Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 39 823   1

Lexus GS450h: Tehohybridi

Lexus GS450h: Tehohybridi
  • Lexus GS
  • Lexus GS
  • Lexus GS
  • Lexus GS

Emoyhtiö Toyotan high end –tuotteet myydään maailmalla Lexuksina. Toyota ei valmistajana nauti viimeistelyn ja mukavuuden suhteen kovin suurta suosiota, mutta Lexuksen alla myytävät autot näyttävät muille merkeille, mitä hyvä viimeistely oikein tarkoittaa.

Hybriditekniikan edelläkävijä Toyota-konserni on tehnyt sähköä ja bensiinitekniikkaa yhdisteleviä automalleja jo reilun vuosikymmenen ja tällä haavaa kuluttajat saavat nauttia erinomaisen hyvin toimivista hybrideistä.

Näihin huippuhybrideihin kuuluu myös edustusluokan GS450h. Se on rakennettu Toyotan S-pohjalle, jota on käytetty mm. Toyota Crownin pohjalevynä. 

Koeajoimme Astrum Vene- ja Autotarvikkeessa myynnissä olevan Lexus GS450h:n. Auto on vuosimallia 2007 ja hintaa ambassador-varustellulla autolla on karvan alle 40 000€. Liikkeen vaihtoautorivistöstä löytyy useita mielenkiintoisia autoja, jotka tyydyttävät vaativampaakin makua. 

Järisyttävän tehokas edustusauto

Lexus GS450h: Tehohybridi

Pitkänhuiskea GS450h on varustettu 3,5-litraisella 6-sylinterisellä koneella sekä voimakkaalla sähkömoottorilla. Yhdessä nämä voimanlähteet tuottavat järisyttävän voiman, joka kuljettaa luksusautoa kevyen sportin lailla. 

Lexus nimi juontanee juurensa sanasta luksus. Jos autolla on laadukkuuteen viittaava nimi, on sen myös lunastettava antamansa lupaukset. Ja niin Lexus myös tekee. Erityisen hyvin lupaus lunastetaan GS450h:n kohdalla. 

Laatu näkyy erityisesti yksityiskohdissa. GS450h:n ohjaamo on koristeltu nahan lisäksi punasävyisellä jalopuulla ja metallilla. Yksi komeimmista yksityiskohdista on mittariston pohjana toimivat teräslevyt, jotka luovat autoon eksklusiivista tunnelmaa ja arvokkuutta. 

Viimeistelyn taidonnäyte

Viimeistely jatkuu sisätilojen ja ulkokuoren lisäksi myös konepellin alla. GS450h:n moottorit on verhoiltu kokonaisuudessaan muovikuoren alle, eikä tekniikkaa pääse ihailemaan lainkaan, mikä on sääli. Modernin hybridin kohdalla ratkaisu on kuitenkin hyväksyttävä, sillä se sopii auton upean viimeistelyn linjaan täydellisesti. 

Nahkapenkit ovat edelleen iskussa, eikä yleisesti nahkapenkkejä vaivaavasta pussiutumisesta ole tietoakaan, vaikka auto onkin jo nähnyt maailmaa reippaan 100 000 kilometrin verran. Sama pätee myös muuhun sisustaan, joka on säilynyt erinomaisessa kunnossa. 

Ajotietokone on hybriditekniikan ansiosta todella kattava. Sen kautta pystyy seuraamaan varsinkin kulutukseen liittyvää infoa laajasti ja taloudellisen ajotavan toteuttaminen on tarkan informaation ansiosta helppoa.

  • Lexus GS450h: Tehohybridi
  • Lexus GS450h: Tehohybridi
 

Sataseen 5,2 sekunnissa

Sähkö- ja hybridiautot mielletään usein taloudellisiksi ja ”munattomiksi” autoiksi. Useimmissa tapauksissa se ei pidä paikkaansa, eikä varsinkaan Lexuksen kohdalla. GS450h on nimittäin bensiiniautoihin verrattuna todella pirteä ilmestys.

Lexus kiihtyy sataseen 5,2 sekunnissa ja sähkömoottorin tuottama voima puhuttelee. Sen tuottama voima on bensa- ja diesel-moottoreihin verrattuna toisenlaista, sillä sähköinen voimanlähde tuottaa maksimivääntönsä ns. nollasta alkaen. Koko tehoreservi on siis käytössä heti kaasua polkaistessa. 

