Go to Sell your car page
Feature is not available, because you have not allowed use of cookies for this purpose. Change your selections in consent manager.

Volkswagen ID. Buzz Cargo kuljettaa taloudellisesti ja kääntää katseet

Volkswagen ID. Buzz Cargo kuljettaa taloudellisesti ja kääntää katseet
  • Volkswagen
  • Volkswagen
  • Volkswagen
  • Volkswagen
  • Volkswagen

Volkswagenin panostus täyssähköautotuotantoon jatkuu vahvana ja markkinoille saapuneet Volkswagen ID. Buzz ja sen pakettiautoversio Volkswagen ID. Buzz Cargo ovat herättäneet ansaittua huomiota.

Euroopan pakettiautomarkkinoilla suuntaus on selkeästi viime vuosina ollut kohden täyssähköisiä ajoneuvoja ja etenkin kaupunkialueilla tapahtuvassa liikenteessä myös tilavuuksissa on suunnattu kompakteimpiin kokoluokkiin. Suomi seuraa kehityskaarta omaan tahtiinsa, mutta sama suuntaus on nähtävissä myös meidän markkinoillamme.

Uusi Volkswagen ID. Buzz Cargo tarjoaakin oivan ratkaisun kuljetustarpeisiin hyvän toimintamatkan, maltillisen hinnoittelun sekä markkinoinnissa helposti hyödynnettävän ulkonäön avulla. Merkittävää uutuudessa on, että se on alustasta lähtien suunniteltu sähköautoksi, eikä ole siis peruspakettiauton sähköversio.

Lukemat kunnossa

Volkswagen ID. Buzz Cargo kuljettaa taloudellisesti ja kääntää katseet

Volkswagenin Hannoverin tehtaalla valmistettavat ID. Buzz Cargot tulevat markkinoillemme yhdellä akkukokoluokalla ja yhdellä PRO Business -varustelutasolla. Tärkeistä lukemista akkukapasiteetti on 77 kWh ja tehoa saadaan irti 204 hevosvoiman verran. Latausvaihtoehtoja on nykyajan malliin useita ja pikalatausasemilla akun latausaste saadaan parhaimmillaan viidestä prosentista 80 prosenttiin noin puolessa tunnissa. WLTP-mittaustavan mukainen toimintamatka on puolestaan parhaimmissa olosuhteissa 424 kilometriä.

Tavaratilaa uutuudessa on tarjolla puolestaan vajaat neljä kuutiometriä ja mukaan mahtuu kaksi eurolavaa. Kokonaispainoltaan 3 000 kilogramman ajoneuvoon kantavuutta jää puolestaan 650 kg ja jarrullinen vetomassa on tuhat kg, joten myös kohtuullisen kokoinen perävaunu kulkee mukavasti matkassa mukana. Vakiovarusteisena ID. Buzz Cargon ohjaamo on kolmipaikkainen, mutta halutessaan auton voi tilata myös kaksipaikkaisena versiona.

Monipuolinen vakiovarustelu

Buzzin hinnoittelu alkaa noin 52 000 eurosta. Jo tällöin varustelun taso on todella korkea, ja kaikessa on selkeästi huomioitu ammattiautoilussa vaadittavat ominaisuudet. Vakiotasoon kuuluu esimerkiksi älypuhelinliitäntä, vakionopeudensäädin, automaatti-ilmastointi, korinväriset puskurit, käynnistyksenesto, led-valot edessä ja takana sekä pysäköintitutka myös edessä ja takana.

Lisävarustepaketteina on puolestaan saatavana runsaasti turvallisuutta sekä mukavuutta parantavia järjestelmiä, ja ne on koottu loogisiin järjestelmäpaketteihin. Näiden avulla on helppoa ja kohtuullisen edullistakin rakentaa ajoneuvo juuri omien ajotarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi.

Elämää julkkiksena

Koeajopäivinä Tanskassa ja Ruotsissa sai myös toimittaja kokea miltä tuntuu elämä, kun hihasta nyitään jatkuvasti ja pyydellään kuvauslupaa. ID. Buzz Cargo käänsi päät kaikkialla missä kulki ja esimerkiksi Juutinrauman sillan kupeessa olevalla näköalapaikalla autolle muodostui pieni jono innokkaista kuvaajista. ID. Buzz Cargo soveltuukin loistavasti yrityskäyttöön myös ulkoisilta tekijöiltään, sillä se on kuin tehty tyylikkäitä mainosteippauksia varten. Yrityksen liikkuva käyntikortti on hieman jo kulunut ilmaisu, mutta ID. Buzz Cargon osalta se pitää edelleen hyvin paikkansa.

