Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 4 726  

Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom
  • Ford Tourneo Custom
  • Ford Tourneo Custom
  • Ford Tourneo Custom
  • Ford Tourneo Custom
  • Ford Tourneo Custom
  • Ford Tourneo Custom

Tyylikäs pikkubussi vaikka perhekäyttöön

Ford Tourneo Custom jatkaa legendaarisen Ford Transitin viitoittamalla tiellä. Tämän päivän uudet Transitit ovat esi-isäänsä kookkaampia. Valmistajan pienemmän pään pakettiautot lanseerataan Tourneon nimellä. Ja kun se varustellaan korkeatasoiseksi tila-autoksi, saadaan nimeksi Tourneo Custom. Autossa on ainesta vaikka suurperheen kulkuneuvoksi tai tilataksitoimintaan. Puitteet ovat ainakin tyylikkäät.

Tourneo Customia on saatavana kahdella eri akselivälillä. Saimme koeajoon pidemmällä akselivälillä varustetun L2-version. Tällöin auton kokonaispituus on 5,49 metriä. Reilun pituuden myötä tilaa on 1+7 hengelle sekä heidän matkatavaroilleen, vaikka lentokenttäajoja ajatellen. Pitkä akseliväli tuo kuitenkin omat haasteensa ahtaissa pysäköintihalleissa ajoon. Auto ei vaan millään taivu parkkiruutuun, ja vekslaamista joutuu tekemään.

Auto on rekisteröity kahdeksalle, koska etupenkit ovat erillisistuimia, eli edessä on tilaa 1+1. Matkustamon penkit ovatkin sitten jo tarina itsessään. Niistä muodostuvia kokoonpanoja voi muokata helposti mielensä mukaan. Ehkä käytetyin muoto tulee olemaan järjestys, jossa takapenkkien matkustajat (3+3 kpl) istuvat naamat vastakkain (keskirivi selkä menosuuntaan). Tällöin jalkatilaa on hyvin tarjolla. Keskirivi voidaan valjastaa toki istumaan myös naama menosuuntaan, mutta tällöin kaikkien matkustamon istuimien jalkatila on rajallisempi. Myös penkeille pääsy vaikeutuu, vaikka käytössä on molemminpuoliset sivuliukuovet. Kun autossa on jompikumpi edellä mainituista istuinjärjestyksistä, mahtuvat peräosaan vielä mukaan kaikkien matkustajien melko suuretkin lentolaukut. Takakoppa täytetään ylöspäin aukeavan takaluukun kautta.

Rajattomasti vaihtoehtoja 

Ford Tourneo Custom

Matkustamon istumajärjestystä voi muutella mielin määrin, ja helposti. Auton kaikki kahdeksan istuinta ovat tukevarakenteisia ja tyylikkäällä, paksulla nahalla verhoiltuja. Matkustamon jokainen istuin on yksittäinen penkki, joka voidaan laskostaa, kallistaa tai irrottaa. Eli tavaratilaa voi suurentaa matkustamon kustannuksella tai päinvastoin. Penkkien lukitusmekanismit ovat vankkaa tekoa, mutta silti ne ovat helppokäyttöisiä. Ainut istuimen irrotusta ”hankaloittava” tekijä on istuimen runsas paino, koska se on mitoitettu rekisteröintiin hyväksyttävän lujuuden saavuttamiseksi. Auto on kuitenkin nopeasti muutettavissa 2–8-paikkaiseksi, ja mahdollistaa samanaikaisesti myös matkatavaroiden tai harrastusvälineiden mukana kuljettamisen.

Kahdesta matkustamon kuudesta penkistä muodostuu alas käännettävän selkänojan avulla mukitelineellinen työpöytä. Jokainen yksittäinen takapään istuin voidaan kiinnittää mihin tahansa kohtaan. Takapenkin asiakkaille on mukavien istuimien ohella tarjolla mukitelineitä, usb-latauspisteitä sekä oma, takapään lämpötilansäädin (säätimet katossa). Auton korkeasta varustelusta kielivät myös matkustamon ikkunoiden, alhaalta ylös rullautuvat pimennysverhot sekä molempien sivuliukuovien ikkunoissa olevat erilliset, avattavat pikkuikkunat. Niiden tarpeellisuus tosin jäi hieman mietityttämään.

