Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 18 462   0

SsangYong Rexton – Vanhan liiton herrasmiesmaasturi

SsangYong Rexton – Vanhan liiton herrasmiesmaasturi
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton

Rexton on rakenteeltaan kuin Toyota Land Cruiser, mutta hinnaltaan lähempänä Kia Sorentoa. Tekniikkapuolella yhtymäkohtia löytyy Mercedesin kanssa.

SsangYong on hiljattain palannut Suomen markkinoille kokonaan uusilla malleilla. Jotkut saattavat muistaa merkin edellisen vierailun 90-luvun puolivälissä Musso-mallillaan, joka pohjautui tekniikaltaan Mercedes-Benzin moottoreihin. Tuo vierailu loppui aikanaan kuitenkin melko lyhyeen, mutta nyt aika on nähtävästi kypsä uudelle yritykselle.

SsangYong Rexton on malliston lippulaiva, joka saapui suomen markkinoille noin vuosi sitten. Korimalli sinänsä on jo melko vanhaa tuotantoa ja sen juuret ulottuvat aina 2000-luvun alkupuolelle saakka. Mallia on päivitelty matkan varrella pariin otteeseen ja nykymuoto on peräisin vuodelta 2012.

Oma moottori, lainattu vaihteisto

SsangYong Rexton – Vanhan liiton herrasmiesmaasturi

Tänä vuonna Rexton sai nokalleen uuden moottorin, joka on SsangYongin omaa valmistetta. Mercedes-yhteistyö näkyy tällä kertaa Rextonin automaattivaihteiston muodossa, joka on saksalaismerkin nykyaikainen, 7-vaihteinen laatikko. Uusi moottori 2,2 litrainen diesel ja tehoa se kehittää 178 hevosvoimaa. Vääntöä irtoaa parhaimmillaan 400 Nm verran, josta 218 Nm:n luvataan esiintyvän jo 1000 kierroksella.

Kun moottorin jatkeeksi lisätään jo entuudestaan sulavaksi tiedetty Mersun 7-vaihteinen automaatti, näyttää yhdistelmä ainakin paperilla katseltuna maukkaalta. Muutoin Rexton on rakenteeltaan hyvin perinteisen mallinen. Erillinen tikapuurunko, kytkettävä neliveto ja alennusvaihteisto kertovat tarinaansa sinänsä toimivasta, mutta jo hieman iäkkäästä rakenteesta, joka on tarkoitettu kovaan käyttöön.

Normaaliajossa pitävällä pinnalla Rextonilla ajetaan takavetoisena. Neliveto on sähköisesti ohjattu ja sen voi kytkeä päälle alle 100 km/h vauhdissa. Alennusvaihteiston kytkemiseksi auto on pysäytettävä. Maavaraa löytyy 250 mm, eli aivan heti ei pohjan pitäisi ottaa kiinni vaikeammassakaan maastossa. Silmämääräisesti katsottuna auton järeän kokoiset astinlaudat näyttivät kuitenkin olevan helposti kolhuille alttiina.

Tilaa ja muunneltavuutta

Tilaa SsangYongissa riittää, kuten ulkomuoto antaa olettaakin. Rexton myydään aina 7-paikkaisena ja takimmaiselle penkille voi auttavasti laittaa myös aikuisen. Tällöin takarivillä istujalla on kuitenkin jo polvet suussa, milteipä kirjaimellisesti. Keskimmäisen penkkirivin selkänojan kaltevuus on säädettävä ja reunapaikoilta löytyy penkinlämmitys.

Kun takimmaisen rivin kaataa lattiatasoon, tulee tavaratilaa käyttöön yli kuution verran. Keskipenkit kippaamalla tavaratila kasvaa melkein 2,5 kuutioon, joten kyytiin saa tarvittaessa melko isojakin tavaroita. Toisaalta kun takimmainen penkkirivi on käytössä, jää tavaroille enää pieni kaistale penkkien takaa. Käytännössä tähän tilaan mahtuu muutama kauppakassi ja jotain muuta pientä.

Varustetasoja Rextoniin on tarjolla kaksi, arkisempi Crystal ja hieman vauraampi Quartz. Koeajettu auto oli näistä jälkimmäinen ja lisävarusteena siitä löytyi Xenon-ajovalot ja nahkasisustus. Mukavuusvarusteita Quartzista löytyy melko hyvin. Listalla on mm. LED-päiväajovalot, ratin lämmitys, etupenkkien lämmitys ja viilennys, automaatti-ilmastointi ja takapenkin reunapaikkojen lämmitys. Isossa autossa tarpeellinen peruutuskamera löytyy Rextonista vakiona, kuten myös 7” kosketusnäyttö bluetoothilla ja USB-liitännällä.

