Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Luettu 52 077

Tyypit: Toyota Prius

Tyypit: Toyota Prius
  • Toyota Prius
  • Toyota Prius
  • Toyota Prius
  • Toyota Prius

Tämänkertaiset tyypit otettiin Toyota Priuksella, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla http://www.nettiauto.com/947730

Taustaa


Toyota Prius on ensimmäinen massatuotantoon yltänyt ja myyntimenestystä saanut hybridiauto, ja se tuli myyntiin vuonna 2001. Hybridi tarkoittaa, että autossa on bensiinimoottorin lisäksi sähkömoottori, ja auton elektroniikka hoitaa voimankäytön valinnan täysin huomaamatta. Hybridiauton etuna on pienempi polttoaineen kulutus, joka johtuu siitä, että osan aikaa autolla ajetaan sen omiin akkuihin siirretyllä sähköenergialla.

Ensivaikutelma


Prius on muotoilultaan tila-automaisen korkea, kiilamainen ilmestys. Edestäpäin se on kuin mikä tahansa nykyauto – merkkiä on jopa vaikea arvata. Kaareva katto jatkuu aina takauluukun reunaan saakka, kuitenkin niin että keskiosasta taaksepäin kaari taittuu aika voimakkaassa kulmassa kohti vyötärölinjaa.

Sisustaa hallitsee keskikonsolin suuri värillinen kosketusnäyttö, johon saa valittua navigaattorin, radion, tai hydriditekniikan näyttöruudun kätevästi ratin painikkeista.

Sisätilojen materiaalit ovat huomiotaherättävän korkealaatuiset. Vaikka kojelaudan ja keskikonsolin osat ovat erivärisiä muoveja, niiden yhteensopivuus ja pintamateriaaalit ovat erittäin tyylikkäät. Jopa värisävyt on sovitettu loistavasti yhteen.

Digitaalisen informaation tarjoava mittaristo on viety “yarismaisesti” keskelle kojelautaa. Suurimpana määreenä näytetään nopeus yhden kilometrin tarkkuudella.


Ajossa


Autossa ei ole varsinaista avainta, vaan pienen tupakansytyttimen kokoinen kaukosäädin, jonka auto tunnistaa vaikka kuljettajan taskusta. Ovet aukeavat kahvasta vetämällä ja auto käynnistyy erillisestä painonapista. Vaihdevipu on keskikonsolissa ja se on hyvin pienikokoinen joystick. Tähän ne Priuksen eksoottiset asiat onkin sitten koottu. Muutoin auto on ennakko-odotuksista poiketen hyvin tavallinen, ainakin käyttäjän näkövinkkelistä.

Kylmällä säällä liikkeellelähtö sujuu bensiinimoottorin voimin. Ajaminen on todella vaivatonta. Puolitoistalitrainen bensiinimoottori on ponteva ja reagoi herkästi kaasupolkimen painallukseen. Sähkömoottori avustaa kulkemista täysin huomaamatta. Voimansiirron muutoksia voi seurata keskikonsolin ruudusta, jos niin haluaa – mutta äkkiä näytön ihmettelyyn kyllästyy ja autolla tulee ajettua normaalin automaattivaihteisen auton tapaan.

  • Tyypit: Toyota Prius
  • Tyypit: Toyota Prius
 

Vartin ajon jälkeen liikennevaloista lähtö sujuu ensimmäistä kertaa pelkän sähkömoottorin voimin. Lämmittimen puhallin ja radio tuottavat sen verran ääntä, ettei tätä äänetöntä liikkeellelähtöä juurikaan huomaa. Veto on täysin samanlaista, kuin jos liikuttaisiin bensakoneen turvin.

Priuksessa on sähköinen ohjaustehostin, joka on hienosti toteutettu. Tuntuma tiehen välittyy ratin kautta kuljettajalle, joskin hieman etäisenä. Ohjaus on kevyt, mutta palauttaa silti mukavasti käännöksen jälkeen.