Kuljettajan penkillä

Auton runsaasta pituudesta huolimatta kuljettajan penkillä 190-senttinen istuu juuri ja juuri mukavasti. Pieni lisämitta ei olisi kuitenkaan pahitteeksi, mutta istuimen pituussäätö ei vaan anna enempää periksi. Ajoasennon valintaa helpottaa kahdella säädöllä oleva ohjauspyörä (korkeus & etäisyys). Muutoin kuljettajan penkiltä on mahtavat näkymät maailmalle. Ikkunapintaa on joka suuntaan ja korkealla istuminen myös parantaa näkyvyyttä. Kuorma-automaiset, kaksiosaiset sivupeilit täydentävät hyvää näkyvyyttä taakse. Peruutuskamera oli tässä yksilössä kohdistettu niin, että lisävarusteena saatava vetokoukku näkyi sopivasti sektorilla. Koukkuun peruuttaminen on näin erittäin helppoa. 

Henkilöautoksi rekisteröity Tourneo Custom -tila-auto (M1) on kojelaudaltaan hyvin henkilöautomainen. Digitaalisuus ei ole vielä kokonaan vallannut ohjaamoa, vaikkakin sitä on jo hieman mukana. Keskikonsolin kahdeksantuumainen kosketusnäyttö on varustettu päivän toiminnoilla; radio (myös DAB), bluetooth-liitäntä älypuhelimelle handsfree-puheluja ja musiikin kuuntelua varten, navigaattori karttoineen sekä tolppakameroiden varoitustoiminto, Android Auto- ja Apple CarPlay -toiminnot, FordPass Connect -liitettävyystoiminto sekä mahdollisuus hyödyntää tulevaisuudessa julkaistavia, autojen mobiilisovelluksia.

Tourneon ohjauspyöräkin on hyvin henkilöautomainen. Ratin painokytkimien määrä on inhimillinen, joten niiden käyttö onnistuu ilman katseen siirtämistä aina itse kytkimeen. Vakionopeudensäätimen painonapit ovat ratin vasemmassa vaakapuolassa. Säätimen toimintaa tehostaa adaptiivinen toiminto, jolloin auto tunnistaa edellä ajavan kulkuneuvon ja sovittaa nopeuden sen mukaan. Moottoritieajossakin toiminto osaa huomioida liittymälle hidastavat, edellä ajavat ilman suurempaa hidastamista. Kaiken kaikkiaan pitkää matkaa tekevälle tämä adaptiivinen vakionopeudensäädin alkaa olla välttämätön toiminto. Oman helpotuksensa se tuo myös ruuhkaiseen jonoajoon.

Ripeää kulkua

Tourneo Customiin on tarjolla kolme tehoversiota kahden litran dieselmoottorista; 77-, 96- ja 136-kilowattiset. Pääsimme testaamaan tuota tehokkainta 136 kilowatin versiota (185 hv), jonka perässä oli kuusipykäläinen automaattivaihteisto. Sen myötä ajaminen on todella helppoa. Liikkeellelähdöt kaltevalla alustalla ovat suorastaan nautinnollisia suurellakin kuormalla. Tourneo ”kelaa” itsensä nöyrästi ylös paikasta kuin paikasta, pidon rajoissa toki tietenkin. Vetisellä talvikelillä kiinnittyi huomio pehmeällä alustalla auton herkkään sutimiseen (etuveto). 

Pitkäkorinen Tourneo Custom ei aiheuta yllätyksiä missään normaaliajossa. Maantiellä meno on vakaata ja huojumatonta. Mutkateillä äkkinäisetkin heilahdukset laantuvat hallitusti. Äkkijarrutus maantienopeudesta hoituu mallikkaan suorasti, myös osittain liukkaalla alustalla, ja myös suuremmalla kuormallakin. Auton suurin sallittu kokonaismassa on 3 240 kilogrammaa ja omamassa 2 378 kilogrammaa.

  • Ford Tourneo Custom
  • Ford Tourneo Custom
 

Varusteita piisaa

Koeajoauto oli varusteltu hyvinkin runsaasti automaailman tämän hetkisen trendin mukaisesti. Kätevimpänä voisi mainita pysäköintiavustimen, joka parkkeeraa auton taskuun tai pitkittäin kahden auton väliin lähes automaattisesti. Avustin hoitaa ratin pyörittelyn ja opastaa poljintoimintaa. Kätevää ja hermoja lepuuttavaa. Yöllistä ajoa helpottamassa on automaattinen kaukovalojen vaihdin. Se kytkee itsestään lähivaloille, kun joku tulee vastaan tai, kun ajetaan valaistulle tieosuudelle. Valotutka havaitsi myös kiitettävän hyvin edellä ajavan takavalot ja vaihtoi ystävällisesti lähivaloille. Ajovalot ovat Bi-Xenonit. Valoautomatiikka sytyttää aina ajo- tai päiväajovalot valaistuksen mukaan, ja myös sammuttaa ne. Tämän päivän autot tunnistaa parhaiten päiväajovalojen led-kuviosta. Tourneo noudattelee Ford-perheen suosimaa suunnikasmaista kuviota.

