Go to Sell your car page
Read 31 166   1

Skoda Superb: Isolla kädellä tilaa

Skoda Superb: Isolla kädellä tilaa
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb
 • Skoda Superb

Skoda Superb näyttää muille edustusautoille kaapin paikan tilojensa ja hinnoittelunsa puolesta.

Superb on Skodan lippulaivamalli, jolla tšekkiläisvalmistaja pyrkii entistä vahvemmin saksalaisten laatuautojen tontille. Superbin suoriksi kilpailijoiksi voidaan lukea ainakin Audi A6, Volkswagen Passat, BMW:n 5-sarja ja Mercedes-Benzin E-sarja.  

Skoda kilpailee kovassa luokassa, sillä saksalaiset ovat aina osanneet valmistaa laadukkaita edustusautoja. Toisaalta se hyötyy melkoisesti VAG-emoyhtiön tuotelinjasta, sillä Skodaa on viimeiset vuodet leimannut samanlainen laadullinen varmuus kuin konsernin muita tuotteita. 

Superbissa on kilpailijoihinsa verrattuna kuitenkin yksi erottava tekijä, nimittäin sen hinnoittelu. Superb-malliston hinnat alkaen mallit starttaavat kirkkaasti alle 30 000€:n lukemista, mikä on vaikkapa Audin A6-sarjaan verrattuna pilkkahinta. 

Audi A6:en lähtöhinnat hipovat 50 000€:n rajapyykkiä, eli eroa tšekkiläisen hyväksi on lähes parikymmentä tuhatta. Toki varustelu on Audin tapauksessa hulppeampaa, mutta noin suurta hintaeroa ei voi selittää pelkällä varustelulla.

Tavan kansan edustuskärry

Skoda Superb: Isolla kädellä tilaa

Skoda Superb onkin niitä harvoja Premium-autoja, jotka on hinnoiteltu tavallisen palkansaajan rahapussille sopivaksi. 30 000€:a voidaan pitää rajana, jonka voisi kuvitella ostavansa muutenkin kuin vain työsuhde- tai edustusautoksi. 

Uudistunut Superb on vakuuttava esitys, sillä jo valmiiksi hyvästä lippulaivamallista on leivottu vieläkin parempi. Sisätilat ovat tyylikkäämmät ja kookkaammat, ulkokuori modernisoitu ja moottoriteknologia on kokenut harppauksen. 

Ulkonäön suhteen muutokset eivät ole olleet pelkkää positiivista, sillä Skodan uuden muotoilulinjauksen myötä Superb on alkanut muistuttaa entistä enemmän Octaviaa. Muotoilu on toki modernimpaa ja enemmän tätä päivää, mutta samalla myös arkisempaa. 

Jopa 1865 litran tilat

Sisusta on sen sijaan aiempaa tyylikkäämpi ja toimivampi. Sama pätee tiloihin, sillä Combi-mallinen Superb on todella tilava. Tavaratila on selkänojat ylhäällä 633 litraa ja jakkarat vaakatasossa hulppeat 1865 litraa. 

Parhaiten suurista tiloista pääsee kuitenkin nauttimaan takapenkillä. Kyytiläisten matkustusmukavuus hakee vertaistaan jopa edustusluokassa. Esimerkiksi BMW:n 5-sarja ei yllä tilojen suhteen lähellekään Superbin väljyyttä. 

Mittaristot ovat tutun oloiset ja tuovat luonnollisesti mieleen mm. VW:n vastaavat. Ne ovat selkeät ja toimivat. Sama pätee monitoimirattiin, josta on mahdollista ohjata ajotietokonetta, audiojärjestelmää ja vakionopeudensäädintä. 

 • Skoda Superb: Isolla kädellä tilaa
 • Skoda Superb: Isolla kädellä tilaa
 

Onneton navigaattori

Yksi Skodan ja erityisesti Superbin huonoista puolista löytyy kehnosta navigaattorista, joka ei suoraan sanoen ole sieltä kaikkein intuitiivisimmasta päästä. Reitin syöttäminen on niin hidasta, että kännykän navit vetävät usein pidemmän korren nopeudessa ja selkeydessä. 

Kehitystä voisi toivoa myös ajotietokoneen näytön suhteen. Nykymittapuulla Superbin näyttö on pahasti jäljessä nykykehityksestä ja se muistuttaa enemmän viiden vuoden takaisia paneeleita kuin moderneja nykylaitteita. 

Koeajoversio on varustettu 2-litraiselle TDI-koneella, DSG-vaihteistolla ja nelivedolla. Nämä optiot nostavat sen hintaa malliston halvimpaan versioon nähden melkoisesti ja Superb puhkaisee jo 50 000€:n rajapyykin.

VAG-konsernin DSG:tä on ylistetty riittämiin, joten Superbin kohdalla voidaankin tyytyä vain toteamaan se erinomaiseksi yhdistelmäksi ponnekkaan TDI-koneen kaverina. Menohaluja riittää, sillä kookas farkku ponkaisee viivalta sataseen alle yhdeksässä sekunnissa. 

Vaivatonta kyytiä dieselillä

Koeajoversio on varustettu malliston tehokkaimmalla dieselillä ja tehoa siinä on 170 hevosvoiman edestä. Vääntöä kaksilitraisessa dieselissä on 350 Nm, joka tarjoillaan lähes tyhjäkäyntikierroksilta. Sen ansiosta Superb on äärimmäisen vaivaton ajettava. 

Voimakkain diesel on kaiken lisäksi taloudellinen, sillä nelivetoisenkin sen kulutuksen saa pidettyä kuuden litran tuntumassa. Valmistajan ilmoitus viiden litran alituksesta jää silti tekemättä.  

Moottorivaihtoehtoja Superbissa on tarjolla runsaasti, sillä pelkästään bensakoneita on neljä. Pienin on 1,4-litrainen, josta löytyy maltilliset 125 hevosvoimaa. Malliston huippuna lepää 260 hevosvoimainen V6, joka tekee jopa Superbin kokoisesta autosta ärhäkän tapauksen. 

Kuskin penkiltä uupuu jotain

Skoda Superb on onnistunut kokonaisuus, mutta jostain kumman syystä se ei herätä suuria tunteita. Superb on ajoltaan, alustaltaan ja tekniikaltaan erinomainen. Lisäksi se on hiljainen, mutta sitä jotain kokonaisuudesta valitettavasti uupuu. 

Ehkä se jokin on tunnelma. Vaikka Superbissa on nahkapenkit ja business-luokan versiossa hyvä varustelutaso, jää se silti saavuttamatta BMW:tä, Audia ja Mercedes-Benziä leimaavan eksklusiivisuuden tunteen. 

Matkustajien vinkkelistä tilanne on kuitenkin parempi, sillä tilat ovat ruhtinaalliset. Skoda riittää isommallekin perheelle, mikä onkin suurin etu suhteessa muihin E-segmentin autoihin.  Superb tarjoaa myös hinta-laatu -suhteen, johon kilpailijoilla riittää tekemistä.  

Tuomas Rajala

Kehuja: tilat, muunneltavuus, moottori, varustelu

Parantamisen varaa: arkinen tunnelma

Hinta alkaen :29 012€
Moottori:4-sylinterinen, 1968 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:170 hv (125 kW) / 4200 rpm
Vääntö:350 Nm / 1750-2500 rpm
Kiihtyvyys:0-100 km/h: 8,7 s.
Huippunopeus:226 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen kaksoiskytkimellinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd.):4,7 l / 100 km
CO2 päästöt:122 g/km
Mitat (pit./lev./kork.):4833mm/1817mm/1511mm
Paino:1562 kg
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Skoda Superb

     
4.4
Read user reviews or write your own »

For sale Skoda Superb cars

test
Skoda Superb1.4, '18, 54 tkm
25 700 €
test
Skoda Superb2.0, '16, 151 tkm
18 900 €
test
Skoda Superb2.0, '16, 56 tkm
27 500 €
test
Skoda Superb2.0, '17, 338 tkm
11 500 €
test
Skoda Superb1.6, '17, 204 tkm
16 100 €
test
Skoda Superb2.0, '16, 150 tkm
20 400 €
test
Skoda Superb2.0, '17, 138 tkm
21 900 €
test
Skoda Superb2.0, '18, 28 tkm
32 500 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Skoda test drives

All test drives »
Skoda Superb – Herraskaista kyytiä kohtuuhinnalla

Skoda Superb – Herraskaista kyytiä kohtuuhinnalla

Skoda Superb – Ylenpalttinen perheauto

Skoda Superb – Ylenpalttinen perheauto

Skoda Octavia Combi - tekniikkaa ja tyyliä koko rahan edestä

Skoda Octavia Combi - tekniikkaa ja tyyliä koko rahan edestä

Skoda Kamiq – Uusi kansanauto?

Skoda Kamiq – Uusi kansanauto?

Skoda Scala - viistoperän ja farmarin risteytys pienempään perheautolu

Skoda Scala - viistoperän ja farmarin risteytys pienempään perheautolu