Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 174 349   0

Tyypit: Nissan Skyline GT-R

Tyypit: Nissan Skyline GT-R
  • Nissan GT-R
  • Nissan GT-R
  • Nissan GT-R
  • Nissan GT-R

Tämänkertaiset tyypit otettiin Nissan Skyline GT-R:lla, joka on myytävänä autoliikkeessä Kiikoisissa - http://www.nettiauto.com/550596

TAUSTAA

Nissan Skyline GT-R on nousevan auringon maan legendaarisimpia autoja. Auto, jota ei liioin ole Suomen maaperällä nähty. Nyt uustuonnin myötä Skyline -yksilöitä on onneksi tullut kourallinen –mutta Suomen kilpisenä niitä löytyy edelleen vain muutama kappale.

Konservatiivisesta ulkonäöstään huolimatta kyseessä on kovan luokan sportti. Teknisinä erikoisuuksina mainittakoon neliveto ja nelipyöräohjaus, 2.6 –litran suora kuutonen ja kaksi turboahdinta välijäähdyttimellä.

Autoa valmistettiin vuosina 1989 – 1999 kolmea eri mallia, jotka tuntevat nimen R32, R33, R34. Monet ovat päätyneet keräilijöille tai kilpakäyttöön.

ENSIVAIKUTELMA SKYLINESTÄ

Grafiitin harmaa coupé –korinen Skyline on maskuliinisella tavalla vakuuttavan iätön ilmestys. Takaapäin katsottuna muotoilu on pyöreine lamppuineen ja M3 –tyyppisine lokasuojanlevityksineen onnistunut, mutta etuviistosta katsottuna keula on kuin eri paria. Etupää tuo lähinnä mieleen 1986 mallisen Celican. Korisarjalla ulkonäön saa häijymmäksi. Juuri sellaisilla koristeilla varustettuja Skylineja löytyy muuten tämän autoliikkeen pihasta kaksin kappalein.

Sisätilat ovat sekoitus arkijapsia ja sporttia. Mittaristo hämää alkuun – nopeusmittarin lukema on rajattu japanilaisittain 180 km/h lukemaan. Keskikonsolissa on kaikenlaista näyttöä, säädintä ja pikkunappulaa. Ratin ympärillä on erilaista säätöpyörää valojen ja tuulilasinpyyhkijöiden komentamista varten. Ohjauspyörä on karun pelkistetty – taitaa olla tarvikeratti.

AJOSSA

Oikeanpuoleiseen ohjaukseen tottuu yllättävän nopeasti ja vasurina vaihteiden vaihtaminenkaan ei tuota minkäänlaista ongelmaa.

Autoon on asennettu varsinainen mörinäpönttö, joka on kooltaankin 50 kg:n jauhesammuttimen luokkaa.

Alusta tuntuu alkuun (omaan autooni verrattuna) paukkukovalta, mutta muutaman kymmenen kilometrin maaseudun hiekkatiellä räppäilyn jälkeen se rupeaa tuntumaan suorastaan mukavalta.

Maavara on yllättävän reilu, sillä minkäänlaista pohjakosketusta ei tapahtunut koko koeajolenkin aikana.

Ja se paras on vielä kertomatta: suorituskyky on jälleen kerran vakuuttava. Tässä yksilössä on ahtopaineita hiukan nostettu, moottorinohjausjärjestelmä on lastutettu ja ilmanottoa on tehostettu vapaavirtaussuotimin. Näin ollen voimaa siirtyy tiehen noin 400 hevosvoiman edestä.

Skylinella voi ajaa kuin perheautolla konsanaan, mutta tarvittaessa tehoa, ja varsinkin vääntöä löytyy koko rahan edestä. Skyline ampaisee todella kuin tykin suusta ja pitoa tuntuu olevan loputtomasti. Turbovehkeissä on lisäksi erilaisia vihellyksiä ja suhinoita, joihin voi jäädä koukkuun.

Ajaminen on oikeanpuoleisesta ohjauksesta huolimatta vaivatonta ja helppoa. Skyline tuntuu painavalta ja painopiste on matalalla. Missään vaiheessa ei tunnu, että hallittavuuden menetys on lähelläkään. Vieraalla autolla ei tohdi niitä äärirajoja etsiä – mikään ei olisi nolompaa kuin istua keskellä ojaa hinausautoa odotellessa.
  • Tyypit: Nissan Skyline GT-R
  • Tyypit: Nissan Skyline GT-R
 

TILAT JA VARUSTELU

Etutilat ovat riittävät kahdelle raavaalle miehelle. Penkin muotoilu tuntuu aluksi oudon kourumaiselta, mutta koeajon mittaan istuimeen tottuu.

Takapenkillä ei ole jalkatilaa nimeksikään, eli se on vain tilapäiskäyttöön tarkoitettu. Tavaratila sen sijaan näyttää tavalliselta sedan -malliselta auton tavaratilalta.

Varustetaso on tavanomainen – ilmastointi ja sähköikkunat ja –peilit löytyy. Keskikonsolin elektroniikkaan en sen kummemmin perehtynyt, mutta se näytti ainakin perinteisestä poikkeavalta. Löytyypä kabiinista jopa säädettävä turboruuvi.

TEKNISET TIEDOT: (vakiokuntoinen R32 GT-R)

Teho: 276 hv / 206 kW
Vääntö: 360 Nm
Huippunopeus: japsiversiossa 180 km/h, käytännössä 230 ++
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 5,2 sek
Kulutus: ei ilmoitettu (käytännössä 12-14 l/100km)

YHTEENVETO

Tässäpä auto, joka vetoaa taatusti autofriikkeihin. Kiehtova peli, joka kaipaa säännöllistä ulkoiluttamista. Vaatii tosin taitavan ajajan.

Lisätiedot Skylinestä Mikolta numerosta 0400-864 858.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Nissan GT-R

     
4.4
Read user reviews or write your own »

For sale Nissan GT-R cars

test
Nissan GT-R3.8, '09, 65 tkm
91 900 €
test
Nissan GT-R3.8, '11, 79 tkm
81 900 €
test
Nissan GT-R3.8, '13, 67 tkm
109 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Nissan test drives

All test drives »
Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Juke - kaikella tavalla parempi kuin edeltäjänsä

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Qashqai - uudella moottorilla vahvana kovenevaan kilpailuun

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan Micra - tyylikäs perusvarma pikkuauto

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan e-NV200 - Autoilun arvot määrittyvät uudelleen

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta

Nissan Navara Off-roader AT32 on kova rauta