Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3

Uusi Mazda3 yllättää ja kumoaa paatuneimmatkin ennakkoluulot. Se on ketterä, sporttinen, tyylikäs ja kaikin tavoin ajajan tarpeita hivelevä niin materialistisesta kuin moraalisesta näkökulmasta.

Se on niin siinä

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Alun perin jo vuonna 2003 lanseerattu Mazda3 on täysin uudistettu. Uusin malli on neljännen sukupolven Mazda3. Valmistaja kertoo panostaneensa ihmiskeskeiseen autoiluun, jossa autoilun vaivattomuus, helppous ja mukavuus ovat etusijalla. Täysin uudessa Mazda3:ssa lanseerattiin Mazdan uusin SKYACTIV-teknologia, jonka avulla valmistaja pyrkii vastaamaan tämän päivän ympäristöhaasteisiin: Mazda3:een on yhdistetty kevythybriditekniikka joka ei ole hinnalla pilattu, ja joka mahdollistaa keskivertoihmisenkin osallistumisen ilmastotalkoisiin.

SKYACTIV-teknologia tuo tehoa ja vähentää päästöjä

Vähäinen kulutus, pienemmät päästöt ja korkea suorituskyky. Nämä ovat ne kolme haastetta joihin valmistaja haki ratkaisua uudesta tekniikasta. Pähkinänkuoressa maallikon sanoin Mazdan koneet tehtiin taloudellisimmiksi, tehokkaimmiksi ja ekologisemmiksi. Eli siis hauskemmiksi. Valmistajan mukaan moottorit kuluttavat vähemmän, niistä saa enemmän tehoa irti ja lisäksi voi huristella hyvällä omantunnolla koska Mazdan M-hybrid-kevythybriditekniikka pyrkii edistämään ilmastoystävällisempää autoilua; moottorijarrutusenergia otetaan talteen ja käytetään auton sähkölaitteiden tarpeisiin, vapauttaen auton moottorin tekemään omaa tehtäväänsä. Skyactiv-G koneella päästöt pysyvät maltillisena ja alkavat 136g/km WLTP mittaustavan mukaan ja nousevat koeajetussa autossa 18-tuumaisten renkaiden ja vanteiden johdosta 152g/km.

Dieselmäistä vääntöä 

Mazda3 on saatavilla Suomessa korkeapuristeisella Skyactiv G -moottorilla ja myöhemmin myös uudella puristesytytteisellä Skyactiv X -moottorilla, jonka teholukema on 180 hevosvoimaa, mutta kulutus ja päästöt Skyactiv G:tä selkeästi pienemmät. Bränikän Mazdan saa kuusiportaisella manuaali- tai automaattivaihteistolla. Koeajettu yksilö on Mazdan M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0 l bensakoneella ja kuusiportaisella automaattivaihdelaatikolla varustettu hatchback. Kokonaisuus yllättää positiivisesti huomaamattomalla automaattilaatikon toiminnallaan, virkeällä ja nopealla reagoinnillaan kaasupolkimeen, ja etenkin korkeilla nopeuksilla vielä löytyvällä sitkeällä väännöllään. SKYACTIV-teknologialla on pyritty optimoimaan puristussuhdetta ja tässä on onnistuttu: 2.0 litran 122-hevosvoimaisesta bensakoneesta ei lopu teho ihan heti, oli kyseessä sitten moottoritieajo tai ohitustilanne. Valmistaja ilmoittaa kyseisen koneen väännöksi 213 Nm (4000 rpm) joka tyydyttää jopa vuosikymmenen dieseliä ajanutta koeajajaa; SKYACTIV-teknologian lupaama 10-30:n prosentin lisäys vääntöön ei ole urbaani legenda. Tosin, jos jotain moitteita pitäisi keksiä, voi Mazda3 tuntua hitusen hitaasti lämpenevältä paikalta kiihdytettäessä. Liekö syy moottorin tehossa tai vaihdelaatikon toiminnassa, asia on helposti ratkaistavissa ottamalla vaihdelaatikon manuaalitoiminta käyttöön: tämän menopelin sporttisuus puhkeaa kukkaan, kun automaattia käyttää käsivalintaisesti! Liekö täten syynä auton sporttisuus vai kuskin pirteä ajotyyli, mutta koeajovuorokausien jälkeen auton ajotietokone ilmoittaa keskikulutukseksi parisen litraa enemmän kuin Mazdan ilmoittama 6,7 l/100km. 

