 vuoden ajan – eikä pelkästä kirjoittamisesta, sillä mies on tuttu myös esimerkiksi radion liikenneohjelmista ja YouTubesta, autoilua käsittelevistä videoista sekä autotapahtumien perustajana ja järjestäjänä. Autojen suhteen Arttu on kaikkiruokainen: tallista löytyy vanha Porsche 911 Turbo, pihalta puolestaan täyssähköinen Mini.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Kia Sportage

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Kia Sportage -autot

test
Kia Sportage1.6, '23, Ajamaton
48 170 € (sis. ALV)
test
Kia Sportage1.6, '22, Ajamaton
51 425 €
test
Kia Sportage1.6, '22, Ajamaton
51 425 €
test
Kia Sportage1.6, '22, Ajamaton
51 425 € (sis. ALV)
test
Kia Sportage1.6, '22, 5 tkm
54 900 € (sis. ALV)
test
Kia Sportage1.6, '22, 500 km
51 800 € (sis. ALV)
test
Kia Sportage1.6, '23, Ajamaton
48 983 € (sis. ALV)
test
Kia Sportage1.6, '22, Ajamaton
50 174 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Kia koeajoja

Kaikki koeajot »
Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Sportage - Tasonnosto tuntuu

Kia Sportage GT- Line 1.6 Turbo GDI 177 hv

Kia Sportage GT- Line 1.6 Turbo GDI 177 hv

Kia Sportage – Tavoitteena Premium-piirit

Kia Sportage – Tavoitteena Premium-piirit

Kia Sportage – Oikeat eväät

Kia Sportage – Oikeat eväät

Kia Sportage – Ujosti uusiksi

Kia Sportage – Ujosti uusiksi