Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 81 523   0

Tyypit: Opel Omega 2.5 TD Caravan

Tyypit: Opel Omega 2.5 TD Caravan
  • Opel Omega
  • Opel Omega
  • Opel Omega
  • Opel Omega

Tämänkertaiset tyypit otettiin Opel Omega 2.5 TD Caravanilla, joka on myytävänä yksityisellä myyjällä pk-seudulla ( http://www.nettiauto.com/395549 )

TAUSTAA

Opel Omega seurasi Rekordia muutamien vuosien tauon jälkeen. Ensimmäinen eli A-sarjan Omega esiteltiin 1986. B-sarja, jota nyt koeajettu yksilö edustaa, ensiesiteltiin vuonna 1993. Tästä päivitetty versio esiteltiin 1999 ja Omegan tuotanto päättyi kokonaan vuonna 2003. Omegan yläpuolella oli vielä luxusmalli Senator, joka pohjautui pitkälti Omegan koriin ja tekniikkaan.

Omegasta tehtiin ainoastaan kaksi eri korimallia: sedan ja farmari. Auto oli koko olemassaolonsa ajan takavetoinen.

ENSIVAIKUTELMA OMEGASTA

Omega on aiemminkin esiintynyt Nettiauton koeajoraportissa, mutta tämän auton juttu on BMW:n alkuperää oleva turbodiesel nokalla.

Omega on koriltaan suuri auto, joka tarkoittaa että, tilaa on mukavasti myös takamatkustajille. Miinuspuolena on auton käsiteltävyys, etenkin takaosaston koon arvioiminen on vieraalle kuljettajalle hankalaa.

Kaikesta huomaa, että Omega on suunniteltu tarkoituksenmukaiseen käyttöön. Materiaalivalinnat eivät ole ylellisiä, mutta sitäkin käytännöllisempiä. Ohjaamoa hallitsee musta muovi, joka todella näyttää ja tuntuu muovilta. Penkkien plyysipäällyste on miellyttävä istua ja antaa hyvän pidon. Karkean kuviointinsa ansiosta se ei ole mitenkään elegantti ratkaisu, mutta toimiva.

Istuimet ovat kookkaat, joka on isokokoiselle kuljettajalle tervetullut asia.

AJOSSA

Suoran kuutosdieselin käyntiääni on mukavaa kuunneltavaa ja voimaa uhkuva. Manuaalivaihteisena tällä pelillä meno on letkeää. Pitkän vaihdekepin liikkeet ovat laajat.

Alusta on mukavuuspainotteinen. Se tarkoittaa, että hidastekorokkeet voi ottaa vauhdilla, ilman että ohjauspyörä hakkaa käsille. Kori keinahtaa muutaman kerran ja meno jatkuu. Urheilulliseen ajoon tällainen pehmeä alusta ei sovi. Mutta eipä ole painava dieselfarmari mikään urheiluauton ilmentymä.

Ohjaus on keskialueeltaan tunnoton ja vaeltaa hieman. Tämä saattaa johtua rengaskoon ja Suomen uraisten tieden yhteisvaikutuksesta. Ohjaustuntuma on raskaahko, eli ratin vääntämisen tuntee ojentajalihaksissaan.

Alakierrosväännöltään Omega on aika hengetön. Kierrokset on syytä nostaa noin 2000 rpm paikkeille, ennenkuin ollaan mukavan väännön aluella. Lysti loppuukin aika lyhyeen, sillä 4000 rpm paikkeilla voimantunne alkaa hiipumaan. Kuljettaja mukautuu äkkiä auton tavoille ja vaihteistoa aktiivisesti hämmentämällä Omegalla on rentouttavaa edetä. Nopeuden noustessa auton ajettavuus vain paranee. Ohjaus skarppaantuu ja alustasta häipyy kaikkinainen pehmeys.
  • Tyypit: Opel Omega 2.5 TD Caravan
  • Tyypit: Opel Omega 2.5 TD Caravan
 
TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Omega on runsas jopa nykymittapuun mukaan. Taakse mahtuu jopa kolme aikuista kohtuullisessa sovussa. Tavaratila on farmariluokan kärkeä, joskin joku Skoda Octavia pistää varmaan vielä vähän paremmaksi.

Autossa on kivasti mukavuusvarusteita, (johtuneeko siitä, että on uustuontia?) joista mainittakoon automaattinen ilmastointilaite, 4 x sähköikkunat, lasinen sähkökattoluukku, jalopuusomisteet, ajotietokone, kuljettajan penkki sähkösäädöin, nahkapäällysteinen ratti, kalvolasintummennukset ym.

Turvallisuuspuolelta mainittakoon 4 x airbag, abs-jarrut sekä lukkoperä.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 131 hv / 96 kW
Vääntö: 250 Nm
Huippunopeus: 195 km/t
Kiihtyvyys 0-100 km/t: 13 sekuntia
Kulutus: 5,9 - 8,0 - 9,1 litraa sadalla

YHTEENVETO

Paljon ajavalle perheelle järkevä ja kokonaistaloudellinen valinta. Lapsiperheen autossa ei koskaan voi olla liikaa tilaa. Suuren massansa ja turvallisuusvarusteidensa johdosta myös turvallinen valinta. Lisätiedot Omegasta Petrilta numerosta 050 464 7678.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Opel Omega

     
3.9
Read user reviews or write your own »

For sale Opel Omega cars

test
Opel Omega2.6, '03, 225 tkm
1 750 €
test
Opel Omega2.2, '03, 238 tkm
2 600 €
test
Opel Omega2.6, '02, 283 tkm
1 749 €
test
Opel Omega2.2, '01, 229 tkm
1 000 €
test
Opel Omega2.2, '01, 400 tkm
500 €
test
Opel Omega2.2, '01, 290 tkm
999 €
test
Opel Omega2.2, '03, 272 tkm
500 €
test
Opel Omega2.2, '01, 446 tkm
200 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Opel test drives

All test drives »
Tyypit: Opel Omega 3000 24V

Tyypit: Opel Omega 3000 24V

Tyypit: Opel Omega MV6

Tyypit: Opel Omega MV6

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

LänsiAuto ja Opel lainaavat 100 ajoneuvoa julkisen terveydenhuollon ammattihenkilöiden käyttöön

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel uudisti hyötyautonsa

Opel Insignia – Yllätyshaastaja

Opel Insignia – Yllätyshaastaja