Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Mercedes-Benz C – Taksimersun uusi elämä

Mercedes-Benz C – Taksimersun uusi elämä
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C
 • Mercedes-Benz C

Uusi Mercedes-Benzin C-sarjalainen on vakuuttava ilmestys, joka on kasvanut mitoiltaan ja tyyliltään.

Suomessa Mercedes-Benzin C-sarja on jo vuosikausia ollut erityisesti ammattiautoilijoiden suosiossa. Ylemmän keskiluokan eli D-segmentin autoa on tavataan taajaan taksitolpilla ja myyntiedustajien alla.

C-sarjan leimaaminen pelkästään suhareiden ja kaupparatsujen työvälineeksi on helppoa, mutta uudessa C:ssä on aineksia paljon muuhunkin. Vaikka C karkaa hinnoittelunsa puolesta monen ulottuvilta, se toisaalta myös tarjoaa paljon.

Automaailmassa mallien kasvaminen ulos laatustandardeista ja kokoluokasta leimaa myös Mercedes-Benzin mallisarjoja. Ulkoisesti uusi C-kehitysversio on kooltaan lähempänä entistä E:tä ja muistuttaa vahvasti malliston luksus-sarja S:ää.

Kalliiden luksusautojen tunnelmaa

MB_C220_etuviisto_kuva

Erityisesti sedan on saanut kupeilleen tunnelmaa, jota tavataan lähinnä yli 100  000€:n hintaluokassa. Uuden C:n maski henkii brittiläistä edustusautomaailmaa ja ilme on jylhän massiivinen.

Sivusta katsottuna muoto on limppumainen ja nokkapellin ja takakontin reunat kaartuvat alaspäin. Virtaviivaisuus on toteutettu tavalla, joka henkii tyyliä ilman liioiteltua aggressiivisuutta.

Ulkokuori on hillitty ja samaa voi sanoa myös sisustasta. Koeajoversio on verhoiltu vaalealla nahalla ja sisustan ilme on simppeli ja tyylikäs. Penkit on puolestaan nahan ja kankaan yhdistelmällä.

Vaalean nahan lisäksi keskikonsolia koristavat tummanpuhuvat puusomisteet, jotka ovat olleet Mercedesin tavamerkki jo vuosikymmenien ajan. Puun käyttö tuo ajatonta tyylikkyyttä ja luo hyvän kontrastin vaalealle.

Analoginen kello tekee tyylin

Sisätilat tuovat monella tapaa mieleen hetki sitten uudistuneen S-sarjan, joka edustaa Mercedes-Benz  – malliston huippua. Uusi C ei juuri jää jälkeen laatuvaikutelmassa isommilleen. Näyttö on sama kuin isoveljessä ja samoin suuri osa hallintalaitteista.

Keskikonsolista löytyy herkkujen lisäksi muuten myös analoginen kello, joka tuntuu nykypäivänä oevan merkki laatuautosta. Ja sellaiselta Business-varusteltu C220 CDI tuntuukin joka suhteessa.

C:n kyytiin hypätessään tuleekin väkisin mieleen, että miksi rahat kannattaisi sijoittaa malliston kalleimpiin versioihin. Vastaus piilee pienien yksityiskohtien ja koon lisäksi moottorivalikoimassa, joka erityisesti S-sarjassa on melkoisen kattava.

Kooltaan uusi C-sarja on tilava ja lääniä riittää niin etu- kuin takapenkilläkin. S-sarjalaisen tärkein jakkara on ehdottomasti kuljettajan takana, mutta C:n tapauksessa suuri merkitys on myös sillä kuinka sen ohjaimissa viihtyy.

Ja istuimessa todellakin viihtyy. Koeajoversio on Premium Business – varusteltu ja kokonaisuus on kruunattu vielä mukavuuspaketilla. Tämä tekee kyydistä vielä piirun verran lempeämpää.

Alusta on ennen kaikkea mukava

C:n alusta on roimasti mukavuuspainotteinen ja kohtuullisen painavana autona alustan letkeyden huomaa mm. hidastustöyssyjä ylittäessä. Mercedes keinahtaa voimakkaasti ja joustovarat pääsevät näyttämään täyden potentiaalinsa.

Mukavan ja jämäkän alustan valmistaminen on haasteellista ja Mercedesin tapauksessa paino on siirretty hyvin pitkälle mukavuuteen. Eikä siinä mitään vikaa ole, pikemminkin päinvastoin.

Leppoisan ja mukava alustan lisäksi ohjaus on tehostettu sen verran kevyeksi, että rattia jaksaa helposti pyöritellä pelkillä sormenpäillä. Se ei ole ainoastaan hyvä, sillä kevyimmällä asetuksella auto soutaa mutkassa levottoman oloisesti.

Laiskanletkeää lipumista

Kun C:tä operoidaan eco-tilassa, on laiskanletkeä tunnelma aivan omaa luokkaansa. Moottori reagoi kaasun painallukseen pitkällä viiveellä, sillä eco-tilassa moottori on säädetty aikaansaamaan mahdollisimman alhaisia kulutuslukemia.

