Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 14 654   0

Citroen DS3 cabriolet: Pieni ja pippurinen avoauto

Citroen DS3 cabriolet: Pieni ja pippurinen avoauto
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3
 • Citroen DS3

Citroen DS3 on perinteitä kunnioittava sardiinipurkkiavo, joka on varustettu Citroenin parhaalla moottorilla.

Citroen DS-sarja on poikkeuksellinen tapaus ranskalaisvalmistajan mallistossa. DS:t ovat muotoilultaan ennakkoluulottomia ja näyttäviä. Sarjan kompakteinta laitaa edustaa pikkuauto DS3, jonka idea perustuu pitkälti laajoihin personointimahdollisuuksiin. 

Kovakattoista DS3:sta saa tehtaalta 38 eri maalausteemalla, jotka pitävät sisällään useita päävärejä, korin väristä poikkeavia kattovärejä ja erilaisia tarrasarjoja. DS3 cabriolet lisää listaan myös kangaskaton. 

Annetaan auringon paistaa sisään

Citroen DS3 Cabriolet kuva etuvalosta

DS3 ei ole avomalli sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan ns. sardiinipurkkiavo. Tämä tarkoittaa sitä, että DS3:sta rullautuu pois ainoastaan katon päällisosa. Pilarit jäävät siis pystyyn myös katon alhaalla ollessa. 

Ratkaisu ei siis ole rehellinen avo, vaan pikemminkin eräänlainen välimalli kovan katon ja avomallin välimaastossa. Sen avulla aurinko pääsee kyllä hellimään kuontaloa, mutta jotain rehellisen avoauton tunnelmasta jää silti uupumaan. 

Koeajoversion violetti rätti rullautuu alas sähköllä, mikä on tämän hintaluokan autossa positiivinen yllätys. DS3:n rättiosuus rullautuu pois siitä missä perinteisessä autossa on peltinen katto. Halutessaan myös takalasin voi laskea vaakatasoon takakontin päälle, jolloin aurinko pääsee helottamaan hyttiin myös takaviistosta. 

Ennakkoluulotonta muotoilua

Tuulenvirettä ja auringonpaistetta sardiinimalli tarjoilee lähes samaan tapaan kuin perinteinen avokin, mutta hinnat ovat hieman eri luokkaa kuin täysiveristen avojen kohdalla. DS3 cabriolet onkin markkinoiden edullisin kangaskattoinen auto. 

DS3 on katto mukaan lukien muotoiltu modernisti ja ennakkoluulottomasti. DS-sarjan pienimmässä sisaruksessa on tuttuja elementtejä muusta sarjasta ja auto erottuukin edukseen muun liikenteen seasta.  

Yksi cabrioletin erikoisuuksista löytyy takakontin erikoisesta avausmekanismista. Se nimittäin nousee elementtinä takalasin kohdalle ylöspäin perinteisesti ylöspäin nousevan mekanismin sijaan.

Ratkaisu on toimiva, mutta se ei kuitenkaan tee DS3 cabrioletin tavaratilasta yhtään sen tilavampaa kuin muissakaan pienissä avoautoissa. Kontin pieni lastausaukko varmistaa sen, ettei sisään tarvitse haaveilla laittavansa kovin suuria tavaroita. 

Citroenin paras mylly

Koeajoversio on varustettu loistavalla THP 156 –koneella, mikä tarjoaa nimensä mukaisesti 156 hevosvoiman tehot. Moottori on 1,6-litrainen ahdettu bensiinikone, joka riittää viemään DS3:n 0-100 km/h:n lukemaan reippaassa seitsemässä sekunnissa. 

Moottori on tuttu kovakattoisen DS3:n nokalta, mutta avomallissa se toimii kovakattoista paremmin. Citroen on ilmeisesti parantanut ruiskutusjärjestelmän pieniä puutteita, sillä edellisellä kerralla vaivannutta tehokuoppaa ei enää huomaa. 

Kone on edelleen ylävireinen, mutta vääntöä on riittävästi myös alhaalla. Ripeämpi kiihtyvyys vaatii kaasun pohjaan tallaamista, mutta kiihdytykset ovat kieltämättä palkitsevia. Koneessa riittää puhtia rajoittajalle saakka. 

