Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 14 436   6

SsangYong Rexton – Land Cruiserin ja Pajeron pahin painajainen

SsangYong Rexton – Land Cruiserin ja Pajeron pahin painajainen
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton
 • SsangYong Rexton

SsangYongin lippulaivamalli Rexton on ottanut rajun harppauksen kuriositeetista varteenotettavaksi maasturimalliksi.

Rextonin edeltäjäsukupolvi tuli Suomen markkinoille pari vuotta sitten. Silloin karuhko maasturi oli jo elinkaarensa päässä, mutta tarjosi silti hyvän vaihtoehdon huomattavasti kalliimmille kilpailijoille.

Edellinen Rexton jakoi saman pohjalevyn Mercedesin M-sarjalaisen kanssa, mutta siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuivatkin. Sinänsä aiemmassa Rextonissa ei ollut mitään olennaista vikaa, mutta uutuusversio on silti raju harppaus eteenpäin.

Kaukoidästä tulevat autovalmistajat ovat ottaneet eurooppalaisia ja japanilaisia automerkkejä kiinni kovaa vauhtia. Tätä nykyä Kiinasta ja Etelä-Koreasta tulee autoja, jotka haastavat kilpailijansa milloin tahansa.

Yksi hienoimmista kehitystarinoista automaailmassa

SsangYong Rexton – Land Cruiserin ja Pajeron pahin painajainen

SsangYong Rexton iskee suoraan Toyota Land Cruiserin, Mitsubishi Pajeron ja Range Roverin tontille. Eteläkorealaista autoa voi ihan oikeasti kutsua järeäksi luksusmaasturiksi, eikä sen tarvitse hävetä muiden rinnalla.

Uuden Rextonin parannus edeltäjämalliin on ehkäpä automaailman kovimpia. SsangYongin järkälemäinen maastoauto luo voimakasta omistamisen halua, mitä en olisi koskaan uskonut sanovani yhdestäkään merkin autosta.

Rexton herättää kunnioitusta pelkällä ulkomuodollaan. Siinä on yhtäläisyyksiä sekä japanilaiseen että amerikkalaiseen autoperinteeseen. Tietyllä tapaa SsangYong muistuttaa Cadillac Escaladea ja toisaalta kaksikkoa Pajero ja Land Cruiser.

Heti hyttiin astuessa käy selväksi, että Rextonin kohdalla SsangYong on tehnyt kovaa kehitystyötä. Sisusta on moderni. Mukana on paljon luksusta, kuten jalopuuverhoilut ja nahkajakkarat. Aivan luksusportaalle se ei kipua, mutta japsikavereihin se vertautuu hyvin.

Moottori ja vaihteisto hämmästyttävät

2,2-litrainen ja 181-hevosvoimainen diesel-kone laittaa kampoihin Land Cruiserille ja Pajerolle kevyesti. Hevosvoimia tärkeämpää tämän kokoluokan autossa on luonnollisesti vääntömomentti, joka on Rextonin kohdalla 420 Nm. Se tarjoillaan 1600-2600 kierroksella, joten juurevaa voimaa piisaa. 7-vaihteinen automaatti on tuntumaltaan äärimmäisen hyvä.

Teknisesti Rexton on niin vakuuttava peli, että se jaksaa hämmästyttää koko viikon mittaisen koeajon ajan. Nelivetojärjestelmä on niin ikään pätevä. Takaveto, nopea neliveto ja hidas neliveto ovat valittavissa vaihdestaakin vieressä olevasta rullasta. Takavedon ja nopean nelivedon välillä voi vaihdella lennosta 100 km/h:n vauhtiin asti.

Hitaan nelivedon ja korkean maavaran yhdistelmä takaa sen, että maasto-ominaisuuksia löytyy enemmän kuin kuski kehtaa ulosmitata. Maavaraa on mukavat 224 mm, jonka ansiosta Rexton ei jää ensimmäisen aurauspenkkaan kiinni.

SsangYongin saa joko 5- tai 7-paikkaisena versiona. Viisipaikkaisen Rextonin tavaratila on hulppeat 820 litraa, mutta 7-paikkaisena tavaratila kontin kapasiteetti on 236 litraa. Penkit alhaalla seiskapaikkaisen tavaratila jää viisipaikkaiselle lähes parisataa litraa.

Varustelultaan Rexton on täysin vastaava kuin japanilaisilla kilpailijoilla. Suomenkielinen navi, peruutuskamera, käsijarrun auto-hold –toiminto, nahkajakkarat ja avaimeton järjestelmä tekevät käytöstä mukavaa. Isossa autossa peruutuskameralle ja tutkille on käyttöä.