Ei nirppanokille

Kaikesta varustelun ja nahkasisustan luomasta, jopa ylellisyyden tunteesta huolimatta, tunnelma ohjaamossa on hieman vanhahtava. Iäkkääseen koriin ympättynä nykyajan varusteet vaikuttavat vähän kuin päälle liimatuilta, olkoonkin että paketti toimii kokonaisuudessaan melko hyvin.

Esimerkkinä ajotietokone, joka tänä päivänä löytyy jo melkein kaikista pienistäkin uusista autoista, puuttuu Rextonista kokonaan. Tilalla on perinteinen trippimittari, mutta polttoaineenkulutuksen seuranta pitää tehdä vanhaan malliin tankkausten yhteydessä kalkuloimalla. Toisaalta jossain kai edullisemman hinnan pitääkin näkyä.

Onneksi kuitenkin moottori ja voimansiirto edustavat paremmin tätä päivää. Myllyn teho ja varsinkin väkevä vääntö, jaksavat kuljettaa reilusti yli kahden tonnin painoista järkälettä jopa pirteän tuntuisesti. 7-vaihteinen automaatti osaa hyödyntää moottorin alavääntöä hienosti, eikä huudata sitä ylemmillä kierroksilla turhaan. Sekalaisen nykivässä ajossa Rexton kulutti karkean mittauksen mukaan noin 9 litraa sadalla.

Vaihteisto vaihtaa pehmeästi ja pyrkii pitämään moottorin koko ajan parhaan väännön alueella. Matkavauhdissa kierrokset pysyvät alle 2000 kierroksessa ja tämä taas tekee hyvää ajomelulle. Alakierroksilla ajellessa moottorin ääni ei ohjaamoon juurikaan kuulu, mutta ylärekisterissä dieselin rapina alkaa erottumaan selvemmin. Kaiken kaikkiaan Rexton on erittäin hiljainen auto. Niin tuulen suhinat kuin rengasmelukin jäävät pääsääntöisesti auton ulkopuolelle.

Kovahko jousitus

Maantiellä Rexton kulkee levollisesti suoraan ja isommin ohjailematta. Sen sijaan jousitusmukavuudeltaan se on hieman kovan puoleinen. Varsinaisesta epämukavuudesta ei voida puhua mutta vähän pehmeämpi jousitus sopisi auton tyyliin paremmin. Seikka ilmenee maantien terävissä töyssyissä ja suojateiden korokkeiden ylityksissä.

Verrokkiautona ollut 2003 vuoden Land Cruiser ylitti töyssyt selvästi sulavammin. Toisaalta kuormansa jousitus kantaa mukisematta. Kantavuuskuorma ei pahemmin auton menoa hetkauta ja vetokykyäkin löytyy messevät 2600 kiloa. Vetoautona Rexton onkin kuin elementissään.

Turvavarusteina autosta löytyy turvatyynyt etu- ja sivumatkustajalle, ajonvakautus sekä kaatumisenesto. Maastoajossa avittaa alamäkihidastin. Pelkällä takavedolla ajaessa pyörät sutaisevat lähdössä helposti tyhjää, jolloin vähän hitaanlainen luistonesto tarttuu tilanteeseen. Kun pito on viimein palautunut, kestää vielä tovin ennen kuin moottorin tehot palaavat takaisin.

 • SsangYong Rexton – Vanhan liiton herrasmiesmaasturi
 • SsangYong Rexton – Vanhan liiton herrasmiesmaasturi
 

Oikea maasturi, oikea neliveto

Ongelmasta selviää kytkemällä nelivedon päälle heti kun maa on vähänkään kostea. Tällä reseptillä Rexton on liikkeellä liikennevaloista taatusti ensimmäisten joukossa. Ahtaassa parkkipaikka pyörityksessä neliveto on syytä kytkeä pois, sillä se tekee SsangYongista kankean kääntyjän.

Kevyt, mutta vähän hitaan tuntuinen ohjaus tuo oman lisänsä ahtaissa paikoissa operointiin. Oikeisiin maasto-olosuhteisiin ei tällä kertaa ollut mahdollisuutta päästä, mutta lienee selvää, että siellä Rexton on omimmassa ympäristössään. Mitä huonompi tie, sitä paremmin se soveltuu tilanteeseen.

