Toiminto ei ole käytössä, koska olet kieltänyt evästeiden käytön tähän tarkoitukseen. Muuta valintojasi evästeasetuksista.
Siirry Myy autosi -sivulle
Luettu 24 541   0

Citroen Grand C4 Picasso – Perheautoilua seitsemälle

Citroen Grand C4 Picasso – Perheautoilua seitsemälle
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso
 • Citroen Grand C4 Picasso

Citroen Grand C4 Picaso tarjoaa persoonallista otetta perheautoiluun.

Citroen tekee malliversio toisensa jälkeen Picasso-konseptin autoista nimensä veroisia. Nimi viittaa Espanjalaisen taiteilijaan, joka on tunnettu ennen kaikkea surrealistisesta maalaustaiteestaan.

Picasso-mallit ovat samaan tapaan tuoneet automaailmaan anarkiaa erityisesti muotoilumielessä. Uusi Grand C4 Picasso tee tässä suhteessa poikkeusta, vaikka ulkoisesti se noudatteleenkin yllättävän maltillista linjaa.

Grand C4 Picasson muotoilu yhdistelee elementtejä C- ja DS-sarjoista. Lähempää sukulaisuutta löytyy DC-mallistoon, sillä C-sarja pyrkii olemaan konservatiivisempi vaihtoehto kuin rohkeasti veitselty DS-perhe.

Liikaa persoonallisuutta?

Citroen_GrandPicasso_sivusta_kuva

Grand C4 Picasso on auto, joka jakaa mielipiteet kahteen leiriin, sillä muotoilutrendeistä ei ole sitä tehdessä juuri piitattu. Sen omaleimaisuus näkyy parhaiten sisätiloissa, jotka ovat kohteliaasti sanottuna mielenkiintoiset. Persoonallisuutta riittää, mutta se ei ole pelkästään positiivista.

Muotoilulliset kikat eivät totuttelunkaan jälkeen miellytä kaikkia ja siksi Grand C4 Picasso saattaa jäädä pois monen harkintalistalta. Se on harmi, sillä Citroen on erittäin toimiva perheauto.

Panoraamatuulilasi ulottuu pitkälle ohjaamon puolella ja voisikin sanoa, että se on enemmän lasikaton ja tuulilasin sekasikiö. Näkyvyyttä riittää ja valoa tulvii ohjaamoon runsaasti. Ratkaisu on tuttu monesta tila-autosta, mutta Citroenissa se on viety vielä askeleen pidemmälle.

Mittariston inspiraatio älypuhelinmaailmasta

Erikoisuutta tavoitellaan myös mittariston suhteen, sillä kokonaan digitaalinen nopeusnäyttö on sijoitettu auton keskelle, eikä suoraan kuljettajan näkökenttään. Toteutus on toimiva, vaikka vaatiikin hieman totuttelua

Mittaristoon on sijoittelun lisäksi haettu persoonallista ilmettä nopeusnäytön takana olevalla maisemakuvalla. Näyttö muistuttaakin enemmän älypuhelimen tai tabletin työpöytää kuin perinteistä mittaristoa.

Tämä on asia, josta moni autovalmistaja voisi ottaa oppia. Autojen mitaristot kun ovat säilyneet lähes muuttumattomana vuosikymmeniä.

Tässä suhteessa Citroen tekee rohkean ja piristävän poikkeuksen, joka hakkaa ulkonäöllään ja toimivuudellaan suurimman osan muista mittaristoista. Käyttöliittymä toki vaatii perehtymistä, mutta pienen opettelun jälkeen kokonaisuus on selkeä.

Toimivia ratkaisuja perheellisille

Persoonaa on haettu myös vaihdevelitsimen suhteen, sillä vaihteiston operointi tapahtuu ratin yläpuolelta. Tästä syystä vaihdevelitsimen kohdalla on tilaa kookkaalle säilytyslokerolle, joka on erityisesti perheautossa tervetullutta.

Grand C4 Picasson kyydissä istuessa tuleekin mieleen, että auton on suunnitellut tiimi, joka ihan oikeasti ovat kiinnostuneita siitä, millaisia ratkaisuja perheelliset autoilijat autossaan arvostavat.

Lapsiperheen autoksi Citroen soveltuu myös siksi, että sen sisätilat ovat muunneltavissa erittäin helposti. Grand C4 Picasso on seitsemänpaikkainen perheauto, jonka jokainen penkki on taitettavissa kokoon erikseen.

Paremmilla varustelutasoilla tarjoillaan myös arjen pientä luksusta, sillä etupenkeissä on hierontatoiminto. Se ei luonnollisesti tarjoa hierojan vastaanoton kaltaista käsittelyä, vaan pientä sivelyä ajomatkan aikana. Apukuskin penkissä on myös jalkatuki, jolla asennosta saa rennon.

 • Citroen_GrandPicasso_takaviisto_kuva
 • Citroen_GrandPicasso_ohjaamo_kuva
 

Sitätilat lopputtomasti muokattavissa

Mekanismeihin on kiinnitetty erityistä huomiota ja penkit taittuvat kasaan ja käytettäväksi yhdellä kädellä. Kauppakassit suussa ja kakara kainalossa penkkien helppokäytttöisyyttä osaa arvostaa.

Viidellä jakkaralla takakontissa on tilaa viikonlopun mökkireissun tavaroille, mutta seitsemällä istuimella tavaratila kutistuu nimelliseksi. Setisemän jakkaran ollessa käytössä, voi tavaroita sijoittaa keskimmäisen rivin jalkatilaan.

