Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 40 189   0

Subaru Impreza WRX: Mutkapätkien valtias

Subaru Impreza WRX: Mutkapätkien valtias
  • Subaru Impreza
  • Subaru Impreza
  • Subaru Impreza
  • Subaru Impreza

Subaru-mallien perästä löytyvä STi-tunnus on tae suorituskyvystä ja voimasta. Se tulee sanoista Subaru Tecnica International ja emotehtaan alla toimiva alajaosto on ollut kehittämässä tehokkaita autoja mm. rallin MM-sarjaan. Nykyisellään se keskittyy Impreza WRX-kuluttajamallien kehittämiseen.

Impreza WRX STi:tä kaupattiin alun perin vain kotimaassaan Japanissa. Vuonna 2001 myös Euroopassa päästiin nauttimaan tehokkaan nelivedon hauskuudesta. Impreza WRX STi edustaa Subarun automalliston tehokkainta laitaa. Siinä on ahdettu boksermoottori ja muiden Subaru-mallien tavoin kaikki neljä pyörää vetävät.

Nykyään WRX STi-mallista on menossa kolmas versio, joka näki päivänvalon vuonna 2008. Sen tehokkaampi 2,5-litrainen versio tuottaa vakiona karvan yli 300 hevosvoimaa.

Nettiauto pääsi koeajamaan vuoden 2006 Subaru Impreza WRX STi:tä, joka on myynnissä Japanese Performance –liikkeessä Vantaalla.

Nettiautosta ilmoitus löytyy täältä

Susi lampaan vaatteissa

Subaru Impreza WRX: Mutkapätkien valtias

Kauppiaan mukaan myynnissä oleva Impreza on harvinaisuus. Mallia on valmistettu ainoastaan 300 kappaleen erä. Harvinaisuudesta kertoo myös tarkempi mallinimi. Jo valmiiksi pitkän kirjainyhdistelmän perään täytyy lisätä vielä Spec D.

Harvinaista mallia harjaantumattomalla silmällä tiiraava saattaa erehtyä luulemaan autoa tavanomaiseksi Impreza-malliksi, sillä erikoisuutta on tarkoituksella haluttu piilottaa. WRX:ää aiemmin koristaneet STi ja WRX -logot on poistettu ja harmaa auto on jopa arkisen näköinen.

Nokkapellistä nouseva ilmanottoaukko ja brembon jarrusatulat kuitenkin paljastavat kyseessä olevan normaalia sedania jyrkempi laite. Myös kuparin väriset ”rallivanteet” saattavat paljastaa jotain auton todellisesta luonteesta.

Auto on varustettu suhteellisen pienikokoisella takasiivellä, joten stealth-vaikutelma on viety pitkälle. WRX ei halua huudella itsestään liikoja, mutta tarkkasilmäisimmät huomaavat oikeanpuoleisella ohjauspyörällä varustetun auton poikkeavan karvalakki-Imprezasta.

Arkivaikutelma katoaa ratissa nopeasti. 2,5-litrainen ahdettu moottori on nimittäin todella tehokas. Joissain tapauksissa tehokkaat turboahdetut autot ovat alakierroksilla lauhkeita ja ponnettomia, mutta Impreza vääntää vapaasti hengittävän auton lailla.

Erittäin laaja tehoalue


Imprezan tehoalue on todella laaja. Se jaksaa mennä pienilläkin kierroksilla, mutta kovemmalla härnäämisellä se lähtee kuin tykin suusta. 280 hevosvoiman tehot eivät paperilla näytä kamalan suurilta, mutta todellisuudessa sen voima puhuttelee.

Subaru on rakentanut autonsa niin fiksusti, että alle 300 hevosvoiman lukemaa on hankala uskoa. Neliveto ei suinkaan hukkaa auton tehoa, vaan korostaa sitä entisestään. 0-100 kiihtyvyydeksi ilmoitetaan 5 sekuntia, mikä tuntuu realistiselta.

Impreza STi:n ominaisuuksiin kuuluu myös se, että siitä löytyy huikea määrä virityspotentiaalia. Auton huipputehot saa nostettua noin 350 hevosvoiman lukemiin polttoainekartan päivityksellä, eikä 400 hevosvoima ylityskään ole kovin suurten ponnistusten takana. Niillä tehoilla kiihtyvyys alkaa olla superautojen luokkaa.

Impreza WRX:n hienous ei tosin perustu nopeaan kiihdytykseen suoralla, vaan sen järjettömän hienoon käytökseen mutkaisilla tieosuuksilla. Se on auto, joka ei pääse kunnolla oikeuksiinsa katuajossa. Se todellinen luonne näkyy vasta silloin kun tavallisen katuauton ratissa pitäisi alkaa hiljentämään.

