Read 8 929   37

Toyota Proace Verso – Kun perhe versoaa yli äyräiden

Toyota Proace Verso – Kun perhe versoaa yli äyräiden
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso
 • Toyota Proace Verso

Toyota Proace Verso venyy suuremmankin perheen tilantarpeeseen. Pakun pohjalle on leivottu yllättävän henkilöautomainen ajettavuus.

Toyota on vuosien saatossa tehnyt Euroopan markkinoille tila-autoja, jotka ovat olleet lähinnä seitsemänpaikkaisia. Corollan ja Avensiksen Verso-mallit ovat vastanneet kysyntään, jossa viisi jakkaraa ei enää riitä.

Proacen pohjalle on kuitenkin leivottu tällä kertaa Verso-malli, jossa on ihan oikeasti hulppeasti tilaa sekä kyytiläisille että tavaroille. Se imaisee kolmelle penkkiriville maksimissaan kahdeksan henkeä.

Proace on siis klassikkomalli Hiacen korvaaja. Vuonna 2012 lopetettu pakettiauto on tätä nykyä PSA-konsernin yhteistyömalli, joten Proacen voi hankkia itselleen joko Peugeot Travellerina tai Citroen Spacetourerina.

Moottorivaihtoehtoina Proace Versoon on tarjolla kolme diesel-moottoria, joista kaksi on manuaalilaatikolla ja yksi automaatilla varustettu. Koeajoversiossa tehokkain 2-litrainen diesel-pata, jonka tehot välitetään pyörille automaattivaihteiston välityksellä.

Välttävää voimaa vai riittävää repimistä?

Toyota Proace Verso – Kun perhe versoaa yli äyräiden

Miedoin konevaihtoehto on 115 hevosvoimainen ja 1,6-litrainen diesel, joka tuskin tarjonnee kahdeksan hengen kapasiteetilla kovin juurevaa kiihtyvyyttä. Parempi tilanne on 150-heppaisella 150 hevosvoima tuottavalla välimalliversiolla, mutta jos tarkoituksena on kyydittää pääasiassa isompaa katrasta, kannattaa rahat laittaa suosiolla malliston tehokkaimpaan.

Tuo Proace Verso –malliston kruununjalokivi on 180-heppainen dieselpata, joka kuljettaa kahdeksanpaikkaista autoa mukavan ripeästi. Vääntöä on 400 Nm, mikä tuo mukavasti voimaa ohituksiin ja isoilla lasteilla ajamiseen.

Hyvä ja tehokas moottori tekee ajamisesta nautinnollista ja yllättävän henkilöautomaista. Kun kaasun polkaisee lattiaan, vastaa Verso minibussimaailmassa yllättävän ripeällä kiihtyvyydellä. 0-100 km/h kiihdytyksestä suoriudutaan 10 sekunnissa.

8-vaihteinen automaatti on perinteinen yksikytkiminen, mutta tuntuma on varsin hyvä, eikä Proacen ratissa osaa kaivata mitään modernimpaa vaihtoehtoa. Täytyy kuitenkin muistaa, että se perustuu pakettiautoon.

Pakuksi valtavan hyvä ajettava

Ajettavuudeltaan modernit pakut ovat hyviä, eikä Toyota Proace tee tässä poikkeusta. Tuntuma on hyvä ja etujakkarasta löytää helposti itselleen sopivan ajoasennon. Mikään vanhan liiton kirkonpenkki se ei onneksi ole. Yksi asia Proacen ratissa kuitenkin kiusaa, nimittäin ohjaus on täysin tunnoton.

Proace Verson suurin anti on luonnollisesti tila. Sen ohjaamo on takapenkkien osalta todella tilava ja laajasti muunneltavissa. Penkkirivejä voi liikutella reippaasti pituussuunnassa, minkä ansiosta lisätilaa saa joko konttiin tai penkkiriveille.

Hytin voi tilata tehtaalta varustetasosta riippuen 6-9–paikkaisena, jolloin sisällä on joko ruhtinaallisesti tilaa tai maksimimäärä istuimia. Jakkarat saa tehtaalta tilattuna myös niin, että keskirivillä istutaan selkä menosuuntaan päin.

Koeajoversio on Premium-varusteinen ja siitä löytyy pitkälti kaikki mitä Proaceen on tarjolla. Sisusta on nahkaa ja sivuovet toimivat sähköllä. Vakionopeudensäädin on adaptiivinen ja keskikonsolin päälle nousee HUD-näyttö. Äänentoistojärjestelmä on laadukas ja peruutustutkat löytyvät joka nurkasta.

Vielä kun moottorissa piisaa mukavasti voimaa, on paketti koko lailla mukavasti kasassa. Eikä ulkonäköäkään sovi haukkua. Proacen linjat ovat jylhät, eikä se vaikuta rumalta pakettiautolta, vaan enemmänkin modernilta tilasukkulalta.