GS450h on todella yllättävä tehopakkaus. Sen klassisesti muotoilluista kurveista ei heti uskoisi, että kyseessä on sporttinen kulkupeli. V6-bensakone ja sähkömoottori tuottavat yhdessä kuitenkin 336 hevosvoiman huipputehon, mikä on sporttimaailmassakin kova tulos. 

Hybridi on yllättäen myös koko GS-malliston toiseksi tehokkain versio. Yläpuolelle yltää vain 4,6-litraisella V8-koneella varustettu GS460, joka sekin tuottaa ainoastaan 5 hevosvoimaa hybridiversiota enemmän. 

Vauhti kasvaa huomaamatta

Tehot välitetään renkaille CVT-vaihdelaatikon turvin. Kyseessä on portaaton automaattivaihteisto, jossa teho välitetään kiilahihnavariaattorilla. Vaihteisto muuttaa välitystä lennossa ja optimoi samalla koneen kierrosluvun. Se tekee kokonaisuudesta erittäin taloudellisen. 

Vaihteisto on tuttu Toyotan hybridimalleista ja se toimii myös Lexuksessa erinomaisesti. Auto kiihtyy huomaamatta ja vauhdin tajuaa vasta nopeusmittaria vilkaisemalla. Tuntumaa on korostaa entisestään auton äänettömyys.

Auto on muidenkin Lexus-mallien tavoin tehty todella hiljaiseksi rengas- ja moottorimelun osalta. Hybridi on käynnistettäessä ja liikkeelle lähdettäessä äänetön, mutta edes bensiinimoottorin peliin muuttumista ei hiljaisuuden vuoksi huomaa. 

Kone hyrähtää käyntiin muutenkin niin sulavasti ja huomaamatta, että ilman ahkeraa tarkkailua sähkö- ja bensamoottorin vaihtelua on mahdotonta huomata. 

Alusta herättää luottamusta

Toyotan alahaara Lexus on aina osannut tehdä hyviä alustoja, eikä GS450h ole poikkeus. Alusta on samaan aikaan jämäkkä ja mukava. Se nielee tien pinnassa olevat epätasaisuudet eleettömästi ja herättää kovemmassa vauhdissa luottamusta. 

Lexus GS450h on niitä autoja, joista on hankalaa löytää moitittavaa. Auton muotoilu on kieltämättä konservatiivista, mutta niin on ostajakuntakin. Lexuksen muodot miellettävät varmasti edustusautoja havittelevia ostajia.

Kovin halvaksi GS450h:ta ei voi kuitenkaan väittää. Uutena se maksaa varustelutasosta riippuen jotain 77 000€:n ja 107 000€:n välimaastosta. Vuosimallin 2007 Lexus maksaa sekin edelleen vajaat 40 000€. Rahalleen saa tosin melkoisen määrän vastinetta. 

Katso Lexus GS450h ilmoitus tästä linkistä.

Tuomas Rajala

Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Lexus GS

     
4.6
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Lexus GS -autot

test
Lexus GS3.5, '08, 250 tkm
15 250 €
test
Lexus GS3.5, '08, 198 tkm
16 500 €
test
Lexus GS3.5, '13, 192 tkm
38 350 €
test
Lexus GS3.0, '07, 118 tkm
13 400 €
test
Lexus GS3.5, '07, 170 tkm
14 999 €
test
Lexus GS3.5, '07, 187 tkm
11 500 €
test
Lexus GS3.5, '07, 330 tkm
8 000 €
test
Lexus GS3.5, '07, 311 tkm
10 000 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Lexus koeajoja

Kaikki koeajot »
Tyypit: Lexus GS300

Tyypit: Lexus GS300

Kevin Lankinen TsushoAUTOSSA - minkä auton maailmanmestari valitsi?
MAINOS
Video Icon

Kevin Lankinen TsushoAUTOSSA - minkä auton maailmanmestari valitsi?

Lexus NX300h – Katumaasturin viherpesu

Lexus NX300h – Katumaasturin viherpesu

Lexus LC 500h – Härski hybriditykki

Lexus LC 500h – Härski hybriditykki

Lexus RC 300h – Kaunotar ja hybridi

Lexus RC 300h – Kaunotar ja hybridi