Close
Siirry Myy autosi -sivulle
Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.

Volkswagen Golf: Automaailman makaronilaatikko

Volkswagen Golf: Automaailman makaronilaatikko
  • Volkswagen Golf
  • Volkswagen Golf
  • Volkswagen Golf
  • Volkswagen Golf

VW Golf on kautta aikain maailman toiseksi myydyin automalli. Sen edelle pääsee kappalemyynnissä vain Toyota Corolla. Golf lanseerattiin kuplan seuraajaksi vuonna 1974 ja keskiluokan perheautosta on tätä nykyä menossa kuudes evoluutioversio.

Aikoinaan edullinen auto on tätä nykyä nostanut profiiliaan ylemmäs ja tällä haavaa Golf ei lukeudu luokkansa edullisimpien autojen joukkoon. Uudet Golfit kilpailevat automarkkinoilla enemmän laadulla kuin edullisella hankintahinnalla.

Volkswagen Golf on useaan otteeseen ollut Euroopan myydyimpiä autoja ja vuosina 2008 ja 2009 se nousi Euroopan markkinoiden myydyimmäksi automalliksi. Osasyynä korkeisiin myyntilukuihin saattaa olla Golfin laaja moottori- ja varustevalikoima.

Tällä hetkellä Golfiin saa valita useita eri bensiini- ja dieselmoottoreita. Miedoimman mallin teholukema jää 85 hevosvoimaan ja tehokkaimman GTI-version nokalla raivoaa 235 hevosvoimainen bensiinikone.

Nettiauton koeajoon valikoitui Hyrylän Autotalon vaihdokkivalikoimasta löytyvä Golf, joka edustaa malliston harvinaisempaa laitaa. Vuoden 2008 nelivetoinen Golf on varustettu 2-litraisella diesel-koneella.

Mikä siinä Golfissa oikein maksaa?

Volkswagen Golf: Automaailman makaronilaatikko

Tyyppien kohteena oleva viidennen polven Golfin sisätiloihin astuessa ensimmäinen mieleen juolahtava ajatus on arkisuus. Kangasverhoillut penkit ovat arkisen harmaat, mutta ulkonäkö pois lukien ne toimivat hyvin. Sivuttaistukikin on hyvä.

Sisusta vaikuttaa muutenkin ikääntyneeltä. Nahkajäljitelmällä verhoiltu kojelauta ja ratti ovat halvan näköiset ja tuntuiset. Sisustaa katsoessa onkin vaikea ymmärtää miksi uuden Golfin hankintahinta on selvästi tyylikkäämpiä kilpailijoitaan kovempi. Sen sisusta ei juuri intohimoja herätä.

Ulkoa Golf on hieno ja vuoden 2008 malli oli aikoinaan jopa modernin tyylikäs. Se on edelleen ulkoa katsottuna hieno ilmestys. Leveä ja lyhyt auto näyttää kompaktilta ja yllättävän massiiviselta. Ajotuntuma tukee ulkonäön herättämää ajatusta.

Volkswagenin laatu näkyy myös Golfin kohdalla teknisessä osaamisessa. 2-litrainen turbodiesel on vahva ja pienen auton nokalle istutettuna pirteä. 140 hevosvoimainen moottori liikuttaa kevyttä Golfia iloisesti.

Äänekästä kyytiä


Moottorin äänet kantautuvat ohjaamoon yllättävän selvästi. Diesel-kone ei muutenkaan ole niitä hiljaisimpia moottoreita, mutta Golfin tapauksessa kovaäänisyys korostuu huonon eristyksen vuoksi. Toisaalta se tuo autoon kaivattua lisäfiilistä.

Kone ei ole ainoa asia joka tekee Golfista äänekkään. Myös rengasäänet kantautuvat ohjaamoon selvästi, vaikka koeajoautossa on alla kitkarenkaat. Eristyksessä on siis toivomisen varaa myös rengasmelun osalta.
  • Volkswagen Golf: Automaailman makaronilaatikko
  • Volkswagen Golf: Automaailman makaronilaatikko
 

Nelivetoinen auto on talviolosuhteissa loistava. Koeajoauton alla olevilla kitkarenkailla pärjää nelivedon kanssa liukkaammissakin paikoissa, eikä sen kanssa tarvitse vältellä heikompikuntoisia sivuteitä.

Golfin alusta on jämäkkä, muttei kuitenkaan liian kova. Ohjaus on hyvää perustasoa, mutta se ei herätä kovin vahvoja tunteita puolesta tai vastaan. Sama linja jatkuu oikeastaan läpi koko auton. Golf on kuin ruokamaailman makaronilaatikko. Hyvää perusruokaa, muttei mitään kovin erikoista.

Hyvä kompromissi


Arkisessa ajossa Golf on hyvä kompromissi. Se on mukava ajettava sekä maantiellä että kaupungissa. Pienikokoiseksi autoksi se käyttäytyy rauhallisesti ja vakaasti. Voimakas ja vääntävä moottori on riittävän suorituskykyinen myös ohitustilanteissa.

Vaikka Golfissa ei ole mitään olennaisesti vikana, leimaa sitä pienehkö hajuttomuus ja mauttomuus. Se on jokaiselta osa-alueeltaan pätevä, mutta missään se ei oikein kunnolla varasta kuljettajansa sydäntä. Se on auto ihmiselle, joka arvostaa kulkupelissään laatua ja varmuutta.

Tulista sielua hakevalle diesel-Golf on yksinkertaisesti liian tylsä, mutta onneksi tuoteperheestä löytyy myös väkevämmällä luonteella varustettuja versioita, kuten 235 hevosvoimainen Golf GTI.

Vähän vaisusta luonteesta huolimatta Golf ei missään nimessä ole huono. Se on erinomainen ja mukava perusauto. Koeajettu Volkswagen Golf on myös hinnaltaan sopiva. Hyrylän autotalo kauppaa 116 000 kilometriä ajettua autoa 18 600€:n hintaan. Vastineeksi ostaja saa hyväkuntoisen ja erinomaisella moottorilla varustetun nelivedon.

Tuomas Rajala
  • Jaa Facebookissa
  • Twiittaa
  • JAETTU  
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Volkswagen Golf

     
3.9
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Volkswagen Golf -autot

test
Volkswagen Golf1, '23, 11 tkm
27 900 €
test
Volkswagen Golf2, '23, Ajamaton
52 472 €
test
Volkswagen Golf1.5, '23, 21 tkm
28 500 €
test
Volkswagen Golf1, '23, Ajamaton
28 400 €
test
Volkswagen Golf1.4, '23, 15 tkm
48 500 €
test
Volkswagen Golf1, '23, Ajamaton
30 748 €
test
Volkswagen Golf1, '23
30 199 €
test
Volkswagen Golf1.5, '23, Ajamaton
39 905 €

Hintalaskuri - autosi tarkka hinta Rekkari.fi - Ajoneuvon kaikki tiedot heti Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa
Omat ajoneuvot

Samankaltaisia artikkeleita

Katso kaikki
Volkswagen Golf GTI – Hot Hatch-ikonin digipainos

Volkswagen Golf GTI – Hot Hatch-ikonin digipainos

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf - Kansanauton uudet herkut

Volkswagen Golf – Kansanmallin uudet mausteet

Volkswagen Golf – Kansanmallin uudet mausteet

Volkswagen Golf Variant R – Teho-farkun taikaa

Volkswagen Golf Variant R – Teho-farkun taikaa

Volkswagen Golf GTI – Ruutia ja mukavuutta

Volkswagen Golf GTI – Ruutia ja mukavuutta