Eco-tilan yhdistäminen letkeään alustaan saa kuskissa aikaan vinhan kiireettömyyden tunteen. Vaikka ajotapa olisi normaaliolosuhteissa kiivas, saa uusi C-sarjalainen jollain kumman tavalla kuskin unohtamaan julman maailman kiireet.

Rentoa tunnelmaa on omiaan lisäämään myös hiljainen äänimaailma, sillä hyttiin ei kuulu sen kummemmin moottorin ääniä kuin rengasmeluakaan. Tämä siitäkin huolimatta, että kotimaan tiestö on paikoitellen melkoisen rouheassa kunnossa.

 • MB_C220_takaviisto_kuva
 • MB_C220_ohjaamo_kuva
 

Tarvittaessa rivakkaa kyytiä

Tarpeen ilmetessä C220 CDI:ssä riittää suorituskykyä rivakampaankin menoon ja hyvin vääntävä 2,1-litrainen diesel kiihdyttää auton sataseen 7,4 sekunnissa. Vastaavaan lukuun yltää melko harva tämän kokoluokan automalli.

Vaikka ruutia löytyy mukavasti, voi Mercedes-Benzillä junailla mukavan alhaiset kulutuslukemat. Valmistajan ilmoituksen mukaan sadan kilometrin taival yhdistettyä ajoa taittuu parhaimmillaan 4 litran keskikulutuksella.

Ilmoitettu kulutuslukema on luonnollisesti utopiaa, mutta todellisen kulutuksen saa rauhallisella ajolla painettua hieman yli viiden litran tietämille. Ei paha tulos 1500 kiloa painavalle perheautolle.

Lisävarusteet maksavat maltaita

Mercedesin ongelmakohta on muiden saksalaisten premium-merkkien tavoin korkeahkossa hinnassa, joka ilmenee pahiten lisävarusteiden muodossa.

Karvalakkimallinen C180:n hintalapussa seisoo hieman reippaat 40 000€, mutta varustellumpien mallien ja tehokkaampien moottorivaihtoehtojen kohdalla hinnat kohoavat äkkiä.

Koeajossa olleen C220 CDI A BlueTEC Premium Business -malliversion lähtöhinta on yli 51 000€ ja lisävarusteiden kanssa hintalapussa seisoo yli 68 000€. Hinta on kova, vaikka se Mercedes-mallistossa onkin keskitasoa.

Perusvarusteilla C-sarjalaisen hinta on kilpailukykyinen muiden laatumerkkien kanssa, mutta varusteltuna sen hinnat pomppaavat monen ulottumattomiin. Parhaan vastineen rahalleen saakin edullisempien versioiden kohdalla.

Tuomas Rajala

Kehuja: ajomukavuus, taloudellisuus, hiljainen ajettava, laatua henkivä ulkonäkö

Parantamisen varaa: vparemmin varusteltujen mallien hinnoittelu

Mercedes-Benz C 220 CDI A BlueTEC Premium Business:

Moottori:4-sylinterinen, 2143 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:170 hv (125 kW) / 3000-4200 rpm
Vääntö:400 Nm / 1400-2800 rpm
Kiihtyvyys: 0-100 km/h:7,4 s
Huippunopeus:233 km/h
Vetotapa:Takaveto
Vaihteisto:7-vaihteinen Tronic-plus-automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):4,4 l / 100 km
CO2 päästöt:115 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4686mm/1810mm/1442mm
Paino:1505 kg
Hinta:51 803€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Mercedes-Benz C

     
4.0
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Mercedes-Benz C -autot

test
Mercedes-Benz C2, '22
56 251 €
test
Mercedes-Benz C1.5, '22
56 985 €
test
Mercedes-Benz C1.5, '22
56 525 €
test
Mercedes-Benz C2, '22, 10 tkm
76 990 €
test
Mercedes-Benz C1.5, '22, 12 tkm
58 900 €
test
Mercedes-Benz C1.5, '22, 20 tkm
49 900 €
test
Mercedes-Benz C1.5, '22
54 561 €
test
Mercedes-Benz C1.5, '22
65 531 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Mercedes-Benz koeajoja

Kaikki koeajot »
Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa
MAINOS

Uuden sukupolven Mercedes-Benz C-sarjassa on älyä ja virtaa

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?
MAINOS
Video Icon

Tilava perheauto vaivattomalla ylläpidolla - mitä on tarjolla 40 000 euron budjettiin?

MB C200EQ – Hybridin dieettiversio

MB C200EQ – Hybridin dieettiversio

Mercedes-Benz C 350e – Arvokkaasti ekoillen

Mercedes-Benz C 350e – Arvokkaasti ekoillen

Sähköinen Mercedes-EQ EQE - tulevaisuuden tekniikan ja perinteikkään mukavuuden liitto
MAINOS

Sähköinen Mercedes-EQ EQE - tulevaisuuden tekniikan ja perinteikkään mukavuuden liitto