Nykydieselmoottorit hyödyntävät saamansa polttoaineen jo niin hyvin, että hukkalämpöä tuskin syntyy. Sen vuoksi Tourneo olikin varustettu polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä, joka pörähti käyntiin välillä myös ajon aikana. Toki sitä pystyi myös käyttämään moottorin esilämmitykseen. Nollan pinnassa pyörivissä ulkolämpötiloissa tämä lisälämmitin tuntui olevan käynnissä varsin usein. Jos moottori ei tuottanut paljoa lämpöä, ei se myöskään ollut mitenkään kovaääninen. Tyhjäkäynnillä tikkaavaa moottoria oli vaikea tunnistaa dieseliksi. Sen verran hillitysti se hurisi. Vaihtelevan ajon keskikulutukseksi saatiin 9,11 litraa sadalla kilometrillä. Ajo oli pääosin yhden hengen kuormalla ajettua.

Ison auton pyörittely ahtaissa paikoissa on sopivan kevyeksi tehostetun (sähköinen) ohjauksen myötä helppoa. Sivu-, etu- ja takatutkat kertovat kuljettajalle audiosignaalein, jos ajoneuvon lähellä on henkilöitä tai jotain esteitä. Tuuheiden puiden reunustamalla mökkitiellä nämä tutkat piippailivatkin varsin taajaan tahtiin. Toiminnon saa toki kytkettyä pois päältä, jos se alkaa liikaa häiritä.

Tähän Fordin pikkubussiin oli myös sovitettu varsin hyvät musiikkivehkeet. Kymmenen kaiuttimen äänentoistojärjestelmä tarjosi jykevän äänimaailman kaikkialle auton sisätilaan (ja vähän uloskin).

Kuljettajalle on tarjolla yksi usb-liitin ja yksi tupakansytytinpistorasia keskellä kojelautaa. Matkustamossa usb-liittimiä on yhteensä neljä. Lisäksi etupenkkien välissä oli 230 voltin pistorasia, jolle virtaa tuotetaan invertterillä.

Ulkokuorta oli koristamassa musta metalliväri sopivasti kromisella maskilla höystettynä sekä 17-tuumaiset kevytmetallivanteet. Hintaa koeajoyksilölle kertyi 78 130 euroa (sis. alv 24 %).

Esa - Suominen
Esa Suominen on Konepörssi-lehden toimittaja. Hänellä on pitkä kokemus työkoneiden parissa, sekä kyltymätön kiinnostus kaikkeen pörisevään. Vapaa-ajatkin kuluvat teeman mukaisesti; moottoripyöräillen, -veneillen ja mönkijällä puita metsästä ajellen mitä nyt kaivukoneen hytistä ulos ehtii. Autotkin ovat Esan sydäntä lähellä siinä missä monien muidenkin suomalaismiesten. Pakettiautojen koeajot sopivat näin miehen toimenkuvaan erinomaisesti.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Ford Tourneo Custom

     
Read user reviews or write your own »

For sale Ford Tourneo Custom cars

test
Ford Tourneo Custom1.0, '21, Undriven
65 410 €
test
Ford Tourneo Custom2.0, '18, 71 tkm
40 800 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford Tourneo Custom2.0, '18, 123 tkm
19 800 € (incl. VAT)
test
Ford Tourneo Custom2.0, '20, 14 tkm
69 890 €
test
Ford Tourneo Custom2.0, '17, 97 tkm
36 600 € (ALV väh.kelp.)
test
Ford Tourneo Custom2.0, '18, 122 tkm
47 990 € (incl. VAT)
test
Ford Tourneo Custom2.0, '17, 129 tkm
27 590 € (incl. VAT)
test
Ford Tourneo Custom1.0, '21, Undriven
65 539 € (incl. VAT)
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Ford test drives

All test drives »
Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla

Ford Transit Custom Van PHEV – pakettiauto lataushybriditekniikalla

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Mustang Bullitt – Viimeinen mammutti

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Ford Kuga PHEV - tyylikäs ja tilava ladattava pihistelijä

Ford Ranger Raptor - Vauhdilla vaativimmissakin maastoissa

Ford Ranger Raptor - Vauhdilla vaativimmissakin maastoissa

Ford Mustang juhlii syntymäpäiväänsä maailman myydyimpänä urheiluautona

Ford Mustang juhlii syntymäpäiväänsä maailman myydyimpänä urheiluautona