SsanngYong Rextonin asema markkinoilla on hieman erikoinen sikäli, että suoria kilpailijoita sille on vaikea keksiä. Sen hinnat alkavat 6-vaihteisen manuaalivaihteisen Crystalin 39 990 eurosta ja kalleimmillaan automaattivaihteisen Quartz-varusteisen hintalapussa lukee 45 990 e. Hinnaltaan se kilpailee hieman parempien katumaastureiden kanssa, mutta hienostuneisuudessa SsangYong ei niille pärjää.

Toisaalta huonoissa olosuhteissa Rexton porskuttaa vauhdilla eteenpäin siinä vaiheessa kun sivistyneiden katumaastureiden kytkinlevyt jo sinertävät ja luistonestot huutavat kuorossa hoosiannaa luovuttamisen merkiksi. Ominaisuuksiltaan ja kooltaan Rexton vertautuu parhaiten ehkä Toyota Land Cruiseriin tai Mitsubishi Pajeroon.

Uutena näiden hinnat ovat kuitenkin melkein tuplamäärän SsangYongiin verrattuna. Maahantuojan mukaan mallin suurimmaksi kilpailijaksi on kaavailtu muutaman vuoden vanhempaa käytettyä Land Cruiseria tai Pajeroa. Tällöin Rextonin eduksi voi laskea mm. ilman kilometrirajaa olevan 5 vuoden takuun.

Potentiaalisena ostajana voisi nähdä jonkun kaukana pohjoisen perukoilla asustelevan eläinlääkärin tai keinosiementäjän, jonka perille pääsy on oltava varmaa olosuhteista huolimatta. Taikka jatkuvasti raskasta traileria perässään hinaavan hevosharrastajan. Yhtäkaikki, jos kokee tarvitsevansa isoa ja vetokykyistä, oikeaa vanhan liiton maasturia, Rextonista sellaisen saa verraten kohtuulliseen hintaan.

Sami Puskala

Kehuja: Moottorin ja vaihteiston toiminta, tilat, oikea neliveto, hinta

Parantamisen varaa: Hieman jo iäkäs kokonaisuus

Ssangyong Rexton D22 AWD 7AT:

Moottori:Nelisylinterinen, 2157 cm3 turbodiesel
Teho:178 hv (131 KW) / 4000 rpm
Vääntö:400 Nm / 1400-2800 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:n. 11-12 s.
Huiput:187 km/h
Vaihteisto:7- vaihteinen automaattivaihteisto
Vetotapa:Neliveto
Kulutus (yhd.): 7,4 l / 100km
CO2 päästöt:194g/km
Mitat (pit/lev/kork) :4755mm/1900mm/1840mm
Omapaino: 2118 kg
Maavara:250 mm
Suurin vetopaino: 2600kg
Koeajoauton hinta:45 990€
Sami - Puskala
Sami Puskala Sami Puskalan pohjaton rakkaus autoja ja moottoripyöriä kohtaan on saanut alkunsa pikkupoikana Volkkarin takapenkillä unelmoiden. Tänä päivänä unelmia edustavat viriili Toyota Corolla ja hieman seniilimpi Volvo V70. Unelmaprätkä odottaa kaupan hyllyllä, mutta historiaan mahtuu iso liuta kaksipyöräisiä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : SsangYong Rexton

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale SsangYong Rexton cars

test
SsangYong Rexton2.2, '19, 15 tkm
52 900 €
test
SsangYong Rexton2.2, '19, 30 tkm
38 990 €
test
SsangYong Rexton2.2, '19, 26 tkm
43 950 €
test
SsangYong Rexton2.0, '15, 132 tkm
17 900 €
test
SsangYong Rexton2.2, '19, 24 tkm
60 500 €
test
SsangYong Rexton2.2, '18, 86 tkm
28 480 € (ALV väh.kelp.)
test
SsangYong Rexton2.2, '18, 27 tkm
36 900 € (incl. VAT)
test
SsangYong Rexton2.0, '15, 77 tkm
19 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More SsangYong test drives

All test drives »
SsangYong Rexton – Land Cruiserin ja Pajeron pahin painajainen

SsangYong Rexton – Land Cruiserin ja Pajeron pahin painajainen

SsangYong Korando - Korean kolmas hyökkää vahvoin eväin

SsangYong Korando - Korean kolmas hyökkää vahvoin eväin

SsangYong Korando – Moni kakku päältä kaunis

SsangYong Korando – Moni kakku päältä kaunis

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona