Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Honda HR-V - hymyilevä hybridi

Honda HR-V - hymyilevä hybridi
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V
 • Honda HR-V

Uuden Honda HR-V:n keula näyttää isolta hymyltä, jopa naurulta. Onko iloon aihetta? Onko uudessa HR-V:ssä eväitä nostaa Honda uuteen nousuun Suomessa?

Honda HR-V:n ensimmäinen painos tuli myyntiin vuonna 1998. Auto oli jotain ihan muuta. Korkea etu- tai nelivetoinen pikkuauto, jota sai kolme- ja viisiovisena. Ensimmäisen sukupolven Honda HR-V:n myynti loppui vuonna 2006.

Kahdeksan vuotta myöhemmin vuonna 2014 kuluttajien toiveiden muuttuessa kohti katumaastureita ja crossovereita Honda toi markkinoille uuden versio HR-V:stä.

Suomeen auto ehti vuonna 2015. Sekä ensimmäisen että toisen sukupolven Honda HR-V:tä on tarjolla käytettynä runsaasti Nettiautossa.

Kolmannen sukupolven Honda HR-V on täyshybridi

Honda HR-V - hymyilevä hybridi

Seitsemän vuotta toisen sukupolven Suomeen saapumisen jälkeen vuorossa on uusi kolmannen sukupolven Honda HR-V. Mitä uutta se tuo automarkkinalle ja miten se pärjää B-segmentin katumaastureissa? Luokassa, jossa kilpailu on äärimmäisen kovaa.

Kilpailijoita on paljon, sillä melkein jokaisella merkittävällä automerkillä on tarjolla pieni katumaasturi. Esimerkkeinä mainittakoon Toyota Yaris Cross, Opel Mokka, Ford Puma, Skoda Kamiq, Renault Captur ja Volkswagen T-Cross sekä uusi Volkswagen Taigo.

Edellä mainituista täyshybridin tarjoavat uuden Honda HR-V:n lisäksi vain Toyota Yaris Cross ja Renault Captur, joten täyshybridivoimanlähteellä varustetulle pienelle katumaasturille on selvästi vielä tilaa markkinoilla.

Tasainen tavaratilan pohja ja Magic Seats

Tilojen puolesta Hondassa on hyvää ja ei niin hyvää. Aloitamme jälkimmäisestä. Tavaratila on pienehkö, mutta riittänee useimmille tällaisen auton ostajille. Kokoa pienentää pohjan alla oleva hybridijärjestelmän akku.

Normaaliin paikkaan eli takaistuimen alle sitä ei voinut sijoittaa, sillä Honda on halunnut erilaistaa HR-V:n kilpailijoista ja tarjoaa autoon monista muista malleistaan tutun Magic Seat -järjestelmän. Siinä takaistuimien istuinosat voi nostaa ylös, jolloin etuistuimien taakse lattialle jää runsaasti tilaa esimerkiksi jukkapalmun kuljettamiseen.

Toinen positiivinen ja kilpailijoista erottuva seikka on takaistuimien selkänojien kaataminen. Myös istuinosa liikkuu ja laskeutuu, joten laajennetun tavaratilan pohja on aidosti tasainen ja auto tarjoaa näin enemmän tilaa.

Erottuva muotoilu

Tiloista auton ulkoiseen olemukseen, jota voi kuvailla varsin onnistuneeksi ja hyvällä tavalla kilpailijoista erottuvaksi. Vahva keula, coupémainen sivuprofiili. Olemus luo tunnelman aiempaa isommasta autosta. Yllättävää on, että tämä uusi HR-V on lähes täysin samankokoinen kuin edeltäjänsä.

Takamatkustajille on hyvin tilaa pituussuunnassa, mutta pitkä matkustaja istuu pää katossa. Tilaa on kahdelle aikuiselle kohtuullisen mukavaan matkantekoon.

Ohjaamossa on perinteinen, mutta tyylikäs tunnelma. Mittaristo löytyy tutulta paikalta kuskin edestä ja vasenta puolta siitä voi muokata näkymän osalta. Siinä voi esimerkiksi seurata hybridijärjestelmän toimintaa.

Ohjauspyörän vasemmalta puolelta hoidetaan musiikkia, puheluita ja juuri mainitun mittariston muokkausta. Oikealla puolella sijaitsevat napit tutkalla toimivan vakionopeudensäätimen hallintaan.

Kolme varustetasoa

Koeajossa oleva HR-V on malliston kallein versio Advance Style. Kaksi muuta varustevaihtoehtoa ovat Advance ja Elegance.

Hinnat alkavat reilusta 35 000 eurosta ja koeajossa oleva Advance Style kustantaa yli 41 000 euroa. Ainoa tarjolla oleva lisävaruste on metalliväri (573-877 euroa).

Jo hinnat alkaen -versiossa on hyvä varustelu, parhaimmat lisät ovat muun muassa: Aktiiviset LED-kulmavalot, 9 kaiutinta + Subwoofer, älypuhelimen langaton lataus, vaalea keinonahka/kangas -verhoilu, erivärinen katto ja kattokaiteet.

Keskeltä kojelautaa löytyy kosketusruutu. Lämmitystä ja ilmastointia säädetään perinteisillä kiertokytkimillä ja katkaisimilla. Ajoasennosta saa muuten hyvän, mutta pitkällä kuskilla jää jalka liian koukkuun kaasupolkimen sijoittelun takia. Jos se olisi pidemmällä edessä, ajoasennosta saisi paremman. Tai jos istuinta ja ohjauspyörää saisi taaksepäin, se tosin vaikuttaisi takajalkatiloihin.

