Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 102 379   0

Tyypit: Toyota Yaris Turbo

Tyypit: Toyota Yaris Turbo
  • Toyota Yaris
  • Toyota Yaris
  • Toyota Yaris
  • Toyota Yaris

Tämänkertaiset tyypit otettiin Toyota Yariksella, joka on nyt myynnissä Automaa Espoossa www.nettiauto.com/966575

Taustaa


Toyota Yaris on suhteellisen uusi malli, jolle ei oikein löydy kantaisää. Aiemmin tehtiin Starletia, mutta Yarisilla on hyvin vähän yhtymäkohtia tähän malliin. Sittemmin Yarisin alapuolelle on lanseerattu Aygo, joka on kolmen eri autotehtaan yhteistyön hedelmä. Muut vastaavat mallit ovat Citroen C1 ja Peugeot 107.

Yarista on tehty kolmi- ja viisiovisia malleja, sekä Verso –mallia, joka on farmari- ja tilauton risteymä, kuitenkin viisipaikkainen. Moottorivalikoima on runsas, käsittäen kolmisylinterisen yksilitraisen, 1.3-litraisen nelikon sekä eri tehoversioin tarjotun 1.5 –litraisen.


Ensivaikutelma


Malliston ehdoton huippu on nyt koeajettu 1.5 turbo, joka on omassa luokassaan harvinaisuus. Autoa on nimittäin rakennettu vain 600 erikseen numeroitua kappaletta. Kokoonpano on tehty Tanskassa Toyotan MotorSport -yksikössä.

Turboversiossa on monia varusteita, joita ei ehkä ensikatsomalla huomaa. Näistä mainittakoon sporttipenkit, tavanomaisesta digimittaristosta poikkeava analoginen valkopohjainen mittaristo keskellä kojetaulua, runsaat korin lisäosat sekä tietenkin pellin alla pörisevä 150 –hevosvoimainen voimanpesä.

Ajossa


Ajettavuudeltaan Yaris Turbo on yhdellä sanalla tiivistettynä -hauska. Pienessä ja kevyessä autossa voimakas turbomoottori takaa erittäin nauttittavan suorituskyvyn.

Allaolevat 35-sarjan renkaat aiheuttavat huomattavaa vetelyä ja tempomista urissa. Alustaltaan tämä Yaris ei ole kovuudeltaan pahimmasta päästä, mutta urainen tie vaatii jatkuvaa keskittymistä ajolinjojen pitämiseksi kurissa.

Tiukoissa tilanteissa ajokäytös muuttaa luonnettaan, ja tuntuu kuin auto menisi kuin Tom –kissa piirretyssä Tom ja Jerryssä. Auto niiaa kaarteen ulkoreunaan, mutta pito ei millään lopu kesken. Ilmiö johtuu varmasti korkeahkosta korista ja vain vähän kuljettajaa tukevasta penkistä.

Renkaat saa tällä kevyellä autolla helposti sutimaan. Kiihtyvyys on kiitettävää luokkaa – eritoten vauhdin tuntu on suurempi kuin mitä se on paperilla.

  • Tyypit: Toyota Yaris Turbo
  • Tyypit: Toyota Yaris Turbo
 

Tilat ja varustelu


Etupenkit näyttävät runsaasti tuetuilta, mutta tosiasiassa sivuttaistuki on aika vaatimaton ja penkit ovat enemmän mukavuuspainotteiset kuin urheilulliset.

Lisätarvikkeista mainittakoon hansikaslokeron kanteen istutettu 7,5 tuuman Playstation 2:sen näyttö.

Matalaprofiiliset renkaat ja uudehkot aluvanteet kruunaavat urheilullisen ulkonäön, joka onkin melkoisen erilainen vakio-Yarikseen verrattuna. Autossa on ympäriinsä helma- ja korisarjat, valoluomet sekä takaikkunan päällä kunnollinen tuulenohjain.

Ilmastointilaite pikkuautossa alkaa olla pikemminkin sääntö kuin poikkeus ja sellainen löytyy myös tästä autosta.

Tekniset tiedot


Teho: 150 hv / 110 kW
Vääntö: 205 Nm
Huippunopeus: 205 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 7,7 sekuntia
Kulutus: ei ilmoitettu

Yhteenveto


Numeroitu erikoismalli tulee joskus tulevaisuudessa olemaan keräilyharvinaisuus, Yaris Turbo Limited Edition kelpaa aivan tavalliseen arkiajoon, mutta vaatii aikamoista itsekuria ajella sillä maltillisesti.

Onneksi tästä maasta löytyy myös mutkaisia maalaisteitä, joilla pystyy nauttimaan auton ominaisuuksista täysin laillisia nopeuksia käyttäen.
Siihen tarkoitukseen tämä erikoismalli on tehty.

Kuljetuskapasiteetiltaan Yaris on pikkuauto. Ohjaamo tarjoaa hyvät tilat jopa neljälle aikuiselle. Matkatavaratila on ahdas.

Lisätiedot Yariksesta Automaa Espoosta numerosta 010 348 7000.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Yaris

     
4.1
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Yaris -autot

test
Toyota Yaris1.0, '18, 14 tkm
12 900 €
test
Toyota Yaris1.5, '18, 10 tkm
18 200 €
test
Toyota Yaris1.5, '18, 15 tkm
17 890 €
test
Toyota Yaris1.0, '18, 45 tkm
12 700 €
test
Toyota Yaris1.5, '18, 21 tkm
17 500 €
test
Toyota Yaris1.5, '18, 37 tkm
16 900 €
test
Toyota Yaris1.5, '18, 42 tkm
16 100 €
test
Toyota Yaris1.5, '18, 18 tkm
15 300 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Cross - täysin uusi kompakti katumaasturi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Toyota Yaris Hybrid – Vakuuttava pikkuhybridi

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa

Koeajossa Toyota Yaris - tasaisen varmaa

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle

Toyota Yaris - kolmannelle valtakaudelle

Koeajo Toyota Yaris

Koeajo Toyota Yaris