Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Mazda MX-5 – Maailman myydyimmän uusi tuleminen

Mazda MX-5 – Maailman myydyimmän uusi tuleminen
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5
 • Mazda MX-5

Mazda MX-5:n uusin kehitysversio saa maailman myydyimmän roadsterin vaikuttamaan entistäkin houkuttelevammalta.

MX-5 julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1989. Tuolloin konepellin alla vaikutti 1,6-litrainen vapaasti hengittävä bensakone, jonka avulla teholukema oli 115 hevosvoimaa. Tuohon maailmanaikaan luku oli pätevä ja tarjosi aikalaisiinsa suhteutettuna kohtuullisen mukavan suorituskyvyn.

Tällä hetkellä MX-5:stä on menossa neljäs kehitysversio ja Mazda on kulkenut varsin pitkän tien 80-luvun loppulehdiltä tähän päivään. Lapsenpyöreys on kadonnut ja Mazdasta on kasvanut varsin näyttävä nuorukainen.

Koeajoversion pellin alta löytyy 2-litrainen vapaasti hengittävä bensakone, joka tuottaa 160 hevosvoiman tehot ja 200 Nm:n väännön. Huipputeho luovutetaan 6000 kierroksen kohdalla, joten kyseessä on kierroskone, joka kaipaa määrätietoista käskyttämistä.

Järeisiin vapareihin tai bensaturboihin tottuneelle yleisfiilis saattaa olla melko tehoton, mutta voimantuotto on onneksi jouhevaa. Voimantunne ei ole millään kierrosalueella radikaalia, mutta jerkkua on juuri passelisti peruskäyttäjän tarpeisiin. 1000 kilon elopaino saa Mazdan tuntumaan lukemiaan pirteämmältä.

Haastaa GTI-luokan radalla

Mazda MX-5 – Maailman myydyimmän uusi tuleminen

Lievin tehoversio on hinnat alkaen –malli, jonka voiman tarjoaa 1,5-litraisella SkyActive-mylly. Tehoa tuosta versiosta irtoaa 131 hevosvoimaa, joten suorituskyky jää kaksilitraista vaatimattomammaksi. Kookkaampi tehoversio on ehdottomasti suosituslistalla.

MX-5 laittaa moottoriradalla kampoihin huomattavasti tehokkaammille GTI-autoille. Suurin syy on keveys ja ajo-ominaisuudet. Vaikka alusta niiaa mutkissa voimakkaasti, on kevyt Mazda tunnokas ajettava. Katuajossa se on mukava ja jämäkkä, mutta radalla pehmeä.

Alusta on selkeä kompromissi ja lienee päivityslistalla ensimmäisenä, mikäli Mazdasta äityisi rakentamaan rivakampaa rata-autoa. Lähtökohta sellaiselle on hyvä, kuten aiemmissakin malleissa.

Mazdan pahin kilpailija lienee Fiat 124 Spider, joka on Mazdasta poiketen bensaturbolla varustettu kaksipaikkainen roadster. Vertailussa suurin ero syntyy varustelusta, sillä MX-5 on lähtökohtaisesti kattavammin varusteltu, eikä lisävarustelistaa tarvitse perusmallissakaan juuri ruksia. Suurin osa muusta roadster-luokasta karkaa hinnoittelultaan hyvin kauas Mazdasta ja Fiatista.

Vaikka Mazdaa ei voikaan sanoa kovin monikäyttöiseksi autoksi, on se silti melko vastustamaton paketti. Alle 40 000€:n sijoituksella saa itselleen ajonautintoa, joka maksaa useassa tapauksessa kymppitonneja enemmän. Ei ihme, että kyseessä on maailman myydyin kaksipaikkainen avoauto.

Tuomas Rajala

Kehuja: tunnelma, ajo-ominaisuudet, hinnoittelu, ulkonäkö, ajamisen nautinto

Prantamisen varaa: 20 lisähevosta ei tekisi pahaa, hieman pehmeä alusta radalla

KATSO LISÄÄ VIDEOITA:

Mazda MX-5 Premium Sport 2,0:

Moottori:4-sylinterinen, 1998 cm3 bensiinimoottori
Teho:160 hv (118 kW) @ 6000 rpm
Vääntö:200 Nm @ 4600 rpm
Kiihtyvyys:7.3 s.
Huiput:214 km/h
Vetotapa:Takaveto
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd):6,9 l / 100 km
CO2-päästöt:161 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 3915mm/1735mm/1225mm
Tavaratila:130 l
Hinta alkaen:38 551€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Mazda MX-5

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale Mazda MX-5 cars

test
Mazda MX-52.0, '07, 167 tkm
12 900 €
test
Mazda MX-51.8, '06, 160 tkm
8 400 €
test
Mazda MX-51.6, '90, 195 tkm
test
Mazda MX-51.8, '90, 150 tkm
Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information OmaNettix - All vehicle information in one place Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Mazda test drives

All test drives »
Mazda MX-5 – Synttärilahjaksi lisää tehoa

Mazda MX-5 – Synttärilahjaksi lisää tehoa

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda MX-5 = avoauto + urheiluauto = 30 000 €

Mazda MX-5 RF – Planeetan paras avoauto?

Mazda MX-5 RF – Planeetan paras avoauto?

Mazda CX-5 – Viileästi vaparina

Mazda CX-5 – Viileästi vaparina

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille

Mazda CX-30 - muotovalio hamuaa Qashqain apajille