Yksi moottorivaihtoehto: e:HEV

Ainoa tarjolla oleva voimanlähde on e:HEV-täyshybridi, joka tarkoittaa, että tankkiin bensaa ja järjestelmä pyrkii tilanteen mukaan optimoimaan kulutuksen mahdollisimman alhaiseksi. Auto kulkee sähköllä, hybriditilassa eli sähkön ja polttomoottorin yhteisvoimin sekä pelkällä polttomoottorilla. Kaikki tapahtuu automaattisesti. Ajotiloja on kolme: Eco, Normal ja Sport.

Auton 5,4 litran WLTP-keskikulutus ei paperilla näytä 2020-luvulla erityisen pieneltä, mutta on ihan hyvä lukema. Se tarkoittaa 122 gramman päästöjä sadalla.

Vaikka auton sähkömoottorin teho on 96 kilowattia ja polttomoottorin 79 kilowattia, ilmoittaa Honda järjestelmän yhteistehoksi 96 kilowattia eli 131 hevosvoimaa. Se kuulostaa 1400 kilon omamassa omaavalle autolle kohtuullisen vaatimattomalta.

Viihtyy kaupungissa

Kaupungissa uusi HR-V on omimmillaan. Tehoa ja vääntöä on mukavasti ja liikkuminen on räväkkää sekä ketterää, sillä etupyörät kääntyvät hyvin. Ohjaus ei tarjoa parasta tuntumaa, mutta alusta toimii hyvin. Se on hiljainen ja viritykseltään mukavuuspainotteinen.

Maantiellä auton voimavarat eivät riitä kaupunkiajon veroisesti. Ohitukseen kiihdytys on vaatimatonta, mutta melua riittää. Rauhalliseen ajoon HR-V sopii hyvin. Auto pitää suuntansa erinomaisesti kaitsematta, mutta pienen särön ajotunnelmaan tekee muuten luokassaa hiljaisen ja laadukkaan auton takaa pyöräkoteloista kantautuva humina.

 • Honda HR-V - hymyilevä hybridi
 • Honda HR-V - hymyilevä hybridi
 

Yhteenveto:

Uusi Honda HR-V on hyvä lisä ruuhkaiselle pikkuisten katumaasturien markkinalle. Auto näyttää hyvältä ja houkuttelevalta, sisätiloista löytyy fiksuja ratkaisuja erityisesti tavarankuljetuksen puolelta, jos jätämme laskuista pois perusasennossa pienen tavaratilan, ja hybridijärjestelmä takaa pienehkön kulutuksen.

Toimittaja ja kuvaaja: Antti Liinpää

Kehuja: Onnistunut muotoilu, tyylikkäät sisätilat, magic seats, tavaratilan laajennus

Parannettavaa: Pieni tavaratila, ajoasento pitkällä kuskilla, maantieajon humina pyöräkoteloista takaa

Honda HR-V e:HEV Advance Style 1,5 i-MMD e-CVT h

Moottori: 4-sylinterinen, 1,5-litrainen 107 hv bensamoottori + 96 kW (131 hv) sähkömoottoria
Yhteisteho:131 hv
Yhteisvääntö:253 Nm
Huiput:205 km/h
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,7 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:Automaatti
EU-kulutus:5,4 l/100 km (WLTP)
CO2-päästöt:122 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4340 mm/1790 mm/1582 mm
Omamassa:1380-1401 kg
Koeajoauton hinta (alkaen):41.144 euroa
Antti - Liinpää
Antti Liinpää on auto- ja venetoimittaja ja sisällöntuottaja, jonka monet suomalaiset muistavat Nelosen Start! ja Kutosen Kaara -autoiluohjelmista, joiden juontajana, toimittajana ja tuottajana Antti toimi yli 10 vuotta. Autointoilija, jolle autoilla ja muilla liikkuvilla vehkeillä ajaminen on sitä ihan parasta herkkua. Lapsesta asti merellä liikkunut Antti koeajaa veneitä Nettiveneen Taukopaikalle ja tuottaa laajasti erilaisia sisältöjä Alma Ajon kanaviin.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Honda HR-V

     
3.7
Read user reviews or write your own »

For sale Honda HR-V cars

test
Honda HR-V1.5, '22, 2 tkm
40 900 € (incl. VAT)
test
Honda HR-V1.5, '22, 500 km
40 900 € (incl. VAT)
test
Honda HR-V1.5, '22, 1 tkm
39 900 €
test
Honda HR-V1.5, '22, 2 tkm
43 900 €
test
Honda HR-V1.5, '22, Undriven
36 214 €
test
Honda HR-V1.5, '22, 500 km
39 500 €
test
Honda HR-V1.5, '22, 3 tkm
39 400 € (incl. VAT)
test
Honda HR-V1.5, '22, Undriven
39 321 €

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Honda test drives

All test drives »
Honda HR-V – Pioneerin paluu

Honda HR-V – Pioneerin paluu

Tyypit: Honda HR-V

Tyypit: Honda HR-V

Honda Jazz Crosstar – Jazzarin maastoisempi olemus

Honda Jazz Crosstar – Jazzarin maastoisempi olemus

Honda e – Odotettu sähköuutuus

Honda e – Odotettu sähköuutuus

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla

Honda CR-V Lifestyle 7 - Japanin Mersun 7-paikkainen CR-V turbolla