Pienellä kulutuksella

Se mikä koeajon aikana tarjoaa todellisen yllätyksen on kulutus. Vaikka kyseessä on kookas ja myös painava auto, kulkee Verso yllättävän pienellä kulutuksella. Yhdistetyksi luvataan 5,9 litraa sadalla, mutta se on luonnollisesti utopistinen ajatus. Mutta koeajolla keskikulutus heilui 8 litran tuntumassa, mikä on todella hieno suoritus.

Vaikka klassikkomalli Hiacen korvaaminen PSA-konsernin yhteisautolla tuntuikin alkuun kammottavalta ajatukselta, on sanottava, että ainakin mukavuusmielessä se on tuonut mukanaan pelkkää hyvää.

Ohjaamo poikkeaa monessa suhteessa muista Toyota-malleista, eikä se ole kovin huonoa asia, sillä vaikka teknisesti Toyota on aina ollut moitteeton, on sisustassa usein ollut toivomisen varaa. Nyt hytti on moderni ja siisti.

Toyota Proace Verso on automalli, joka onnistuu haastamaan sekä minibussiluokan, että kookkaammat seiskapaikkaiset mallit. Seiskaistuimisiin verrattuna tilat ovat hulppeat ja matkustajien lisäksi kyytiin mahtuu myös tavaraa, mikä ei useimpien seitsemänpaikkaisten kohdalla onnistu.

 • Toyota Proace Verso – Kun perhe versoaa yli äyräiden
 • Toyota Proace Verso – Kun perhe versoaa yli äyräiden
 

Mukavuus maksaa

Entäs se hinnoittelu? Hinnat alkaen malli Proace Versolle starttaa lukemasta 33 614 euroa. Tuolloin konepellin alla on 1,6-litrainen ja 115-heppainen moottori manuaalivaihteistolla.

Erilaisia versioita piisaa jokaiseen tarpeeseen ja kallein versio on 2-litraisella ja 180-hevosvoimaisella myllyllä ja 8-vaihteisella automaattiaskilla varustettu Premium-versio, jonka hintalapussa seisoo muhkeat 63 034 euroa. Koeajoversio on 61 671 euroa maksava toiseksi kallein versio.

Näin hulppeasti varusteltuna Proacen ratissa ei juuri tunnu siltä, että kyseessä on kompromissi ja ankea perheauto, jolla ajaminen on useimmiten silkkaa nöyryytystä. Perheautoilusta on tehty Toyotan kohdalla niin mukavaa, kuin se vain on mahdollista. Karvalakkimallin kohdalla kuski ja kyytiläiset joutuvat tinkimään useassa paikassa.

Tuomas Rajala

Kehuja: tilat ja muuntelu, ulkonäkö, tehokkaimman mallin suorituskyky, viileä perheauto

Parantamisen varaa: tunnoton ohjaus

Toyota Proace Verso 2.0 Diesel 20D3 (180 HP) 8 A/T Premium:

Moottori:4-sylinterinen, 1798 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Yhteisteho:180 hv (130 kW) @ 3750
Vääntö:400 Nm @ 2000-2500 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:10,1 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:8-vaihteinen automaattivaihteisto
EU-kulutus:5,9l / 100 km
CO2-päästöt:155 g/km
Mitat (pit/lev/kork):4959mm/1920mm/1910mm
Omamassa:1628-2171 kg
Tavaratila:180/550/980 l
Koeajoauton hinta:61 671€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Toyota Proace Verso

     
Read user reviews or write your own »

For sale Toyota Proace Verso cars

test
Toyota Proace Verso2.0, '17, 56 tkm
37 980 € (incl. VAT)
test
Toyota Proace Verso2.0, '19, 1 tkm
54 990 €
test
Toyota Proace Verso2.0, '19, Undriven
57 990 €
test
Toyota Proace Verso2.0, '19, Undriven
57 990 €
test
Toyota Proace Verso2.0, '18, 1 tkm
49 900 € (incl. VAT)
test
Toyota Proace Verso2.0, '18, 22 tkm
47 500 € (incl. VAT)
test
Toyota Proace Verso2.0, '18, 28 tkm
39 880 €
test
Toyota Proace Verso1.6, '17, 67 tkm
34 880 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Toyota test drives

All test drives »
Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Toyota RAV4 2,5 Hybrid – nuorekkaampi ote autoiluun

Toyota Prius PHEV – Töpseli ojossa kohti pientä kulutusta

Toyota Prius PHEV – Töpseli ojossa kohti pientä kulutusta

Toyota C-HR – Toyotan uusi tuleminen

Toyota C-HR – Toyotan uusi tuleminen

Toyota Corolla – 50 vuotta keskiluokan keisarina

Toyota Corolla – 50 vuotta keskiluokan keisarina

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri

Toyota RAV4 Hybrid 4WD – Kaksineuvoinen RAVuri