Ketteryys yllättää

Alustan sopiva jämäkkyys ja dynaaminen sopeutuvuus miellyttävät kuljettajaa niin tasaisessa maantieajossa kuin ketteryyttä vaativassa kaupunkiajossa. Mazdan kehittämä GVC-teknologia tuo turvallisuuden ja vankkuuden tunnetta myös vaativissa olosuhteissa. Valmistaja lunastaa lupauksensa ajon vaivattomuudesta; ajoa avustavat järjestelmät toimivat huomaamatta taustalla ja pito tuntuu olevan rajaton.    

Ylellinen kauppakassi

Kuin puolukka metsässä. Mazdan punainen Soul Red Chrystal metalliväri pukee Mazdan Kodo-designia täydellisesti; auto ja sen väri keräävät katseita ja kommentteja sukupuoleen katsomatta. Luxyry-varustetasoon kuuluvat 18-tuumaiset tummanharmaat kevytmetallivanteet vievät tavan japanilaisen kauppakassin premium-auton sfääreihin. Maxda3 on sangen ylellinen C-segmentin auto. Mazda3 myös hemmottelee ajajaansa; auton kabiini lämpenee automaattisesti viileinä aamuina ja kylmät kädet lämmitetään niin ikään automaattisesti käynnistyvällä ohjauspyörän lämmittimellä. Kiireisen kuskin turvallisuutta holhotaan kolmen järjestelmän turvin: Driver Monitoring, Front Cross Traffic Alert (FCTA) ja Cruising & Traffic Support (CTS). Mazda3 siis tietää milloin ajamisen vaivattomuus sallii ajatusten harhailun viikonlopun kauppalistaan, milloin T-risteyksessä tulisi seurata muuta liikennettä tarkemmin ja miten kiihdytys, jarrutus ja ohjauksen yhteistyö optimoidaan turvallisen ajokokemuksen saavuttamiseksi. Katseen ja huomion pitäminen tiessä on helpotettu tuulilasin heijastusnäytöllä, josta näkee ajonopeuden sekä vallitsevan nopeusrajoituksen. Siinä missä heijastus on yllättävän huomaamaton eikä ole häiritsevä tekijä näkökentässä, jää se helposti lyhyemmän kuskin näkökentän ulottumattomiin. Auton sisusta ja kojelauta on uudelleen suunniteltu Less is more- periaatteen mukaan: selkeät linjat ja riisuttu design sisältävät vain välttämättömät namiskat.

 • Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0
 • Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0
 

Varustelutaso  

Yhdeksi suosikkihärpäkkeekseni nousi 360:n asteen kamerajärjestelmä. Se käynnistyy automaattisesti matkaan lähtiessä, pakin silmään laittaessa sekä ahtaissa kaupunkiolosuhteissa ajaessa. Taskuparkkeerauksesta tuli juuri heinäntekoa, vanteet pysyvät naarmuitta ja noloilta tilanteilta säästytään. Premium-henkeä kailottaa myös 12 kaiuttimen Bose-äänentoistojärjestelmä jolla saa peitettyä valitettavan kovan rengasmelun. 