Koeajossa ID. Buzz Cargo vastaa korkeisiin odotuksiin moitteitta. Ohjaamon tumma värimaailma kertoo omaa kieltään työkäytön vaatimuksista ja runsas säilytystilojen määrä tulee varmasti tarpeeseen. Miellyttävä ajoasento löytyy ongelmitta ja hyvä näkyvyys varmistuu riittävän kokoisten peilien avulla. ID. Buzz Cargon kiihtyvyydeksi nollasta sataan on ilmoitettu 10,2 sekuntia, joten jalkoihin ei Buzzilla varmasti jää edes täydellä kuormalla. ID. Buzz Cargo soveltuu muutenkin mainiosti hektiseen kaupunkiliikenteeseen, sillä 471 senttimetrin pituudesta huolimatta auto on ketterä ja kääntöympyrä on noin 11 metriä.

Valtateillä ja moottoriteillä uutuus on hyvin miellyttävä ja hiljaisuuden sekä vaivattoman etenemisen vuoksi usein täytyykin huomiota kiinnittää nopeuden karkaamiseen liian korkealle. Monipuoliset turvallisuusjärjestelmät antavat puolestaan lisää varmuutta ajamiseen ja niiden hyödyt korostuvat varsinkin vaikeimmissa ajo-olosuhteissa.

  • Volkswagen ID. Buzz Cargo kuljettaa taloudellisesti ja kääntää katseet
  • Volkswagen ID. Buzz Cargo kuljettaa taloudellisesti ja kääntää katseet
 

Panostus tulevaisuuteen

Kaiken kaikkiaan ID. Buzz Cargo on mielenkiintoinen uutuus pakettiautomarkkinoille ja suomalaisten luottamus Volkswagenin laatuun on tilauskirjojen mukaan korkealla tasolla. Tästä seuraakin nykyisessä maailmantilanteessa hieman ongelmia, sillä vaikka tilauksen tekisi lähiaikoina, voi omaa ID. Buzz Cargoa joutua odottelemaan aina vuoden 2024 alkupuolelle.

Teho:150 kW, 204 hv
Vääntömomentti:310 Nm
Kiihtyvyys:10,2 s 0-100 km/h
Huippunopeus:145 km/h
Yhdistetty sähkönkulutus:21,7 kWh/100 km
Akkukapasiteetti:77/82 netto/brutto kWh
Latausteho:11 AC kW
Maksimilatausteho:170 kW
Yhdistetty toimintamatka:424 km
Tavaratilan koko :3,9 m3
Kantavuus:650 kg
Vetomassa:1 000 kg
Hinnat alkaen:52 550 euroa
Tapani - Palo
Tapani Palo on kaupallinen tuottaja, joka on työskennellyt pitkään kevyiden tavara-autojen sekä henkilökuljetuksen maailmassa. Työkokemusta löytyy reippaasti myös raskaan kuljetuskaluston, maarakennuksen sekä maatalouskoneiden parista, ja verkkopuolella vastuualueisiin kuuluu esimerkiksi suosittujen Taukopaikat-osioiden ylläpito.

For sale Volkswagen cars

test
Volkswagen ID5, '23, Undriven
54 870 € (incl. VAT)
test
Volkswagen ID4, '23, Undriven
55 310 €
test
Volkswagen ID5, '23, Undriven
58 725 €
test
Volkswagen ID5, '23, Undriven
58 005 €
test
Volkswagen ID5, '23, Undriven
54 395 €
test
Volkswagen Golf1.4, '23, 12 tkm
48 200 €
test
Volkswagen Crafter2, '23, Undriven
62 791 €
test
Volkswagen ID4, '23
57 140 € (incl. VAT)

Hintalaskuri - Check value of your car Rekkari.fi - Check vehicle information Safety instructions Nettiauto.com
on mobile
My vehicles

More Volkswagen test drives

All test drives »
Volkswagen ID. Buzz - hitti vai huti?

Volkswagen ID. Buzz - hitti vai huti?

Volkswagen Amarokin paluu

Volkswagen Amarokin paluu

Volkswagenin omistaja: lue huoltotilastot tästä

Volkswagenin omistaja: lue huoltotilastot tästä

Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain

Volkswagen T-Roc tarjoaa jokaiselle jotain

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli

Volkswagen Taigo - Polon pulleampi veli