 • Citroen DS3 Cabriolet kuva takayläviistosta
 • Citroen DS3 Cabriolet kuva takakontista
 

Lisää murinaa kiitos

Citroenin pakoäänet ovat mukavat, mutta Minin Roadsterin kaltaisiin murinoihin ne eivät valitettavasti yllä. Vaikka putkisto antaa paikoitellen mukavan äänimaailman, olisi DS3:n toivonut soivan vieläkin kauniimpia säveliä. 

Erinomaisen koneen kaveriksi DS3:een on loihdittu hyvä alusta ja jämäkkä runko. Alusta nielee epätasaisuudet hienosti ja riittävän jäykkä ilotteluun mutkatiellä. Runkokaan ei anna periksi, mikä on joidenkin avomallien kohdalla ongelma. 

Avomallinen rakenne ei myöskään ole juuri nostanut DS3:n painoa, mikä on hyvä asia. Vaaka pysähtyy cabrioletin kohdallakin alle 1200 kiloon. 

Kojelauta on kauhistus

Avomallin sisusta on muiden DS3-mallien rinnalla lievä pettymys. Ulkokuoren värimaailman jatkaminen sisätiloissa ei avomallin kohdalla ole kaikkein onnistunein, sillä violetiksi maalattu kojelauta ei suoraan sanoen ole kovin tyylikäs. 

Muuten sisusta on toimiva ja tyylikäs. Mittaristot ovat muista Citroen-malleista tuttuja ja toimivaksi todettuja. DS3 cabrioletista puuttuu nykysuuntauksen mukaan monivärinen kosketusnäyttö, mikä hieman laskee ajotietokoneen ja radion käytettävyyttä. 

Citroenin penkit on muotoiltu muhkeaksi ja sivuttaistukea riittää. Penkit kielivät suuremmasta suorituskyvystä kuin todellisuus lopulta lunastaa, mutta ei sporttisuuden korostaminen tällaisen auton kohdalla tietenkään pahasta ole.  

Citroen DS3 cabrioletin hyviin puoliin voitaneen laskea myös se, että sellaiseen pääsee käsiksi yllättävän pienellä rahallisella panostuksella. Halvin avomalli nimittäin kustantaa vain hieman reippaat 22 000€.

Tuomas Rajala

Kehuja: moottori, hinta, muotoilu, ajettavuus

Parantamisen varaa: kojelaudan väritys

Moottori:4-sylinterinen, 1598 cm3 turboahdettu bensiinimoottori
Teho:156 hv (115 kW) / 6000 rpm
Vääntö:240 Nm / 1400-4000 rpm
Kiihtyvyys 0-100 km/h:7,4 s.
Huippunopeus:212 km/h
Vaihteisto:6-vaihteinen manuaalivaihteisto
Kulutus (yhd.):5,9 l / 100 km
CO2 päästöt:137 g/km
Mitat (pit. / lev. / kork.):3948mm / 1715mm / 1483mm
Paino:1250 kg
Hinta alkaen:22 230€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Citroen DS3

     
3.5
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Citroen DS3 -autot

test
Citroen DS31.2, '15, 36 tkm
12 900 €
test
Citroen DS31.2, '15, 71 tkm
9 900 €
test
Citroen DS31.6, '13, 120 tkm
7 350 €
test
Citroen DS31.2, '13, 52 tkm
7 790 €
test
Citroen DS31.2, '15, 76 tkm
8 900 €
test
Citroen DS31.6, '11
12 000 €
test
Citroen DS31.6, '12, 95 tkm
7 000 €
test
Citroen DS31.6, '11, 65 tkm
5 750 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Citroen koeajoja

Kaikki koeajot »
Citroen DS3: Persoonaa suoraan tehtaalta

Citroen DS3: Persoonaa suoraan tehtaalta

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla

Citroënin Baltian maahantuonti ja Virossa sijaitsevat Citroën- ja Honda-vähittäiskaupat liitetty osaksi Bassadone Groupia

Citroënin Baltian maahantuonti ja Virossa sijaitsevat Citroën- ja Honda-vähittäiskaupat liitetty osaksi Bassadone Groupia

Citroën C4 Cactus – Sopivasti rento ranskatar

Citroën C4 Cactus – Sopivasti rento ranskatar

Citroën C3 Aircross – Persoonallinen peruspirssi

Citroën C3 Aircross – Persoonallinen peruspirssi