Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi

Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris
 • Toyota Yaris

Toyota Yarisin uusin painos saapui Suomen markkinoille loppuvuodesta 2020. Tämä Yariksen 4. painos jatkaa Toyotan hybridivallankumousta.

Toyota Yariksen uusin painos saapui Suomen markkinoille loppuvuodesta 2020. Tämä Yariksen järjestyksessään 4. painos jatkaa Toyotan tärkeimmän myyntivaltin eli todistetusti toimivan ja luotettavan hybriditekniikan ilosanoman levitystä uudistetuin eväin.

Edellisen sukupolven Yaris tarjosi ensimmäisen kerran pikkuautoluokkaan hyvin toteutetun hybridivaihtoehdon. Edellistä 3. sukupolven Yarisia valmistettiin vuosina 2010-2019.

Koeajossa oleva paremmalla Style-varustelulla terävöitetty Yaris Hybrid tuo pikkuautoluokkaan kaivattua persoonallisuutta. Yllättävää, että tämä positiivisesti poikkeava ote tulee pikkuautoihin perusvarmoista autoistaan tutulta Toyotalta. Se kertoo, että Toyotan suunnittelussa Yaris mielletään nuoria aikuisia ja ensiauton ostajia kiinnostavaksi autoksi.

Toki valitsemalla edullisempia varustevaihtoehtoja, kuten hinnat alkaen -mallin Lifen tai oletettavasti suosituimmaksi vaihtoehdoksi nouseva Activen, saa Yarisin selvästi tavallisemmassa ja luvalla sanoen tylsemmässä muodossa. Mutta jokainen taaplaa tyylillään eli valitsee omaan lompakkoon ja stailiin sopivan vaihtoehdon.

Hybridien osuus Yarisin mallistosta 80 prosenttia

Toyota Yarisin hinnat alkavat litraisella bensamoottorilla varustetun Yaris Lifen noin 17 300 eurosta. Seuraava vaihtoehto on jo varustettu isommalla 1,5-litraisella VVT-iw -bensamoottorilla ja manuaalivaihteistolla. Sen hinta Active-varustelulla on 18 130 euroa. Automaattivaihteisto Multidrive S nostaa hinnan noin 20 000 euroon.

Yaris Hybridin hinnat alkavat noin 21 500 eurosta, tällöin varustetaso on Active. Koeajossa oleva Yaris Hybrid Style kustantaa noin 24.000 euroa. Hinnaston kallein hybridi-Yaris irtoaa 26 000 eurolla. Toyotan maahantuojan arvion mukaan hybridien osuus tulee olemaan myynnistä 80 prosenttia eli muiden vaihtoehtojen osuus ja haluttavuus on Suomessa vähäistä.

Kilpailijoita pikkuautoluokassa riittää, joista tärkeimmät Yarisin kannalta vuoden 2021 alussa ovat Ford Fiesta, Hyundai i20, Kia Rio, Renault Clio ja Volkswagen Polo.

Yaris on pikkuauto

Uusi Yaris ei ole kasvanut pituutta verrattuna edeltäjään. Myös tämän uuden Yariksen ja edeltäjän leveys on sama. Leimallista uudelle Toyota Yarikselle on, että se ei pyri olemaan jotain muuta kuin on eli pikkuauto.

Aikuisella on ahdasta oman ajoasennon takana takaistuimella, ja tavaratila on poteromainen sekä pienehkö. Pikkuautoa mielivä on tyytyväinen, sillä pieni ja ketterä auto on oletettavasti kiikarissa.

Toyotan mallistosta löytyy runsaasti isompia niin ikää toimivalla hybriditekniikalla varustettuja vaihtoehtoja. Vuoden 2021 aikana mallistoon saapuu myös Yaris-pohjalta tehty katumaasturi tai crossover, Yaris Cross, joka tuo yhden hyvän variaation runsaaseen B-segmentin katumaasturi- tai crossover-kisaan. Tällä hetkellä siellä on muun muassa Skoda Kamiq, Volkswagen T-Cross, Nissan Juke, Kia Stonic, Opel Mokka ja Mazda CX-3, vain muutamia mainitakseni.

Ajossa uusi Yaris Hybrid on pirteä ja pieniruokainen

Ajossa Uusi Toyota Yaris Hybrid on asiallinen pikkuauto. Se ei tarjoa luokan parasta ajettavuutta, mutta on riittävän hyvä joka osa-alueella. Kaupunkiolosuhteissa Yaris on ketterä, vaikka etupyörät voisivat kääntyä vielä paremmin. Se tekisi kaupunkipyörittelystä vielä helpompaa.

Maantiellä Yaris menee kivasti, eikä ohjaus ole hullumpi. Ohjauksen tunnottomuus vaivaa vähän, mutta auto menee silti kohtuullisen kivasti suoraan ilman isompia kaitsemisia. Pikkuautossa on pikkuauton äänieristys eli maantienopeuksissa rengashumina on melkoista.

Kaksi ominaisuutta ihastuttaa. Uudistunut 1,5-litrainen kolmesylinterinen bensamoottori yhdessä sähkömoottorin kanssa tarjoaa Yaris Hybridille pirteä kulun. Toinen ilon aihe on kulutus, joka jää taas hieman entistä pienemmäksi. Auton saa kulkemaan kaupunkiolosuhteissa nelosella alkavilla lukemilla.

 • Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi
 • Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi
 

Yhteenveto: Toyota Yaris Hybrid

Kokonaisuutena uusi Toyota Yaris Hybrid 2020 on oivallinen pikkuauto. Siinä on Style-varustelulla kivasti persoonallisuutta, se on asiallinen ajaa, se kulkee pirteästi ja menee pienellä polttoaineen määrällä. Toyotan onnistumisesta tämän 4. sukupolven Yariksen kanssa kertovat Car of the Year ja Vuoden Auto Suomessa -finaalipaikat.

Antti Liinpää

Kehuja: Pieni kulutus, pirteä voimalinja, persoonallisuus

Parantamisen varaa: Rengasmelu, voisi olla vielä ketterämpi kaupunkiolosuhteissa

Heti vapaat uudet autot

Uudet Toyota Yaris -autot

Käytetyt Toyota Yaris -autot

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style

Moottori: 3-sylinterinen, 1,5-litrainen 91 hv bensamoottori + 80 hv sähkömoottori
Yhteisteho:116 hv, polttomoottori: 91 hv @ 5500 rpm
Vääntö:Yhteisvääntöä ei ilmoitettu, polttomoottori: 120 Nm @ 3600-4800 rpm
Huiput:175 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:9,7 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Portaaton e-CVT-automaattivaihteisto
EU-kulutus:3,9 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:92 g/km
Mitat (pit/lev/kork):3940 mm/1745 mm/1505 mm
Omamassa:1090 kg
Vetopaino, jarrullinen, kg:450 kg
Vetopaino, jarruton, kg:450 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):23.995 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä NettiX:n kanaviin.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Yaris

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Yaris -autot

test
Toyota Yaris1.5, '22, 1 tkm
25 490 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, 10 km
25 781 €
test
Toyota Yaris1.5, '22, 1 tkm
25 490 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, Ajamaton
24 746 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, Ajamaton
24 746 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, 1 tkm
test
Toyota Yaris1.5, '22, Ajamaton
29 617 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, 1 tkm
25 980 € (sis. ALV)
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle