Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.
Go to Sell your car page
Read 100 718   0

Tyypit: Volkswagen Passat Variant

Tyypit: Volkswagen Passat Variant
  • Volkswagen Passat
  • Volkswagen Passat
  • Volkswagen Passat
  • Volkswagen Passat

Tämänkertaiset tyypit otettiin Volkswagen Passat Variant 2.5 TDI:llä, joka on myytävänä AutoValkamassa Espoossa http://www.nettiauto.com/545754

TAUSTAA

Volkswagen Passat esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1974, ja siitä tuli äkkiä suosituin iso Volkkari. Vielä suurempi oli K70, mutta sen tekniikka taisi olla liian eksoottinen, sillä auton valmistus lopetettiin jo muutama vuosi ensiesiintymisen jälkeen.

Passatista on olemassa 5 selvästi eri sukupolvea, joista nyt myynnissä oleva esiteltiin viime syksynä. Kuten Volkkarilla on tapana, autoissa on selvää sukunäköä toisilleen. Mutta laitapa ensipolven Passat ja uusin malli vierekkäin, niin kyllä huomaa eron muotoilussa ja varsinkin autojen koossa.

ENSIVAIKUTELMA PASSATISTA

Ns. facelift malli on edelleen tuoreen näköinen auto. Peruskonstruktio on vuodelta 1996, eli jo kymmenen vuoden takaa, mutta hyvin on Passat pysynyt myyntitilaston kärjessä edelleen.

V6 turbodiesel, 4-motion neliveto ja 180 hevosvoimaa yhdistettynä Tiptronic –automaattivaihteistoon. Mielenkiintoinen, mutta harvinainen yhdistelmä.

AJOSSA

Mieleenpainuvinta Passatin ajokäytöksessä on kaikkinainen yllätyksettömyys, täsmällisyys ja jämäkkyys. Ohjaustuntuma on jätetty raskaahkoksi. Satasen nopeudessa auto kulkee kuin kiskoilla, vaikka otteen irrottaisi ratista.

Auto on hiljainen ja tehokkaan tuntuinen. Raskas auto ja automaattivaihteisto vie terävimmän kärjen etenemisestä, mutta tarvittaessa Passatilla voi räppäillä mutkateillä aika railakkaasti.

Ääritilanteissa ajokäytös säilyy hyvin hallinnassa. Etupää puskee jonkin verran, mutta autoa ei tahdo saada edes harkitulla käsijarrukäännöksellä poikittain – vaikka ajonvakautusjärjestelmä on kytketty pois!

Kitkarenkaissa on erinomainen pito – yritin etsiä pidon rajoja parkkipaikalla, mutta ei tahtonut löytyä.

Voimakas ja vääntävä turbodiesel on aina yhtä miellyttävä elämys. Suosittelen jokaiselle, joka vielä vannoo bensamoottorien nimiin, kokeilemaan nykyaikaista dieselautoa. Voimantunne on aina läsnä – vääntöä piisaa ja autolla on todella mukava edetä riippumatta tien kunnosta tai laadusta. V6:sessa riittää vääntöä jo ihan alakierroksilta alkaen.

Minua hämmästyttää, miksi Suomessa dieselautojen osuus uusien henkilöautojen myynnistä pysyy edelleen 15-18% tietämissä, kun se monissa Euroopan maissa, kuten Ranskassa ja Italiassa on jo luokkaa 60%. Syy ei löydy autojen ominaisuuksista, vaan valtiovallan verokohtelusta.