Ominaisuudet eivät lopu kesken


Auton potentiaalin hyödyntäminen soralla, lumella tai asfaltilla vaatisi suljetun alueen. Tavallisen liikenteen seassa ajaminen on WRX:n ratissa asia jota ei millään haluaisi tehdä. Sisäinen rallikuski janoaa koluamaan sorateitä.
  • Subaru Impreza WRX: Mutkapätkien valtias
  • Subaru Impreza WRX: Mutkapätkien valtias
 

Mutkaisilla ja mäkisillä teillä Subarun ominaisuudet eivät varmasti lopu kesken ennen kuljettajan kanttia. Ominaisuuksiin kuuluu myös säädettävä keskilukko, jonka ansiosta auton saa tarvittaessa lähes täysin takavetoiseksi.

Impreza WRX on siitä erikoinen auto, että ronskimpaa vauhtia ajaminen ei tunnu juuri miltään. Sen johdonmukainen käytös herättää luottamusta. Ohjaustuntuma on kevyt, mutta kontakti tiehen on erinomainen. Ohjaus on myös erittäin tarkka. Pienetkin liikkeet ohjaavat Subarua juuri sinne minne kuljettaja haluaa.

Alusta on tehty sporttiseen ajoon. Se ei kallistele kovemmassakaan ajossa, mutta toisaalta se ei myöskään ole sieltä mukavimmasta päästä. Lumen alta paljastuvat roudan runtelemat tiet tarjoavat aika-ajoin melkoisen kovaa kyytiä. WRX:ää ei voi suositella kuljettajalle, joka haluaa ajaa ajonsa mahdollisimman mukavasti.

Hankala löytää negatiivisia puolia


Ralliautomaisesta luonteestaan huolimatta Impreza WRX soveltuu myös perheautoksi. Se on neliovinen sedan, jossa on riittävän suuri tavaratila ja mukavat takapenkit. Se on kompromissi positiiviseen suuntaan.

Subarusta on hankala löytää mitään negatiivista sanottavaa. Ainoa selvästi häiritsevä asia on melkoinen rengasmelu. Ainakin autossa olevilla nastarenkailla äänivalli on sellaista luokkaa, ettei sitä kovin mielellään kuuntelisi pidemmillä taipaleilla. Kitkarenkaat varmasti parantaisivat tilannetta huomattavasti.

Myös oikeanpuoleiseen ohjaukseen tottuminen vaatii oman aikansa. Sen tuomiin muutoksiin tottuu nopeasti normaalissa ajossa, mutta sporttisemmassa kyydissä sinuiksi pääseminen vaatii kuitenkin hivenen pidempää ajokokemusta.

Japanese Performancella myynnissä oleva Impreza WRX on erittäin siistissä kunnossa. Auto on kulkeutunut Vantaalle Briteistä, jossa autolla on ollut aiemmin kaksi omistajaa. Vuoden 2006 WRX STi:n hinta on 22 900€ ja hintaansa nähden se tarjoaa hauskuuskertoimen, jota harvoin saa näin edulliseen hintaan.

Myynti-ilmoitus löytyy täältä Subaru Impreza

Tuomas Rajala
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Subaru Impreza

     
3.8
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Subaru Impreza -autot

test
Subaru Impreza2.0, '16, 61 tkm
20 310 €
test
Subaru Impreza2.5, '15, 49 tkm
44 800 €
test
Subaru Impreza1.6, '18, 27 tkm
22 990 €
test
Subaru Impreza2.5, '16, 86 tkm
43 900 €
test
Subaru Impreza1.6, '15, 46 tkm
18 790 €
test
Subaru Impreza1.6, '13, 93 tkm
14 130 €
test
Subaru Impreza1.6, '16, 32 tkm
18 980 €
test
Subaru Impreza1.6, '14, 75 tkm
15 900 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Subaru koeajoja

Kaikki koeajot »
Tyypit: Subaru Impreza WRX turbo SW

Tyypit: Subaru Impreza WRX turbo SW

Autoilija kokee tutkitusti olonsa turvalliseksi Subarussa

Autoilija kokee tutkitusti olonsa turvalliseksi Subarussa

Euroopan myydyin Subaru uudistui

Euroopan myydyin Subaru uudistui

Subaru on maailman turvallisin auto

Subaru on maailman turvallisin auto

Subaru XV – Uuteen nousuun

Subaru XV – Uuteen nousuun