Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 37 012   0

Mazda 3 – Rytinällä Premium-piireihin

Mazda 3 – Rytinällä Premium-piireihin
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3
 • Mazda 3

Mazda 3 on japanilaisvalmistajan resepti Premium-luokan hätyyttelylle. Se on teknisesti vakuuttava ja muotoilultaan komea.

Uusi kolmonen on Mazdalle tärkeä tuote. Sen ideana on valloittaa C-segmentti ja raivata tietä muun Mazda-malliston uudistumiselle. Konetekniikan kehityksen kanssa viime vuodet ahkeroinut japanilaisvalmistaja aikoo tehdä isoja asioita myös muilla osa-alueille.

Mazda 3 on muodollisesti pätevä ilmestys niin ulkoa kuin sisältä. Erityisesti sedan-mallisena se kilpailee muotokielensä puolesta kalliimpien Premium-autojen kanssa. Piirteet eivät ole kaikkein aggressiivisimmasta päästä, mutta tyyliä piisaa.

Kylkilinja on nykysuuntauksen mukaan korkea, mutta kokonaisuus ei ole liian massiivinen. Piirteistä löytyy iso annos sporttisuutta, vaikka muodot ovatkin montaa muuta pehmeämpiä. Keula hymyilee leveästi ja ilme on Mazdalle tyypillinen.

Sisusta vaaleaa nahkaa

Mazda3_edesta_kuva

Koeajoversio on Luxury Plus –varusteltu ja sisusta on verhoiltu vaalealla nahalla. Ilme on raikas, tyylikäs ja arvokas.  Yksi kolmosen hienoimmista yksityiskohdista on persoonallinen mittaristo, jota hallitsee kookas ja keskelle sijoitettu kierroslukumittari.

Korkeimman varustetason Luxury Plus –malli on ladattu niin täyteen varusteita kuin ylipäätään on mahdollista. Mazda 3:sta löytyy mm. pysäköintitutka, kaistavahti, mäkilähtöavustin, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja Head-up Display.

Head-up Display on varuste, jota harvoin näkee Mazda 3:n luokassa edes lisävarustelistalla. Näyttö on toimiva mukavuusvaruste, mikä tekee ajamisesta rennompaa sillä katsetta ei juuri tarvitse irrottaa tiestä.

Muovinen ”läpyskä” nousee esiin kojelaudan päältä ja siihen heijastetaan kuljettajan valitsema informaatio. Nopeuden lisäksi HUDiin saa projisoitua adaptiivisen vakionopeudensäätimen lukemat ja  etäisyystiedot.

Puheohjausta suomeksi

Yksi Mazdan mielenkiintoinen varuste on suomenkielinen puheohjaus. Uusi kolmonen on niitä harvoja automalleja, jotka ymmärtävät komentoja suomeksi. Järjestelmä on kohtuullisen toimiva, mutta sen avulla voi hallita lähinnä äänentoistoa ja kulutusinformaatiota.

Mazdan järjestelmä on toimiva, mutta komentojen käyttäminen vaatii opettelua. Tekoäly on vielä lapsen kengissä ja komentoja on kovin rajallisesti.  Auton toimintojen ohjaaminen puheella on enemmänkin hauskaa kikkailua, kuin oikeasti arkea helpottavaa toimintaa.

Kolmosen etupenkit tarjoavat riittävän sivuttaistuen ja kuskin jakkara säätyy sähköllä. Apukuski saa puolestaan tyytyä säätämään penkkinsä käsipelillä. Sama pätee ohjauspyörään, jonka säätö täytyy sekin suorittaa ilman sähköisiä avustimia.

Matalavireistä voimaa

Uuden kolmosen voimanlähde on pari vuotta sitten lanseerattu Skyactiv-moottori, mikä tarkoittaa alhaista viritysastetta. Parilitraisista koneista otetaan tehoa vain rapiat sata hevosvoimaa, mikä on nykymittapuulla vähän.

Koeajoauton nokalla on kaksilitrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori, joka kehittää varsin vaatimattomat 120 hevosvoiman tehot. Vääntöä moottori tuottaa 210 Nm kierrosluvulla 4000.  Tehoja houkutellaan korkealla puristussuhteella.

Vaikka lukemat eivät ole mittavia, kiihdyttävät ne automaattivaihteistolla varustetun auton sataseen 10,3 sekunnissa. Suorituskyky ei huimaa päätä, mutta potkua on normaaliajoa silmällä pitäen riittävästi.