Jos vuotuinen ajoneuvovero olisi sama kuin bensiiniautoissa, annettaisiin hiukan tasoitusta suuremmalle hankintahinnalle. No, omassa taloudessamme olemme ratkaisseet asian käytännöllisesti: aiempi bensa-Voyager kulki 400 kilometriä 80 eurolla, kun nykyinen diesel-Zafira kulkee 700 kilometriä 40 eurolla. Ei siinä paljon mietitä sitä muutaman sadan euron vuotuista lisämaksua valtiolle, vaikka autolla ajettaisiin vähemmän kuin se laskennallinen 25000 kilometriä vuodessa, jota useammat autotoimittajat pitävät dieselauton hankinnan kustannusperusteisena järkirajana.
  • Tyypit: Volkswagen Passat Variant
  • Tyypit: Volkswagen Passat Variant
 

TILAT JA VARUSTELU

Tiloiltaan Passat edustaa keskisuurta perheautoluokkaa, eikä tiloissa ole mitään moittimista. Auto on vielä perinteisen muotoinen, ja esimerkiksi penkit ovat normaalilla korkeudella. Jopa takapenkkien jalkatila on hyvää tasoa.

Comfortline -varustetaso pitää sisällään kaiken tarpeellisen, onpa mukana hiukan luxustakin: automaattinen ilmastointilaite, VW:n oma laajempi navigaattori, lasinen sähkökattoluukku, hands free varustus, vakionopeudensäädin ym. Ajonhallintaa valvoo elektroniikka ja sen saa tarvittaessa napista painamalla pois päältä.

Vaihteisto on tiptronic –automaatti, joka tarkoittaa, että siinä on myös käsivalintamahdollisuus eteen tai taakse kepistä näpäyttämällä. Mene ja tiedä, mutta itse en juuri vaivautuisi käsin vaihtamaan, jos kyseinen ominaisuus olisi omassa käyttöautossa.
Penkkien muotoilu saa erityismaininnan ja plyysikangas on lämmin ja pidoltaan erinomainen materiaali.

Mittaristo on yksi markkinoiden tyylikkäimmistä ja eritoten pimeällä sen sininen loisto tuo oman kivan fiiliksensä ohjaamonäkymiin.

TEKNISET TIEDOT:

Teho: 180 hv / 132 kW
Vääntö: ei ilmoitettu
Huippunopeus: ei ilmoitettu
Kiihtyvyys 0-100 km/t: ei ilmoitettu
Kulutus: ei ilmoitettu

YHTEENVETO

Dieselmoottoriset autot ovat Suomessa yleensä paljon ajavien työkaluja. Tässä Passatissa on mukana paljon mukavuusvarusteita, ja se on tukevana ja rauhallisine ajokäytöksineen turvallinen valinta esimerkiksi perhekäyttöön.

Tarvittaessa kulkuhaluja löytyy, ja sillä on suoraan sanottuna kiva ajella vaikka ihan muuten vaan.

Lisätiedot Passatista AutoValkamasta numerosta 09 854 1919.

Nettiauto User Rating for vehicle model : Volkswagen Passat

     
4.0
Read user reviews or write your own »

For sale Volkswagen Passat cars

test
Volkswagen Passat1.6, '17, 112 tkm
16 600 €
test
Volkswagen Passat1.6, '17, 117 tkm
20 500 €
test
Volkswagen Passat2.0, '17, 176 tkm
23 500 €
test
Volkswagen Passat2.0, '17, 196 tkm
15 900 € (Tax free)
test
Volkswagen Passat1.4, '16, 143 tkm
21 900 €
test
Volkswagen Passat1.4, '18, 63 tkm
24 800 €
test
Volkswagen Passat1.5, '20, 2 tkm
36 500 €
test
Volkswagen Passat1.5, '19, 7 tkm
32 900 €
Check value of your car Check vehicle information from Rekkari.fi OmaNettix.fi - Easy and safe vehicle transaction Safety instructions Nettiauto.com
on mobile

More Volkswagen test drives

All test drives »
Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan

Volkswagen Passat GTE Plug-In Hybrid – Sähköä Pasuunaan

Volkswagen Passat – Edustusauto ja perhefarkku

Volkswagen Passat – Edustusauto ja perhefarkku

Tyypit: Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion

Tyypit: Volkswagen Passat Variant 2.8 V6-30V 4-motion

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Volkswagen T-Roc Cabriolet – Katoton katumaasturi

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Koeajo: Volkswagen e-Crafter 35 100 kW

Autot ja liikenne