Tämä viileän elegantisti huoliteltu Mazda3 yltää premium-luokan Luxury -varustasolla yllättävään kovaan hintaan: rapeat 35 000 euroa. Karvalakkiversion saa hivenen huokeammalla hinnalla, Vision -varustustasolla hinta on 15 490 euroa. Mazda3 ei kuitenkaan muihin eurooppalais- tai aasialaisvalmisteisiin vastaavan kokoluokan C-segmentin autoihin verrattuna ole asettanut hintaansa mitenkään järkyttävälle tasolle: Seat Leon, Honda Civic ja Renault Mégane liikkuvat hyvin varustettuina hintahaarukassa 28 000 – 33 000 euroa. Ensijärkytykseni hinnasta perustuukin mahdollisesti järkkymättömästä kiintymyssuhteestani saksalaisvalmisteisiin autoihin. Volkswagen Golfin saa hyvin varustettuna noin 30 000 eurolla. Baijerilaisen auton taas saa hankittua alkaen hintaan 37 000 euroa, tosin saman tason varustelua havitellessa tuo numero kasvaa kiitettävästi. Mainittakoon vielä ettei miltään yllämainitulta automallilta kuitenkaan löydy täysin yhtä korkeatasoista lisävarustepakettia kuin Mazda3:ssa tavataan.

Mazdaan ihastuu nopeasti. Tähän asti niin taipumaton rakkaus saksalaisiin sai varteenotettavan kilpailijan. Tämä hehkeä punainen japanilainen tyydyttää helposti pienen perheautonkin vaatimukset ja sen ulkomuodollinen tyylikkyys ui liiveihin. Taidan olla hieman kateellinen.

Hyvää

Moottorin vääntö, hallintalaitteiden selkeä muotoilu ja vaivaton käyttö, pysäköintikamerajärjestelmä 

Kehitettävää

Kulutus, rengasmelu, hivenen laiska kiihtyvyys

Mazda3 2,0 SKYACTIV-G Hybrid Luxury AT

Moottori:Iskutilavuus 1 998 cm3
Huippunopeus:197 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,8s
CO2-päästöt:152 g/km
Yhdistetty :6,7 l/100km
Teho:kW (hv) / 90 (122)
Malin - Tverin
Malin Tverin Malin on autoja rakastava akateemikko. Autot nostavat hänen ihonsa kananlihalle. Malinin kaikilla autoilla on ollut nimet ja he ovat olleet perheenjäseniä. Esirakkaus BMW-merkkiin syntyi vuonna 2003 kun Betsy astui Malinin elämään. Tänä päivänä autovalintana on BMW 1-sarjan möreä dieseli, ja haaveena on joskus taas hankkia Can-Am kolmipyöräinen. Toivossa on hyvä elää ja kaikkea voi ajaa koroissa.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mazda 3

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mazda 3 -autot

test
Mazda 32, '22
32 400 €
test
Mazda 32, '22, Ajamaton
32 606 € (sis. ALV)
test
Mazda 32, '22, 1 tkm
33 790 €
test
Mazda 32, '22, 3 tkm
33 900 €
test
Mazda 32, '22, 1 tkm
32 900 € (sis. ALV)
test
Mazda 32, '22, Ajamaton
32 606 € (sis. ALV)
test
Mazda 32, '22, Ajamaton
36 493 € (sis. ALV)
test
Mazda 32, '22, 1 tkm
31 900 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mazda koeajoja

Kaikki koeajot »
Mazda3 Skyactiv-X - uutta polttomoottoririntamalla

Mazda3 Skyactiv-X - uutta polttomoottoririntamalla

Mazda 3 – Rytinällä Premium-piireihin

Mazda 3 – Rytinällä Premium-piireihin

Tyypit: Mazda6 2.3 GT

Tyypit: Mazda6 2.3 GT

Mazda CX-30 - houkutteleva paketti korkean ajoasennon ystävälle

Mazda CX-30 - houkutteleva paketti korkean ajoasennon ystävälle

Mazda CX-5 – Viileästi vaparina

Mazda CX-5 – Viileästi vaparina