Keskirivin jalkatila on kokonaan tasaisista lattiapintaa, mikä tekee tavaroiden sijoittelusta helppoa. Tällöin tulee kuitenkin pitää huoli siitä, että ne on sidottu asianmukaisesti kiinni.

Tavaroiden kuljetusmielessä keskirivin penkin voi myös nostaa pystyyn, jolloin keskimmäisen rivillä mahtuu kuljettamaan isojakin tavaroita. Kaksi viimeistä penkkiriviä kaadettuna tilaa siunaantuu lähes pienen pakettiauton verran.

Dieselin rouskutus kantautuu hyttiin

Teknisesti Citroen Grand C4 Picasso on vakuuttava ja 150 hevosvoimainen diesel kulkee sujuvasti jopa täydellä lastilla. Vääntöä padassa piisää 370 Nm, mikä noudattelee pikkudieseleiden nykylinjaa.

Dieselin karkea rouskutus kuuluu ohjaamoon turhan selvästi, mikä laskee muuten niin onnistunutta tunnelmaa. Citroen on hienostunut kokonaisuus ja siksi sepelimyllyn lailla  rahiseva moottori on hieman kiusallinen.

Kuusiportainen automaatti hoitaa tehtävänsä hyvin, eikä pahaa venymistä ole havaitavissa. Loota ei kuitenkaan yllä kaksoiskytkimellisten vaihteistojen sujuvuuteen.

Grand C4 Picasson kokoa ei juuri ratin takana huomaa. Ajettavuus muistuttaa enemmän keskikokoista henkilöautoa, kuin kookasta tila-vaunua. Sama pätee kulutukseen, sillä  diesel-kone on pieniruokainen. Sekalaisessa ajossa kulutus pyörii 6 litran tuntumassa.

Kokonaisuutena Citroen Grand C4 Picasso on kompaktien seitsemänpaikkaisten autojen luokan varteenotettavimpia vaihtoehtoja. Sen vahvuuksina ovat erityisesti sisätilojen muuntelumahdollisuudet, joita perheelliset autoilijat osaavat varmasti arvostaa.

Tuomas Rajala

 

Kehuja: sisätilojen muunneltavuus, ajettavuus, taloudellisuus, erinomainen perheauto

Parantamisen varaa: moottorin äänet kantautuvat ohjaamoon, liika persoonallisuus

Tekniset tiedot:

Moottori:4-sylinterinen, 1997 cm3 turboahdettu dieselmoottori
Teho:150 hv (110 kW) / 4000 rpm
Vääntö:370 Nm / 2000 rpm
Kiihtyvyys:0-100 km/h: 10,2 s.
Vetotapa:Etuveto
Vaihteisto:6-vaihteinen automaattivaihteisto
Kulutus (yhd):4,6 l / 100 km
CO2 päästöt:128 g/km
Mitat: (pit/lev/kork)4597mm/1826mm/1644mm
Paino:1476 kg
Hinta alkaen:26307€
Tuomas - Rajala
Tuomas Rajala on auto- ja moottoripyörämies, jonka mielestä leluja ei koskaan voi olla liikaa. Hän kärsii kroonisesta ostohumalasta ja päivät kuluvat selaillen uusia leikkikaluja. Autotallista löytyy Toyota Land Cruiser ja Mini Cooper S Clubman. Katupyörinä toimivat Honda CBR1000RR ja rakenneltu Yamaha XJR. Kurahommat hoidellaan Honda CRF450R:llä.

Nettiauton käyttäjien antama arvosana automallille : Citroen Grand C4 Picasso

     
4.2
Lue käyttäjäarvostelut tai kirjoita oma »

Myytävät Citroen Grand C4 Picasso -autot

test
Citroen Grand C4 Picasso2.0, '18, 49 tkm
24 900 € (sis. ALV)
test
Citroen Grand C4 Picasso1.6, '17, 59 tkm
21 290 € (sis. ALV)
test
Citroen Grand C4 Picasso1.6, '17, 157 tkm
17 700 €
test
Citroen Grand C4 Picasso2.0, '17, 206 tkm
15 890 € (sis. ALV)
test
Citroen Grand C4 Picasso1.2, '17, 78 tkm
20 880 €
test
Citroen Grand C4 Picasso1.6, '18, 95 tkm
20 800 € (sis. ALV)
test
Citroen Grand C4 Picasso1.6, '18, 114 tkm
19 890 € (sis. ALV)
test
Citroen Grand C4 Picasso1.6, '17, 64 tkm
22 690 €
Tarkista Hintalaskurilla autosi arvo Rekkari.fi-palvelusta auton tarkat tiedot OmaNettix – tee kaupat helpommin ja turvallisemmin Ohjeet turvalliseen
kaupankäyntiin
Nettiauto.com
mobiililaitteissa

Lisää Citroen koeajoja

Kaikki koeajot »
Citroen C3 – Rättärin perintöä vaalimassa

Citroen C3 – Rättärin perintöä vaalimassa

Citroen C5 Aircross Hybrid – Mukavasti pihistellen

Citroen C5 Aircross Hybrid – Mukavasti pihistellen

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla

Ami, 100% sähköinen Citroën, kaikkien saatavilla

Citroënin Baltian maahantuonti ja Virossa sijaitsevat Citroën- ja Honda-vähittäiskaupat liitetty osaksi Bassadone Groupia

Citroënin Baltian maahantuonti ja Virossa sijaitsevat Citroën- ja Honda-vähittäiskaupat liitetty osaksi Bassadone Groupia

Citroën C4 Cactus – Sopivasti rento ranskatar

Citroën C4 Cactus – Sopivasti rento ranskatar