Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Koeajo Toyota Yaris

Koeajo Toyota Yaris
  • Toyota Yaris
  •  
  •  
  •  

Tämän viikon koeajettava on Toyota Yaris 1.3i 5d, joka on myytävänä Autovalkamassa ( http://www.autovalkama.fi )

ENSIVAIKUTELMA

Persoonallinen, sympaattinen, erilainen pikkuauto. Oikeastaan muunlaista käsitystä Yariksesta ei ollut ehtinyt syntyä ennen koeajoa. Itse en tämäntyyppisiä autoja ole tosissani ajatellut hankkivani, joten en ole autoa erityisemmin huomioinut. Lähistöllä yhdellä naapurilla on sellainen, joten on ihan mielenkiintoista tutustua autoon tarkemmin.
Sisällä suunnittelijoille on annettu vapaat kädet ja tulos on samantyyppinen kuin on sittemmin esitelty Xsara Picassossa. Digitaalinen mittaristo on sijoitettu keskelle kojelautaa ja ohjauspyörän ympäristö on jätetty vapaaksi. Jotenkin olettaisi, että senkin tilan voisi hyödyntää vaikkapa säilytystilaksi.
Ohjauspyörä on laatutuote; se on nahalla päällystetty, sitä on mukava katsella ja ennen kaikkea siitä saa pitävän otteen.
Yariksessa istutaan selvästi tavallista autoa korkeammalla, mikä on arkiliikenteessä vain positiivinen asia. Korkeassa autossa on muutenkin korkeussuunnassa tilaa sekä jaloille että päälle. MUTTA: kuljettajan istuimen pituussäätövara loppuu kesken jopa 184 senttiselle koeajajalle. Tästä huolimatta ajoasennosta saa ihan kelvollisen.

AJOSSA

Ensin huomio kiinnittyy kytkimeen, jonka liikerata on lyhyt. Seuraavaksi huomaa Yariksen vaivattoman ja pirteän koneen kertakaikkisen sivistyneen luonteen. Vaikka ”kuutioita” on vain 1300 cm, Yaris on käytännön ajossa vikkelä menijä. Vääntöä riittää yllättävän kivasti jo aivan tyhjäkäynnin tuntumasta eikä moottorin ääni kuulu sisään juuri lainkaan. Aluksi on vaikea arvioida auton nopeutta, kun siinä ei ole perinteisiä nopeus- ja kierroslukumittareita. Katse hapuilee keskikonsoliin, mutta digitaalilukemat 68, 72, 76 eivät heti ”aukene” tavalliseen mittaristoon tottuneelle kuljettajalle. Kierroslukumittari on oikeastaan turha; ensinnäkin sen näyttö on liian pieni ja toiseksi sen näyttämä tulee pienellä viiveellä. Bensamittari on sitä vastoin hyvin toteutettu ja havainnollinen.
Ajossa huomaa että ollaan liikkeellä pikkuautolla. Tavallista leveämmät renkaat rupeavat muistuttamaan olemassaolostaan noin 90:n nopeudesta ylöspäin. Yli 110 vauhdissa vallitseva ääni tulee nimenomaan renkaista. Ääni on laadultaan kumisevaa ja tienpinnan vaihtelun aistii selvästi.
Yaris on kohtuullisen tanakka jousitukseltaan, mutta auton kapeus ja lyhyys ovat tosiasioita, joiden kanssa on elettävä. Nämä seikat tuovat ajoon pikkuautomaisen ”heppoisen” tunnun.

TILAT

Edessä tilat ovat kuljettajan istuimen pituussäädön puutetta lukuun ottamatta riittävät. Leveydentunnettakin on saatu näinkin pieneen autoon kohtuullisesti. Takana istuu vaivatta kaksi aikuista, koska korkeutta riittää ja ajoasento on hyvin pysty. Jaloille ei ole yhtään ylimääräistä tilaa, joten pidemmillä matkoilla takanaistuvat varmaankin kaipaavat virkistystaukoja.
Matkatavaratila on sitten aivan miniluokkaa, sinne tuskin kahta putkikassia enempää mahtuu.
No, tuskin monilapsinen perhe Yarista hankkii ainoaksi kulkineekseen, vaan se löytyy useammasta perheestä kakkosauton virkaa toimittamasta.

VARUSTELUA

Yarisin varusteissa ei ole mitään ihmeellistä; autosta löytyy ohjaustehostin, RDS-radio ja CD-soitin, kaksi airbagia, alumiinivanteet sekä lohkolämmitin. Näin syyskoleassa säässä totesin Yariksen lämpiävän nopeasti ja penkinlämmitinkin löytyi kuljettajan istuimeen. 5-ovisessa autossa keskuslukitus olisi poikaa.

Tekniset tiedot (Autotalli.com:in mukaan)

Teho 85 hv
Vääntö 120 Nm
Huippunopeus 175 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h: 12 sekuntia
Kulutus: 5 6 7,7 litraa sadalla

YHTEENVETO

Vaivaton, varma pikkuauto! Yaris on oiva kulkine ja jopa yllättävän hauska ajettava. Tällä vuoden 1999 Linea Luna versiolla, jolla on mittarissa vasta 41.000 km, on edessään pitkä ikä ja paljon huolettomia ja turvallisia kilometrejä. Yariksen pieni kulutus, Toyotan maine laatuautojen tuottajana sekä huoltoverkoston palvelulaatu ja -kyky ovat seikkoja, joita tällaisen auton ostajan kannattaa pohdiskella ostopäätöstä tehdessään.

Koeajettu yksilö lähtee pihasta 13.450 eurolla. Lisätiedot Yariksesta ja kuvat http://www.nettiauto.com/17045 . Autovalkaman puhelinnumero on 09-8541919. Autoon on tarjolla osamaksurahoitus ja vaihtoautosta tehdään tarjous paikan päällä Espoon Vanhakartanossa osoitteessa Porraspelto 1. Tervetuloa!

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Yaris

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Yaris -autot

test
Toyota Yaris1.5, '22, 500 km
24 556 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, Ajamaton
25 423 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, 1 tkm
25 500 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '22, 1 tkm
249 € Ei hinnoiteltu
test
Toyota Yaris1.5, '23, Ajamaton
24 808 €
test
Toyota Yaris1.5, '22, 1 tkm
25 900 € (sis. ALV)
test
Toyota Yaris1.5, '21, 17 tkm
23 990 €
test
Toyota Yaris1.5, '22, 10 km
24 880 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota Yaris GR – Räävittömän hauska ratakirppu

Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi

Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Tyypit: Toyota Yaris Turbo

Tyypit: Toyota Yaris Turbo