Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Seat Leon Sportstourer e-Hybrid - hyvinvarusteltu lataushybridi

Seat Leon Sportstourer e-Hybrid - hyvinvarusteltu lataushybridi
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer
 • Seat Leon Sportstourer

Uusi Seat Leon Sportstourer on mallin 4. sukupolvi. Tässä sukupolvessa Leon on lähempänä Volkswagen Golfia ja Skoda Octaviaa kuin koskaan.

Uusi Seat Leon rantautui Suomeen vuonna 2020 samaan aikaan kuin Volkswagen-konsernin muut MQB-perusrakenteelle tehdyt pienemmän perheautoluokan eli C-segmentin autot Volkswagen Golf, Skoda Octavia ja Audi A3.

Tämä niin sanottu Golf-kokoluokka on edelleen Suomen myydyin autoluokka, vaikka erilaiset crossoverit ja katumaasturit kasvattavat koko ajan suosiotaan. Pienemmän keskiluokan farmariauto palvelee edelleen hyvin suomalaisia perheitä asiallisten sisätilojen sekä ison tavaratilan ansioista.

Kilpailijoita löytyy niin oikealta kuin vasemmalta. Pahimmat lienee samoja ostajia houkuttelevat jo mainitut konsernisisaret, kuten myös esimerkiksi Ford Focus, Kia Ceed ja Toyota Corolla. Uuden Seat Leonin viisiovisen version koeajoraportin voi lukea Nettiauton Taukopaikalta.

Uusi Seat Leon Sportstourer on tarjolla vain lataushybridinä ja kevythybridinä

Seat Leon Sportstourer e-Hybrid - hyvinvarusteltu lataushybridi

Uusi Seat Leon Sportstourer on tarjolla kahdella moottorivaihtoehdolla: 150-hevosvoimaisena kevythybridinä (MHEV) ja koeajossa olevana 204-hevosvoimaisena ladattavana hybridinä (PHEV). Muut moottorivaihtoehdot on jätetty suosiolla pois, sillä oletus on, että nämä hybridit vetävät myös vuonna 2021 parhaiten. Jos siis haluat MQB-rakenteelle valmistetun Volkswagen-konsernin auton farmarina ja bensiini- tai dieselkoneella ilman hybridilisiä, pitää suunnata Volkswagen- tai Skoda-kauppaan.

Vuonna 2020 ladattavien hybridien myynti kasvoi ennätyksellisesti ja saman tahdin uskotaan jatkuvan myös vuonna 2021. Seat Leonin ladattava hybridi tarjoaa samat tekniset ominaisuudet kuin konsernisisaret Golf, Octavia ja A3:

Auton 12,8 kWh ajoakuston saa tyhjästä täyteen nopeimmillaan noin 3,5 tunnissa (latausnopeus 3,7 kW/h). Tavallisesta pistorasiasta akku täyttyy tyhjästä täyteen nopeimmillaan noin 6 tunnissa. Latausaikaan vaikuttaa monia asia, joten ajat ovat ohjeellisia ja ne on mahdollista saavuttaa optimiolosuhteissa. Sähköisen kantaman luvataan olevan jopa 60 kilometriä.

Polttomoottorina toimii 150-hevosvoimainen 1,4-litrainen bensaturbo. Järjestelmän huipputeho on jo mainittu 204 hevosvoimaa, joka tarkoittaa sellaisia suoritusarvoja, joita ei ole ennen perusperheautoiluun liitetty.

Hinta houkuttelee

Auton pienen CO2-päästön takia (27-30 grammaa) ja agressiivisen hinnoittelun takia auto irtoaa hyvällä varustelulla, tarjolla vain hyvin vakiovarustellut vaihtoehdot Xcellence tai FR, kohtuullisella 33.000-34.000 euron hintahaarukalla plus mahdolliset lisävarusteet.

Tilat ovat kasvaneet edellisen sukupolven Leon Sportstoureriin verrattuna ja vaikka ei vielä olla aivan Skoda Octavian tiloissa, voi autoa kehua tilavaksi. Takana on hyvin tilaa isolle ihmiselle, vaikka kuskina kookas kaveri. Tavaratila on iso ja selkeänmuotoinen. Pohjan alla on lisätilaa ja laajennus tapahtuu helposti tavaratilan kahvoista tai kaatamalla selkänojat alas oviaukossa.

Vakaa ja mukava ajaa

Ajossa uusi Seat Leon Sportstourer on vakaa ja mukava auto. Ohjaustuntuma on erinomainen ja ohjaustehotuksen jäykkyyttä voi säätää eri ajoasetuksilla. Alusta kantaa täyden lastin kanssa auton 1583 kilon oman ja matkustajien painon hyvin, eikä tyhjänä ajaessa esiinny häiritsevää pintatärinää.

Koeajoauton lisävarusteisesta Seat Drive profile -ajoprofiilin valinnasta voi valita mieleisensä asetuksen. Tarjolla on Eco, Normal, Sport ja Individual, jonka voi säätää mieleisekseen. Auton voimavarat ovat niin hyvällä tasolla, että Eco-asetus on ihan käyttökelpoinen vaihtoehto. Sportissa kierrokset ovat tarpeettoman korkealla normiajossa, mutta auto on mukavan herkistyneessä tilassa esimerkiksi maantien ohitustilanteessa. FR-varustellussa Leonissa Drive profile on vakiona mukana.

Sähköllä pääsee Suomen tammikuun pakkaskelissä reilu 40 kilometriä, mutta siihen vaikuttaa monia asia, kuten ajotyyli, keliolosuhteet ja lämpötila. Kesäkelissä fiksulla ajamisella pääsee varmasti lähemmäs 60 kilometrin kantamaa, joka riittää useimmille suomalaisille päivittäisten ajojen hoitamiseen.

Hybridijärjestelmä on aiempaa sivistyneempi, mutta edelleen kuski havaitsee selvästi, kun akun sähkö loppuu ja auto siirtyy polttomoottorikäytölle. Auton järjestelmä lataa akustoon virtaa vaikka ajoakku on tyhjä. Lopullinen kulutus määräytyy latauksen ahkeruuden perusteella. Ilman lataus kulutus nousee normaalin automaattivaihteisen bensiinikäyttöisen perusperheauton tasolle.

 • Seat Leon Sportstourer e-Hybrid - hyvinvarusteltu lataushybridi
 • Seat Leon Sportstourer e-Hybrid - hyvinvarusteltu lataushybridi
 

Edullinen perhekäyttöön soveltuva lataushybridi

Seat Leonin saa farmarina ja ladattavana hybridinä selvästi edullisemmin kuin Skoda Octavian, jonka farmari-PHEVin hinnat alkavat reilusta 36.000 eurosta. Oletettavasti Leonin saa selvästi halvemmalla kuin Golfin farmari-PHEV saapuu myyntiin.  Näin arvioituna Leonin PHEVin hinnoittelua voi pitää onnistuneena.

Hinta varmasti houkuttelee niitä suomalaisia, joille merkki ei ole niin tärkeä. Octavia toki tarjoaa hieman enemmän tilaa kuin farmari-Leon tai farkku-Golf. Joka tapauksessa Seatilla on nyt tarjolla paras Leon koskaan houkuttelevana lataushybridinä ja fiksulla hinnoittelulla. En usko, että se yltää Golfin ja Octavian myyntilukuihin, vaikka eväät ovat kunnossa. Kasvua on silti aivan varmasti luvassa.

Antti Liinpää

Kehuja: hinnoittelu verrattuna lähimpiin kilpailijoihin, kasvaneet sisätilat, ajo-ominaisuudet

Parantamisen varaa: kulutus ilman lataamista, lataamisen hitaus

Seat Leon Sportstourer 1.4 PHEV 204 e-HYBRID XCELLENCE DSG

Moottori: 4-sylinterinen, 1,4-litrainen 150 hv turboahdettu bensamoottori + 116 hv sähkömoottori
Yhteisteho:204 hv, polttomoottori: 150 hv @ 5000-6000 rpm
Yhteisvääntö:350 Nm, polttomoottori: 250 Nm @ 1550-3500 rpm
Toimintamatka sähköllä:58-63 km (WLTP-mittaustavalla)
Huiput:220 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,7 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto
EU-kulutus:1,2-1,3 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:27-30 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4642 mm/1799mm/1448 mm
Omamassa:1583 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg:1700 kg
Vetopaino, jarruton, kg: 750 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):33.332 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Seat Leon Sportstourer

     
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Seat Leon Sportstourer -autot

test
Seat Leon Sportstourer1.5, '22, 1 tkm
35 900 €
test
Seat Leon Sportstourer1.5, '22, Ajamaton
37 739 €
test
Seat Leon Sportstourer1.5, '22, 200 km
29 900 € (sis. ALV)
test
Seat Leon Sportstourer1.5, '22, 18 tkm
35 900 €
test
Seat Leon Sportstourer1.4, '21, 30 tkm
35 900 €
test
Seat Leon Sportstourer1.5, '22, 190 km
30 450 €
test
Seat Leon Sportstourer1.4, '21, 13 tkm
37 400 €
test
Seat Leon Sportstourer1.4, '21, 19 tkm
36 870 € (sis. ALV)

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Seat koeajoja

Kaikki koeajot »
Seat Tarraco eHybrid - tilava katumaasturi lataushybridinä

Seat Tarraco eHybrid - tilava katumaasturi lataushybridinä

Seat Arona - Pieni mutta tilava crossover

Seat Arona - Pieni mutta tilava crossover

Seat Leon - parempi kuin sisarensa?

Seat Leon - parempi kuin sisarensa?

Seat Mii Electric - sähköinen kaupunkihyrrä

Seat Mii Electric - sähköinen kaupunkihyrrä

Seat Arona – Pieni, suuri ja vähän sporttinenkin

Seat Arona – Pieni, suuri ja vähän sporttinenkin