 • Mazda3_etuviisto_kuva
 • Mazda3_keula_kuva
 

Erinomainen automaattivaihteisto

Mazdan uudistettu 6-vaihteinen automaattivaihteisto on erittäin positiivinen kokemus. Loota on perinteinen automaatti, mutta tuntuma on siitä huolimatta hyvä. Laatikko osoittaa, että sulavan vaihteiston saa toteutettua myös 6-vaihteisena ja ilman kaksoiskytkintekniikkaa.

Vaihdelaatikon reagointi on sekä ylös- että alaspäin vaihdettaessa hämmästyttävän nopeaa ja sulavaa. Kickdownissa ei ole lainkaan viivettä ja vaihdot tapahtuvat nopeasti. Tuntumassa se ei juuri häviä kaksoiskytkimellisille laatikoille.

Tekninen osaaminen on vakuuttavaa, sillä hieman tehottomasta myllystä on saatu hyvällä vaihteistolla kaikki mahdollinen irti. Sen toiminta paikkaa maltillisen suorituskyvyn jättämän aukon.

Matalaviritteisyyden ansiosta Mazdan kulutuslukemat on saatu painettua alas, mutta lähinnä virallisissa mittauksissa. Valmistaja ilmoittaa kaksilitraisen kolmossarjalaisen keskikulutukseksi 5,6 litraa sadalle, mutta todellisuus on hieman toisenlainen.

Start-stop kuskin hallinnassa

Koeajon aikana kulutus keikkuu seitsemän litran tienoilla, mikä ei sekään ole tämän kokoiselle bensiiniautolle paha luku.  Luku vertautuu suoraan mm. Volkswagen-konsernin autoihin ja jättää taakseen ison liudan muita valmistajia.

Moottori on varustettu i-Stop –tekniikalla, mikä on Mazdan näkemys start-stop–järjestelmästä. I-Stop toimii fiksusti, sillä se jättää kuskille mahdollisuuden hallita auton sammuttamista useaa muuta merkkiä paremmin.

i-Stop sammuttaa auton risteyksessä vain silloin kun kuski painaa jarrupoljinta hieman voimakkaammin. Periaate on järkevä, sillä useassa tapauksessa auto sammutetaan ruuhkassa vain sekunneiksi kerrallaan. Mazda jättää tarpeen arvioinnin kuskille.

Kolmossarjalaisen hinnoittelu on kohdillaan, sillä sedan-mallinen Mazda kolme maksaa edullisimmillaan hieman reilut 22 000€. Esimerkiksi VW Jettan hinnat alkaen –malli on reippaan tonnin hintavampi.

Varustetason nostaminen tarkoittaa luonnollisesto kovempaa hintaa ja koeajoautona toimineen Luxury Plus –varustetason kolmossarjalaisen hinta nousee reiluun 32 000€:oon. Hintaa siis kertyy lähes kymppitonni lisää, mutta toisaalta varustelistakin on kattava.

Mazdan uusi kolmonen on tekniikaltaan vakuuttava ja ulkonäöltään komea kokonaisuus, jossa on ainoastaan yksi kehityspiste. Ovien automaattilukitus napsauttaa ukset lukkoon aina kun uksi tempaistaan kiinni. Erityisesti lapsiperheen käytössä ominaisuus on tuskastuttava.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori ja vaihteisto, varustelu, laatuvaikutelma, ulkonäkö

Parantamisen varaa: ovien automaattilukitus

Mazda 3 Sedan Luxury Plus Automatic:

Moottori:4-sylinterinen, 1998 cm3 bensiinimoottori
Teho:125 hv (88 kW) / 6000 rpm
Vääntö:210 Nm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,3 s
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-portainen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):5,6 l / km
CO2 päästöt:128 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4580mm/1795mm/1450mm
Tavaratila:419 l
Koeajoauton hiinta: 32 013€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mazda 3

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mazda 3 -autot

test
Mazda 32.0, '21, Ajamaton
36 900 €
test
Mazda 32.0, '21, 1 tkm
29 900 € (sis. ALV)
test
Mazda 32.0, '21, Ajamaton
29 950 € (sis. ALV)
test
Mazda 32.0, '21, 2 tkm
30 990 €
test
Mazda 32.0, '21, 5 tkm
30 900 € (sis. ALV)
test
Mazda 32.0, '21
31 900 €
test
Mazda 32.0, '21, 3 tkm
29 900 € (sis. ALV)
test
Mazda 32.0, '21, 1 tkm
29 950 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Mazda koeajoja

Kaikki koeajot »
Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Mazda3 M-Hybrid SKYACTIV-G 2.0

Tyypit: Mazda6 2.3 GT

Tyypit: Mazda6 2.3 GT

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?
MAINOS
Video Icon

Pärjääkö katumaasturilla maastossa?