Alusta ja jousitus ovat kuin mistä tahansa tämän kokoluokan nykyautosta. Ajotuntuma on riittävän tukeva, toisaalta mukavuuspainotteinen. Sopii sekä kaupunkipyöritykseen, että maantieajoon.

Tilat ja varustelu


Tiloiltaan Prius on hyvä kompromissi. Matkustamossa istutaan tila-automaisesti hiukan muuta liikennettä korkeammalla. Takana on korkeahkon korin takia pysty istuma-asento ja lisäksi ruhtinaalliset jalkatilat.

Tavaratila on pitkä ja laakea, mutta aika matala. Tämä siitä syystä, että 40 kg:n akusto on sijoitettu heti takapenkin taakse. Tavaratilan lattian alla on erillinen, kätevä potero, johon saa vaikka arvotavarat pois varkaiden silmistä.

Teknisiä laitteita on runsaasti: navigaattori, vakionopeudensäädin, monipuolinen ajotietokone kosketusnäytöllä, monitoimiohjauspyörä, sähkösäätöiset istuimet. Säilytyslokeroita on runsaasti. Keskikonsolissa on kaksi erillistä kannellista mukipidikettä. Vaaleiden istuinten materiaali on korkealuokkainen – penkeissä on hyvä pito.

Penkinlämmittimien katkaisimet on jälkikäteen asennettu hiukan erikoiseen paikkaan heti keskikonsolin alle. No, ovatpahan ainakin hyvin näkökentässä.

Tekniset tiedot


Teho: 68 hv / 50 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: 170 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 10,9 sekuntia
Kulutus: 4,2 - 4,3 - 5,0 litraa sadalla

Yhteenveto


Prius on korkealuokkainen tuote, sekä valmistusteknisesti, että ominaisuuksiensa ja varusteidensa osalta.

Toyota on onnistunut rakentamaan auton, joka on teknisesti erittäin edistyksellinen, mutta sillä seikalla ei vaivata käyttäjää. Prius on lisäksi todella taloudellinen. Kulutuslukemat ovat ajotyylistä riippuen jopa puolta pienemmät kuin vastaavankokoisesta autosta.

Tuntien Toyotan korkean laadun, Priuksen ostaminen on varmasti järkevä valinta. Auton hinta on hyvin perusteltavissa, kun ottaa huomioon kokonaisuuden. Ekologisesti ajattelevalle tämä on se ainoa oikea valinta.

Tämä yksilö on uutta vastaavassa kunnossa. Lisätiedot Priuksesta Terolta numerosta 040 571 5392.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Toyota Prius

     
4.4
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Toyota Prius -autot

test
Toyota Prius1.8, '19, 25 tkm
27 850 €
test
Toyota Prius1.8, '19, 46 tkm
24 900 €
test
Toyota Prius1.8, '18, 95 tkm
23 900 €
test
Toyota Prius1.8, '18, 26 tkm
25 490 €
test
Toyota Prius1.8, '18, 48 tkm
27 900 €
test
Toyota Prius1.8, '19, 50 tkm
28 500 €
test
Toyota Prius1.8, '18, 29 tkm
28 900 €
test
Toyota Prius1.8, '18, 36 tkm
28 900 €
Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti OmaNettix - Ajoneuvojesi tiedot yhdessä paikassa Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Toyota koeajoja

Kaikki koeajot »
Tekniikan Maailman koeajo: Toyota Prius+ Linea Sol

Tekniikan Maailman koeajo: Toyota Prius+ Linea Sol

Toyota Prius: Kaunotar ja hirviö

Toyota Prius: Kaunotar ja hirviö

TM koeajossa Toyota Prius Premium HSD

TM koeajossa Toyota Prius Premium HSD

Toyota Supra – Klassikon jykevä paluu

Toyota Supra – Klassikon jykevä paluu

Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi

Toyota Yaris Hybrid 2020 - entistä persoonallisempi