 • SsangYong Rexton – Land Cruiserin ja Pajeron pahin painajainen
 • SsangYong Rexton – Land Cruiserin ja Pajeron pahin painajainen
 

Ah, se hinta

Rextonin ehdottomasti hienoin piirre löytyy kuitenkin hintalapusta. 2,2-litraisella diesel-koneella ja automaattilaatikolla varustettu järkäle maksaa viisipaikkaisena 58 390€ ja seitsemällä jakkaralla varustettuna alle 60 000€. Se on tämän luokan autosta pilkkahinta.

Jos hintaa peilataan pahimpiin kilpailijoihin Land Cruiseriin ja Pajeroon, syntyy eroa vähintään viisi tonnia. Jos kaksikosta raksitaan vähänkään varusteita, kohoaa hinta lähemmäs 70 000 euroa. Vastaavilla varusteilla Rexton jää helposti lähes kymppitonnin halvemmaksi.

SsangYong Rextonin saa muiden kookkaiden maastureiden tapaan rekisteröityä myös 2-paikkaiseksi pakettiautoksi, jolloin hinta painuu 47 000 euroon. Sillä hinnalla SsangYong tarjoaa jo melko raisusti autoa.

Suuri kysymys Rextonin kohdalla on toki se, millainen korealaisen jälleenmyyntiarvo on verrattuna luokan muihin kärryihin. Rextonin valttikortteihin lukeutuu toki viiden vuoden takuu, mikä luo turvaa ostohetkestä pitkän aikaa.

SsangYongista voisi myös povata luokassaan myytyä mallia, mikä auttaisi jälleenmyyntiarvon säilymisessä. Tuotteen laadusta homma ei ainakaan jää kiinni, sillä kookkaiden maastureiden luokassa se on varsin vakuuttava.

Kokonaisuutena SsangYong Rextonista on vaikea löytää moittimisen aiheita. Moottori ja vaihteisto toimivat sulavasti, ulkonäkö miellyttää ja ajomukavuutta piisaa. Samoin maasto-ominaisuuksia ja vetokykyä. Hintakin on kohdillaan.

Aina aika-ajoin automaailmasta löytää tuotteita joiden kohdalla odotusarvo ja todellisuus poikkeavat toisistaan. SsangYong Rexton yllättää kuin ripuli piknikillä. Tosin tällä kertaa tunne on pelkästään positiivinen. Rextonia ei tekisi mieli palauttaa koeajolta lainkaan takaisin.

Tuomas Rajala

Kehuja: huikea parannus edeltäjämalliin, moottori ja voimansiirron toiminta, jyhkeä ulkonäkö, hinnoittelu

Parantamisen varaa: –

SsangYong Rexton D22 4x4 7AT Quartz 5-seater:

Moottori:4-sylinterinen, 2157 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:181 hv (133 kW) @ 4000
Vääntö:420 Nm @ 1600-2600 rpm
Huiput:185 km/h
Vetotapa:Neliveto
Vaihteisto:7-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:8,1 l / 100 km
CO2-päästöt:213 g /km
Mitat (pit/lev/kork): 4850mm/1960mm/1825mm
Omamassa:2180 kg
Vetopaino:3000 kg
Maavara:224 mm
Tavaratila:820 l
Hinta:58 390€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : SsangYong Rexton

     
4.2
Read user reviews or write your own »

For sale SsangYong Rexton cars

test
SsangYong Rexton2.2, '19, 15 tkm
52 900 €
test
SsangYong Rexton2.2, '19, 30 tkm
38 990 €
test
SsangYong Rexton2.2, '19, 26 tkm
43 950 €
test
SsangYong Rexton2.0, '15, 132 tkm
17 900 €
test
SsangYong Rexton2.2, '19, 24 tkm
60 500 €
test
SsangYong Rexton2.2, '18, 86 tkm
28 480 € (ALV väh.kelp.)
test
SsangYong Rexton2.2, '18, 27 tkm
36 900 € (incl. VAT)
test
SsangYong Rexton2.0, '15, 77 tkm
19 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More SsangYong test drives

All test drives »
SsangYong Rexton – Vanhan liiton herrasmiesmaasturi

SsangYong Rexton – Vanhan liiton herrasmiesmaasturi

SsangYong Korando - Korean kolmas hyökkää vahvoin eväin

SsangYong Korando - Korean kolmas hyökkää vahvoin eväin

SsangYong Korando – Moni kakku päältä kaunis

SsangYong Korando – Moni kakku päältä kaunis

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Työhön ja vapaa-aikaan – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona